Yapılan araştırmalar ve söylenen sözlere göre, kadınların geçmişte takılı kaldığını görüyoruz. Bir ilişkinin yürümesi için sizce nasıl bir yol sergilenmeli? Sizce ilişkilerde olanları unutmak mı, unutmamak mı daha iyi?
Unutmak daha iyi çünkü; geçmiş tozdur. Üfle gitsin.
Unutmamak daha iyi çünkü; hatalar hatırlanırsa, doğru yol bulunur.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
"Erkek her şeyi unutur, kadın her şeyi hatırlar." diyorlar. Sizce ilişkilerde olanları unutmak mı, unutmamak mı daha iyi?
Ben hic bir arastirmada kadinlarin gecmise daha cok takili oldugunu gormedim yazan arkadasimiz daha cok takili ise onu bilemem. 'Gecmis tozdur ufle gitsin' sözü de cok sacmadir hatta arkadsin biride yazmis gecmisi dusunenlerden bir b. Olmaz diye. Benim uzun yillar sevdigim bir sevgilim vardi. Onu cok seviyordum. O bana ne yaparsa yapsin ne toz olacak kadar kiymetsiz ne de uflenecek kadar degersiz biri olamazdi. Şu an 3 yil once ayrildik kotu bir sekilde. Ona cok sitem ettim icime attim sustum bekledim gelir diye gelmedi. Ama unutalacak kadar degersiz seyler yasamadim. Toz olup uflenecek anilar degildi yani. Onu unutmadim cunku gecmisini unutan gelecegini kuramaz. Elbette yeni birisi girer hayatima onu severim ama o guzel anilar hep kalbimin bir kosesinde beni gulumsetecek.
Geçmişi unutmak önemli. Ama geçmişten ders çıkararak fazla takılmadan. Eğer geçmişte yaşadığımız sorunları sürekli kafaya takarsak. Bu durum zaman içerisinden sizler farkında olmasanızda psikolojik etkiler bırakır. İnsanlara güveniniz olmaz. İnsanlara güveninizin olmaması ise sizi hayatta mutlu etmemeye başlar. İnsanları kötü görmeye başlarsınız bu sebepten herşeyin ayarında olması lazım.
unutmak kelimesi undan çıkmış. bildiğimiz un yani, hamur işi, öyleymiş. unutmak için un ufak etmek gerekiyomuş. birini bütün olarak unutamazmışsın zaten, öyle pat diye unutamazmışsın. öyle yavaş yavaş gidermiş, yavaş yavaş unuturmuşsun. gözleri, kaşı, burnu ile kulağı, sesini yavaş yavaş. unuttuğun zaman da o kişi olmazmış. hatırlamazmış. sonra unuttuğunu unuturmuş. ben unutmak istiyom la. her gün ne zaman unutcam diye soruyom kendime, her sorduğum zaman da her şeyi yeniden hatırlıyorum t. unutamıyorum ben."
İstesekte üstünü karalayamadığımız bir sürü yaşanmışlıklar oluyor. Geçmişi unutmak yerine geçmiş üzerinden yapılan hatalara tekrar dan yenik düşmemek önemli.
Aslında 2side olmalı unutmamak güzel bişey çünkü onla anıların hep aklında ve düşününce kendi kendine mutlu olup sevinirsin fakat ayrılırsanız ve seviyorsanız gerçekten bu çok zordur hatırlamak acı verir öldürür
Geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez yön veremez gibi sözler vardır o yüzden geçmişteki hatalar önemlidir ki ne bir yanlışa düşersiniz ne bir yanlış yapar ya da yaptırmazsınız nokta :)
Hiçbir şey unutulmamalı ama varsa karşı tarafın geçmişte bir hatası bunuda Miyamoto Musashi nin kılıcını kullandığı gibi kullanıp karşıdakinin burnundan getirmemek gerekir diye düşünüyorum 🤔
Unutmamak... Tabi karşıdakinin hatasını da ikide bir başına kalmak zayıflık göstergesi... Unutmamak diyorum şundan diyorum onun sana karşı yaptığı hatasını görüyorsun kendine pay çıkarıyorsun..
unutulmaz hiçbirşey alışılır. erkekler daha cabuk alışır kadınlar ise duygusallıkları fazla oldugundan alışmış gibi yapar ama alışamaz. en kucuk seyde akla gelir...
Geçmişe takılan, geçmişte yaşar, ileriye yürüyemez.. Geçmişte yaşayan insandan bir bok olmaz.. Bundan böyle erkeklerle flört edeceğim, birlikte geleceğe yürüyeceğiz..
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Anketler > "Erkek her şeyi unutur, kadın her şeyi hatırlar." diyorlar. Sizce ilişkilerde olanları unutmak mı, unutmamak mı daha iyi?
En İyi Cevaplar