Biz de biliyoruz "Tek taşımı kendim aldım, tek başıma kendim taktım." demeyi. Olay tektaşta değil, teklifte aslında. Azra Akın'a sevgilisi kendi tabiri ile kaya gibi tektaş almış. Ama teklifte bulunmamış. Böyle bir durumda yüzüğü kabul eder miydiniz kızlar? Beyler, böylesine heveslendirip havada bırakmaya bakış açınız ne? İlla yüzüğü verirken teklif gelmeli mi?
Sevgiliniz size kaya gibi tektaş alsa ama evlenme teklif etmese yüzüğü kabul eder misiniz?
Tamam da soyle düşünmek lazim. Bunlar ünlü. O tektasi mucevher mahiyetinde hediye olarak almis olabilir ve cok abarti kacmaz cunku kendi de alabilir. Yani bizde olay ayri sonucta orta gelirli insanlarız, bakis açısı da farkli olur. Tektasa bir anlam yuklenmis artik o yuzden biz de evlenme teklifi bekleyebiliriz sonucta. Karsidaki insanin maddi durumuna da bagli. Cok zenginse onun icin normal bir hediye degerinde olur bunun maddiyati mesela. Gidip de 25 tl ye bir gumus kolye alacak hali yok. Ama kabul etme konusunda ben sahsen kabul etmem. Sevgiliden cok buyuk pahali hediyeler kabul edilmemeli diye dusunuyorum. Ve hatta sevgililikte pahali hediyeler alinmamali. Hem karsi taraf mahcup olur ve citayi oraya cikarmaya calisir hem de ayrilik olursa kotu olur sonra.. Ayrica abartmaya gerek de yok diye dusunuyorum..
Sonuç olarak teklif yoksa yüzüğü almamak en doğru olanı. Sonuçta bu sefer bir ayrılık olduğu zaman sıkıntı yaratabilir. Ama lafı da lang diye yüzüne vururum. Ne zaman teklif o zaman yüzük diye :) Adam teklif etmeyecek ama dışardan bakıldığın zaman sözlü zannedileceksin. Yok öyle bir dünya.
tektas almak marifet değil, gitsin göktaşı alsın! sevgi ifadesi sarılmak tatlı iki söz, hatırlanmak sevgini hissettirmektir. Yoksa Sarayı, Mücevherleri versen de evet sözcüğü olmayan bir birliktelik bir yakınlık bir mezar taşı kadar soğuk olur. Bence hiç bir bayan kabul etmemeli! herkezin fiyati var ama! sevenin sevginin yok. bunu bilende kabul etmez
Tektaş dedigin kızların saf salak heveslerinden başka bişey deyil yazık onlara verilen paralara mücevherciler tirilyonluk oldu kadınlar sayesinde 2000 tl ye aldıgın tektaşı 750 tlye geri alıyolar neden degeri yok o yüzden aptal kızlardan uzak durmak lazım
Hayatım boyunca şu trktaşlar altınlar mücevherler, hep saçma gelmiştir bana. Ne gerek var onları almaya, kuyumcunun yanından geçince bakmıyorum bile hiçbirzaman. Sadece para kaybı. Kızların bu mücevher takıntısı sayesinde adamlar zengin oluyor. Abi yapmayın böyle şeyler. Kızlar size sesleniyorum, yapmayın etmeyin jasjsh
Kim kime pırlanta hediye edecek kadar değer veriyor/yatırım yapıyor? anca paran varsa yaparsın sorun erkeklerin sadece evlenirken yüzük vermeleri değil böyle şeyler zaten lüks ihtiyaçlara giriyor başta da dediğim gibi paran varsa alırsın at nalı kadar pırlanta, hediye de edersin. Bu kadar basit yoksa anan sarımsak baban soğan hesabı
Tektaş... Maddi durumum iyi çok şükür, ama tektaş almam... O tek taş için Afrika'da hergün kaçtane çocuk katlediliyor, aileler, uluslar yol oluyor, sadece bir kadına evlenme teklif etmek için...
tektaş hep evlilik teklifi edilirken alındığı için insanlarda bu algı oluşuyor evet ben yüzüğü almam ha şu da var illa evlilik teklifinde trktaşa gerek yok sevdiğim adam bir günle evlilik teklifi etse yine kabul ederim
Teklif etmeyecekse, evlenmeyeceksem tek taşı ne yapayım, evlenicem desin niyeti ciddi olsun kola kapağı taksın nedir yani, çok mu önemliymiş taş, anlamı olmadan taksam ne mutlu eder ki beni, taşla mutlu olsaydım gider kendim de alırdım
Niye etmeyim ki yüzüğe fazla anlam yükleniyor hediye olarak kolye almak yerine yüzük almayı seçmiş olabilir illa evlilik teklifi değil düz hediye olarak almış başka bişey alsa hediye kabul edeceğime göre yüzüğü neden etmeyim
ben güzel bir evlilik teklifiyle alması taraftarıyım çünkü yüzüğü parmağa taktığımızda herkes dicek başı bağlı belli o sıfatı koyuyor yüzük o yüzden güzel bir evlilik teklifiyle hediye etmesini isterdim..
Hayatta kabul etmezdim. Pırlantayı da yüzüğü de sevmem zaten. Beni tanıyan biri ayrıca, evlenme teklifi etmeden böyle bir "saçmalığı" kabul etmeyeceğimi de bilir.
Teklif yüzükle olcak diye bir mantık oturdu bizde o kısım doğru ama bence yüzük alınıp daha sonra müthiş bir şekilde evlenme teklifi de edilebilir. Aynı anda olmak zorunda değil bana göre :)
valla yüzüğü alırım zaten o kadar para verip öyle bir yüzük alıyorsa ben yüzüğü kabul edip aldıktan sonra bir daha beni bırakamaz illa bir gün evlenir 😀
'alıyım ama yarın bozdururm bunu' derdim madem öylesine almş işime yarasın :) yda 'şimdi bunu aldıysan teklif edeceğin gün nw alırsın acaba' diyip heveslendiğimi belli ederdim :)
Tektas alıp ta ille teklif etmesine gerek yok belki kendini evli lige hazır hissetmiyo bide evlenen e kadar kızın sahibi olduğunu bilmeleri için almış ta olabilr
biraz gerizekali olduğunu düşünürüm ama ederim ya. boru mu? tektas yani. sonuçta tektas zaten evliligi simgeliyor. teklif etmemesi de onun okuzlugune verilmeli.
Tektas alsam kesin evlenmegiy teklif ederim. Bayan olsam tektas alsa evkenme teklif etmese alirim yuzugu sonrada derim sen dalgami gecyon niyetin ne egleniyonmi
teklif etmesini beklerim önce baktım etmiyo yüzüğü de red etmem pireye kızdım diye yorganımı niye yakayım ki ;)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
evet tam olarak benim başıma gelen olaya degindin Konuştuğum kişi doğum günümde yüzük almış uzak olduğu için veremedi memlekete gittiğimde verecek. Sasirdim doğrusu bende ne alaka falan diye ama hediye hediyedir. Sahsen alıp takmayı düşünüyorum.
Sanırım cevaplar. Kızlar için ama ben Kız olsam tektaş alana değil aıdığı tek taşı teklifi Nasıl sunduğuna bakarım sonuçta para ile herkes alabilir önemli olan süprize dönüştürebilmektedir işin sırrı değil mi kızlar?
Yani neden böyle bir hediye aldığını sorarım ama kabul de ederim yani neden etmiyim :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tabiki teklif gelmeli. Yani senin sevgilin açık açık diyoki, cinsel anlamda yanımda ol kısmet olursa evleniriz diyo. Eğer evlenmeyi düşünüyorsan çiçeğiyle gelip o yüzüğü takabilirdi.
En İyi Cevaplar