Bana göre evleneceğim kız son derece edepli terbiyeli nefsine düşmemiş son derece dürüst sadakatli vefalı tertemiz pırlanta kızdır hiç bir erkekle yanlış birşey yapmamış evleneceği kişiyi bekleyen kızdır...
ya sizler..
ya sizler..
Bence evlenilcek adam; gozu karisindan baska kimseyi gormeyen. Sevdigi kadina dunyanin en guzel kadiniymis gibi hissettirebilen romantik. Karisiindan baska hic bir kadinla muhattap olmayan. Isten eve gidip esine sarilmak opmek icin can atan. Esine sadik guvenilir. Esine saygi duyan yakisli ve zengin olmayan. Bakir olan. Para mal mülk hirsiyla hayaliyle degilde manevi degeriyle hayata tutunan. Esi icin cok fedakar olan. Uzdugun de hemem ozur dileyen az kalipli ve az kasli koruyucu kiskanc olan. Ve evcil olan. Hastalikta saglikta hep esine destek olan. Inanci yuksek bir erkek bence evlenilcek adamdir.
Helal olsun valla süper bir yorum
Allah karşına herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin
Kalbi temiz sadık yalan kesinlikle söylemeyen aldatmayacak Allah korkusu olan benim aileme kendi ailesinden daha çok saygı göstericek birisini istiyorum bende onun ailesine aynı şekilde davranırım mesela evlenmeden konusurum benim ailem istediği zaman istedikleri kadar kalıcaklar onun aileside kalıcak ağız burun kıvırıcak birisini istemiyorum herşey olabilir birşey olsa sorun etmicek birisini istiyorum sağlık konularında ince düşünücek birisi olmalı
Ne güzel düşünceniz var
Tabiki aileler gelcek kalcak burun kıvırma olurmu hic
Emin ol birgün karşına çıkar
Allah herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin
İnşallah herşeyin hayırlısı seninde öyle inşallah çıkar amin seninde
Allah herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin
Allaha emanetsin
Abi sadık olsun, sevgisi hakiki olsun. Kıskansın yeri geldi mi kısıtlasın ses etmem. Güvensin inansın. her duygusunu abartsın ama vazgeçemesin. Ben bıktım bu yalancıktan sevmelerden, seni seviyorum sensiz yapamam diyenlerin 2 ay sonra gitmelerinden. Herkes seviyor ama nasıl oluyorsa vazgeçebiliyor.. Sözüm odur ki kısaca benim hissettiğim her şeyi bende hissedebilen bir kıza canım feda.
Allah herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin kardeşim..
Bekle bul kardeşim
Yanlis sey cinsellik sanirim? Peki sen ne durimdasin o konuda
Nasıl yani
Soru acik
Cinsellik olarak
Kız dediğin tertemiz olcak hiç bir erkekle en ufak yanlış birşey yapmamış olcak diyorum
Tm sen yasadin mi sorum acik
Hayır ben yaşamadım yaşamamda birgün evlenirsem evleneceğim helalim olan kızı bekliyorum
bence bedeninin temizliginden cok ruhu ve kalbiyle ilgilen hani diyor mevlana ne olursan ol gel diye iciyle ilgilen bence beden isini fazla sallama
Cinsellik sevişmiş vs nefsine düşmüş bir kızla işim olmaz
Peygamberler dahi dul kadinlarla evlenmis dunya tarihine baktigin zaman onlar bile dememis nefis falan diye o yuzden senin bence demeye ne kadar hakkin var tartisilir
Kardeşim evleneceğim kız tertemiz olcak. peygamber efendimiz o biz onun gibi olamayız..
... Gerçektente öyle degilmi yani gerçektente evlilik iki tarafın tertemiz olup evlenmesidir..
Şimdi bir kız onla bunla cinsellik vs yaşamış olcak edepsiz olcak
O kız benle evlenemez..
Benim kırmızı cizgim odur
Onun gibi olma onun gibi yasa madem o dahi dusunmemisken kusura bakma da biz kimiz?
Neden kız tertemiz olmasın...
Temizlik nerdedir derse kitap ordadir bedende degil
Yani cinsellik vs nefsine düşmüş bir kızla evlenmem ben.. Kötü kız demiyorum neden
.. Bu konuda böyle düşünüyorsun
Kitap ne derse o dedim bisi demedim kardesim kitaptan iyi biliyom dersen de o ayri konu sen yaz sana inansin insanlar bu arada kotu kiz demiyon ama durust degil diyon farki ne? Soruna bak ne demissin dürüst sadakatli vefalı tertemiz pırlanta yani bakire olinca bu saydiklarin olmayinca degil peki kitap ayni dusunmuyor onu naapcaz?
Farzedelim ki hata ki tm hata da ona bir . lafim yok. allab hilr tevbe kapim acik diyor sen kirmizi cizgim var benim diyon :D
Yani cinsellik vs yaşamış ve öyle erkekler farklı cinsellik vs olmuş bir kızla evlenmem diyorum acıkca zaten kardeşim.
Kız edepli olcak yani
Kuran zina yapmayın diyor
Zina edenler zina edenle evlenir
Temiz insanlar temizle insanla evlenir
Ben diicemi dedim allahin tevbe kapisi var senin ama kirmizi cizgin hem de allah adina :D guluyorum ufaklik guluyorum sizleri gordukce
Ufaklık diye alay et
.. Kısacası edepsiz kızla işim olmaz
Bana kimse böyle şeylerin modern diye tanıtmasın
Allahtan buyuksun sen cunku ondan iyi biliyorsun o bile tevbe kapisini aciyor sen buyuk oldugun icin. kirmizi cizgim var diyebiliyorsun
😒 biz insanlar kimizki büyük olalım
Ben öylemi diyorum
Sadece evlenmem diyorum yanlış birşey mi diyorum
Allah kabul ederim diyor iste tevbe ettiginde sen kimsin ya da ben?
Ama ben kabul edemem 😔
... Evleneceği kişiyi bekleyecek kız dediğin gerçekte öyle olmalı ama
Şimdi modernniz onla bunla güya aşk diye her haltı yiyen kızla işim olmaz
Allah kabul ediyor diyom sen hala ben edemem diyon demek ki sen daha buyuksun kardes sozum yok
Allah yeri göğü yaratan
Ben ise kuluyum..
Biz büyük olamayız
Ben affetmem derken.. kötü birşey demiyorum ama evlenmem diyorum
Ben de diyorum ki allah kabul ediyor her tur tevbeyi kul hakki haric biz kimiz de kabul etmiyoruz ve ayiriyoruz bakire ya da degil diye?
Sonuçta evleneceğim kız..
Tertemiz olcak bitti
Temiz allahin yarattigi her kul temizdir neyse dostum etme. cahille muhabbet demisler yaaaa
Bence sen aynaya bak kardeşim kim cahil
Oyle biladerim allah bile tevbeyi kabul. ediyor ve siliyor herseyi diyorum sen ben istemem yok soyle yok boyle yok su yok bir diyon demek ki allahtan iyi biliyon sn
Ama demek istiyorum ki evleneceğim kişi öyle olmalı.. Bunun ne sakıncası var ya
Olmasa ne olur diyorum ben de dusun tevbe suresinde diyor ki allah gonulden tevbe et istersen bin yillik kafir ol silecem diyor allah siliyor doyom ben sen ben istemem diyon sonra diyon ki ben allaha inaniyom ama bak suresindeki ayete karsi geliyon ben diyor affederim sen de oyle yapacaksin yeri gelecek
Ama ben zaten öyle bir kızla evlenmem ki
Yani öyle bir kızla konuşmam ki affetmem diyim diyorum ya
Allah cennetine aliyor sen yuvana alamiyon ben de onu diyom ya iste
Cevap
1Cevap
Ooo bir ton kriter var ama en önemlisi dürüst sadık sorumluluk sahibi olması
En önemli 4 kriter söyleyin
Dürüst sadık sorumlu saygılı
Allah herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin herşeyi inşallah istediğiniz gibi Allah en hayırlı eşi nasip etsin
Amin Allah razı olsun Allah herkesin iyi niyetine göre versinnn
Saolun Allah herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin
Allaha emanetsin
Namuslu Allah korkusu olan abicim
Allah herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin kız
Amin abicim cumlemizin İnşallah :))
Sokakta hanimefendi,
Mutfakta asci,
Yatakta...
Ahlakli edepli namuslu agir basli hosgürülü.
Allah herşeyi gönlünüzün güzelliğine göre versin..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar