Şeriatı savunan biriyle hayatınızı birleştirebilir miydiniz?
Evet evlenirim tabi
Hayır evlenmem!
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bir kere daha seriatin ne oldufunu bilmeyenler var. Ben elhamdülillah muslumanim diyen Allah'a iman etmis kisi Allah'in hukumleriyle yönetilme sekli olan seriati ztn savunmali ve yasamali. Bu zamandaki sozde muslumanlarin cogunlugu acipta kurana bakmadigi icin Allah bize ne demis bilmedikleri icin beserlerin ipine baglanip surukleniyor. Kendi kendilerine uydurduklari kanunlarla yonetmeye kalkismalari ve bunu da becerememeleri Allah'in hukmunden yuz cevirdikleri icindir. Bunlar da tagut oluyor ve ayetlerde bunlardan yuz cevirmemiz isteniliyor. Bunlari yapmayanlara ise kafirdir, zalimdir ve fasiktir deniliyor. Hersey acik acik ortada iken hala iman etmeyip kendini bildigini okuyor insanoglu. Ayette de geciyorki; insan basi bos birakilacagini mi saniyor? diye. İslamiyet sadece namaz, oruc, zekat degil. İslamiyet Allah'in koydugu kurallar ile yasama seklidir. Ne yazikki bunun farkinda degiliz. Allah hidayete erdirsin ins bizleri. Velhasil kelam soruya gelecek olursak o yuzden seriati savunan biriyle evlenilmez de kiminle evlenir?
evet. kac tane şerıat ayetı var. ınkar edenlerden degılım.
Ben deistim bana insana deger veren biri lazim inandigi tanridan önce kendi ideolojisini savunan özgür bir birey lazim. seriat mis 4 kadin bir erkek mantik bunun neresinde? madem seriat var diyenler neden ortadoguda savas ciktiginda kafir ulkelere siginir muslumanim diyen.
Evlenirim tabi ki zevkli olurdu. Evde birbirimize bombalı şakalar yapardık. Hiç olmadı "allahu akbar" nidalarıyla birbirimizin kafasına sıkmaya çalışırdık. Mr. and Mrs Smith filmindeki o meşhur sahne gibi :D
Cevap
18Cevap
Şeriatçı olacak tabi ki de. Şeriat demek Allah kanunları ve hükümleri demektir. Müslüman herkes şeriatçıdır.
Mal mısın evladım sen.
Seni mal gibi görüp sadece s*kmek isterse ya da işi olduğunda varlığına ihtiyaç duyacak biri mi? :)
Komik olma
Evlenmem diyen neyin kafasındalar, hangi dine mensuplar yoksa birer Müslüman mı bunlar
hayır tabiykide :D boş ol boş ol boş ol :D lanet olasıca şeriatcıllar
evlenmem diyenler siz müslümanmısınız müslüman olmayana lafım yok zaten?
şeriat demek islam demek bakın sözlükte müslümanmı hristiyanmı desek müslüman dersiniz siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah ın dinine muhalefet ettiğinizin farkındamısınız bu ülke neden bu kadar aptallaştı şeriata en çok karşı çıkan türkler ironiye bak ya şeriat +islam demek o zaman siz islama ona mensup olan muslumanlara karşısınız.
hıdayetı herkes alamaz. ne desen bos
@illalazımmıki gerçek ten cahil çok bu ulkede ya
şeriatçı birisiyse şeriatçı yere gitsin burası cumhuriyet ülkesi canım :D :D
@adddd ülkede laiklik kalmadı zaten sadece isimde laiklik var o kadar :D :D
@adddd bunlar Ata ya saygılı değil çünkü dedelerini denize dökmüşüz :D :D
olum şeriatçıyla evlenilirmi
Ben evlenmem, evlenen düsünsün... bana ters.
hayır düşünce yapıma ters
Sohbet bile etmem ne evlenmesi..
Sonra kafani kessin tek hatada
Aklı olan evlenmez 😄
neden müslüman olmasınmı
Evlenirim var mı öyle kız
bekar kalırım daha iyi
kadinin dibisin
sağol :)
😉😊😊😊
en basta anlamadıysam ailesinden, hal hareketlerinden, bana yaklaşımından müstehak o zaman bana
Sana bir sır vereyim o zaman dışardan bakınca benim şeriatçı olduğumu anlaman çok zor ve ben akparti olmak üzere tüm partilerden nefret ediyorum ondan siyaset konuşuncada anlayamazsın annem mhpli ve Bana rağmen :) Atatürkçü kardeşim benim gibi ablam olaylarla alakası yok bir babam akp li ama onada büyük ihtimalle göz yumarsın veya anlamazsın giyim kuşamım normal senin giyimine kuşamınada pek karışmam şimdi bu durumda senle evlensem (Örnek olarak yanlış anlama hemen) ve sonrada benim şeriatçı olduğumu anlasan ne yapardın sonuçta beni anlayacağın bir şeyde yapmadım evlenmeden önce suçluda olmazsın
Not: Hayalindeki şeriatçılar gibi asar keser karısına sevgilisine baskı uygulayan- uygulayacak biride değilim sadık biriyimdir evlenincede karakter olarak değişmeyeceğimi varsayalım
ben de iste kocamın Atatürkcü olmasını bekliyorum olmazsa zor olmaz eee o kadarı da anlarım heralde evlenmeden :) giyim kuşamım rahat işte benim herkes kaldırmaz bikini de giyerim yerine göre mini de giyerim alkol de olur yani bir çesit anlasılır merak etme :) cunku karsimdaki benim gibi rahat olmazsa zaten mutsuz olurum diye evlenmem :)
zaten bunlara evet deyip evlenince adam değişirse bana en büyük yalanı söyledi diye boşanma durumum bile olur
faşizme ve şeriata geçit yok !!!
hayır nişanlılık dönemimde de bunları anlamazsam Allah belamı vermiş o zaman benim derim :D
Şimdi yalan yok istesemde istemesemde bikiniden ve mayodan rahatsız olurum ama büyük konuşmuyorum öyle biriyle evlenmem diye çünkü hani insan gerçekten aşık olursa bunlara katlanabilir diye düşünüyorum bence sende böyle düşün büyük konuşma ve anlamadığım nokta şu yani ben şeriatçı olabilirim tamam ama beni evlenilmeyecek kadar kötü yapması bu durumun haksızlık değil mi sence ben sadece inançlarıma göre düşünüyorum
Atatürkcü olmazsa olmaz zaten adam da evet oyleyim deyip evlenince kandırdım senii mi diyecek illa ki bir yerde açık verir patlak verir yapamam öyle biriyle.. bu benim fikrim canım baskası ister ben yapamam
Zaten bizde Atatürkçüyüz demeyiz en ufak bile olsa yalanlar üzerine kurulan evlilik ilerde sıkıntı çıkarır ama bu katı olmana şaşırdım ama olsun düşünceleri tasdik etmesek bile saygı duyarız haddim değil ama benden tavsiye olsun sana birincisi hayatta büyük konuşmamak lazım ve yaw biz o kadarda kötü değiliz be kafanızdaki tabuları keşke yıkıp bizi de anlamaya çalışsanız keşke
yoo buyuk konusmuyorum ama cok cok zor.. cünkü benim ailem de mutsuz olurum diye istemez onlar istemezse ben de asla evlenmem onun üzerine büyük konuşurum.. askından gebersem olmaz ben bir de cok sıkıntılı bir iliski yasadım senelerce artık kalbime söz gecirememe gibi bir durumum yok :)
herkesin kendi yaşantısı yani ben istemem beni de onlar istemez zaten her sey karsılıklı :)
Haa sen ondan bu kadar katısın sıkıntılı ilişki yaşamak istemiyorsun aslında senin açından bakıncada haklısın bir şey diyemem ama sen hele bir aşık ol ben seni görürüm :) Bak bence aşk beyinde yaşanabilecek bir şey değil bence kalp hisseder işte o an her şey biter kurallar düşünceler beyindeki kalıplar ondan fazla kasmamak lazım mutlu olabilmek için gerçekten kalbi dinlemeliyiz günümüzdeki bir çok ilişkinin sıkıntılı mutsuz olmasının sonucu beyinle yapılması beynimiz bize diyor ki aha şu adam\kız güzel bak kültürlü bak çok efendi tamda düşüncelerime uyuyor hadi bir evlenelim ee sonra evlenince ne oluyor aynı evde kalınca beynin sana diyorki şunu yapman lazım karşındakininde beyni ona başka bir şey diyor hobaaa sonra senin dediğin olur benim dediğim olur derken ula birde bakmışın beynin diyorki şunla evlendiğim güne lanet olsun abooow işler kötüye gidiyor derken mahkeme salonunda şiddetli geçimsizlik hadi boşanalım
5 senelik sevgilim beni aldatip baskasiyla evlenince artik kalbime söz gecirememe durumum yok emin ol kardesim :) cok erkekle de tanistim bir huyunu begenmedigim icin adam benle ilgilendigi halde yol verdigim cok oldu :) kaldi ki ölene kadar ask kalmiyo bir yerde saygi sevgiye dönuyo is dusunceler uyusmayacagi icin en basindan kapilmam.. mantikla yaklasiyorum artik
Birde bunun diğer versiyonu olsa kalpten cidden aşık oldun evlendin diyelim aradan 2 ay geçti anlaşamadın bir konuda beynin işi ilerleteceği an kalp diyorki oğlum iki dakka dur hıyar sen bu kızın\erkeğin peşinden okadar koştun onu sevdin ne yapıyorsun var mı öyle iki dakkada birbirinizi kırmak hemen kendinden düşüncelerinden ver tavizi yoksa tıkarım damarlarını ölür gidersin sonra beyin diyorki hay ben senin gibi aşkın ulan nerden tutulduk buna ama çare yok sonra ağza komut veriyor git o kızın\erkeğin gönlünü al yoksa fena olur ağız ne yapsın beden ne yapsın emir kulu denileni yapıyor sonra nemi mutlu son :)
eger dusunceleri bana uyarsa olur yoksa bu saatten sonra biriyle anlasmak icin ben fikirlerimden taviz vermem :) neyse anlasamayiz biz yoruldum anlatmaktan :D insanlara bildirim gidiyo yeter artik
inanç zaten değismesin canım Müslümanım ama dediğim gibi cidden şriatciyim diye gecinen adamın da benle isi olmaz zaten :)
1000 sayfalik kitaplar okuyorum ben avukat olmak icin ondandir :)
hukuk pek işlemeyecek o zaman bir de istemiyorum kardeşim zorla mı :D boşa mı okudum ben senelerce hepsi hikaye olacak.. bu konuda sabittir fikrim neyse cidden çıkmam lazım iyi günler size
Ben evlenirim de sen evlenme
Evlenmem
sen?
Geberirim daha iyi
o zaman git dinsiz al.
@rovaşata01 senin mantigin bu kadar mi işliyor.
Bir insan ya dinsiz ya da şeriatci mi olur bunun ortasi yok mu?
Bu arada dinsiz alirim daha iyi :)
Ay ben korkarim
elbette
sanmiyorum :)
müslümanmısın?
elhamdülillah muslumanim
şeriatçı gavurmu evlenmiyon şeriat demek islam demek :D
sen muslanmisin
evet :D
5 vakit namazini kiliyon mu
evet çok şükür konuyu nereye getirecen merak ediyorum :D
getremedim got oldum 😂😂😂😂
estahfurullah kardeşim.
😂😂 neyse usta kiyak adamisin ama nobetim war ben kacar :)
Daha neler ya.
Hayir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar