Merhabalar 🌸
❤️
❤️
❤️
Bazıları evliliği çok güzel buluyor, bazıları ise mutsuz olduğunu söylüyor.
Sizce evlilik gerçekten güzel bir şey mi, yoksa hayatı zorlaştıran bir durum mu?

Merhabalar 🌸
❤️
❤️
❤️
Bazıları evliliği çok güzel buluyor, bazıları ise mutsuz olduğunu söylüyor.
Sizce evlilik gerçekten güzel bir şey mi, yoksa hayatı zorlaştıran bir durum mu?

💬 Søren Kierkegaard
“Evlen; pişman olacaksın. Evlenme; yine pişman olacaksın.”
(Evliliğin hayatın tüm seçenekleri gibi bir çelişki barındırdığını anlatır.)
💬 Friedrich Nietzsche
“Evlilik uzun bir konuşmaya benzer; kusursuz olması için doğru insanı değil, iyi bir konuşma arkadaşını seçmelidir.”
💬 Oscar Wilde
“Evlilik insanın hayal gücüne indirilmiş en ağır darbedir.”
“Bir evlilikte ilk aylar şiir, geri kalanı düz yazıdır.”
💬 Albert Einstein
“Kadınlar evliliğin erkekleri evcilleştirdiğine inanır, ama çoğu erkek evcilleşmez; sadece kaçar.”
💬 Franz Kafka
“Evlilik, iki kişinin yalnızlıktan bir parça kurtulma çabasıdır.”
💬 Leo Tolstoy
“Mutlu evlilik, ancak iki iyi insanın bir araya gelmesiyle mümkündür.”
💬 Epiktetos
“Evlenmeden önce iki kere düşün; çünkü hem özgürlüğünü hem de sorumluluğunu paylaşacaksın.”
💬 Seneca
“Evlilik, dostluğun en zor sınavıdır.”
💬 Immanuel Kant
“Evlilik, iki insanın birbirine ömür boyu ahlaki bir söz vermesidir.”
💬 Platon
“Aşk tamamlayıcıdır; evlilik ise denge ister.”
Doğruyu söylemen gerekirse henüz evlenmedim evlilik yapmadım ama çevremde ve günümüzde gördüğüm evlilik modelleri üzerinden cevap verecek olursa hiçbir şekilde evliliğin şu an için güzel olduğunu söyleyelim şu zamanda insanlar evliliği bir aile kurmak bir güzel birliktelik ve mutluluk için yapmıyor. Sadece çıkar odaklı ilişkiler için yapıyor ve insanların içinden bazen psikopat çıktığını görebiliyorsunuz kimin ne olduğunu bilmek artık imkansız hale geldi O yüzden düzgün birine denk gelirse en güzel ama ben henüz evlenmedim O yüzden zor
Her insan nasıl bir değilse, her evlilik de bir değildir. Doğru insanla yapılan evlilik tabi ki çok güzel bir şey ama doğru insandan kasıt ne, onu bilmek gerek. Doğru insan senin için doğru olandır. Genele doğru olan yoktur. İyi bakmak lazım hayatım.
Gayet güzel bir şey ama evlilik Türk halkına göre bir şey değil.
Teşekkür ederim eic için
Evlilik bence tamamen doğru kişiyle, doğru zamanda olduğun durumlarda güzel bir şey! 💍🌸 Doğru kişiyle hayatın paylaşılması, birbirine destek olmak ve o özel bağ gerçekten büyüleyici olabilir. Ama zorlayıcı biriyle ya da aceleye alınmış kararlarla olursa, dediğin gibi mutsuz bir durum yaşanabilir.
Peki sen gelecekte evlilik hayalini nasıl kuruyorsun? 👰♀️💕
Cevap
14Cevap
Evlilik güzel tabii karşılıklı anlayış sevgi saygı varsa.
Sevdiğim ve anlaşabildiğiniz biriyle cennet ama tam tersi ile cehennem gibi olmalı
Valla ben denedim b*ki gibiydi, tavsiye etmem. Padişahın oğlu da olsa tavsiye etmem
Evlilik erkeğin cenneti kadının cehennemidir. Ataerkil bir toplumda yaşıyorsan erkeğe hizmet için evet diyorsun bunu o eve girince anlıyorsun
Doğru insanla olduğunda tadından yenmez ama yanlış insanla berbat bir deneyimdir hayatını alt üst eder seni öyle bir hale getirir ki kendini taniyamazsin bana ne çarptı böyle diye gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalırsın
Sevdiğin birisi ile evlenmek ve o kişiyle evlenmeden önce beklentilerinden daha çok ona ilişkide yapabileceğim şeyleri bilmesini sağlayacak kadar sevgili olurdum, yani bir nevi evliliğin fragmanını ilişkide yaşayıp öyle evlenirdim
Ne güzel ne de kötü bir şey evliliği yaptığın kişiye göre evliliğin anlamı değişiyor çünkü
Gayet iyi ama alışmak için süre lazım sadece sabır lazım
Doğru kişi ile yapıldığı zaman tabiki ben iyi ki evlenmişim diyenlerdenim🙏🏻
Doğru insanla olursa cennet
Yanlış insanla olursa cehennem
O kadar sevemediğim için evlilik hakkında bir şey düşünmüyorum
Doğru insan sana cenneti yanlış insan cehhemi yasatir
Doğru insanı bulduğunda kesinlikle kötü olacağını düşünmüyorum.
Doğru kişiyi bulursan cennet gibi. Yanlış kişiyle yaparsan cehennem gibi. Yani tamamen kader kısmet işi
Doğru kişiyle güzeldir
Doğru kişiyi bulursan güzeldir güzelleşir
Ama şunu bilmelisin çoğu evlilik zaman geçtikte monoton bir hal alıyor aşk bitiyor yerini sevgi saygıya bırakıyor
Hayır. Sadece kabuklarını kıramayan insanlatın herkes yapıyor diye yaptığı anlamsız bir ritüelden ibaret.
Doğru insanla oldukdan sonra her çey güzel, insan sevmesini bilmeli
Dogru kişiyi bulursan evlilik çok güzel ama yanlış kişiyle sadece eziyet ben buldum çok şükür
Doğru insanla olunca evet
Doğru insanla, doğru zamanda yaşarsan, evet.
Evlilik tatlı bir bela bence
Evliler söylesin abshd
Eğer doğru kişiyi bulduysan.
evlendiğin kişiye bağlı
Nasıl biriyle evlendiğine bağlı
Bilmem, doğru insan ile olursa güzel olur
Bence evet tabi doğru insan ile evlenirsen
Tabiki guzel
Evlilik doğru insanı bulma meselesidir.
namuslulara guzel. kas arlara kotu
Tabiki iyi
Güzel yanları da var zorlukları da