img01.alkislarlayasiyorum.com/.../245281-4330.jpg
Evlilik güzel mi sizce?
img01.alkislarlayasiyorum.com/.../245281-4330.jpg
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Evlilik bence güzel ve çok özel. İmanının yarısını kurtardığın bir oluşuma nasıl kötü denebilir? Olaya bakış penceresi çok önemli. İnanmayan birine ve etrafında olumsuz örnekler görmüş birine evliliği istediğin kadar öv ona inandıramazsın.
Ben de çok güzel örnekler görmedim ama şuna dikkat ettim. Evliliği idame ettirirken insanlar gerekli koşullara uymuyorlar, birbirlerinin hukukuna saygı göstermiyorlar, sevgi sözcüklerini az kullanıyor ve işlerine geldiği gibi davranıyorlar. Sorumluluklar konusunda eşit davranılmıyor ve bir yük hep bir tarafın omuzlarında.. Özellikle anneler hem iş, hem çocuk hem de ev ile uğraşırken hem ruhları hem fizikleri paramparça oluyor. Sadece erkeğe ve sadece kadına dayalı evliliklerde çürüme, ruhen erime meydana geliyor. Böyle evliliklere evlilik diyemeyiz. Şahsen ben demem.
O yüzden evlenmeden önce en ince detaylara kadar görüşülmeli. Sırf hormonal dalgalanma yaşadı diye evlenen adamlar var. Sırf cinsel hayatı olsun diye evlenen insanlar var. Böyle bir şey yok. Evlilik çocuk oyuncağı değil. Kimse kimsenin de malı değil. Hepimiz birer can birer değeriz. Kimsenin kimseyi bu kadar ucuz görmesine kimse rıza göstermemeli.
Evlenmeden önce de cinsel hayat oldukça yaygınlaştı bu da yanlış. Kimle evleneceğimiz garanti değilken X biriyle bir cinsel hayat yaşamak ve ileride bunun acısını yaşamak var. Kimse kaldıramayacağı işlere girmemeli ki ilerideki hayatları etkilenmesin. Her şeyin helali makbuldur. Hata yapmış olanlar da bir an önce dönsün.
Her zaman ettiğim çok güzel bir dua var. "ALLAH'ım karşıma çıkacan insanı benim için hayırlı eş eyle, benim karşısına çıktığım insan için de beni hayırlı eş eyle." Binlerce kez AMİN.
Amin kardeşim
Sonuna kadar okuduguma inanamadim:) ama sunu soylemeliyim fazla farkindalikli bir yorum olmus:))
@Colourless Sağolun.
Valla kocum peygamberimizin dedigi gibi "muminin sahib oldugu en iyi en guzel sey saliha bir hanima sahib olmaktir"
Eger saliha bir hanima dusmezsen ya da saliha bir hanim salih bir erkege dusmezse yandi.
Eger bekarsaniz Allah yardimciniz olsun sizi salihlerden etsin ve saliha bir hanim versin insaallah.
Amin amin elfü elfi amin
Evlilik eğer aşık olduğun ve bir ömrü paylaşacağına inandığın adam ile olacaksa doyumsuz olur diye düşünüyorum. Ama şu var çevremdeki koca karılar (sağolsunlar :D ) bana "kızım oğlum şu işi yapıyor, oğlum şu yaşında" deyip beni oğullarına zorla yamamaya çalışırda aklımı çelerlerse o evlilikten pek hayır gelmez. Potansiyel gelin ve potansiyel eş gözüyle görüldükten sonra özellikle ilişkiye 3. kişiler misafir olunca duygular geri planda kalıyor. Nihayetinde ise kaynanalar kendine hizmet eden gelininin neden suratı asık bunu hiç umursamıyorlar. Konu nereden buraya geldi bilmiyorum da içimde bir dert var abi komedi film çıkar :D bir teyze takmış kafayı bana illa beni oğluyla yapacak yani. Olur mu böyle bir şey ya bak yine sinirlendim >:(
Beğeniliyorsun işte daha ne 😂😂
Bir insana bir şeyi kırk defa söyleyince o artık cazip geliyormuş :D Bence o teyze bunu biliyor ve ben bir gün bana cazip gelmesinden korkuyorum.
Beğenilmek derken abi potansiyel gelin gözüyle görüyor beni :D Oğluna alıp kendine hizmet ettirmenin peşinde. Başım gözüm üstüne de bu dış görünüşle alakalı değil bence.
Dış görünüş demedim, hürmetkârlığını da beğenmiş olabilir.. 😉
Karar senin ;)
Hazır hissediyorsan bir görüş.. Beğenmezsen zaten konu açılmaz bir daha ;)
Onu diyorum işte daha hazır değilsin ;)
Hazır olunca hayırlısını iste.. ;)
Güzel tabi ki yapılacak şey ;)
Çocuk olmak lazım eşinle ;)
Her defasında benim sorulardan sesleniyorsun 😂😂
Umarım okur ;)
Hayırlısı..
Not al o zaman..
Evlenince ver.. ;)
Gerçekten mi? 😳😳
Hayırlısı olsun sevinirim.. ;)
Ama ikinci oğlun olursa inşallah;)
İlki ne?
Hayırlısı olsun inşallah 😊
Güzel bişi olsa bunca insan ayrılmaz sanırım
Ama evlenen insan boşanan insandan fazla 😕
Evli bulunan çiftlerin de bir çoğunun iyi bir evliligi yok ama..
İyi bir evlilik nasıl olur?
Bir kere evin geçimi erkekte olcak. Görevlerini bilecek sorumluluklarını. Çok verip simartmayacak az verip aratmayacak. Yar olacak Yaren olacak. Yaralamayacak..
Kadın da güler yüzlü olcak tamah edecek şükür edecek. Tutumlu olcak. Saygılı olcak. Üstünlük kurmaya çalışmayacak. Yemeğini temizliğini yapacak.. en önemlisi mümkünse ev de oturup çocuğuna kendisi annelik edecek. Vs vs
Karşılıklı hoşgörü, güler yüz, saygı, sevgi...
Tam da aklımdaki evlilik 👏👏
İnşallah hayırlısı olur
İnşaallah ablacım😊
Cümlemiz için abla 😊
tek kişi nasıl geçineceksiniz yahu
@hello_world
Ne gördüklerimiz var ayda binlerce TL yetmiyor.
Ne gördüklerimiz var asgari ücretle mutlu, huzurlu geçiniyor.
Asıl mesele kanaat edebilmekte, şükür edebilmekte.
@Aşk_ı_Sükût Ablamız gayet güzel açıklamış.
@OnBirinciKöy11 hacı bunun yemesi var içmesi var çocuk olcak o büyüyecek kira mira bir sürü para lazım. kadınlara aldanma sen. onlar böyle der sonra paralıya gider.
@hello_world
Benim en hoşlanmadığım şey genelleme yapılmasıdır...
İnan nefret ederim.
İşte sende gitmeyecek birini buluver.
Ha bulamıyorsan evlenme o zaman ne diyeyim :)
Ama ne yaparsan yap ne edersen et sakın genelleme yapma, daima uzak durasın.
Kanaat ve Şükür, manevi duygulardır.
Kişi elinden geleni zaten yapmalıdır; ona göre de hayat standardı olur.
Denilmek istenilene bu şekilde bakılmalıdır :)
@OnBirinciKöy11
@hello_world
Çok ayıp gençler. Tanımadan eleştiri yapmayalım dimi..
@Aşk_ı_Sükût
Estağfirullah, okuyuverdiniz mi yazdıklarımı size dönük zerre elestirim yok.
@OnBirinciKöy11
Okudum evet genele yorum yapan gence seslenişim..
Anladım abla, "gençler" yazınca haliyle alındım üzerime :)
Teşekkür ettim eig icin
Rica ederim
Cevap
25Cevap
Yorumlarin bazilarinda sacmalik var.. Benim dusuncem bence evlilik quzel birseydir.. sonucda sevdiqin icin evleniyorsun sana quc verdiqi icin seji mutlu ettiqi icin onun yaninda bambaska olduqun icin.. coqu zaman cocuklastiqin icin.. iyi anlasabildiqin icin vs vs.. Evlenmek demek bu quzel seylerin hem helal yoldan olmasi hemde hep yan yana olup bunlari yasamak demek.. smdi bunun nesi kotu?(olumsuz yorum yapanlara qelsin evlenmeyin kardesim o zaman insanlari wuzel duyqulardan soyutlastiriyosunuz!)
Güzel 👍
Evlilik, mânâsı bilinerek yaşanıyorsa güzeldir. Fakat maalesef insanların çoğu evliliği karşılıklı bir çıkar ilişkisiymiş gibi yürütüyor, daha doğrusu yürütmeye çalışıyor fakat başaramıyor.
Evlilikte esas azığın saygı, hürmet ve sadakat olmalı der bir ablam. Saygının olmadığı yerde ne sevgi kalır ne sadakat..
İşin bir de püf noktası varmış; az beklenti, çok teşekkür :)
Hakikaten gözlemlediğim kadarıyla beklentilerinde mâkul olan insanlar hayatın her alanında mutlu olmuştur biiznillah.
Bütün bunları bilip de uygularsak evlilik tadından yenmez bence :D Kısacası gönlüne yâr, yoluna yoldaş, derdine derman, yüküne ortak biriyle olduktan sonra nasıl kötü olabilir ki evlilik?
Rabbim böyle olmayı, böyle insanlarla karşılaşmayı nasip etsin inşallah..
Amin, cümlemize inşallah.
Nisanlilik doneminde her sey toz pembe gozukuyor insana. Nisanliyken iyi seyler yasayinca insan beklentiyi yuksek tutuyor. Evlendikten sonrada aynisini yapar deyio umutla evlenmek istiyorsn. Sonra bir bakiyon hic bir sey beklenilen gibj degil. O yuzden evlilik o kadar da iyi bir sey degil. Hele de bnmki gibi bir odunla evliysn
Allah mutlu etsin inşallah 😊
İyidir iyidir zanaat işte ;)
Rabbim hayırlısını nasip etsin..
önemli olan evlilik güzelmi değilmi değil kiminle evlendiğin çok önemli birisiyle evlenirsin hayatı sna zindan eder bir diğeri ise bunca zaman yaşamadığın tüm güzellikleri yaşatır. Sanırım bu konuda karşındaki insan önemli saygılımı seviyormu nasıl mesela yaptığın yemeği yemezse atarsa dökerse veyada birgün yemek yapmadığında bağırıp çağırırsa bu iş olmaz hani mesela hadi kalk dışarda yiyelim desem tamm demeli mesela çamaşırları as desem sofrayı kur desem senin işin sen yap dememeli
Evliliği yardımlaşma olarak görmeli, doğru 👏👏
ama şu var herkesin kaderindeki kişi bellidir değiştiremeyiz ama Rabbime dua ederek karakterini davranışını değiştirebiliriz Rabbim herkese hayırlı eşler nasip etsin
Amin tek duamız..
Saygı, Sevgi ve Samimiyet üzerine inşa edilmişse güzeldir.
Evliliği kalp olarak düşünelim,
Zikrettiğim duygularda bu kalbe giden damarlardır.
Bu damarların hepsi sağlıklı çalışıverirse ne Ala.
Lakin biri dahi çalışmaktan geri durursa Eyvah!
Hulasa bu güzel birliktelik layıkıyla yerine getirilse güzeldir; aksi halde eziyettir.
Vesselam.
Eyvallah ✋️😌
Saygılar :)
Bu şekilde konuşan angutlarin;
Yüzüne de ağzına da tüküresim geliyor.
Sen neden evlendin lan o zaman kazma?
Dengini bulursan güzel şey.
Değilse; tek kişilik yalnızlıktan çift kişilik yalnızlığa geçiyorsun...
Hayırlısı gerçekten 😐
Sevdiğin adamla evlenmek zor gününde yanında olup onunla yaslanmak kadar güzel bişey var mı ya daldan konmak yerine o ömrü bir adama adamak daha güzel asıl aklı olan evlenir
👏👏
Bugun bir arkadasa soyledim. Hem evlen deriz hemde amaaaann bekarlik sultanlik deriz. :D isin dogrusu esin yanindaysa konusabiliyirsan gulebilirsen evlilik bir mucize gelgorki esinden uzaksan sikici oluyo ama evlen tabi :)
İnşallah hayırlısı 😊
Bunu sanırım en iyi ben bilirim;) ben bir kere evlendim, hayal ettiğim gibi olmadığı için ayrıldım.. egerki zihnen ruhen ahlaken uyumlu biri bulunursa insanın evlenmediği hergun ziyan..
Üstü kapalı, nerde hata yaptın? ya da hata nerdeydi?
Biz yapmayalım diye..
Birbirimizi için uygun insan degildik.. şüphelerim vardı zaten ama yarı yolda donemedim.. evlenmeyi dusundugunuz insana dair şüpheleriniz endişeleriniz varsa hiç evlenmeyin.. evlilik nokta atışı olmalı, icinde hem aşk hem mantık barındırmali.. ve bahtı açık olmalı insanın..
Off zormuş bu abi..
Kesinlikle çok zor.. bugün bir evlilik çok kolay ama durdurabilmek çok zor.. insanlar saygısız anlayışsız hosgorusuz ve nankör..
bılmıyorum wallahı.. ama evleneyım dıye bır takıntım da yok tevekkul etmek gerek. evlılıgın ıyı mı kotu mu oldugu kısılıge ve kısılere gore degısken bırsey. ama fıtratında var kardes yanı.
Hayırlısı olsun inşallah 😉
Evlilik ya cehenneme ya cennete götürür. Ya cehennemi ya cenneti yaşatır. Çok büyük müessese. Çok iyi seçilmesi gerekli o yüzden evlenmicem.
😕😕
Güzel girdin kötü bitirdin..
Bunu diyenler niye boşanmiyor? Sinir oluyorum bu tarz insanlara! Ablama da arkadaslari öyle derdi. Hepsini çıkardı hayatından
Sence güzel mi onu de sen? 😉
Karşına seni mutlu eden, senin onu mutlu edebildiğin biri çıktığı müddetçe tabi ki çok güzel birşey. :)
Allah erkeği yaratıp, sonra neden eşini yarattı? 😌 güzel olmasa yaratır mıydı?
Vayyy 👏👏
Rabbim gönlüne göre versin
Amin ecmain abim🙏
Hayattan ne istediğine göre değişiyor sanırım, bana göre değil.
Güzel canlılar değiliz, kendinden başka birine o kadar sene tahammül etmek zor.
Tahammül edeceksin fakat tahammül de edileceksin..
40'ndan sonra Allah ömür versin ama ailen yanında kalmayacak.. Arkadaşların çoluk çocukla uğraşacak ve sen yalnız kalacaksın..
Kimse yalnız kalmak istemez bence..
Dışardan güzel gibi geliyor ve öyle olduğunu umuyorum, inşallah bizde bu güzellikleri yaşarız diyeyim.
İnşallah
ya sevmek aşık olmak güzel şeyde evlilik ne bileyim ciddi yani bana göre değil sanırım
Sen küçüksün dur hele 😂😂
yaw olabilir :D :D bizde düşündük böyle şeyleri herhalde
evlilik güzel ancak sorun yasayinca birisi herkesin rvliliginde sorun var diyor sürekli ;)
Galiba 😊
ailesine saygılı birini bulduysanız çok güzel aileye saygısı olması lazim
İnşallah buluruz..
doğru kişiyle evlenilirse bence güzel bir şey. ama dünya kötü insanlar kötü. onlar her zman diğer insanların mutluluğuna gölge düşürecekler
Ahirette mutlu oluruz bizde ;)
Bence cok güzel birsey evli degilim ama isterim hayirlisi ile =)
İnşallah
Bence de güzeldir, Allah herkese hayırlı eşler ve öbür dünyada da huriler nasip etsin 😀😁
Tövbe est 😂😂
Eşin duymasın oklavayla gelir 😂😂
Daha evlenmedik üstad 😀
İşte evlenince duymasın 😂😂
Hayirlisi olsun hem huri helal degil mi ki 😁😂
Helal de işte dünyada kıskançlık var ahirette yok ;)
Neyse üstad bu kadar latife yeter😀Allah herkese iffetli ve hayirli eşler nasip etsin inşaallah.
Amin
Evlilik güzel
Abilerim hep önerir
Aklın varsa evlen :)
İnşallah 😊
Bence güzel bir şey. Sevdiğin ve seni seven insan ile bir ömür boyu beraber olmak, bunu evlilik yoluyla sağlamak 💑 💒
Evet aynısı bana 2 gün önce ve daha öncede oldu. Evlenenler pişman olduklarını bekarligin çok güzel olduğunu aklım varsa evlenmem gerektiğini söyledi. Ama bunu soylemek için çok geç kaldılar çünkü 1 yılık nişanlıyım ve ben bu saaten sonra kimseyi yarı yolda birakamam. . Rabbim hayırlısını nasip etsin. Umarim pişman olmam diyecem ama sanki pismanlik var içimde. .😕😕
Güzel bence.. Yeri gelir mutluluktan havalara uçarsın belki bir gün birbirini yersn ama yanyana olursun :) Bu paha biçilmez bişey
Güzel. Ama daha da güzeli çocuk sahibi olmak. En güzeli de iyi bir evlat yetiştirmek.
İnşallah
Amin
Evlilik güzel çoluk çocuğa karışmak
Bir ömür aynı yastıkta yaşlanmak
Acısı tatlısı ile yaşamak
Güzel tabi. Doğru insanla olursa en güzel şeylerden biri
bence güzeldir hayat bu tek çekilmez güçlü bir kadın şart yanıma :)
evlilik güzel tabikide herkese tavsiye ederim ama benim gibi yanlış insanla evlenirsen o zaman zulüm gelir.
Ben yalnız olmaya aşık olan biriyim,
ve omzumdaki yüklerin fazlası da azı da benim,
ben o yükleri kabullendim.
Ama başka birinin yükleri beni boğar,
kaçıp kurtulmak öz benliğimle başbaşa kalmak isterim.
O yüzden evlilik bana göre değil.
Şuanda benim için iyi bisey degil. Hayat daha güzel
Sevdiğinle Evlendiysen DÜNYANIN En Güzel Duygusu Olduğuna Şüphem Yok.
Evlenen herkes evliliği kötülüyor buna rağmen evlenmeden de duramıyoruz saçmalık.
Eğer doğru kişiyle olursa güzel olabilir.
doğru derken doğru kişiyi belirleme kriterleriniz nasıl oluyor?
@hello_world Uyumlu kişi yani. Hayattaki beklentiler birbiriyle uyuşmalı. Yoksa evlilik hayatını karşındaki kişiye göre yönlendirmekten başka bir anlam taşımaz.
siz de böyle standart türü şeyler yok mu? okumuş olsun akıllı olsun yaşı az büyük olsun gibi?
@hello_world Yaş önemsiz. Ama okumuş olmasını isterim tabi. Herkes kendi dengiyle evlenmeli eğer evlenecekse.
yaş önemsiz derken ne kadar önemsiz? kendinden 2 yaş küçük ile 10 yaş büyük olması kabul edilebilir mi sence?
@hello_world Büyük olarak sanırım 5 yaş kabul edebilirim. Ama aşık olursam 10 yaş da olabilir. Önemli değil. Küçük olarak 2-3 yaş olabilir. Önemli olmaz..
Genelde bayanlar yaşça küçük erkeklere bakmaz ama Türkiye'de neden böyle anlamadım. Erkeğin 2-3 yaş küçük olması demek ilerde evlenince sen 30-35 yaşına geldiğinde senin için sorun oluşturur bence.
Mesela erkek olarak benim düşüncem kızın 1-4 yaş arası küçük olması normal. Hatta 2 yaş küçük olması oldukça ideal. Aynı yaş çok istisna olmadıkça oldukça düşük ihtimal erkeklerin kadına ilgi duyması açısından. Benden büyük olan kadın zaten bacımdır :D
@hello_world Hayır, niçin olsun ki? Çocuk sahibi olmayan veya toplumun geneline göre geç bir evlilik yapan çiftler için, kadının biyolojik yaşı geçerse erkek için sorun olabilir. Ama erkeğin küçük olması, kadın için sorun oluşturmaz. Bence mutlaka kadın küçük olmalı düşüncesi, kusura bakma ama, biraz eskimiş bir düşünce. :)
şimdi böyle düşünüyorsun ama öyle bir durumda iken acaba eşim beni aldatır mı yanında annesi gibi görünüyorum falan gibi düşüncelere sahip olabilirsin. ayrıca tabi ki biyolojik açıdan çocuğu doğuran kadınlar olduğundan erken çöküyorlar.
@hello_world Erken çökme olayından bahsetmiyorum farkındaysan :) Yorumumun gayet açık olduğunu düşünüyorum, tekrar okumanı öneririm. Aldatma, bir sadakat sorunudur. Bu tür sorunları olan biriyle evlenmem, evlenirsem de boşanırım. Onun dışında karşımdaki kişiye ilk etapta güvenmeyi tercih ederim. Güvenimi suistimal edip etmemesi onun ahlaki bir sorunu, benim değil. Sırf aldatılma korkusundan aşık olduğum biriyle evlenmekten vazgeçeceğimi sanmıyorum, yaşı küçük olsun ya da olmasın.
Gençler ayıp oluyor.. Modum..
Bu çifte göre değişir bence =/
Genel olarak..
Müessese olarak?
Sorumlulugu cok fazla.. Benim gözüme korkunç geliyor açıkçası
Hadi yaa..
Halbuki nice adamlar, cahil diyebileceğimiz insanlar bile evlenebiliyor..
Ehliyet almak gibi..
İlkokul mezunlarının girdiği bir sınav gibi..
Bu yuzden mutsuz evlilikler çok fazla be bosanma oranlari cok yuksek =/
Her şeyin hayırlısı gerçekten 😐
Kesinlikle öyle :)
Kadin icin ozgurluk erkek icin tutsaklik evlilik
Vooovvv ilkkez duydum..
Neden öyle?
Hakikaten o ne demek öyle
Evlenince görürsün eig vermeye gelirsin buraya
Öğrenmek için sordum..
Neden kadın için özgürlük?
Bence de güzel şey ama Allah hayırlı eş versin
Aminn
Aklı olan aşık olur, birine ömrünü adar.
👏👏
Kararsızım, güzel gibi de değil gibi de :/
Neden?
Anladım..
Evlilikte kısmet..
Kimine imtihan..
Hayırlısı olsun herkes için..
Evlenince gorecegiz 😊
Hadi hayırlısı 😊
Herkes güzel diyor denemeden bilemem...
bir denemek lazım 😊
Evlendiklerine göre güzeldir.😅
De mi? 😂😂
ruh eşini bulmuşsan tadindan yenmez.
Ne demek ruh eşi?
İnşallah.. 😊
Evli değilim ama evlendiğin insan kafa dengi olursa güzel şeydir diye düşünüyorum
evlilik güzeldir hocam..
Neden üstad 😊
Biraz korkutuyor insani
Neden?
güzeldir doğru insanı bulursan şayet
İnşallah
sevdigin biriyle evlenirsen güzeldir tabi
Doğru insanla evliysen güzeldir
Harika bir şey bence.
Çıkarcıysan ve eşinle çıkarlarınız uyuşuyorsa güzel.
-Gecen bol olsun.-
Nasıl çıkarcı?
Evlilik çıkar ilişkisidir eğer güzelse. İlla bir ihtiyacın için birliktesindir. Para, sevgi, arkadaşlık vs... Sevgi ve arkadaşlığın nesi kötü diyeceksin? Kötü değiller tabii ama güzel evliliklerde sevgide ve arkadaşlıkta bile çıkar vardır. Çünkü sevgi dediğin şey sevgiliyle (eşle) de yaşansa arkadaşla da yaşansa karşılık beklemeden olacak bir şeydir, sen birisi sana iyi geliyor diye onu seviyorsan ya da sevmenin herhangi bir sebebi varsa, o gerçek sevgi olamaz. Güzel evliliklerde her zaman sevginin bir nedeni vardır.
Çıkarcı olarak tabir etmek, maddeci felsefe ürünüdür.. Duygusuzdur..
Bu felsefe, şefkati açıklayamaz..
Oysa, evlilikte şefkat de vardır..
Şefkati barındırır..
Bu mantıktaki (çıkarcı) insanlar lütfen evlenmesin..
Evlilik dediğin şey insanlar arasında yapıldığı için insanlar nasılsa o da öyle olur yani insan şefkatten yoksunsa evlilik de şefkatten yoksun olur dolayısıyla her evliliğin şefkat barındırdığı söylenemez. Ayrıca şefkat dediğin güzel bir evlilikte olamaz çünkü güzel bir evlilikte acı yoktur ve acı olmayan bir durumda şefkat göstereceğin bir durum da olamaz. Bunlar tabii benim düşüncelerim ve doğrunun bu olduğuna inanıyorum, zaten sen de bizim düşüncelerimizi sormuşsun.
Annenin evladına duyduğu şefkatte acı yoktur..
Şefkat için acı şart değildir..
Şefkat, sevmenin en üst mertebesidir..
Karşılıksızdır..
Evlilikte şefkat, hanımın kocadına yemek hazırlaması şefkattendir..
Kocanın, eşini koruyup kollaması şefkattendir.. Karşılıksızdır..
Biraz okumanızı tavsiye ederim..
Bunlar okumakla elde edilecek bilgiler değil özellikle de okuduğunu yorumlayamıyorsan. Ayrıca okuyup okumadığımı bilmediğinizden bu konuda yorum yapmanız da doğru değil ve kendi fikirleriniz dışındaki fikirler size ağır geliyorsa soru sormamayı deneyin böylece, en azından ben sizin fikirlerinize ters düşecek ortamla karşılaşmamış olurum.
Anne şefkati hiçbir şeyle kıyaslanamaz, bana göre. O yüzden evlilikteki şefkatle de kıyaslayamam. Ve evet kadının kocasına sofra kurması şefkatten gelebilir ama gelmeyebilir de. Kadın, kocası nasıl biri olursa olsun onu sevdiği için ona sofra hazırlıyorsa, kadın sevgisinin vermiş olduğu şefkatle bunu yapıyordur. Kadın, kocası nasıl biri olursa olsun insanlığı ağır bastığı için, kendi başına hiçbir şeyi beceremeyen kocasına duyduğu şefkatten dolayı bunu yapıyordur. Kadın, dövülme korkusu yaşadığı için kocasına sofra hazırlıyorsa burada şefkat yoktur.
Kadın, boşanabilmek için tüm imkanları varken ve kocasını sevmiyorken sırf ağızlarının tadı kaçmasın diye ve kocasının kazandığı paradan faydalanabilmek için ona sofra hazırlıyorsa çıkardan dolayı bunu yapıyordur ve burada da şefkat yoktur. Adam karısını, sevdiği için ona gelecek en ufak zarardan korkarak onu koruyorsa, ona sevgisinin getirdiği şefkatle bunu yapıyordur. Adam, el alem söz etmesin, diye kadını koruyorsa bunu kendi çıkarını korumak için yapıyordur ve burada şefkat yoktur. Adam, eğer karısını korumazsa, kadın da dışarıya meyilliyse onu bırakıp gittiğinde ya da başkasını sevdiğinde, buna katlanamayacak kadar çok sevdiği için karısını koruyorsa yani onu tüm hatalarını kendine yük edinip onu himayesine alabilecek kadar çok seviyorsa şefkatlidir. Ama karısı gider de kendisinin erkeklik gururu incinir diye düşünüyorsa burada şefkat yoktur.
Şefkatin olduğu durumların hepsinde fedakarlık vardır ve hiçbir fedakarlık pespembe hayaller içinde gerçekleşmez hepsi illa gözyaşı ya da acı getirir. Bunu kötü ya da iyi olarak değerlendirmek baktığın yere göre değişir. Kötü bir evlilik yaparsın çünkü çok seviyorsundur ve tüm acıyı kabullenmişsindir tek tesellin sevebilecek bir yüreğin olmasıdır. Yani bu benim gibiler için "iyi"dir. Güzel bir evlilik yapmışsındır, sevmezsin ama rahatsındır, hiçbir acı çekmiyorsundur, sevmediğin eşinle yaşamanı kolaylaştıracak birsürü tesellin vardır. Bu da sevebilecek yüreği olmayan insanlar için "iyi"dir ve birçok evlilik de güzellik bir evlilik olması için yapılır.
Peki 😏
aşk faturalar gelene kadar
Bence evlilik çok güzel :)
Evlenmedim, bilmiyorum.
Güzel ama güzel insanla evlenirsek 😂
Dogru kisi bulduysan guzel tabi
sevdiğin insanla her şey güzel olur
Degildir bence😣
Niye?
Yarın evlen demiyorum zaten 😂😂
Genel anlamda ;)
Zahmetli ama güzel :))
Güzel değil sıkıcı.
Neden?
Monoton hayat hep aynı düzen aynı şeyler.
Bekarken de monoton
Hayır değil.
Ne farkı var açarsan biraz..
Yani ben hesap vermek zorunda değilim ya da onun işini gücünü yapmak zorunda değilim.
Anladım..
Evliliği böyle düşünen zaten evlenmesin bence..
Evet bencede.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar