Aslında genel olarak sosyal medya flörtleri daha az güvenilir bulunuyor. Ancak işin bir de şu boyutu var, gerçek hayatta bir kişinin tüm davranışlarını uzaktan gözlemlemen imkansızken sosyal medyada yediğine içtiğine, çevresine, olaylar karşısındaki tutumlarına kadar tanıma fırsatın oluyor. Daha önce böyle bir tecrübeniz olduysa sizin fikriniz nedir?
Sosyal medyada flört, gerçek hayattakinden daha mı güvenilir?
Bu sitede tanışıp sevgili olan, nişanlanan, evlenen ve doğacak çocuğuna isim danışanlara 5-6 kez denk geldim 1 yıl içinde..
Sanal veya real alemde olsa gerçek insanlar ile muhattabız..
İşin Özü Ve Doğrusuna Gelirsek ;
Yaşı, ilişki durumu, şehri, mesleği, paylaşımlarını takip, profil resmi ve açıklaması vb. bilgilere erişim imkanı real alemde hatta komşunun oğlu veya kızında erişmen çok zor zamanımızda..!
Tedbirli olup muhattap olunmalı ön yargısız, hatta bir taraf boşanmış diğeri bekar olsada ister çocuklu veya çocuksuz olsun vb. Sonrası face adresi ve skyp'ten kameralı iletişim ve önemli uyum adına ve bir birini tanıma adına konuşmalar ve oluruna bakmaktır..! Eğer ;
Esas saygı, uyum, güven, sevgi oluşuyorsa? aileler devreye sokulur ve oluruna bakılır işte hepsi bu..
Yoksa 2 tarafı tanıyan ve aracı olan insanların olmayışı + 1001 çeşit insandan karşına ne çıkacağını bilememek ve hakkında bilgi olmadan ya tutarsa diyerek adım atmak çok riskli..!
Hayat kısa ve zaman hızla akıyor, evlenenden çok ayrılan var ve yanlızlar ordusu artıyor vede güven yok menfaat var.
İzdivaç programları gelinen vahim durumu ve çıkış yolları için aç fare fırın deler tezini yaşattırıyor..
Evet, sosyal medyadan harika bilgiler alabiliyoruz. Bu cepte.
Ancak kendini doğru ifade edemediği alanlar da muhakkak var. Gidip imcelemen lazım yüzünü ellerinin duruşunu, ses tonunu, neyi yaşadığını... Mesela ben entelektüel paylaşımlar yapar, gerçek hayatta da çok gülen, alkol, motosiklet vs ile bir imaj çizerim. Tamamen farklı iki kutup.
Tamamen şans... msn de tanisip evlenenleri de gordum, dolandirilanlarida. Sosyal medya öyle büyülü bir ortam ki nasil olmak istiyorsan kendini öyle gosterebildigin gibi, karsindakini de olmasini istedigin insan kalibina cok rahat oturtabiliyor insan. Ama malesef uyuyan güzel degiliz ve gercek hayata donerken herzaman bizi prensimiz uyandirmayacak. Eger heyecan istiyorsan kendini cok kaptirmadan ve uyanik olarak flort edilebilir, kafa dagitilabilir. Fakat fazla adrenalin insanı canından da edebilir. Masal dunyasinda yasamadigimiza gore her daim uyanik olmakta fayda var.
böyle bişey yok ya. tanıdıgını zannediyorsun ama oraya yazdıkları ne kadar doğru? insan bazen 10 yıllık arkadaşını tanıyamıyor kötü huylarını görüyor sosyal medya arkadaşlığı mı güvenilir olucak? biraz haber gündem takip eden her insan ne kadar tehlikeli bir dünyada yaşadığımızı bilir ve tanımadığı insanlara güvenip nette orda burda konuşmaz buluşmaz. daha yeni kızcağız sosyal medyada tanıştığı biriyle buluştu ve tecavüze uğradı. o kızda güvenmişti? diyeceğim o ki aramızda çok hasta ruhlu insanlar var bırak sosyal medyayı babana güvenmiceksin bu devirde!
Gercek iliski sanal iliski diye yazan insanlarin kafasini anlamiyorum. Sanal alem sadece bir tanisma YOLUDUR ama askini meskini sanal alemde yasayamazsin bunu herkes biliyor. Robot degiliz yoksa ha sana cevap veren bir bilgisayar ha yazistigin kisi ayniya geliyor. Yani gercege dokmedikce zaten sanal alemin bir anlami kalmiyor.
Senin soruna gelince evet taniya bilirsin ama ayni zamanda taniyamazsinda. Sonucta Sanaldan tanistigin insan sana hep gercekleri soyleyecek degil takipde edemezsin. Sana hesap vermek veya surekli senle konusmak zorundada degil. Senle konusup 2 3 kiz daha idare ede bilir yani var boyleleri. Gercekdede yapar bunu ama gercekde yapmasi cok dusuk bir ihtimal vs. vs konuyu fazla uzatmayacagim Iki seklinde kendince avantaji ve dezavantajlari var bence. Ama ben yinede yuzunu goremedigin bir insanla 7/24 sevgili gibi konusulmasina pek sicak bakmiyorum tabi herkesin gorusu farklidir...
Tam tersi. sosyal medya nasıl reel değilse , ordaki kişiliğide reel değil, kendini denetliyor. Kendini olduğu gibi yansıtanda var tabi orası ayrı. ama gerçek bir ilişkide mimiklerini, tavırlarını herşeyi daha net görüyosun, düşünsene sanaldan sevgili yaptın buluşuyosun ama gülüşünü mimiklerini sevmiyosun, bu da bir gerçek. sadece güvenilir olup olmamasına takılmayın
Sanal ilişki dediği gibi mükemmel tanirsin ancak eğer gerçekten seviyorsaniz bir sure sonra yaninda istersiniz sevdiğin insana sarilmak ister insan cunku ya da senin duyamadigin sesini baskalarinin duymasi içini acitir ve her sorunu hemen halledemezsiniz bazi seyler büyür ya da ne biliyim tanidigin insanin bambaşka biri cikmasi diye bir şey var mesela sana evdeyim der ya da ne biliyim boyle bir insanim bambaşka bir huya sahiptir bunlara gözlerinde gorebilmelisin
Sosyal medyada gördüğünüz insanların kaçı gerçek karakterini yansıtıyor ki. En yakın arkadaşının fotoğrafını bile tanıyamıyor insan bazen, düşünün öyle bir ortam. O yediğini, içtiğini gördüğümüz sosyal medyada, insanın başka biri gibi davranması o kadar kolay ki. Her gün yüzünü gördüğümüz insanlara bile tanıyamamışım diyoruz böyle mecralara ''güvenilir'' dememeli bence.
bir insanın yediğinden içtiğinden öte senin yanındaki hal ve hareketleri onu tanıman için daha önemli. 140 karakterle, bir kaç efektle, emojiyle bir insanı tanıyamazsın. Uzun sohbet, somut görüntü ve mimiklerle her şey hem daha kolay hem de daha gerçek.
Adam bilgisayarın önüne geçtiğinde olduğu gibi değil başkasının olmasını istediği gibi görülebiliyor.
Gördükleriniz de aldatır sizi çocuklar.
Bir insanı tanımak istiyorsanız onun canını yakın
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
aynı sehirdeyse sosyal medyadan tanısmakta sıkıntı yok yüzyüze görüsülebilir ama farklı sehirlerdeyse sosyal medyadan tanışmak sıkıntılı olabiliyor benim zengin sandığım kisi fakir cıkmıstı mesela değişik arabalar ile fotoğrafları vardı ama arkadaslarının arabasıymış sonradan öğrendim onun gibi görünüyordu
Sosyal medya da ilişki güvensiz değildir bence de doğru. Ama şöyle bir şey var sadece sosyal medyada yaşanan bir ilişki, ilişki midir yoksa bir oyun mudur? Önce bunu bir düşünmek lazım, kanaatimce.
Sosyal hayattaki flört gerçek hayata dönüşmeye başladı artık. Eskiden gerçek hayatta birinin yanına gidip konuşulurdu. Şimdi ise o biri'ni gördükden sonra önce sosyal medyadan ekliyosun sonra konuşmaya başlıyosun.
bu tamamen insanların samimiyetine ve ne istediğini bağlı... sanalı, gerçek hayatı diye ayırmak anlamasız olur... güven konusu 2 türlü de sıkıntılı... insanın zihniyetini, içini her ne kadar yaşadıklarımızla analiz etsek de hep bir şüphe olacaktır...
Sosyal medyada bunu gerceklestirebilirsin ama unutma ki kirmizi baslikli kizlar kurtlar heidiler vb coktur alis gibi harikalar ulkesine cok dalacagina dikkat etmen lazim iyi de cikar kotu de ama sen hep iyi bulurum demeyeceksin
Bence yanlış. Sosyal medya yanıltır, en başta kişinin kendisini. Kaldıki karşıdaki yanılmasın. Bir eksiklik üzerine birtakım duygular birikir. Fakat gerçek hayatta insanı bütünüyle seversiniz. Yemek yediği haliyle. Yemek yerken çektiği pozla değil.
Veya şöyle diyelim.. Gerçek hayatta bir kişinin aynı anda kaç kişiyle çıktığını bilemezsin.. Ama tek sevgilisi olarak seni sosyal medyada herkesle paylaşıyorsa, sadık olma ihtimali çok daha yüksektir..
Sosyal medyada yediğini içtiğini sosyal çevresini gözlemleyince onu tanımış mi oluyorsun? Kişiyi en iyi konuşarak tanırsin vakit geçirerek ben gercekcilerdenim. ...
sosyal medyadan tanıştığım biriyle 4 yıl ilişkim oldu. bu soru biraz genelleme olmuş. güvenebileceğin birinin karşına ne zaman nerede çıkacağı belli olmaz
sosyal medyada birine ne kadar güvenebilirsin ki karşındaki insan kim olmak istiyorsa o olabiliyor doğru yalan bilemediğin şeyler var ve yalan olup olmadığını da öğrenemiyorsun
Hayır bence tam tersi bir insanla göz teması kurmalısın onu yanında hissetmelisin onu yakınında ve içten bir şekilde tanımalısın sosyal medyada flört ü saçma buluyorum sanal alem sonuçta gerçek değil
bence tam aksi sadece gösteriş meraklılarının ya da mal varlığı ile ne kadar kız götürebilirim diyen erkekleri tanırsın biizzat şahidim benim arabam var sosyal alemde hava için atmam ama arkadaşım elalemin lüx arabalarıyla atıp kız düşürme peşinde yani tanısanda yanlış tanımış oluyorsun
Bence oldukça saçma ve gerçek dışı, sosyal medyada kişinin rol yapma ve yalan söyleme ihtimali karşısında elin kolun bağlıdır ancak gerçek hayatta bunu anlama ihtimali oldukça yüksektir
Soyle bir durum bar kardesim aslinda ha sosyal medyadan olmus ha gervekte pek onemli degil onemli olan her iki tarafin birbirine karsi durustlugu bu oldugu süreçte gercekti sanaldi hic farketmio
Saçmalığın dik alası. Karşındakinin yüzüne bakıp nefesi nefesine karışmıyorsa aşk meşk olmaz. Kaldı ki internet ortamı yalanların havada uçtuğu bir ortam.
Karşındaki kişiye bağlı. genelleme yapmayi sevmem ama bence güvenilir değil. cevremde bir cok ornek var ama nette tanisip evlenen. sans meselesi bence😊
Sosyal medyadan kimseye inanmayin insanlar kendilerini olmadığı biri gibi tanitabiliyor. 2 ay konustugum birinin fake oldugunu öğrendim. Bunu anlayamayabilirsiniz bile basima gelecegini hiç dusunmezdim sonradan cok komigime gitti. Ozellikle kızlarımız dikkat etsin herkesle konusmasinlar. En azindan yakin cevrenizden olsun ve en az bir iki kere görüstugünuz kişiler olsun
walla bence sanala bakıs acısı değişmeli insanların. her mecrada kötü insanlar var. sanal alemde insanlar daha rahat konusuyorlar. kendilerini saklamaları daha zor.
Bununla ilgili bir kitap oluyorum wattpad da Bir Rüya Bir Aşk diye sanal bir aşk sadece duyguların döküldüğü Masumiyetin saflığın ve çıkarın olmadığı bir aşk hikayesi ben çok beğendim tasfiye ederim
İnsan görmeden, dokunmadan sadece hissederek ruhuyla sevebilir miydi? Sadece rüyalarında ve ekran karşısında gördüğü tatlı bir tebessüm, güzel bir gözün uğruna bütün gemilerini yakabilir miydi? Hiç dokunmadığı, kokusunu bile duymadığı biri için ruhunun bütün gizli yollarını açar mıydı? Yan yana bir saniye bile gelmediği bir insanın uğruna her şeyi göze alabilir miydi? Sanal aşk böyle birşey işte.
saçma bence. gerçekte gördüğünle sanaldaki aynı olamazki. sanaldaki insan rahat insandır. realdeki öyle konuştuğu gibi değildir. pc başında herşey serbest.
Olumsuz yorum yapanlara diyorum da Şu an en guvenli ortam facebook. Okuduğu ilkokuldan tuttuğu takım isguc hepsi ortada. Gidip bariz fake hesabida anlamiyorsaniz artik...
Iyi insanda kötü insanda gerek sosyal medya olsun gerek günlük hayatımızda olsun karşımıza çıkabilir insanlar karpuz degilki olmuşmu kelekmi anlaya bilelim malesef yaşayarak öğreniyoruz
Sosyal medyadan tanıştığn biriyle flört daha güvensiz fakat bunu güvenilir kılmak birazda kişinin elinde bunun formûlüde bian önce gerçek hayatta görüşme imkanı yakalayabilmektir
Sacmasapan konusmayin artik. Iyice ezik insanlara ozenmeye basladiniz. Gidin cevrenizden adam gibi sevgili yapin. Pc ekranini opecegine git dudagindan op sevdiginin!
Flört ve güven 😕 bu ikisinin bir arada olması muamma
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sosyal medyadan tanıştık 6 ay telefonla konuştuk. Görüştükten 4 ay sonra sözlendik. 1 sene içinde nişan evlilik oldu. Şu an 4 yıllık evliyim dünyanın en mutlu insanıyım👍
En İyi Cevaplar