Kafamda deli sorular vol 4.
Çocuk neden anne soyadını değilde babasının soyadını taşır?
Kafamda deli sorular vol 4.

Anneler farkli baba bir cocuklar öz kardeştir , babalar farkli anne bir kardeşler üveydir , nedeni cok acik degil mi? Eger annenin soyadi veriliyor olsaydi uvey kardeslerin bile soyadi ayni olurdu neseb karisirsi
soy babadan devam ediyorda ondan sen toprağa tohum ektiğindeonu toprağa mı teslim edersin yoksa kendin alıp yer misin
İsterse alabilir. Ayrı anne baba çocuğu velayeti annede ise alabilir. Bunu babasından nefret eden insanlar tercih edermiş gibi geliyor bana diğerleri alışılmışın dışına çıkmayacaklardır.
Bende hep bunu düşunüyorum biliyor musun? Neden kadın evlenirken kocasının soy ismini alıyor ya da bebek annesinin soy ismini degilde babasınin soy ismini alıyor
Cevap
6Cevap
Herkes kendi soy adıyla doğuyor. Sonra zavallı kadınlar uydurduktan bir koca için soyadlarını bile değişiyor
Anne nekadar taşısada asıl babadan gelir çocuk yani kökeni babası neyse odur. Mesela ayrılmış anne babanın çocukları anneden olan kardeşi öz olmaz ama babadan olan kardeşi öz olur. Anne taşıyıcıdır sadece..
Zekayı anneden alıyor zaten soyadını almamış çok mu
evlilikte kadında kocasının soyadını almıyormu bu ne saçma bir soru...
Bundan bilmem kaç yıl önce erkeklerin sözü daha çok geçiyordu... ve kadınlara ciddi olarak bir hiç olarak bakılıyordu belki çocuğuda ezilmesin diye böyle saçma bir şey yapmış olabilirler.
Bence de. Ben annemin soy adını almayı düşünüyorum. Anne tarafına daha yakın hissediyorum ve daha çok benziyorum.
annesinin soy adıda babasıyla aynı oluyo zaten saçma olur
Butun ihtiyaclarini karsilamak icin saatlerce dinlenmeden cani cikasiya calisan babanin soy adini almasi bencede mantiksiz
Kadinlarda calisiyor artik. Eski kafa dusunceler bunlar.
Bastan beri aile reisi oldugu içinn
babada ömür boyu sorumlulugunu aldigi icin.
İşte o da bir saçmalık
Annesinin soyadida babasının soyadı
soy babadan devam etsin diye
Hep aldın erkek eşitsizliği yüzünden bunlar
çünkü soy babadan gelir. d
Soy babadan başlar çünkü
Ataerkil toplum yüzünden
Benim kumarım burda biter
Niyeymis?
Cunku babaerkil toplumda yasiyoruz
Ciddi misin? 😕
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?