Hani mesela iki kişi birbirini seviyorlar ve görüşüyorlar hani sevgili gibi ama günümüzde ki gibi değil. Yürekleriyle seven, arada nikah olmadan fiziksel temasta bulunmuyorlar evlenmek istiyorlar. Arada buluşuyorlar, duygularını yazıp mektuplaşıyorlar filan. Bu tür bir aşka bazı eski dönem muhafazakar tarzda dizilerde denk geliyoruz. Bu tür bir sevgililik/ beraberlik edepli olur mu tasvip edilir mi dinimizde? Yoksa yine harama mı girer? İki kişinin en azından birbirine sevdiğini söyleyip söz vermesi günah olur mu? Yoksa bu resimde de anlatıldığı gibi her türlü uzak mı durmak lazım? Bu arada resimde ki söz yanlış anlaşılabilir. Aşık olup sevmek elbette haram değil, ama sevdiğiyle insan beraberliğe başlarsa biliyorsunuz haramlara bulaştırabiliyor, bunu kastediyorlar.
Saygılı yorum yapın lütfen. Saçmasapan yorumlarınızı kendinize saklayın, kendi zamanınızı da israf etmeyin, benimkini de çalmayın.
tabikide harama bulaşmadan sevmek mümkün tabi günümüzde bu çok zor bir fill çünkü artık bu tarz konulara dikkat eden fazla insan yok çevreyi dikkatli izlediğimizde açık kapalısı fark etmiyor artık yapan yapıyor sana bu konuda kendimi örnek gösterebilirim 7 yıldır katolik olan ukraynalı bir kız ile ilişkim var görsen en başta din örf aramazsın ama - bunca zaman eli elime değmedi (öpüşme -koklaşma dahil) tepkisini ölçmek için nabız yokladığımda bana "düşünme bile kafanı kırarım dedi katoliklere göre serbest olabilir ama size göre değil ve günahına beni ortak etme" dedi -kanser hastalığı ile boğuşurken birlikte sabahlara kadar uyuduk bir kez bile aklımda art niyetli görüş geçmedi -elit ve katolik olduğu halde günümüzdeki çoğu tesettürlü denilen kızlardan daha kapalı giyinen biri (sonrasında müslüman oldu) -evde yalnızken duş alma fobisi olduğu için banyo kapısı açık duş alan bu kızı bir kez bile rontgenlemedim vs vs vs gerisini tahmin edebilirsin.
Adamlar uzayda yaşamın sırlarını arıyor yaşanabilir mi diyor uzaya gidiyor bilimde teknikte fen de ilerliyor hergun yeni icatlar robotlar felan uretiyorlar sen gelmis dininden korkuyorsun yok harammis helalmis bosver bunlari dine bagli olan bir ulke bilimde asla ilerleyemez kalkinamaz
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Herkesin dini kendine. Sen istediğine inan. Ne olacağımızın garantisi mi var da ben kesin olarak dini boşver diyeyim. Ayrıca islam uzaya gitmeyi mi yasaklıyor teknoloji alanında ilerlemeyi mi men ediyor? Aksine teşvik ediyor ki bilim alanında nice icatlar yapan müslüman bilim insanlarımız. Farkındaysan bilim ne kadar ilerlerse ilerlesin, insanların asla çözümleyemediği sırlar var, ve asla önüne geçemeyeceği felaketler oluyor, dünyayı depremler sallıyor, doğal afetler yerle bir ediyor ve insan da çok aciz bir şekilde bunun önüne geçemiyor. Demek ki herşeyden üstün bit kudret sahibi var ki insan bu kadar aciz durumda. Ve dinimiz, bilimle çelişmiyor kardeş bunu bir araştır istersen. Ben doğruları söyleyeyim de sen sonra ne dersen de, Kuranda ki bilimsel ayetlerde 1400 küsür sene önce bildirilen bilimsel olayların kaç sene önce keşfedildiğini araştırabilirsin. Gerçi insan inanmamak için illa sebepler bulur. Senin tercihin ama saygı göstermek zorundasın kimsenin inancını küçümseyemezsin.
Bana bilim islamla kalkinacakmis gibi konusma senin inandigin dinde en ufak bir bilim adina birsey yok neyin kafasindasin sen senin dinin cehaletin dini aptal
Hakaret etme hakkini nereden buluyorsun? Inancim senden farkli oldugu halde ben sana en ufak bir hakaret etmedim ! Eger insanlara kendi dogrularini anlatmaya calisacaksan, o da hakaretle olmaz, bunu da bil. Ayrica herkes istedigi sekilde anladigi icin ben sana anlatmaya calismayacagim, sen nasil anlarsan o sekilde anla beni baglamaz. Bilim var dinimizde, camur atmak yerine okusan ögrenirsin. Korkma, okumakla iman etmis olmuyorsun, sadece bilgi edinmis olursun ki bu da kültürünü gelistirir, korkma korkma, müslüman olurum diye arastirmaktan korkanlar var... Madem bilime bu kadar cok önem veriyorsun ve destekliyorsun, senin bilime katkin ne, hangi alanlarda aktif bizzat katki sagliyorsun? Yoksa sende mi sadece destek veriyorum diyip pasifce dinlere camur atanlardan ve bilim adina konusmaktan baska birsey yapmayanlardansin?
Kardes bir insan sevdigini kendine saklayip allah korkusundan dolayi harama girmeden o kisiye de soylemeden ölurse sehit sevabi alir diye biliyorum. sevmek mi. heleki gunahsiz sevmek. iste o neredeyse imkansiz. cunku nadir de olsa gorustugunde birbirine askla baktigi. da vs goz zinasi var yani yok degil. bu tarz konular eger gercekten dikkat etmeye calisiyorsan cok hassas. bu tur durumda iki tarafta aileleriyle gorusup hayirli iste acele etmeleri gerekir. seytana da gunaha da yer vermemek adina. hayirli iste acele edilmelidir. ayrica karsindaki insan mantigina da yatiyorsa bir tek ask penceresiyle de bakmiyorsan ailen de bu durima sicak bakip aranizda resmi birseyler icin hazrlik yapacaktor. ve onlarim gozu onunde seviyeli bir sekilde gorusurseniz daha fogru olur.
Bakara suresiydi yanlış hatırlamıyorsam elbetteki onunla evlenmek istediğini söylersin Allah herşeyi bilir. bunda günah yoktur diyordu. Yani sevdiğini söylemek haram değildir. Yakınlaşmak dokunmak kötü gözle bakmak haram. Ve bu devirde bunu yazan bu inceliği düşünen bir genç kizi görmek gerçekten duygulandırdı 😢
4
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu ayeti bilmiyordum, çok sağol canım bilgilendirdiğin için ve ayrıca böyle düşündüğün için 😇😇 O senin inceliğin güzellik ☺ Ben zaten pek bu döneme aitim diyemem düşünce yapım itibariyle sanki biraz değişik düşünüyorum, ama bu dönemde bile tek olmadığımı, aynı şekilde düşünen kızların olduğunu görnekte beni duygulandırdı 😢
Canım benim doğru yoldasın Rabbim ayırmasın bende senin gibi yanlis devirde dogmus hissediyorum kendimi güzel düşüncelerin içinde ben teşekkür ederim Rabbim sana en hayırlısını versin inşAllah 🤗😇
hatırlıyorum da 16-18 yaşlarındayken görmeden de sevebiliyordum. farklı şehirlerde olmakta aşka o kadar engel değildi. hiç görmediğin birisini deli gibi sevip onun elini ne zaman tutucam diye düşünürken haram bir temastan seni koruyan bir gücün olduğunu hissetmek daha hoştu.
sevmrk haram degil zaten Allah askindan baska ask yoktur öte kiler sevdadir birine sevdalanmak opusmeden sarilmadan birlijte olmadiktan sonra haramligi yokturgorusnek tanismak konusmak tenha yer olnamak kaydiyla mubahtir
Sevmek illa beden ile birbirine temas etmek veya ilişkiye girmek değildir. Mesela insan görmediği kişiyi bile sevebilir yaptıkları, yaşadıkları, yaşam tarzını sevebilir. Bazen hiç konuşmadığın kişi sana sempatik geleblir. Aşk haram değil. Ama günümüzde harama çeviren davranışlar sergileniyor malesef.
Öyle adamlar kaldı mı ya? dokunmayı aşk yaptılar sen sen ol kendi doğrularını yasa gerisini boşver
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Cok haklisin, insallah kalmistir öylesi insanlara ihtiyacimiz var gercekten. Cok afedersin sorulardan görüyoruz iste "sevgilimle beraber olduk ama birbirimizi seviyoruz" tarzi seyleri. Zinayi ask yaptilar resmen. Kendi dogrularimin istikametindeyim, insallah dogrularim bozuk pusula gibi ben dogru yönü gösterdigini zannettigim halde yanlisi göstermez.
uzaktan onun haberi lmadan sevebilir görüşerek haram olmadan ımkansız yanı. eğerdınen dusunursek mahremı olmayan bır bayanla görüşemen.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir muddet sonra cinsel cekicilik basliyor birde imam nikahi kiydirip yapanlar var onunda bir hukmu yok bence resmi ve dini nikahi yaptirip istedigin kadar beraber olmak varken
En İyi Cevaplar