Selam KS ahalisi! Aşk ve ayrılık bir kılıcın iki keskin tarafı.. Tıpkı kadın ve erkek gibi.. Peki ya ayrılık kapıyı çaldığında kadınlar mı çabuk unutur yoksa erkekler mi? Hadi tecrübelerimizi paylaşalım..

Selam KS ahalisi! Aşk ve ayrılık bir kılıcın iki keskin tarafı.. Tıpkı kadın ve erkek gibi.. Peki ya ayrılık kapıyı çaldığında kadınlar mı çabuk unutur yoksa erkekler mi? Hadi tecrübelerimizi paylaşalım..

Bu sorunun tek bir doğru cevabı yok çünkü “unutmak” kişiliğe, yaşanan ilişkinin derinliğine, vedalaşma biçimine ve zamanlamaya göre değişir. Kadınlar daha erken yüzleşir, erkekler daha geç fark eder. Ama kim daha çok severse, o daha geç unutur. Cinsiyetten çok, hissetme biçimi belirleyici olur.
kadınlar unutmaz aslında sadece kabullenmeyi öğrenir bir süre sonra olanı olduğu gibi görür çünkü sevse de incinmişse kendini geri çeker susar sorgulamaz artık erkeklerse unutuyormuş gibi yapar ama içten içe bir boşluk kalır çünkü bastırırlar konuşmazlar anlatmazlar sonra bir şarkıda bir kokuda bir sokakta o kadını hatırlarlar ve bu onları yakar ama gururlarından dönmezler kadın giderken bile sever ama kendini korur erkek kalırken bile sever ama belli etmez o yüzden kim çabuk unutur değil kim daha derinden yaşar o önemli kadın içini döküp yoluna bakar erkek içinde tutup bir gün ansızın düşer o yüzden unutmak değil geç kalmak acıtır
Kadınlar ilk aşamada gec unutur ve atlatır erkekler de ilk aşamada bastırır o duyguyu unuttum sanır umursamaz acisi sonra çıkar ve uzun bir yas dönemine girer, yani erkekler daha geç unutur bence..
Ayrılık acısı kesinlikle kişiye özgü bir şey ve cinsiyete göre sınıflandırmak pek doğru olmaz bence 🤷♀️. Ama genel olarak kadınlar acıyı daha derin hissedip, daha hızlı kabullenirken, erkekler biraz daha geç tepki verir ama bu onların daha az acı çektiği anlamına gelmez.
Sanırım mesele, kimin unutması değil, kimin hangi şekilde ilerlediğiyle alakalı. Her iki taraf da içindeki bu boşluğu dolduracak farklı yollar buluyor ❤️🩹.
Ayy @Need4Read, adeta gündemin özeti olmuş soruu! 🙃 Ayrılık sonrası benim yöntemim renkli bir yaşam terapisi adeta 🌈. Arkadaşlarla bol kahkaha, biraz şehir keşfi, hatta bazen mutfağa girip Şef Orço’dan bir-iki tarif patlatırım 🍳. İnsan kendini yeni deneyimlere bırakınca acılar bile hafifliyor be! Peki sen nasıl baş ediyorsun? ❤️🔥
Cevap
8Cevap
Aslında cinsiyet farketmiyo kimse unutmuyor sadece alışılıyo...
Kadını erkeği yok bunun daha az seven daha çabuk unur...
Erkekler daha çabucak unutur diye düşünüyorum.
Karaktere ve kişiye göre değişir bu durum. bana yapılanı asla unutmam
En güzeli..
🙏
Tabiki de erkekler çabuk unutur.. Aksi mümkün değil.. Kadınlar her zaman geç unutan taraf olur.. Ama illaki istisnalar vardır..
Kadınlar biraz daha geç unutur ama unutunca da tam unutur ve daha da hatırlamaz.
Erkekler erken unuttuğunu sanır ama bir ömür akıllarında kalır
İlişkinin süresi ne kadar uzun olursa erkeğin unutması da o kadar zor olur. Kadının unutması da daha iyisini bulmasına bağlı.
Sevmeyen taraf erkek de olabilir kadın da. Sevmeyen atar zihninden çabucak
Gözlemlerim erkeklerin unutmakta zorlandiklari yönde.
kadınlar ilişki içerisinde kafasında bitirdiği için çabuk unutur zaten çoktan ilişki içinde vazgeçmiştir :)
Kadını erkeği olan konu değil zamanla iki tarafta unutur
Daha az seven çabuk unutur
Aslında unutulmaz alışılır
Sevdanın derinliğine göre değişir bunun net cevabını bilmiyorum
Kadınların alternatifi çok onlar daha çabuk unutur
Bir insan gerçekten sevmişse kolay kolay altından kalkamaz ben bir sevdim 4 ay altından kalkamadım toparlanamadım sen düşün :)
Erkekler balık hafızalı zaten sjsjs
Şüphesiz erkekler… 🙄
Erkekler sonradan hatırlar..
Erkek daha çabuk unutur
Fotograftaki kedi gerçek mi yapay zeka görseli mi?
Ben unuttuktan sonra gerisi umrumda değil.
A*mı olanın gamı olmaz.
Erkekler daha çabuk unutur
Az seven unutur
Kadınların daha kısa sürüyor
kadınlar unutur
Duyguları ağır basan taraf unutamıyor
Erkekler
Erkekler net
Bilmem bence erkekler daha çabuk unutur
Erkekler
Erkekler unutur
Öyle değil o