Fake hesaptan mesaj atan eski sevgilim olabilir mi?

Son zamanlardaki ilgisizliğimden dolayı 4 yıllık ilişkiyi bitirdi. ne kadar çok sevdiğimi söylesemde inanmadı vede ayrıldı. Ayrılırken baya kavgalı gürültülü ayrıldık. Ben ayrılmak istemediğim için baya ısrarcı oldum beni heryerden engelledi ve artık rahatsız verdiğimi söyledi. 1hafta sonra falanda başkasıyla çıkmaya başlamış. O tarihten beri mesajda atmadım arayıpta sormadım, okuldada görünce görmemezlikten geldim sanki hayatıma hiç girmemiş gibi. Mutlu görünüyorum dik durmaya çalışıyorum. (5haftadır çıkıyorlar). Çıkmaya başladıktan 2 hafta sonra facebooktan fake bir hesap ekledi beni. Tanışmak istediğini söyledi. Seni 2 hafta önce şurda gördüm işte çok hoşlandım aradım buldum dedi. Yalan söylediğini anladım o dediği yere en son 2 ay önce sevgilimle gitmiştim. Yalan söylediğini söylediğimde kabul etmedi ısrarla konuşmak istedi. Bende istemediğimi söyledim. Nedenini sordu ısrarla bende yeni ayrıldığımı söyledim bu yüzden kimseyle konuşmak istemiyorum dedim. Bu arada birinin bişeyler peşinde olduğunu düşünüp konuşmaya devam ettim. O sordukça ben azda olsa bişeyler anlattım, kötü olduğumu anladı vede bu kız sana naptı aldattı mı seni dedi. İşte nereliydi kız arkadaşın falan diye sordu. Onu mutlu etmediğine falan pişman mısın dedi. Neyse baktım bunun kimliğini açıklayacağı yok, bende tehdit ettim vede fotoğrafını kullandığı ünlüye şikayet edip hakkında dava açılacağını söyledim. Bunun üzerine ben senin kız arkadaşının arkadaşıyım, senin başkasıyla konusup konuşmadığını, onu unutup unutmadığını merak etti vede benden yardım istedi bende yardım ettim, çok özür dilerim böyle bişey yaptığımız için dedi. Çok kötü durumdaydı, şu an senin onu sevdiğini bildiği için çok mutlu oldu dedi. O da senden ayrıldığına çok pişman vede seni çok seviyor dedi. Ben inanmadığım için sevgilisi var mı dedim, o da yok ama seni unutmak için biriyle çıkabilir bu aralar dedi. Mutlu görüyorum hep dediğimde öyle görünmek istiyor mutlu değil ama dedi.
Güncellemeler
+1 yıl
Okulda seni yalnız görürsem gelip konuşacam dedi, 3haftadır gelen giden yok. Daha sonra hesabı kapattı. Profil resminide isminide değiştirmş hesabı kapatırken. Bide ilk 2 hafta aşk şiirleri, hediyelerin fotosunu, gittiği yerde fotoğraf çekiyordu karşısında bir bardak daha var ama kim olduğu belli değil mesela. Ondan sonra böyle şeyler paylaşmadı. En son 4-5 gün önce şöyle bir yazı paylaştı
Güncellemeler
+1 yıl
"Kaç hayat yaşayınca yorulur insan? Kaç seneden sonra yaşlı, kaç hezimetten sonra bezgin, kaç sevdadan sonra kalpsiz, kaç kelimeden sonra lal olur kişi?" Sizce bu fake hesaptan yazan o olabilir mi? 3 haftadır kafam karmakarışık, mesaj atıp sormalı mıyım bunları?
Fake hesaptan mesaj atan eski sevgilim olabilir mi?