Aynı evde yaşadıktan sonra evli olup olmamanın ne önemi var bilemiyorum ama gene de sormak istedim. Evlenmeden önce sevgilinizle aynı evde yaşar mısınız? Yaşayan var mı artı ve eksileri nelerdir? Özge Ulusoy, ''Evlenmeden asla erkek arkadaşımla yaşamam'' diye bir açıklama yapmış. Yani sevgiliyle yapılacakların sınırı nedir o zaman? Tatil olabilir, her dakika beraber olmak olabilir, arada beraber uyumak olabilir ama aynı evi paylaşmak olamaz mı?
Aynı evde yaşamakla evlilik arasında ne fark var;kadının lehine bir fark var. Evliysen hukuki anlamda bağlısınız demektir. Erkeğin eşine karşı kadının da eşine karşı, her ikisinin de olursa doğacak çocuklarına karşı sorumlulukları var demektir. Olası boşanmada kadın kendi için nafaka alabilir, nikahlı eşten doğan çocuklar için nafaka almak daha kolaydır, olası bir ölümde kadının miras hakkı vardır. Evliyseniz resmi olarak ailesiniz demektir. Birlikte yaşıyorsanız erkeğin eşine karşı kağıt üzerinde hiçbir sorumluluğu yok demektir. Bu da erkeğin işine gelir. Evlilik müessesesinin amacının kadını ve çocukları korumak olduğuna inanıyorum. Evlenmeden birlikte yaşamanın avantajı ne;evliliğin bir nevi provasını yapmak, tabi ortada böyle bir amaç varsa, ama genelde istemeyen taraf erkektir, sorumluluk almak istemez çünkü. Bir süre birlikte aynı evi paylaşmak eşlere karşılıklı önceden diğerinin ev alışkanlıklarını, rutinlerini bilme şansı tanır, böylece evlendikten sonra kötü bir sürprizle karşılaşmazlar. Eşlerin evlenmeden önce birbirlerini doğru belli hiç görmediği, daha sonra kadının elinde ekonomik hiçbir gücü olmadan, hayatı tanımadan kendi ayaklarının üzerinde duramadan erkeğin evine gönderilip evlendirilip orada yaşamaya başladığı düzen bana yanlış geliyor. Çünkü bu durumda kadın resmen şok yaşıyor, tek başına yabancı bir yerde ve hiçbir güvencesi yok.. Sevgiliyle yapılacakların sınırını bırakalım partnerler kendileri belirlesin. Türkiye şartlarında genelde insanlar evleninceye kadar ailesiyle yaşıyor, evlenirken evi aileler döşüyor, düğünü aileler yapıyor. Eğer ekonomik bağımsızlığını kazanmışsan ve tek başına yaşıyorsan, kimsenin sana karışması mümkün değil. İstediğini yaparsın zaten, ama sorumluluğu da sana aittir..
zaten mesele kadının güvence altına alinmasi. yoksa insanların dini hassasiyeti kendilerini ilgilendirir. dusunsene herkes nikahsız yaşıyor kadınları hamile bırakıp bırakıp gidiyolr ve erkeklerin tabiati buna uygun olduğu için kadın bundan her türlü zararlı çıkar. ya adam gider ya kadın kapı önüne konur
Haklısın. Genelde erkekler kendi çıkarını düşünür zaten, karşısındaki kadının istek ve ihtiyaçlarından önce. İstisnalar alınmasın lütfen.. ama kaideyi bozmuyorsunuz..
Bir de insanların kendilerini ünlülerle kıyaslamalarına ya da onlara özenmelerine de gerek yok bence. Çünkü adı üzerinde ünlü, o o şekilde yaşamayı seçmiş, onun yaşam şartı öyle. Bir de ünlülerin hepsi herzaman doğru şeyleri yapmıyor. Ben yurtdışında yaşıyorum, bizim burda bir adam var, müteahhit ve ülkenin en zenginlerinden, altmış yetmiş yaşına gelmiş, yirmili yaşlardaki kızlarla ilişki yaşıyor, kadınların herbirine saçma sapan isimler takıyor. Bir tanesiyle evlendi, kadın iki yıl evli kalıp bir ev bir araba alıp boşandı bundan, şimdi başka bir kadınla, bu kadınlar benim gözümde bildiğin fahişe herif de pezevengin teki, yani erkekler zaten para ve mevki sahibi olunca onların hiçbir sınırları yok, kadınların kendilerini korumaları, sınırlarını kendileri belirlemeleri lazım.
@hellomisS Şimdi birbirimizi kandırmayalım. Kimse elin oğluyla ortada hiçbir neden yokken, kalkıp da aynı evde yaşamaz. İşte tanımak istiyorum şöyle böyle... Her tanımak isteyen "sevgili kılıfı" nın arkasına gizlenip birlite yaşasın o zaman. Öyle bişey var mı?
Zaten bunların hepsi SIRF SEKS YAPMAK İÇİN BAHANE.
Sen kendi vücudunu hiçbir garantisi olmadan bu kadar ucuz ve kolay teslim ediyorsan, sana yapacak bişey yok zaten.
Yarın bir gün ayrıldğında (ki %99 unun sonu belli ) karşına çıkan erkeğe temiz, masum, zararsız, hanım hanımcık kız triplerine girmesinler.
Sen zamanında seks için elin adamlarıyla karı koca gibi yaşamış birisin. Karşındakini aldatma
çok iyi anlattın. uc kuruşluk hesapları için sevgi aşk gibi duyguların arkalarına siginiyolar ama amaclari ortada zaten. ben erkeği geçtim bunu kabul eden kadına çok kızıyorum. bir kadın kendini anca bu kadar asagilatabilir
buna inaniyo musunuz? kız kardeşlerinin hala bu devirde makyjina eteğine karışan bu zihniyetler nikahsız ilişkiye izin verecek. elin kızına geldi mı nolucakki. ama kndi kardeşlerine yaptrmzlr. kisaca iki ucu bklu değnek😀 yani anca söylemde kalıyor cogunun
Bunlar gidior adamın evine... Öğlen deli gibi kendini s*ktiriyor. Akşam evine gidince ailesinin yanında temiz, masum, zararsız hanım hanımcık kızı oynuyor.
Ulan 2 saat önce her pozisyonda kendini sktiriyordun, noldu da saniyesinde değiştin.
Kişinin yetiştirilme tarzı, aile yapısı ve etik değerleri gereği bu soruya vereceği cevap değişir. Bir erkek elbette, "Ben sevgilimle yaşarım" diyebilir. Peki soruyorum size, bir kadın bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilir mi? Elbette hayır. Bir kesim soruya hayır cevabının verilmesini "samimi" bulmuyormuş sanırım kendileri yurtdışında yaşamaktalar. Zira Türkiye'de yaşayan biri bu soruya çoğunlukla hayır cevabı verileceğini bilir. Kimse kimsenin yaşantısı hakkında yorumda bulunamaz. Sevgilisi ile yaşamayı tercih edenlere saygım sonsuz ancak bu benim tercihim değil. Elbette ben bir bireyim ve fikirlerim var fakat aileminde bu hususta ne diyeceği gayet önemli. Bir diğeri böyle bir yaşantıya sahip olanların -büyük bir bölümünün- ilişkisinin kısa vadeli olacağına inanıyorum. Her şeyin bir zamanı ve önemi olduğunu düşünüyorum. Etik değerleri önemsemiyorum, dini açıdan zaten yorumlamıyorum mevzuyu çünkü birbirimize bir hayli uzağız. Tercihen evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamayı düşünmüyorum. Bilirsiniz ki bu durumda olan insanlar ilişki de yaşamaya başlıyor. Tekrar ediyorum yaşayana da yaşamayana da sonsuz saygı duyuyorum. Özgür iradesi, herkesin. Elbette sadece aynı evde yaşamakla olacak bir iş değil ancak ufak bir önlem. Olay sadece cinsellikle de kalmıyor, kişi eş değil de sevgilisi olduğunda tahammül seviyesini daha aşağıda tutuyor. Karı koca olmak daha bu denli yorucuyken sevgili ile aynı evde yaşamanın sorumluluklarının daha ağır olacağını düşünüyorum.
Yaşamasına yaşarım bu konuda engel teşkil eden mantıklı bir neden göremiyorum fakat şu var ki aynı evde uzun süre belki yıllarca beraber kalmak ilerde evlenildiğinde evliliğin heyecanının büyük bir kısmını almaz mı? Örneğin sevgilisin aynı evde yaşıyorsun her gece/hafta/ay birlikte oluyorsun 5 yıldır aynı evdesin işin sonunda evlenmişin ne değişti hiçbir şey haliylede evlilik monoton ilerler ayrıca evliliğin yarattığı özgürlüğü kısıtlama durumu evliliği dahada çekilmez hale getirir yoo kısıtlamaz vs. diyiceksen şöyle örnek veriyim duruma ilişkilerde insanlar sevgiliyken istediği zaman gidebiliceği için daha özgür davranır ama karşısındakide istediği zaman gidebiliceğinden bazı konularda kendisini tutmasını bilir fakat evliyken bilinç altı özellikle türk erkeği artık malı olmuş gibi evliyiz diyip dahada öküzleşir haliyle hem sıkıcı ilişki hem daha öküz eşler olur ayrıca uzun süreli ilişki yaşayanlar bilir sevgilinizin iğrenç yanlarınıda görünce soğuyorsunuz bazen ama alışıyorsunuz bırakın bari o güzel yılları ayrı yaşıyalım mesela buluşmanın heyecanı olsun.
Hayır diyenlerin samimiyetine inanmıyorum. Namus şovu yapıyorlar kendi çaplarında.
Sevgiliyle aynı evde yaşamanın şart olduğunu düşünüyorum çünkü her buluşmada en güzel kıyafetlerini giyip, müthiş kokularda sizi sizden alan sevgiliyi bir de en doğal halleriyle görmek gerek. Yakın bir arkadaşınızla bile zaman zaman ev arkadaşı olamıyorsunuz, katlanamıyorsunuz. Evlilik de bir anlamda ev arkadaşlığı gibi, işin duygusal boyutu başka, anlaşabilme meselesi ise apayrı.
Söyledikleriniz çok güzel kesinlikle fakat, şöyle bir durum var; bunu yapmanız durumunda "Toz Pempe" olarak adlandırılan sınırlı dönemi tamamen yok etmiş olacaksınız. Bence bırakın sınırlı sürenin tadı çıkarılsın!
@Jersey Neyi savunduğunu anlamadım. Toz pembe dönemi evliyken doldurmak daha iyi diyorsun, yoksa evlilik olmaz diyorsun. Bu nasıl bir kafa yapısı olm asd
Aslında bu tam olarak yanlış sayılmaz. Aslında tam yanlış demek doğru olmaz. Nu durum makyaj gibi bir şey aslında! Ama yine son takdir, evlenenindir!😉😊
Yaşayanları görüyoruz sevgilisi tarafından boğazı kesilen filan ayrıca evlenirsin baktın olmuyor boşanırsın adam seninle sevgili olur bir bakarsın aaaa evliymiş seni metres olarak kullanıyormus yok mu böyle seyler? vaar hatta bu sitede 10 sorudan 2si bu
Dostum öncelikle bu mantıklı yazın için tebrik ederim. yukarıda mantığı kaideye alınmayacak birkaç kişi yorum yapmış "boğazı kesilen, öldürülen" gibi. Bu tür insanlar çocukların evlenmesine karşı bir duruş göstermez amma velakin buraya gelip "hayrını gören olmamıştır, cinayete yol açıyor" gibi şeyler yazarlar. Ülkede her gün çocuklar intihar ediyor yaşlılarla evlendirildikleri için. Bu soruyu okuyan kızların çoğunun aklı aynı eve değil, aynı yatağa gidiyor. Hal böyle olunca da ülke seviyesinin ne kadar düşük olduğunu tekrar ve bir kez daha görmüş oluyoruz.
Yaşanır yaşıyorumda. hatta gayette güzel yaşıyorum :D evlenmeden önce kesinlikle aynı evde yaşamak lazım. Şuana kadar yanına makyajsız eşortmanla gittiğim bir sevgilim hiç olmamıştır ama şuanki sevgilim makyaj yaptığımda beni yapmacık bulduğunu doğal halimi daha çok sevdiğini söylüyor. Şuana kadar aldığım en güzel iltifatında ta kendisidir bu söz. ev işlerini genelde ben yaparım ama ben işteyken onun boş günüyse bütün evi pırıl pırıl yapar bazen beni oturtur kendisi bulaşıkları yıkar bazende ben köpüklerim o durular. Aynı evde yaşayınca sıkılma monotonlaşma diye birşey yok arkadaşlar. ilk gün nasıl birbirimize sarılıp uyuyorsak hala öyleyiz bir gece sarılmadan uyumadık. 1 yıldır aynı evde yaşıyoruz bu arada ve evlenmeyide düşünüyoruz aynı evde yaşamak hiç birşeye engel değil yani. biz hala işten erken gelip daha çok beraber zaman geçirmenin derdindeyiz. Tabi bizim toplumumuzda yanlış ama doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Eğer karşında ki doğru insansa ve birbirinizi gerçekten seviyorsanız ilişkiniz ne tükenir ne monotonlaşır nede birbirinizden sıkılırsınız. Sevin arkadaşım sevmek güzel şey
Aynı evi paylaşmak tabi ki olamaz. Dini hassasiyeti olan insanlar için sevgililik diye bir süreç yoktur. Hadi oldu diyelim insansın seversin. O zaman da bir an önce evlilik hızlanır çünkü böyle hayırlı işler gciktirilmez. Dini hassasiyeti olmayan insanlar icin bile bence mantıklı değil düşünüldüğü zaman. Çünkü dediğin gibi aynı evde yaşadıktan, beraber uyuduktan sonra evliliğin ne anlamı var? Bir de hadi evlenmeden bir şey oldu sevgi bitti , soru. Çıktı vs ayrılık oldu. O zaman çok büyük pişmanlık olmaz mı o beraber uyumalar için , aynı evde yaşamalar için? Ayrıca bence insanlar sevgili edinmeye degil de eş edinmeye bakmalılar.
Eğer evlenmeyi planlıyorsan yaşa tabii, ben yaşadım 3 sene birlikte... Şayet evlenmek gibi bir planınız henüz yoksa, birlikte yaşamanın şartlarında hem fikir olmak iyi olur, evlenmeden 'evlilik hayatı' mı yaşamayı yoksa evlenmeden aynı evde, ev arkadaşı gibi, bireysel olarak yaşamayı mı deneyimlemek istiyorsun?
Ben 3 sene yaşadım, o sürede nişanlandık, ama sonra ayrıldık ve evden de ayrıldı haliyle. Eğer aynı evde yaşamıyor olsak muhtemelen daha önceden evlenmiş olurduk ve yaşadığımız sorunun üstesinden gelmek evliliğimiz için vereceğimiz bir çaba olurdu. Ama ayrılmak için yol yakındı, nasılsa evlilik yoktu...
Çöplerden ya da sokaklardan toplanan el kadar bebeklerin geneli, evli olmadığı halde birlikte yaşayan çiftlere ait. Bunu ben demiyorum, araştırmaların sonucu.
Sorunun cevabına gelirsek, ben bir Müslüman'ım ve nikahlı olmadığım bir insanla aynı evi paylaşmam uygun değil.
Belki sürekli bir şekilde değil yani geleneksel yapıları düşününce bunu önemseyen kişiler ya da ailelerce hoş karşılanamayacak bir durum olabilir ancak ara ara kesinlikle olması gereken bir şeydir bence hem birbirinizi daha iyi tanırsınız hemde çok keyifli yanları vardır; en çekilmez ve en sevimli yanlarınıza şahit olursunuz üstelik evlilik düşünen çiftler içinde bir pratik gibidir ancak bana kalırsa bu kesinlikle kişilerin subjektif bakış ve görüşlerine bağlı büyük değişkenlik gösterebilen bir durumdur..
Bu hatun hem çok güzel, hem de çoğu kızdan daha ahlâklı helal olsun Özge'ye adam bu yüzden vazgeçemiyor zaten hatundan beraber yaşasalar 2 gün sonra ayrılmışlardı. Erkeklerimizde, kızlarımızda konuya muhafazakar ve olması gerektiği gibi yaklaşmışlar üniversitelerde bile gayri meşru bebeklerin okul tuvaleti köşelerine atılan ceninler kaynıyor işte bunların hepsi senin anlamak istemediğin medeniyet kavramının bize getirileri sürekli buna dair paylaşımlar yapıp alttan alta aile kavramını zedeleyen sorular sormanız soğutuyor burayı başka ülkelerle karıştırmayın ya da yaşadığınız hayatı bize normal kabul olarak empoze etmeye çalışmayın her kadının ve erkeğin prensipleri vardır, olmalıdır. Bazı şeylerin heyecanını korumak ise vazgeçilmez olmak için şarttır yoksa sen de herkes gibisin gözüyle bakılman an meseledir. Erkeklerimiz gereken cevabı çok iyi vermişler zaten sağ olsunlar :)
ben sevgilimle üni yıllarında 1 sene beraber kaldım. gayet de güzeldi. her sabaha onun kollarında uyanmak dudagından öpüp günaydın demek. beraber yemek hazırlamak hamaratlıgımı göstermek :) erkegın kalbine giden yolun migdesinden geçtigini bildigim için poaçalar börekler oh ohh :D gönlünü de hoş edince :) ne bir ayrılık ne bir bitirelim ara verelim derdi olmuyo. şimdi ben uzaktayımm ama benden vazgeçemez başka kadınlara bakamaz bir kere ben onu mutlu ettim. yeniden beni yanına getirmek için çaba sarf ediyo. bence biraz evlilige erkegi çekmek için güzel oluyo ;)
@Giovanny yokk demiyomm :D kocam var diyom :D agzım otobana falan da dönmedi benim ilk ve tek sevgilim 5 yıldır çıkıyoz biz. sen sanki çookk namuslusun..
Çok hoş bir fikir. Ancak bazı kötü yanları var. Sana hep en iyi yüzü ile gelen, bir bakmışsın bambaşka biri imiş. Bunu kaldıra bilir ya da katlanılabilir buluyorsan olmuştur, değilse erken kurtuluş ya da hüsran olarak değerlendirecek sindir. Önce her şeyi paylaşabileceğinden emin ol. Evlilikten daha zor bence.
yaşarım, yaşıyorum. artısı çok tabii, karşındakini tanımada çok faydası var, ev işlerinde, birlikte yaşamada, yatakta her halini görebiliyorsun. ama evlilikten soğutuyor bu da eksi yanı. bir de bu olay böyle yaygınlaşınca da kimin kiminle yattığını bile takip etmek zor olacak, toplum bozulacak gibi.
Bizim akrabamız vardı böyle , kız evlenmeden sevgilisiyle ayrı eve çıktı kızın arkasından annesi babası akrabalarının hepsi kaşar namussuz daha ağza alınmayacak bir sürü kelime söylediler 2 yıl oldu annesi babası bizim öyle kızımız yok diyorlar bildiğin kızı evlatlıktan reddettiler
Sevgililik evlilik gibi ciddi ve resmi bir kurum olmadığı için her an kolayca ayrılınabilir. Aynı evi paylaştığın o kişiyle hayatlarını ayırdıktan sonra başka biriyle daha sağlıklı bir ev-lilik süreci yaşanabilir mi? Önemli olan sevgimdir ama daha önce başka bir kızla ev paylaşmış adama her dokunduğumda içimden bişeyler kopar benim, ki aynı durum beni sevecek olan adam için de geçerli. Bu objektif yorumumdu. Kişisel yorumum ise kesinlikle olmamalı ve bu durum normalleştirilmemeli.
Valla kimse elin oğluyla ortada hiçbir neden yokken, kalkıp da aynı evde yaşamaz. İşte tanımak istiyorum şöyle böyle... Her tanımak isteyen "sevgili kılıfı" nın arkasına gizlenip birlite yaşasın o zaman. Öyle bişey var mı?
Zaten bunların hepsi SIRF SEKS YAPMAK İÇİN BAHANE.
Sen kendi vücudunu hiçbir garantisi olmadan bu kadar ucuz ve kolay teslim ediyorsan, sana yapacak bişey yok zaten.
Yarın bir gün ayrıldğında (ki %99 unun sonu belli ) karşılarına çıkan erkeğe temiz, masum, zararsız, hanım hanımcık kız triplerine girmesinler yani.
Sen zamanında seks için elin adamlarıyla karı koca gibi yaşamış birisin. Kadın poşet olmuş, bekaret zar bilmem ne muhabbeti yapıyor. Sen ne temizsin, ne de masumsun kardeşim !
Yorumları okudum genelde bay arkadaşlar kendince yorum yapmış genel bir yorum yapmamış tamam belki fikirler merak edilmiş , çok özür diliyorum ama soru nedir verilen cevap nedir saptırılmış , soru" evlenmeden önce aynı evi paylaşır mısınız " verilen cevap belli yaşarım ya da yaşamam , özel cevaplara zihniyet belirtmeye gerek yok vs vs
ya aslinda guzel bir sey olabilir ama birazdan biktirici olabilir daha evlenmeden cok cabuk bikmis olur insan diye dusunuyorum. ozlemek her zaman guzeldir ama tabi yasanmaz da degil ben yasayabilirdim heralde ben bikmam da genelde erkekler tez canlidir cabuk bikar :D
İlişkinin gidişatı belirler bunu bence (benim için), baştan alınacak bir karar değil. Organik olarak iş birlikte yaşamaya ilerlemişse neden olmasın derim. Ama Türkiye gibi bir tuhaf kişisel kararlar/muhafakar endişeler çelişkisi yaşayan ülkede, bu ailelerin ikna edilebilir olup olmadığına da bakıyor sanırım.
Zaten çoğunlukla ya o bende, ya ben onda kalıyorken birlikte yaşamanın tek farkı, kişisel alanın daralması olur.
Tabiki yaşarım, aynı evde yaşamak birbirinizi tanımanın en kolay ve iyi yoludur. Eski sevgilimle de uzun bir süre yaşadım. Herkesin aklına gelen ilk şey cinsellik olunca malum bu soru yanlış yerlere çekiliyor ama karşındakini tanımadan evlenmek yerine yobazlığı bırakıp mutlu olup olmayacağınızı bu yolla anlayabilirsiniz.
Yaşarım neden yaşamayım. neticede bir kağıt üzerinde olan evlilikler bitiyor insanları resmi nikah baglamıyor. bağlamış olsaydı kimse boşanıyor olmazdı. insan gönülden bağlı olmalı bunun için kagıt üzerinde olan bişey düşünce ve fikirleri ne yazıkki etkilemiyor.
Evlilik öncesi kendine her yönden dikkat eden, oturaklı, olgun ve değerlerimizin bilincinde olan, bayan olmanın sorumluluklarını bilen, bir hanıma yakışır şekilde asil ve temiz yaşayan her bayan baş tacıdır, çocuklara anne olabilcektir, pırlanta bir eştir.. Hak ettiği değerde el üstünde yaşatılmalıdır
ben de yaşamam derdim eskiden ama 4 yıllık sağlam ciddi bir ilişki sonucu sevgilimin baskısıyla yaşıyoruz. pişman mıyım hayır. en azından evlendiğimizde hayatımızın nasıl oalcağını biliyorum bence evlenip boşanmaktan mutsuz olmnaktansa önce beraber yaşayıp nasıl birşey olduğunu olumsuzlukları ve olumlu yanları görüp ayrılmak veya ilişikiye daha da yüklenmek kolay olur.
Türkiye'de olmaz, çok zor. Ancak sanat camiasındakiler yapabilir. Daha modern, rahat oluyorlar. İlişkiye de giriyorlar, her şey var aralarında rahatlar. Ha biz de bastırılmışlık var, rahat değiliz. Amerika'da anne babanın yanında öpebiliyor sevgilisini kızları... Çok farklı ülkeler mevcut.
Bu kadın yaptığı açıklamayı sabancı ailesine cici görünmek için yapmıyor mu yani? Kendi düğününe ailesini davet etmeyen bir gün evli kalan sansasyonel olayların başrolüydü zamanında sonuçta. Ben aynı evde yaşamam belli başlı kurallarım var sonuçta. Yaşayan için lafım yok.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bende asla evlenmeden önce yasamam baska milletlere özenmeyelim lütfen. Ama bu ünlüler zaten evliymis gibi yasamiyorlarmi. Bu Özge hanimida anlamiyorum beraber tatile gidiyorlar gece gündüz beraber oluyor dost hayati yasiyorlar ama evlenmeden ayni evde yasamam oluyor nikah kiymalarina bile gerek yok. Cok sacma.
Yaşanmaması gerekir. Evliliğin farklı bir heyecan olduğunu düşünürsek eğer o heyecanı öldürmemek gerekir. Zaten evlenmeden aynı evde yasamak hem dinen hem hukuken doğru ve mantıklı değil.
aynı evde yaşarım, belli zamanlar bir ya da iki hafta kalıyoruz ama tamamen aynı evde yaşamak daha da farklı olabilir. her halini görüyorsunuz ikinizinde. evdeyken en doğal hal var ortada. birbirinizi tanımak için gayet güzel bir şans.
Kızlar bunu yapsın sonra da neden evlenemiyoruz diye ağlasınlar. Sen evlenmesi halinde seninle yaşayacağı hiçbir güzellik bırakmıyorsun ki adama seninle evlenmek istesin sadece sorumluluk gibi ona yük gelen şeyler kalıyor.
o ne loooo olurmu soyle seyyy bir kadin evlenmeden sevgilisiyle ayni evde yasarsa kadinin ne degeri olur cok sacma diyelim biriyle bska evde yasiyosa o adam baskasiylada yasarrrrr kadinin degeri kalmazzzz
Asla yaşamam. Zaten sevgili hayatı da bana göre değil. Üni bittikten sonra doğru insanı bulursam evlenirim
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
beraber uyumak nedir ya? anaokulu öğrencisine masum gelebilir bu fikir fakat hepimiz biliyoruz ki beraber masumca uyumak diye bişey yok. onun sonu çok bariz belli. Beraber tatilinde sonucu bellidir.
Medeniyetin siniri nedir bilemem ama mantigima uymuyor ayni evi paylasmak. Evet arada kacamak yapabilirsin fakat surekli ayni evde kalmak demek erkek icinde sikintili fakat kiz icin daha sikintilidir.
@yflower o halde aynı hakkı kendine tanıyabilirsin.
Reşit olan herkes (abimiz, ablamız, kardeşimiz, kızımız, oğlumuz, anamız, babamız da dahil olmak üzere) hayatını nasıl yaşayacağına karar vermekte özgürdür. Ekonomik olarak bana bağlı değilseler, ben ancak tasvip edip etmediğimi, beklentilerimi, kaygılarımı söylerim, kararına da saygı duyarım.
Bende yaşamam ve bana, aileme göre olması gereken durum bu. Evlenince zaten aynı evde yaşayacaksin belki arada birlikte kalmalar olabilir ama sürekli aynı evin içinde yaşamak evlilikten ne farkı var ki o zaman evlensinler yani
Ben boyle bir seyi pek guzel bulmuyorum ahak açısından tabiki sevdiginle olmak guzel ama ayni evde biraz agir kaciyo be bu yuzden evlenince istediginizi yapin
evlenmeden aynı evde yaşanılır tabi ama evlilik yolun sonunda olmaz aynı eve çıkılan kızla ciddi düşünülmez düşünmem sevgilimle olabilir evleneceğim bayanla olmaz olmamalı 👊
haklsn zaten seninle ayni evde kalan baskasiylada kalir yani ayni evde kalinan kizla oylesine kalinir ciddi dusunulmez boyle kizlar sadece eglencedir eglenip atilirlar
sen bunu bilip bilmeden soyleyemezsin dupeduz iftira olur bu iftira atacak kdr dusuk seviyeli birisin once bunu bil ve buna cvp verip seninle tartsmaya girecek kdr seviyesiz deilim hele bide bunu bana soyleyen biri bunlari diyen biri ise "olabilir ama evlenecegim kizla değil değil olmaz olmamalı ve de eglenilecek kadinlar yuzunden iyi kizlari uzuyorz bazen" lütfen kendi seviyendeki birini bulup onunla tartsmaya calis tabi senin kadar dusun birini bulursan..
düşük seviyeli olmadığımı biliorum ve bu yüzden senin ne dediğin umrumda değil dediğim gibi hiç tanımadığım 18 yaşındaki bir bayan ile tanıdığım bildiğim bir bayana aynı davranmam umarım seni üzmezler ve lütfen bnle tartşma cevapta verme yeterli bu 👊👍
ben şahsen yaşarım yani bu aşkımızı bitirmez tam tersine birbirimizi daha iyi tanımamızı sağlar daha çok vakit geçirip birlikte hobiler edinmemizi sağlar aşkımızı daha da kuvvetlendirir
Yaşarım tabi ki özellikle uzun bir ilişkim varsa bunda bişey yok gayet normal bir durum garipsemeye veya namusluktan bahsetmeye gerek yok sizi seven insan size istemediğiniz bişey yapmaz zaten ben duygusal bakıyorum olaya onu iyice tanımış olurum her anımız beraber olur sevdiğin insanla uyuyup uyanmak gibisi var mı ya
Zaten evlilik öncesi aynı odada vakit geçirmek kesinlikle gerekmektedir. Dışarıda olduğu gibi değildir kimse, öyle bir gün ile de anlaşılmaz. Bakacaksınız en az 1-2 hafta. Sabah nasıl kalkar, akşam nasıl yatar, duştan sonra nasıldır, kıyafetlerini nasıl atar, toplar vs vs.
Toplumsal baskı belli bir kısımda bu kabul edilemez birşey olduğu için yapılamaz insanların evlenmeden önce birlikte yaşayabiliyorlar mı bunu gerçekten iyi anlayabilmeli lazım aynı ev tatil imkan varsa yapılabilmeli tabi ama bunu insanın iyi düşünüp karar vermesi gerekir
yaşarım ama karşılıklı saygı ve ciddiyet çerçevesinde.. Yani her ne kadar sevdiğim olsa da bunu yanlış rotalara çekmeden sululuk yapmadan... Bir anın hatası bir ömrün belası olurmuş o duruma mahal vermeden
İlişkilerde her dönemin tadı ve güzelliği ayrıdır. Aynı evi paylaşmanın da tadı evlilik birliği altında daha hoş geçecektir. Herşeyi birden tüketmemek lazım
Bana kalırsa sevgiliyle yapılacak şeyler kısıtlıdır. Eski kafalı diyenleriniz olabilir ama kişi her an bitebilecek bir ilişki için kendini bu kadar açmamalı.
eski kafalı ol ama bazı duyguları dozunda masum yaşa daha iyidir. insan kendisine öz saygısını yitirmemeli. oyle insanlar birlikte yaşayınca aşktan ölmuyolar sonu hep hüsran oluyor. bu yüzden bı kadın olarak bizi yaralicak yipraticak şeylerden uzak durmak gerek. cunku biz erkekler gibi arkmzi dönüp gidemeyiz. o evde yaşıyorsak bana aşık bayiliyo diye beklentiye gireriz sonra bu çok uzer
Lan benim eve gelen gitmiyodu zorla kovuyodum bildiğin 😂 ama evlilikle aynı şey değil evlilik tam bir hayat arkadaşlığı kız arkadaş ise öyle değil çok umrunuzda olmuyo yani beraber yaşarken
yaşarım ki muhtemelen evlilik yoluna girmeye karar vermeden falan en az bir hafta yaşarım... evde nasıl onunla aynı evde bir ömür gidermi yaşayıp görürüm
@Giovanny ben benden önce evlilik yoluna girdiği kişiyle aynı evde yaşamış kişiye saygı duyarım evlenirimde çocuk yok bişi yok biten bitmiş geçmişinden bana ne
@hellomisS Kadın kendini güvensiz hissediyorsa , ilişkiye hiç başlamamalıdır. Güven sorunu var ise sevgide olmaz. Eğer güven konusunu kadına aşılayan bir kağıt parçasıysa , gitsin kağıtla evlensin.
kız kardeslerinize bu konuda izin vericek misiniz. malum siz uyduruk bı ruja saçma bı eteğe bile bin laf eden insanlarsiniz. senin gibiler sadece olmak istedikleri gibi konusr. avrupali gibi olmak istysan her yönden öyle olucan. ben elin kızına yaşarım. benim bacima bakanı deşerim demiceksiniz o zaman
@hellomisS Ben öyle bir şey demedim. Benim kız kardeşim istediğini yapabilir , evli olunca istediğini yapınca oluyor da , evlenmeden yapınca mı kötü oluyor. Evlilik , namusunuzu mu temizliyor? Ben avrupalı filan da değilim , amerikalı da değilim. Has ve has Türk'üm , fikirlerim size yanlış geliyorsa , birilerine benzeterek bu işin içinden çıkamazsınız. Herkesi aynı kefeye sokarakta kendinizi tatmin edemezsiniz. Ben bu hayatta hiç kimseye karışmam , isteyen etek giysin , isteyen donla gezsin. Ben eşime , nasıl davrancağını söylersem , karşımdaki sirkte ki maymundan ne farkı kalır? Elin kızına kötü niyetli bakmam , benim kardeşimde güvenmediği kimselerle olmaz bu olayda tatlıya bağlanır. Güven meselesi. Güvenirsen kalırsın ki , bir şey olmayacağını bilirsin. Güvenmezsen hiç başlamazsın olur biter.
En İyi Cevaplar