Bu sorunun cinsiyetçilikle alakası yok sadece merak ettim. Sonuç olarak baba tek başına yapmıyor ki bu çocuğu. Neden bir kadın evlendiğinde başka bir aileye transfer olmuş gibi bakılıyor? Bir çocukta baba kadar hatta belki 9 ay karnında taşıyıp her kahrını çektiği için daha da fazla annenin hakkı yok mudur?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden evlenınce kocamızın soy ısmını alıyoruz?
Neden bırının karısı olmak ıcın babamın kızı olmaktan vaz geçmek zorundayım?
Neden evlendım dıye kütüğüm değışıyor?
Neden kız evlat gelın verılıyor da erkekler damat verılmıyor? Verılen-gıden neden kız yanı?
Neden benım bebeğım babasının soy ısmını taşıyor? Onu karnımda ben taşıdım
Bu tolum neden ataerkıl?
Ataerkıl duzenın ağzına mıçayım95 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Kızlık soyadı gibi saçma bir şey olabilir mi ya?
Cevap sahibi+1 yılYa "kız vermek" ne kadar rencıde edıcı
Soran+1 yılKesinlikle... eşya gibi el değiştiriyoruz
En İyi Cevaplar
Ataerkil olduğumuz için. Mesela Araplarda kızlar annenin ismi ile erkekler de babanın ismi ile anılır diye hatırlıyorum. Mesela Sena kızı Necla gibi.
Hadi tamam babanın ismini alıyor kabul. Neden soy babadan geçtiği halde ben kocamın soyadını almak zorundaymışım? Esas beni delirten bu.22 Yorumla
Soran+1 yılEvlenince kocamızın ailesine transfer oluyoruz galiba. Biz oyuncuyuz aileler de takım gibi düşün.
kimi alıyorsa alsın ya isterse random alsın bir soyisim için sevdiğim insanı üzmem basit şeyler.
şu 9 ay olayına da hastayım mal mal konuşuyor insanlar 9 ay karnımda dedikleri an karınlarına vurasım geliyor sanki zorla taşıdılar mk bu da sizin basitliğiniz al mk benim adımı da al doymadıysan babamınki de seninki olsun06 Yorumla
Soran+1 yılküfürle gelenlere genelde yanıt vermem ama vereyim. Bir anne asla 9 ay karnında taşıdığı için şikayetçi olmaz. Bunu dile getirmenin sebebi hangi tarafın daha çok zahmet çektiğini tarif etmek amaçlıdır. O 9 ay boyunca sayısız sıkıntı çeker kadın. Sdece o da değil ki doğumdan sonra kim bakar o bebeğe? Severek yapması ayrı şey.
- +1 yıl
severek yapmak bu değil işte zorla yapmak resmen bu severek yapılan bir şey sorun olmaz insanda
ama siz türkler illa sızlanacak bir şey arıyorsunuz 9 ay boyunca sıkıntısını çekermiş sizin erkeklerinizin ayılığı o. öyle bir durumda sevgilimi yıkarım yemeğini yaparım dışarıya çıkartırım herşeyini ben yaparım ve olması gerekende bu bence ama siz birbirinize layıksınız birisi hamile bırakıp ilgilenmez birisi de yakınmak için aranır durur evde ahahahaha acıyorum bu ırka
not: bebek zaten kadının kararı olmalı bence bakabilecekse vermesi lazım bu kararıerkeğin desteği bir yere kadardır çünkü annenin içinde olması lazım bazı şeylerin.
Soran+1 yılBen çok merak ettim nerelisin sen?
Soran+1 yılBen de Türkiyeli Türk değilim. Tanımadığın bir insan için fazla önyargılı değil misin?
+1 yılHayır İkisinide Alabiliyor.
15 Yorumla
Soran+1 yılAlabiliyor da kabul eden kim?
- +1 yıl
Tamamen tercih meselesi
- +1 yıl
Soran+1 yılBen eşitlikten yanayım. Dünya'yı kadınlar yönetsin istemiyorum. Kadın ve erkek beraber yönetmeliler. Aşağıda görüş bildiren arkadaş kadınları aşağıladığı için Dünya'yı kadınlar yönetse savaş olmaz dedim çünkü bakacak olursak kadınlar silahlara dövüşmeye daha uzaktırlar. Geceleri erkeklerin fazla olduğu sokak mı daha emniyetlidir yoksa kadınların fazla olduğu sokak mı? Bunu erkekleri kötülemek için de söylemiyorum gerçekten düzgün karaktere sahip bir sürü erkek var. Bu yüzden karakter meselesi cinsiyet değil insanlık meselesi
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
33Cevap
O zaman boşanma olduğunda, çocuk babada kalırsa, kadın adama geçim nafakası ve çocuk nafakası ödesin :) madem eşitlik olacak, karşılıklı olsun :) milyonlarca baba soyadını verdiği çocuğa nafaka ödüyor :) yanı babanın çocuk üzerinde daha fazla hakkı olduğunu simgeleyen mitolojik etkenler var ama biz bilmiyoruz :)
08 Yorumla
Soran+1 yılKızlardan böyle yorumlar geldikçe ağlayasım geliyor. Bacım ben feminist değil equalistim yani eşitlik her iki cins için de gelsin. Kadın daha çok maaş alıyorsa o nafaka versin.
Soran+1 yılKabul etseler giderim bacım. Helal olsun canım, kanım bu vatana. Ama hastayım beni almazlar. Askerlikte şu yönden eşitsizlik yoktur, erkekler yaratılış bakımından kas ve kemik yapısı olarak daha güçlüdürler bu yönde evrim geçirmişler. Kadınlar daha hassas bir yapıya sahiptirler. O ortamlara en dayanıklı olan cins erkektir.
- +1 yıl
Uygunluk açısından bakılırsa çok fazla şey değişir :) askerlikte kadınların da başarılı olduğunu ve tarihi zaferlere ortak olduklarını hepimiz biliyoruz. Onlar yaptıysa bizler de yapabiliriz. Ama erkeklerin koruduğu bir ülkede, erkeklerin egemenliği altında yaşayıp, bir çok seyimizi onlara borçlu olduğumuz halde sen eşitlik adı altında kadınların bazı hakları elde etmesi için garip uğraşlar içindesin :)
Soran+1 yılSöyler misin erkeklerin egemenliği altında yaşamayı biz mi seçtik? Ben erkekleri kötülemiyorum sadece kadınların 2nci sınıf vatandaş olmasından şikayetçiyim. Biraz daha konuşursan senin sahte hesap olduğunu düşüneceğim. Bir ülkede kadın ne kadar mutlu ve özgürse o ülke o kadar gelişmiş ve yaşanası bir yer olur. Dünya'ya bakıp da bunun örneklerini görebiliriz.
- +1 yıl
Sahte hesap mi? Ben mi? Sacmaliyorsun.. Ben geçmişe ve bu gune bakarak konuşuyorum.. Bizim toplumumuzda kadın ikinci sınıf falan değil. Sadece erkekler eğitimsiz olduğu için kadınlar hak ettikleri değeri göremiyorlar. su an bu ülkede erkeklerin yapabildiği her işi kadınlar da yapabiliyor. Doktor avukat hakim güvenlik görevlisi bakan bürokrat mudur ve daha niceleri meslekte kadınlar başı çekiyor. Söyler misin hukuk karşısında ya da sosyal hayatta nerde kadınlar ikinci sınıf görüldü? Otobüste kadınlara yer veriyorlar mesela. Köle muamelesi yapılmıyor. Sen eşitlik konusunda bencilsin bence. Trafikteki araç sürücüsü kadınların çokluğu da kadınların erkekler kadar sosyal olduğunu gösteriyor mesela.. Haksız miyim?
- +1 yıl
Kadınlardan peygamber de olmadı, imam da olmaz.. bir cemaatin başında Allah kadını amir etmemiş mesela.. namazda kadın arkada durur hatta.. Yani dinimizde de erkeğin BAZİ KONULARDA kadından bir adım önde olduğunu gösteriyor. Geçmişte de insanlar bu düzeni böyle kurmuş.. Ne yapabiliriz şimdi? Sen mi çıkıp değiştireceksin düzeni? :)
Soran+1 yılAvrupa ülkelerinde bile aynı mesleği yapmalarına rağmen daha AZ maaş alıyorlar. Buna ne diyeceksin? Haksızlık değil midir bu? şu an Türkiye'deki hukuka bakacak olursak tecavüz indirimlerinden kadına şiddet oranlarından halen daha eğitim görmekten mahrum bırakılan kız çocuklarının sayısından kadınların 2nci sınıf vatandaş olduğu sonucuna varırız.
Ve evet. Düzeni benim gibi düşünen insanlar değiştirecek. Eskiden beri böyleymiş diyerek susup oturamayız.
+1 yılİlk insan Adem babamız olduğu için soyun erkekten geldiğine inanılır ayrıca tüm yaratılış hikâyelerinde ilk insan erkektir, bundan dolayı soyun erkekten geldiğine inanılır. Kadın erkek eşitliğine de inanmıyorum "insan hakları dışında" kadının üstün olduğu şeyi erkeğe, erkeğin üstün olduğu şeyi kadına yükleyerek eşitlik yaratmanın hiçbir mantığı olduğunu düşünmüyorum. Biz farklıyız değerli insanlar, eşit olsaydık doğuştan 2 farklı cinsiyet ve onlara kolaylaştırılmış özellikler olmazdı. Erkek kendi özelliklerini kadın kendi özelliklerini karşılıklı saygı içinde ve kabullenerek kullansın. İnsan hakları ise ortak noktamızdır, adil biçimde uygulanmalıdır. Unutmayın kadın cinayeti, kadına şiddet, kadına cinsel saldırı derseniz kadını ötekileştirmiş olursunuz. İnsani haklarınıza karşı işlenen suçları cinsiyetleştirmeyin lütfen. Suçu işleyen insandır, suça maruz kalan yine insandır.
10 Yorumla
+1 yılBunu ben de bilmiyorum. Ama artık yasa çıktı, çocuk annesinin soyadını alabiliyor
18 Yorumla
Soran+1 yılBunu söylersek erkekler kabul eder mi acaba :)
- +1 yıl
Ben evlenmeyi düşünmüyorum ;) ama kabul etmiycek kişi yanımda durmasın zaten.
Soran+1 yılSaygı duymayacak kimseye ihtiyaç yok haklısın :)
- +1 yıl
Bunca yıldır kadınlar kabul ediyorsa erkek de kabul etmeli.
Soran+1 yılHaklısın da bir bak kızların yorumuna onlardan bile soy erkekten gelir diyen var
- +1 yıl
Onlar cahil. TAMAM Belki cinsiyeti erkek belirliyor ama kadın olmasa çocuk olmaz.
Soran+1 yılEvet öyle. Ne diyeyim ki çok yazık.
- +1 yıl
Yazık gerçekten.
- Aile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü onlar doğuruyor onlar sancısını çekiyor onlar uykularını feda ediyor ondandır (!)
21 Yorumla
SoranUuu ironi en sevdiğim :D
Sıy bıbıdan gilir :s
Diyecekler muhtemelen.
Ataerkil toplum yapısı, asıl sebebi bu.11 Yorumla
Soran+1 yılBu dünyada kadın olmak zor iş
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnasını satıyım bugüne kadar böyle bir şey aklına hiç gelmedi, kalkıpta ben neden anamın soyadını alıyorum demedin, iş başa düşünce vay efendim kadın erkek eşit. Eşit falan değiliz arkadaşım, bu dünyanın heryerinde böyle. Çocuğa ve eşine sahip çıkan babadır. 21. Yüzyıl laflarını geç. Doğumdan sonra sana kim bakıyor? Aileyi kim toparlıyor? Bir ailenin lideri kimdir? Yapmayın gözünüzü seviyim. Ayrıca sadece taşıyıcısınız. Çocuğun başlangıcı babadır.
05 Yorumla
Soran+1 yılBenim yaşım henüz küçük evlenmeyi uzun yıllar düşünmüyorum. Kendim düşündüm niye babamın soyadını taşıyorum diye çünkü bana annem baktı annem beni büyüttü. Babamdan ayrı büyüdüm annem benim kahrımı çekti. Sen kabul et etme kadın ve erkek eşit haklara sahiptirler. Çocuğuna eşine baba sahip çıkmalı ve korumalı neden? Çünkü erkek yapısı olarak kas olarak kadından daha güçlüdür. Kadın ise o yuvayı yuva yapandır. Bir çocuğun bütün nazını anne çeker. Doğum yaptıktan sonra asla ve asla ailem elimi çekmez benden. Kocam mı bakacak bana yani? AYRICA SENİN EN UFAK BİR BİYOLOJİ BİLGİN YOK. Sperm ile yumurta birleşince embriyo oluşur. İkisinde de eşit miktarda kromozom vardır. Bir tarafın diğerine hiçbir üstünlüğü YOK. hâlâ bilgsizce konuşan insanlar var ya yazık
Cevap sahibi+1 yılSadece gülüyorum sana :) Sen bu kafayla devam et, nasılsa mis gibi tıpış tıpış kocanın kütüğüne geçeceksin. Eski köye yeni adet getirmeye kalkmayın. Biyoloji konusunda da emin ol senin lisede öğrendiklerinden daha fazla bilgim var. Tartışmayı uzatmıcam. Başarılar sana arkadaşım.
Cevap sahibi+1 yılBu arada kadın erkek eşit değil derken yalnızca bu konu için söyledim. Kimse yanlış anlamasın.
Soran+1 yılBeyefendi :) ben lisede değilim. Yok ben zaten yurtdışında yaşıyorum kimsenin kütüğüne geçmeyeceğim. Eski köye de yeni adet getiriyorum el ne karışır? Madem ki biyoloji bilgin var niye sadece taşıyıcısınız diye saçmasapan bir ifade kullandın? Sadece gülüyorum deyip de alay etmekle olmuyor bazı şeyler.
Cevap sahibi+1 yılSaygı duyuyorum :)
+1 yılÇocuğun anne karnında oluşmasından tut cinsiyeti rengi saçı yüz şekli genelde %90 erkeğe benzer. Kadın sadece taşıyıcıdır. Bu demek olmuyor ki kadın hiç bir şey yapmıyor. Hayır. Ama Ataerkil bir aile yapısı var tüm dünyada. O yüzden soyad erkekten geliyor.
039 Yorumla
Soran+1 yılBeyefendi madem anne sadece taşıyıcı neden embryonun yarısı yumurtadan yarısı spermden oluşuyor? Eşit miktarda kromozoma sahipler.
- +1 yıl
Kromozom sayısı fazla falan demedim. Bir çocuğun oluşmasında fiziki özelliklerini spermden alır. Bundan bahsediyorum. Toplumumuzun bir kısmında kadınların kız çocuk doğurduklarında kadınlarda sorun olduğu düşünülür ama aksine tüm herşey erkeğe bağlıdır.
Soran+1 yılBen bunu sonra araştıracağım zaten ama kadın sadece taşıyıcıdır dediğin için kromozom sayılarını soktum işin içine. Herşey fizik de değil hem :) mesela yeni yapılan araştırmada erkek bebeklere zeka geninin anneden geçtiği bulunmuş.
- +1 yıl
%90 dedim bende zaten. Çünkü bebeklere anneden de dna geçişi olabiliyor. Ayrıca kan grubu bile çoğu insanda babasınınkiyle aynı. Bazı bebeklerde annedende geçebiliyor. Ayrıca yine yeni doğan bebeklerde genelde ilk baba tarafına benzetirler :)
Soran+1 yılAnneden de dna geçişi olabiliyor değil oluyor. Yarı DNA anneye ait zaten.
- +1 yıl
Tam olarak öyle değil. Dna geçişlerinde anneden de huy veya fiziki özellik alıyor. Ama tamamen babaya çekenlerde var.
Soran+1 yılNeden DNA için sadece fiziki ve huy gibi özellikler geliyor akla? DNA çok daha kompleks ve karmaşık birşeydir.
- +1 yıl
İllaki... Mesela ben anne taşıyıcı dediğimde neden aklına eşit kromozom geldiyse bu da aynı şey işte :) Bazı kalıplaşmış şeyler her zaman ilk akla gelen şeyler oluyor ^^
Soran+1 yılAnne SADECE taşıyı dediğin için hatırlatma yapma gereksinimi duymuştum :)
- +1 yıl
Niye taşıyıcı değil mi? :D
Soran+1 yılTaşıyı elbet :) ama SADECE taşıyıcı değil çünkü yumurtasız embryo olmaz
- +1 yıl
Zor ettin gece gece :D
Soran+1 yılSeviyeli tartışma benim hoşuma gidiyor ama :D kötü değildi
- +1 yıl
İlla ki :D Ama çok zor ediyorsun :D
Soran+1 yılNaptıım ki ben? :(
Saygılı bir şekilde düşüncelerimi söylüyorum :D- +1 yıl
:D Ahaha çok inatçı bir insansın saygına birşey demedim zaten :D
Soran+1 yılHi evet inatçı olduğumu söylerler :D ama sen de hiç fena değilsin hani inat konusunda :))
- +1 yıl
Yok ya ben öyle çok şey yapmam :D
Soran+1 yılBu çok şey yapmadığın halinse bir de çok şey yaptığın halini hayal edemiyorum :D
- +1 yıl
Yok yok ben normalde gerçekten çok şey yapmam öyle :D Amaaaan banane ne hali varsa görsün der geçerim :D
Soran+1 yılBu sefer niye takılasın geldi peki :D gerçi bir noktadan sonra amaan banane dedin sanki
- +1 yıl
:D Ahahaha :D Yok bee konu uzamasın diye şey yaptım :D
Soran+1 yıluzasaydı nolacaydı canın sağ olsun :D bu arada nolur yanlış anlama dalga geçmiyorum ama profil resmine bakınca aklıma Kemal Sunal'ın bir filminden repliği geliyor 'Fes başıma fes başıma püskülü ben olayım'
- +1 yıl
:D :D :D Yok önemli değil ne yanlış anlıcam ya :D Stil değişikliği yapma aşamasındayım :D Çok bi' şey yapmıyorum aslında ama ne bilim bu aralar sakal bırakasım geldi ^^ Bana en uygun resimde oydu ^^
Soran+1 yılKötü bir şey de değil zaten :D ben sadece alakasız şeyleri bağlantı kurarım niyeyse. Konularda daldan dala atlarım :D ne diyeyim güle güle kullan dilerim hoşuna gideer
- +1 yıl
Benim birbirine bağlantı kurduğum alakasız şeylerle millet gülerek kendinden geçiyor :D Bazen bi' şey düşünüyorum kendime geldiğimde "ulan ben bu konuya nerden geldim şeyi düşünüyordum" diye kendi kendime konuşuyorum :D Benim psikolojik sorunlarım var.
Soran+1 yılBenziyormuşuz :D ondan iyi anlaştık kesin
- +1 yıl
Psikolojik deliyim ben :D
Soran+1 yılBen de ne olayım? Mmm... buldum :D fizyolojik deli
- +1 yıl
Ağaçlar yaprak döküp bulutlar yağmur bırakır
Bu mevsim sen kokar ya ondan bağrırım
Öldürseydin ya böyle yaşamazdım
Görseydik rüya, beraber olsaydık... - +1 yıl
Senden olsa olsa kromozomik deli olur :D
Soran+1 yılKoca yaşlı şişko dünya
Ben dağıttım evini sen erittin beynimi
Gel anlaşalım senle ver gözümün ferini geri- +1 yıl
Şişko dünya nedir ya :D
Soran+1 yılşarkı sözü :D çok güzel bak dinle
- +1 yıl
Adamlar?
Soran+1 yılevet :)) ben de açayım uyumadan evvel iyi gider
- +1 yıl
Hiç tarzıma uymuyor böyle şarkılar :D Ben daha çok rapimsi müzikler seviyorum :)
Soran+1 yılyazdığın şarkı sözünden belli o :D ama bu şarkının da sözleri ilginç
- +1 yıl
Gizliden çıkıp bi' mesaj atar mısın? :)
Tohum önemlidir, tarla değil. Tohum baldo ise bunu ingiltere de bile yetiştirsen baldo pirinç olur. İngiltere baldo pirinç olmaz?
Mühim olan tohumdur.210 Yorumla
Soran+1 yılBir türlü anlatamıyorum yoruldum. Yumurtada da spermde de 23er kromozom var yani EŞİT.
Soran+1 yılEspiri mi yaptın kendince :D
Spermde 23 kromozom vardır yumurtada da 23 kromozom vardır. İkisi birleşir toplam 46 kromozom oluşur. Yani normal insanda bulunan bir hücredeki kromozom sayısı. Biliyorsun değil mi sperm yumurtayla birleşince embryo oluşuyor. Senin her hücrende 46 kromozom var yarısı anneden yarısı babadan- +1 yıl
Her b*ku ben bilirim havalarını acilen bırakmalısın...
https://i.ytimg.com/vi/Hjcge4ed9O0/hqdefault.jpg
Soran+1 yılÖyle bir iddiam yok aksini düşünüyorsan da kanıtlayacaksın söyle düzelt yanlışımı bileyim
Soran+1 yılBilimsel yoldan anlatamazsan anlatma zaten
Soran+1 yılTabii ki bilim öyledir bilim gerçekler üstüne kuruludur çünkü. Kanıtlıdır ve doğrudur.
Yani 10 numara soru hem kadin tasio hem baba soyadı
12 Yorumla
Soran+1 yılhaksızlık sanki
+1 yılgeleneklerdir asilında erkek çocuk atalarımızdan beri değerlidir. ama artık insanlar bilinclendı yasalar değişti annesininde soyadını alabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılAh bakarsan yorumlara henüz bilinçlenememiş..
+1 yılcanım çocuk babanın soy adını alır çünkü soy babadan devam eder hatta şöyle bir örnek daha vereyim evli çiftlerden kadın hristiyan baba müslümansa çocuk babanın diinindedir
17 Yorumla
Soran+1 yılNiye işte niye
- +1 yıl
soy babadan devam ettiği için diye yazdım yukarı tatlım idrak yollarında sorun var sanırım
Soran+1 yıl:D ya bari sen bir kadın olarak yapma. Soy niye babadan devam eder onu soruyorum. Malumun üzere annedeki yumurtada da babadaki spermde de eşit miktarda kromozom bulunur yani başka bir deyiş ile bebeğin genlerinin yarısı anneye yarısı da babaya aittir. Bunu göz önünde bulundurursak nasıl soy sadece babadan devam eder diyebiliriz ki?
Soran+1 yılOho kızlar böyleyse bir de hakaret ediyorlarsa hemen ben kime ne anlatıyorum.
- +1 yıl
ata erkil bir toplum hukuk sistemini etkiler kadının kendi hakları için AİHM baş vurmuş sonuş ;Adalet Bakanı'nın 'Soyadı Kanunu'nda değişiklik sözü vermesine karşısında kadın hukukçular 'Nüfus Kanunu'da değişsin' diyorlar
İzmirli Avukat AytenTekeli Ünal'ın, evliliği süresince eşinin soyadını kullanmayıp sadece kızlık soyadını taşıma isteğini yerinde bulan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) bu kararını, Adalet Bakanlığı bürokratlarının "temyiz etme" girişimleri Bakan Cemil Çiçek tarafından son anda önlendi.
Adalet Bakanı, 'Bizim Bakanlıktan Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen yazıdaki izah biraz sakat olmuş, ama biz sonuçta Soyadı Kanunu'nu değiştirip, evli hanımların kızlık soyadını taşımalarına itiraz etmeyeceğiz" diyerek AİHM'in kararına ve Avrupa insan Hakları Sözleşmesi'ne harfiyen uyma sözü verdi. Bakan Çiçek, AİHM'i kararı doğrultusunda Soyadı Kanunu'nda yapılacak değişikliği Anayasa ile gerekçelendirmesine karşılık kadın hukukçular, Medeni Kanun'un yasalaşması sırasında - +1 yıl
AİHM'de kazanılan soyadı zaferinin kahramanı İzmir Barosu avukatlarından Ayten Ünal Tekeli İstanbul Barosu'nda kadın hakları çalışması yürüten hukukçular, evlenen kadının kocasının nüfusuna geçip onun soyuna dahil sayılmasının eşit ve demokratik aile ilişkilerine aykırı olduğunu, kadının bağımsız bir birey olarak varlığının hiçe sayıldığını savundular.
"Medeni Kanun'da 'aile reisliği' kavramı kaldırıldığını, kadın ve erkeğin evliliğin eşit yetki ve sorumluluklara sahip bireyleri olarak tanımlandığını hatırlatan kadın avukatlar, Soyadı Kanunu değişikliğiyle ilgili yasa tasarısında "aile adı" kavramının kabul edilmesi gerektiğine işaret ederek "kadın ve erkek, ayrı ayrı evlilik öncesi soyadlarını kullanmak; her iki soyadını birlikte kullanmak; iki soyadından birini kullanmak ya da kadının/erkeğin soyadının dışında üçüncü bir soyadı seçmek haklarına sahip olmalı. Çiftlere, evlilik memuruna bulunacakları beyan doğrultusunda kimlik belgesi verilmeli" dediler.
son kararlar bunlar
Soran+1 yılKanunen hakkımızın olduğunu biliyorum ama toplumda bunu kabul edecek insan yok diyorum. Bakarsan erkeklerin yorumlarına neredeyse tamamı soyun onlardan geldiğini bizim tarla yahut sadece taşıyıcı olduğumuzu savunuyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNekadar saçma soru burada kadın erkek eşitliğini ispatlamaya çalışıp konuyu alakasız olmayan yere getirmişsin tüm yorumları okudum ve bunun bilimle alakası olamaz kadınla erkek toplumsal alanda eşit olabilir ama bu her konuda eşit olacağı anlamına gelmez soy anneden devam etmez bunu bilmiyor musun
03 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyarım saçma bulmuşsun olabilir. burada söz konusu olan kadın erkek eşitliği değildir. Benim için herşeyin bilimle alakası vardır. Toplumun ne söylediğinden çok bilimin ne gösterdiğine önem veririm. Evet bilmiyorum soyun anneden devam etmediğini çünkü genler yarı yarıya geçiyor bebeğe. Genlerin sadece yarısı babaya aitken annenin tek görevinin taşıyıcılık olduğunu iddia etmek haksızlık değil de nedir?
Cevap sahibi+1 yılAma durum öyle. Genlerin eşit olması birsey değiştirmez hatta genlerin çoğunluğu anneye ait olsaydı yine birsey değişmezdi inan bana. Çünkü bir babanın yaptığını anne yapamaz
Soran+1 yılNeyi kastettiğini anlayamıyorum. Baba ne yapıyor?
+1 yılErkek güç demektir. Evin reisidir. Ona en iyi o bakar çünkü
12 Yorumla
Soran+1 yılBurdan hemen artı verdiğim tek erkeksin neden biliyor musun? Çünkü genleri karıştırmadan direk olanı söyledin. Erkek güç demektir. Bitti.
- +1 yıl
:D O kadar. Allah güzelliği kadına gücü erkeğe vermiştir çünkü :D
+1 yıltercih meselesi çocuk büyüyünce annesininkini alabilir aile olmak için bir soyad olmalı erkek genelde baskın olduğundan erkeğin soyadını alır bana sorarsanda babamınkini tercih ederdim ama annemi daha çok seviyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Nesep ve miras hukuku sebebiyle böyledir.. Ve tabi ki erkeğin kadının soyadını alıp ona tabi olmasi garip olur
01 Yorumla
Soran+1 yılKim demiş erkeğin soyadını değiştirmesini istediğimi o da kendi ailesinin oğlu :)
çünkü Soy babadan türer... mesela Peygamberler hakkında yakubun soyundan gelen peygamber denir.. ya da yakubun oglu İshakın soyundan gelen derler.. soy erkeklerden gelir kadınlardan değil
05 Yorumla
Soran+1 yıltoplum yüzünden böyle bilimsel bakarsak öyle değil
Soran+1 yılyoo müslümanım ama ayette bunun kastedildiğini düşünmüyorum. Ayrıca Kuran bilimle her zaman örtüşen bir kitaptır.
Soran+1 yılAyet yazar mısın o halde? Açık açık soy babadan devam eder ayetini yazar mısın?
Bence de aslında ama annede tek başına yapmıyor amaan boş ver ya adamlar böyle olacak demiş olmuş kurcalama
06 Yorumla
Soran+1 yılBen herşeyde mantıklı neden arayan bir insanım. Maalesef ki kurcalıyorum. Zaten adamlar demiş de olmuş kadınlar dememiş o kesin
Soran+1 yıl:) zaten orası kesin. Ben de katılıyorum sana eskiden günümüze kalmış. Yine de bugün devam edilmesi gereken bir gelenek midir bu? Dediğin gibi şu an Türkiye'de en fazla erkekler çalışıyor kadınlar evde kalıyor ama yuvayı yuvaya çeviren de kadındır.
- +1 yıl
haklısın sen bir bayan olarak hani eşit olmadığını düşündüğün için böyle diyorsun ama hani eskiden gelen bir şey olduğu için değiştirmeyide hiç düşünmemişler önceden bir de çok eşlilik falan varya belki onunla alakalı bir düşünce vardır gerçi düşünüyorum pek alakası yok gibi ama
Soran+1 yılMantıklı. Çocukların hepsinin soyadı aynı olur babanın alırlarsa. Bir de eskiden kalma düşünce var annenin sadece taşıyıcı olmasıyla alakalı.
Cunku cocuk yapiminda erkek kadinin yumurtalgina kromozom brakir. hata bu krozoma gore cocugun cinsiyeti beli olyr. erkekten kadina gectigi icinalnda erkek olduna gore o tuzden erkek
04 Yorumla
Soran+1 yılEmbro oluşmasında evet sperm ile yumurta birleşir ama ikisinde de eşit miktarda kromozom bulunur. Spermde 23 kromozom vardır yumurtada da 23 kromozom vardır. İkisi birleşir toplam 46 kromozom oluşur. Yani normal insanda bulunan bir hücredeki kromozom sayısı. Evet cinsiyete sperm karar verir çünkü yumurtada sadece X kromozomu bulunurken spermde X ya da Y kromozomu vardır. Yani erkekten kadına geçmiyor bütün kromozomlar. Sadece yarısı geçiyor.
Soran+1 yılDeme öyle ya
Evlenince kadınlar erkeklerin soyadlarını aldıkları için dolayısıyla çocuklarda ikisinin birden soyadını almış olurlar
08 Yorumla
Soran+1 yılBen ona da karşıyım. Kadın niye soyisminden vazgeçmek gibi bir fedakarlık yapmak zorunda?
Soran+1 yılbu durumda eşin deseki sana ben kendi soyismimi taşımak istiyorum çocuğumuz da iki soyismini taşısın ne dersin?
Soran+1 yılo çocuk eşinin de çocuğu değil mi? Sen kendi başına mı yapacaksın?
Soran+1 yılÇocuğum benim soyadımı taşımalı dedin. Çocuk onun da çocuğu dolayısı ile annesinin soyadını da taşıyabilir aynı mantıkta gidersek
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
u +1 yılisterse annesinin soyadini da alabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar anlayışlı bir insan gerçekten tebessüm ettirdin :)
- +1 yıl
tesekkurler :) :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılgenler babadan geldiği için sanırım.. ama isteyen bunu yapmayabilir böyle bir zorunluluk yok.
03 Yorumla
Soran+1 yılgenler yarı yarıya geçiyor :) yarı anne yarı baba
Cevap sahibi+1 yılkromozom sayısından bakıyorsun sanırım sen olaya? xy açılımlarını teker teker incelesende sonuç değişmeyecek.. elbette genler eşittir. birinin fazlalığı ya da eksikliği hastalıklı çocuk demektir"down sendromu".. yalnız ben olaya o açıdan bakmadım, üstelik gelişimci olduğum halde.. ben olaya tamamen örf , adet, toplumsal dayatılmışlık ve kültürel açıdan baktım. "genler babadan gelir, soy babadan devam eder.." bu toplumun hafızasına kazınmış, sebebi ise erkeğin fiziki olarak daha kuvvetli olmasından kaynaklı.. kadın düne kadar erkekle aynı sofrada oturamazdı.. bazı inanışlar yavaş yavaş değişir.. bunları geçtim, bebeğin cinsiyetini belirleyen erkek iken hala kadına"bana erkek çocuk veremedin" baskıları ile kuma geliyor cahil kesimlerde.. diyorum ya yavaş yavaş.. sen evleneceksin ve kabul etmeyeceksin! ben kabul etmeyeceğim! böyle böyle kırılacak bu tutum...
Soran+1 yılaynen öyle :) biz kendimiz kabul etmeyerek aşacağız engelleri
Tamam sen koy çocuğuna. 40 tane ismi olsun mutlu mesut yaşayın.
00 Yorumlatohum tarla meselesi tıbbi açıklama istiyorsan onuda açıklayabilirim
01 Yorumla
Soran+1 yıltıbbi (?) açıklama istiyorum. Benim bildiğim çocuğun kromozomlarının yarısı annedendir yarısı da babadandır. Bir tarafın diğerine üstünlüğü yok bu konuda.
+1 yılBabanin dölü var ama. ;). Binanın temeli gibi düşün
04 Yorumla
Soran+1 yılYa yok arkadaş ben anlatamıyorum. Spermde de yumurtada da kromozom sayısı aynii. Yumurtasız spermden bebek olmaz olmaz
- +1 yıl
Nerden biliyon. Kaç kere bebe yaptin
Soran+1 yılOkudum :D okulda. Yumurtasız spermden bebek yapılır dersen bilimadamlarına kafa tutacaksın
- +1 yıl
Hakli olabilirsin
- Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılalan razı veren razı sen nabıcanki sen kendi sıoyadını ver o zaman
080 Yorumla
Soran+1 yılSorgulamak da suç mu?
- +1 yıl
değil ataerkil düzenin siz kabulleniyosunuz çünkü erkektir yapar diyenlerde kızlar
Soran+1 yılO kızlarda da akıl yok
- +1 yıl
yapcak bişey yok sen istediğini yap karışan eden yok ama birine fena aşık oldugunda bunların hepsini yutarsın
Soran+1 yılKadınlara saygı duymayan biriyle evlenemem :)
- +1 yıl
aşık olan kızlar sevgilisini kerhaneye bile gönderiyo o kadar düştüler aşk işte saygı maygı dinlemezsin
Soran+1 yılO onların problemi ben kendime saygı duyuyorumm
- +1 yıl
aşk diyorum hepsini yedirir sana kızlarda mantık mı var
Soran+1 yılVar bende var. Bu yüzden bilime inanıyorum zaten. Aşık da olsam kendimi kaybetmem.
- +1 yıl
bilimin ipsat ettiği şeylere inanırım sadece
Soran+1 yılİyi o halde şu an sorgulamamı haklı buluyor olman lazım. Çünkü bilim diyor ki çocuğun genlerinin yarısı anneden yarısı babadan gelir.
- +1 yıl
tamam ama bilime göre 2 cinsiyet var erkek ve kız ama eşcinseller cok
Soran+1 yılGüzel cevaptı :) bildiğim kadarıyla eşcinsellik hormonlarla alakalı bir durumdur. Bu yüzden onlara ayrı bir cinsiyet yaratılmamıştır. İlla istiyorlarsa ve haklarını ararlarsa neden olmasın?
- +1 yıl
bilimsel olarak hormon tedaviside var ayrıca kimseyide kandoırmaya gerek yok cogu sonradan eşcinsel olma doğüstan hormonları bozuksa bilimde tedavisi var ama onlar kolaya kacıyor
Soran+1 yılBen orasını bilmem kişisel tercihleri. Bence de doğru bir şey değil ama insanın başına gelmeden yorum yapmak kolay.
- +1 yıl
işte bende sana bunu diyorum senin başına gelmeden asıp kesmen kolay :)
Soran+1 yılYahu ben kendimi tanıyorum. :)
Aşığım diye aklımı kaybetmeyeceğim ben.- +1 yıl
bilmem. D
Soran+1 yılSen bilemezsin tabi :D beni tanımıyorsun. Ben kendimi ve irademi biliyorum.
- +1 yıl
tamam yaa cattık :D
Soran+1 yılİyi güzel seviyeli bir tartışma idi teşekkürü bir borç bilirim efendim :)
- +1 yıl
hiç bir zaman agzımdan kötü bişey cıkmaz seviyesini bozanlar bozup engeller genelde :)
ben teşekkür ederim.)
Soran+1 yılAynı şekilde :) küfür-argo-hakaret 3lüsü aklı başında insanların kendilerini ifade edebilmeleri için gerekli değildir.
Çattık dediğin için susuyorum :D iyi geceler- +1 yıl
çattık kelimesi espriydi ben genelde sert görüşler yazarım kaflarına dank etsin diye :)
Soran+1 yılExperience de 9muş ama pek rastlamadım sana buralarda :) pek girdiğim de yoktur gerçi. Ne diyorsun? Kafama dank edebildi mi biraz bişeyler? :)
- +1 yıl
2 senedir burdayım eski master :D aslında cok görürsün ama girmiyosun sanırım
kafana aşık oldugunda dank eder :D
Soran+1 yılİddiaya girerdim seninle ama kim biliir ne zaman aşık olurum belki de hiç olmam :D
Ben de 2014te üye olmuş idim neredeyse 2 sene olacak işte- +1 yıl
ekim 2013 ilk üyeliğim :D
Soran+1 yılOho ilk üyeliğin 2013se ben senden eskiyimdir bu ilk hesabım değil :D ilk 17 yaşındaydım şimdi yaş oldu 20
- +1 yıl
neydiki eskiler :D
Soran+1 yılUnuttum isimlerini bir hesabım vardı garfieldlıydı onu hatırlıyorum tek. Şuankinin ismini çok seviyorum ama gizli olduğum için söyleyemem tabi :D
- +1 yıl
garfield hatırlar gibiyim benim fuocoturco idi
Soran+1 yılçukoturko gibi :D Avrupa Yakası'nda Volkan ile Aslı çikolatalı draje için reklam çekiyorlardı ismi öyleydi. O geldi aklıma şimdii
- +1 yıl
gec dalganoı :D
Soran+1 yılAşkolsun yahu dalga geçmiyorum :D şu an hatta Avrupa Yakası açık 84. bölüm çok severim
- +1 yıl
1 bölüm bile izlemedim
Soran+1 yılBen çocukken yemek yemezdim :) parayla bile yemezdim. Annem de çözümü televizyon başında ya da salıncakta yedirmekte bulmuş. Çocukluğumun dizisidir Avrupa Yakası. Evde ses olsun diye açarım, yalnız hissetmemek için :)
- +1 yıl
cocukken bizimkiler vardı başkada dizi yoktu pek memoli rosalinda :D
Soran+1 yılRosalinda'yı izlerdim :D ama çok küçüktüm o zamanlar ne güzel kızdı Rosalinda
- +1 yıl
thalia :D natalia oreiro vardı verdiği firikiği izlemek için tvye koşardım :D
Soran+1 yılben natalia'yı hatırlamıyorum ama erkek olmak da böyle bir şey galibaa
- +1 yıl
natalia rosadan sonraydı kanald d de vahşi güzel :D
nasıl bişeyki erkek olmak :D
Soran+1 yılNefsine pek hakim olamamak felan :/ çocuk yaştan hem de
- +1 yıl
cocuk dediysen ortaokul ben yine iyiydim ortaokulda diğer erkekler prno dergilere bakıyodu derste mast yapan bile vardı :D
Soran+1 yılwow bunlar hiç ilgim olmayan beni aşan konular erkeklerin garip karanlık dünyası olarak kalsın benim için
- +1 yıl
ne lisede nede önlisans okurken yapmadım sevgilim olmadıki o tür şeyler yaşayayım ya da nefsime yenileyim :)
- +1 yıl
pardon :)
Soran+1 yılbazı şeyler benim zannımca özel kalmalıdır zaten
- +1 yıl
aynen ama sana dedim ya kızlar kabulleniyo diye burada bir soruda kız seviglisini hayat kadınlara göndermesine izin veriyorum diyo neymiş erkeklik ihtriyacımı böyle bir sacmalık var mı kızın ihtiyacı değilmi bekarken bu ihtyiac sadece erkeklere mi özel zar yok diye bide bana sen nasıl erkeksin diye hakaretler vs işte bu kızlar yüzünden düzen böyle
Soran+1 yılBenim de bir arkadaşım var öyleydi gerçi şu an izin vermiyor ama ilişkilerinin ilk 2 senesinde çocuğun baya vukuatı olduğunu biliyorum. Erkekler bizim gibi değillermiş de bilmemne. Yok arkadaş öyle şey! İnsan uçkuruna sahip çıkacak. Kızların çoğunda da akıl yok iş yok ben bunu kabul ediyorum inkar etmiyorum
- +1 yıl
bu sorulara cok rastladım burada ben erkeğim yapmak zorundayım salak kız erkeğe defol git kerhanede yap beni unut diyemiyo ya da git evlen o zaman diyemiyo yapcak bişey yok işte aşıgım sacmalıkları
Soran+1 yılKendilerine saygı duymuyorlarsa demek ki böyle oluyor. Ben biraz şeyim nasıl desem equalist bu yüzden biraz aykırıyım toplum görüşlerine falan
- +1 yıl
tamam toplum görüşlerini biraz benimserimde bunlarınki sacmalık kızın facesini kapattırır ama kendisi acar ve şifreisini gizler kızda salak olunca tabi niye bana actırmıyo dşiye sorar salaj kız sende ac tutanmı var
Soran+1 yılhayırdır Kuskuun kardeş problem nedir?
Şarkı sözü ile cevap vereyim aklıma geldi :D ne dersin? Aşkın gözü kör mü acaba? Uyan artık bitti bu rüya. Seviyor sevilmiyorsan boşver aldırma. (Benden bütün kızlara gitsin)- +1 yıl
kıskandın galiba aşkın gözü kızlara kör :D
Soran+1 yılhii onların ilginç ilişkilerini mi kıskanayım? Yok sağol böyle iyii ben sevdiğimi başkalarıyla paylaşamam. Kendime saygı duyuyorum
- +1 yıl
yok be kıskandı yazcaktıum adama muhabbeti :D
Soran+1 yılorasını bilemeyeceğim :D ama benim uykum geliyor uyuyakalırım birazdan
- +1 yıl
sorun olmaz türkiyede o kadar cok salak kız varki :D
Soran+1 yılzaten 2nci sınıf vatandaşsak gene kendimizin yüzünden. Ne demişler :) ağlamayan bebeğe kimse mama vermez
- +1 yıl
bizden bişey olmaz herkes kolay peşinde üç kagıt peşinde
Soran+1 yılNe demiiş Müzeyyen Senar? Titreriim mücrim gibi baktıkça istikbalime
- +1 yıl
mücrim ne demek :D
Soran+1 yılsuçlu :D
- +1 yıl
doğru bir cümlew :D
Soran+1 yılsaat 3 oluyor yok mu uyku :D
- +1 yıl
1 bucukta yattım 5 bucukta kalkdım ve 21 saattir uyumadım ama mecburum yarın gece işe gitmem için gündüz uyumam lazm :)
Soran+1 yılAllah yardımcın olsunn kahve çay dostun olsunn
- +1 yıl
abur cubur ve kolam var 3 te işten geldim mesai varr mesai olmsaydı pazartesi gece gitcem 2 bucuk gün yatıcaktım bugun coktan yatar yarında sabahlardım bugun geldikten sonra uyucaktım sabahlicaktım olmadı erken yatıcam :D şimdi tşkler herşey için gizlicik :)
Soran+1 yılo kadar lakabım oldu hiç gizlicik olmadıydı :D bu soruda cesaret edemedim kimliğimi deşifre etmeye
- +1 yıl
nedenki normal bir soru sonucta :)
Soran+1 yılerkeklerin pek hoşlanmadığı bir soru oldu ama :) kendim sessiz sakin takılan biriyim buralarda kimse adımı sanımı da bilmez böyle kalsın istedim
- +1 yıl
hoşlanmamış olabilirim ama sonucta sana özel bir durum hoşlanmadım diye seni engellicek mesajla hakaret edicek rahatsız edicek depilim :)
Soran+1 yılhi ben sana cevap yazdım diye zannediyordum çok özür dilerim.. bu sensin sen hakaret etmezsin. Başkasına garanti verebilir misin?
- +1 yıl
Veririm tabi
Soran+1 yılKimse hakaret etmez diyorsun öyle mi? Aman zaten etse nolur etmese nolur :D
- +1 yıl
Kendini. Belli edenleri engeller hakaretleride kaldirtirsin
Soran+1 yılya da böyle kalsın :)
- +1 yıl
Peki sen bilirsin :)
- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılErkek ile kadının eşit olmadığını ne zaman kabul edeceksiniz merak ediyorum.
07 Yorumla
Soran+1 yılBen kadın ile erkek eşit değildir birbirine eştir ve eşit haklara sahiptirler diyenlerdenim. Asla bir erkeğin gücüyle yarışa girmem ama matematikte bir erkekle yarışa girerim mesela. Siz erkekler isteseniz de istemeseniz de kadınların insan olduğunu sizin hiçbir üstünlüğünüzün olmadığını (hak konusunda) kabul edeceksiniz.
- +1 yıl
Hak konusunda zaten benim itirazım yok. Bu dünyada herkes eşit haklara sahip. Ama siz abartıyosunuz. Bazı şeyleri sorgulamadan kabul etmeniz gerekir. Mesela şu dediğin çok saçma.
Soran+1 yılHiçbir şeyi sorgulamadan kabul etmemiz gerekmiyor.
- +1 yıl
Neyse ileride senin hakkından kocan gelir.
Soran+1 yılhaha :D yok biz birbirimize saygılı olacağız
- +1 yıl
Bu şekilde düşünenler saygısız oluyor demek ki. Ne diyeyim Allah kocana sabır versin.
Soran+1 yılHayır saygısız olmuyor estağfurullah ama sen hakkından gelir deyince daha iyi bir terim kullanmak istedim :)
Çünkü soyu erkek devam ettiriyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılSöylerim. Embryo erkekten gelen spermin kadındaki yumurta ile birleşmesiyle oluşur. Spermde 23 kromozom vardır, yumurtada da 23 kromozom vardır. Özetle bebeğin genlerinin sadece yarısı babaya aitken neden soy sadece babadan devam ediyor
Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı. çünkü çocuğun maddi masrafını baba yüklenir
016 Yorumla
Soran+1 yılPara harcadığı için soyisim hakkı babadadır diyorsun
- +1 yıl
sadece çocuk değil
tüm evlilik sorumluluğu erkektedir
karısının çocuğunun eğitim giysi her şeyin sorumluluğu erkektedir
kız çocuğu babanın güvencesinden çıkıp
başka bir erkeğe giderken o kocanın sorumluluğuna verilir
veya şöyle diyelim
soy ismi erkeğin namusudur
erkek nefsi kıskanç olduğu için
o kızın veya kadının ona ait olduğunu belirtmek için soy ismini verir
ve diğer erkeklere kapıyı kapatır
ama günümüzde evlilik kurumu yıkıldığı için
kız sevmediği biriyle evlenirken
ve kızın maddi bir gücüde olunca
kız zaten evlilik dışı ilişkide bulununca zaten soy adı anlamını kaybeder
hatta evlilikte anlamını kaybeder
hatta babasının bile soy ismi bir işe yaramaz
sadece gösteriştir
Soran+1 yılDemek soyadına erkekler böyle bakıyor teşekkürler açıkladığın için
Soran+1 yılİşte burada dur. Çocuk mu babaya ait?
Soran+1 yılAğlamak istiyorum. Nasıl çocuğu yapan babadır? Sdece spermden çocuk olmaz olmaz olamaz
- +1 yıl
dna zinciriyle alakalı bir durum değil
çocuğun geleceğiyle kim ilgileniyorsa ona kim çocuk yapmayı istiyorsa
kim bakacaksa o soyadı verilir
ve bu herzaman erkektir
erkek isterse çocuk yapar istemezse yapmaz
çocuk yapmaya kadın karar vermez
kadın sadece erkeğin hesabına çocuğu yapar büyütür
Soran+1 yılŞu son günlerde buradakilere cevap vermekten ve açıklamaktan yoruldum. Gerçekten yorgun hissediyorum tükendim yıprandım bu yüzden kadınları aşağılayan söylemlerine daha fazla yanıt veremeyeceğim. Belki biraz rahatlayıp geldikten sonra. İslam ülkelerinde niye kadınlar hep 2nci sınıf vatandaş anlamakta güçlük çekiyorum. Batıda da var böyle düşünenler ama şu an kadınlara saygı büyük oranda artıyor.
- +1 yıl
bunun islamla ne alakası var
dünyanın neresine gidersen git
çocuğu baba sahiplenir büyütür yetiştirir
kadın kendi başına çocuk yapamaz
bir kadın istese bile hiç bir erkek o kadından çocuk istemez
çocuk kutsaldır bir ailede büyütülür
o aile için evlilik şarttır
evlilik içinde kadının babasına saygısı şarttır
Soran+1 yılgerçekten yoruldum laf yetiştirmekten ben ara veriyorum biraz
Soran+1 yıl:( evlenmeden çocuk yapmaya niye geldik? ne alakası var şimdi of :(
Soran+1 yılbeyefendi laf yetiştirmekten yoruldum sahiden.
Hah bir bu kaldiydi 😅
12 Yorumlaben geldim hu :)
Soran+1 yılhakkımızı arıyorum :D
+1 yılAtaerkil bir toplumuz çünkü
00 YorumlaÖyle olması gerektiği için.
150 Yorumla
Soran+1 yılhımm peki neden öyle olması gerekiyor
Soran+1 yılo zaman eşin olursa o kadını baş tacın yap çünkü o babasının kızı olmaktan vazgeçecek senin için.
- +1 yıl
Soran+1 yılMuhabbetinize katalizör olasım geldi :) Mucoo çok mesafelisin tarzın mı böyle? Revşen sen de ne tatlı bıcır bıcır bir kızsın ya.
Soran+1 yılRevşen çok sempatik de ondandır :D hadi itiraf edelim sen de seviyorsun bu kızı değer veriyorsun yani :) yoksa uğraşmazsın böyle
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/PB9GE9.jpg
Hem o benimle daha çok uğraşıyo, 2 tanede kendi gibi sorunlu evde kalmış arkadaşı var sürekli uğraşıyolar. :S
Soran+1 yılBen niye sitede sizi daha önce fark etmemişim ya :D bundan sonra özellikle dikkat edeceğim Mucoo ve Revşen ikilisi
Soran+1 yılSöz veremem :D ben haklıdan yanayım
Soran+1 yılzaman gösterir onu :D takip ediyorum
Soran+1 yılbaya rahat bir tipsin zaten sen kimseyi takmazsın :D
- +1 yıl
Pek takmamak gerek ya, sonuçta eğleniyoruz :)
Baksana Revşenle şu soruda tanıştık ne kadar uzun tartıştık öyle :D
www.kizlarsoruyor.com/.../q4176708-siz-de-bir-espri-yapar-misiniz
Soran+1 yılüşenmedim ve okudum haha işsizlik :D 4 gün olmuş tanışalı ben aylardır tanışıyorsunuz sanmıştım
Soran+1 yıl:D öyle diyor 4 gün olmuş
Soran+1 yılhayırlı geceler olsun efendim
Soran+1 yılBen yine Revşen'e katılıyorum :D o neşesiyle Mucoo arkadaşımızın sade sessiz soğuk yapısına renk katmıştır
Soran+1 yılKızma ama çok mesafelisin. Sadece Revşen ile konuşurken güldüğünü gördüm o yüzden dedim öyle yoksa sen de elbette Revşen'e renk kattın ki seninle uğraşıyor o da :)
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/B4JkOQ.jpg
Kız dayanışması tespit edildi ! - +1 yıl
Soran+1 yılHahaha :D öylesin tabi.
Soran+1 yılBir de çok mu bilmişsin Mucoo sen :D
- +1 yıl
@_Mucoo_
https://i.hizliresim.com/yRYg9N.png
? :D :D
Soran+1 yılO söyleyenleri merak ettim doğrusu 😇
Soran+1 yılEh ben bilemem :) gözlem yapıyorum
çünkü babası soy bırakır
03 Yorumla
Soran+1 yılBuna mantıklı açıklama istiyorum. Babası nasıl soy bırakır? Çocuğun kromozomlarının yarısı anneden yarısı babadan hiçbir tarafın diğerine üstünlüğü yok.
Soran+1 yılEmek? Ne emeği? 9 ay karnında taşıyıp emzirmekten altını değişmekten giydirmekten yıkamaktan daha da zahmetli ne emeğiymiş bu çok merak ettim.
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılAtaerkil oldğumuzdan.
01 Yorumla
Soran+1 yılvay böyle adaletsizliğe..
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadınlar zevkten ve insan yaratmaktan başka bir işe yaramadığı için
22 Yorumla
Soran+1 yılerkekler ne işe yarıyor? Sana bir şey söyleyeyim mi? Bu dünyayı bıraksanız da biz kadınlar yönetsek sizden daha iyi beceririz bu işi. Ortada ne savaş kalır ne bişey. Sizin gibi zihniyetlerle aynı oksijeni solumaktan utanıyorum.
Cevap sahibi+1 yılbak öyle diyince erkeklerden bir boka yaramıyor orası ayrı ama genelleme bu sadece
+1 yılçokmu önemli? baba reis oluyor çünkü
01 Yorumla
Soran+1 yılyok zaten pes ettim.
+1 yılBöyle bir zorunluluk yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılZorunluluk derken toplum baskısını kastediyorum zaten. Bir erkek kolayına buna saygı duymaz.
- +1 yıl
Ya iki kişi birbiriyle evleniyor, bir tane çocuk dünyaya getiriyor. Bunun bakımı, eğitimi, yiyeceği, giyeceği planlanması gerekirken bütün sorun soyadı mı yani?
Karşı taraf ne isterse o olsun. Böyle boş işlerle uğraşacak vaktim yok zaten.
Lanet olsun ataerkil topluma
10 Yorumlasoy demek babadan gelir onun için
01 Yorumla
Soran+1 yılniyeymiş
tarla sabit kalır tohum istenilen yere konur
024 Yorumla
Soran+1 yılaman öf bu sefer laf yetiştiremeyeceğim
Soran+1 yılÖyle mi? Sebebi nedir? Nasıl babadan yürür?
Soran+1 yılYuh be kardeşim o kadar görüş okudum o kadar insanla tartıştım en saçma bulduğum senindi. Yahu bununla ne alakası var?
Soran+1 yılSanki zorla gel görüş yaz yorumuma cevap ver dedim :D
Soran+1 yılHayır değilim equalistim :) erkeklere de yapılan haksızlıklara karşı erkekleri savunurum
Soran+1 yılKim daha iyi bakacaksa bebeği o almalıdır. Baba daha iyi bakacaksa baba alsın. Özellikle bebek dediğin için çocuğun yeni doğmuş olduğunu varsayarsak bebeğin emzirilmesi gerektiği için anneye veriliyor.
Soran+1 yılemzirilmesi gereken bebeğin anneye verilmesi haksızlık mı? Baba nasıl emzirecek bebeği?
Soran+1 yılYeni doğmuş bir bebeğe mama yedirilemez. Anne sütü çok önemlidir. Yeteri kadar anne sütü ile beslenmeyen bir bebeğin ileride sağlık problemleri olur ve bu bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şeydir.
Soran+1 yılher bebek anne sütü emmiyor derken?
Soran+1 yılE ben burada cinsiyetten ötürü oluşan eşitsizliği göremedim. Bu tamamen elde olmayan sebeplerden kaynaklanan bir şey
Soran+1 yılBence biz tartışmayalım.
Soran+1 yılEmpati kuramadığımız sürece tartışmanın anlamı yoktur bihayli yorgun düştüm
+1 yılartık zaten 2 soy isim kullanılabiliyor kez0
05 Yorumla
Soran+1 yılSağol canım hatırlattığın için çünkü bilmiyordum :D haha
- +1 yıl
birincisi ben senin canın degilim ikincisine gelince biliyorsan böyle bir soru sorma gereği neden duydun?
Soran+1 yılBirincisi sen bana beni tanımadığın halde Kezo diyerek hakaret ettiğin için ben de sana ironi yaparak canım dedim
İkincisine de gelince toplumdaki baskı sebebiyle kadınlar soyadlarını değişmek durumunda kalıyor. Çok az erkek ve erkek ailesi kabul eder kadının bu isteğini.- +1 yıl
haha :D sert yapmacalar falan filan neyse bol şans.
Soran+1 yılYok :D daha ziyade kısasa kısas
Soy erkek tarafından çoğaldığı için
02 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var? Nasıl erkek tarafından çoğalıyormuş?
soy babadan gelir...
07 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi? Neden peki güzel kardeşim?
- +1 yıl
Soran+1 yılOkudum belki soy babadandır ayetine rastlar ikna olurum diye okudum ama göremedim belki de türkçemden kaynaklanıyor anlayamıyorum
Soran+1 yılAyeti yazar mısınız rica etsem
ataerkil düzen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılTohumu baba eker
022 Yorumla
Soran+1 yılBeşiktaşlı olmasan bir şey derdim de neyse
- +1 yıl
De de, çekinme.
Soran+1 yılÇekindiğimden değil. Renktaşız beşiktaşa saygımdan bir şey demiyorum.
- +1 yıl
De bişey olmaz
Sana sadece şunu sorayım. Tohum olmadıktan sonra toprak bitki yetiştirebilir mi?
Soy spremle alakalı yumurtalıkla değil.
Kaldı ki, soyad'a sen verme babasının soyadını
Soran+1 yılSevgili renktaşım :) embryo oluşurken sperm ve yumurta birleşir bunda hemfikiriz. Peki ama söyler misin her ikisi de eşit miktarda kromozoma sahipken nasıl sperm yumurtadan üstün olabiliyor?
- +1 yıl
Peki şöyle söyleyeyim.
1743'de Nadir Şah, Afganların kökünü kurutmak için tüm erkekleri öldürür. Çünkü afgan bir erkeğin spermi olmadan afgan soyu devam etmez. Sadece 1 erkeğın unutulması şu an afgan milletinin devamını simgelemekte.
Erkek soyu yani spermi bırakır kadın büyütür.
Erkek tohumu serper kadın onu ağaç yapar böyle anlatayım. Bunun bile eşitsizlik olduğunu savunmayı bırakın. Allah Erkeği soy devamcısı, kadını soyu koruyan olarak yarattı ve bu böyle devam edecek.
Bir milletin hepsi, ölse bile tek bir erkeğin olması milletin devam edeceği demektir.
Ayrıca neden erkeğin spermi olmadığında iktidarsız denir? Çünkü soyu o devam ettirir
Soran+1 yılyahu bilimsel olarak yaklaşın biraz. Kromozom sayıları eşit. Babam italyan annem türkse ben yarı italyan yarı türk olurum. Çünkü yarı genlerim italyan diğer yarısı da türk olur. Kimse bana tamamen italyansın diyemez.
- +1 yıl
Kusura bakma senin şu an yaptığın saçma bir "eşitsizlik" görme psikolojin. Beğenmiyorsan erkeğin soy başlangıcı olduğunu. Bir kadınla evlen, sperm bankasından da sperm alıp çocuk sahibi ol.
Erkek olmasa soy ilerlemez anlamıyor musun?
Kadın da olmasa soy korunmaz. Ama işte kabul edemiyorsunuz. Napabilirim?
Soran+1 yılerkek de kadın da olmasa soy ilerlemez diyorum ben. Dünyada tek türk kalsa o da kadın olsa ondan doğacak çocukların hepsi yarı türktür. Tıpkı dünyada tek türk kalsa o da bir erkek olsa ondan olacak çocukların hepsinin yarı türk olacağı gibi.
- +1 yıl
Dediğim gibi sen bir kadınla evlenir sperm bankasından da sperm alıp çocuk yaparsın soyadını da kendi soyadını verirsin. Ama yine de onun kökü spermin sahibi olacak.
O yüzden böyle devam bro
Soran+1 yılBen aseksüel değilim. Kadınlar dünyayı yönetsin demiyorum. Kadınlar erkeklerden üstündür de demiyorum. Kadın ve erkek eşit haklara sahiptirler diyorum. Yahu siz erkekler için empati kurmak ne kadar da zor iş.
Bilimin en güzel tarafı nedir bilir misin? İnsanlar inkar etsin etmesin o yine de doğrudur. Kromozom sayıları eşittir ve bu yüzden spermin hiçbir üstünlüğü yoktur. Bir tek şu olabilir, embryonun cinsiyetine sperm karar verir. X ise kız Y ise erkek. Bu kadar.- +1 yıl
Tamam bro, böyle devam! 👏
Soran+1 yılBana bir desene :D yumurtasız embryo nasıl yapıcan hacı?
- +1 yıl
Karı bulmak kolay. Tohum betonda bile büyür 😉
Soran+1 yılwow :D helal olsun. Bilimadamlarını geçeceksin sen. Sperm ile yumurtasız çocuk yapma çalışmaları volume1
- +1 yıl
Ben yumurtasız olur demedim ki, tohum eğer erik tohumuysa toprak onu kayısı yapmaz bunu kastediyorum
Soran+1 yılYani diyorsun ki eğer bir türk kadını yunanlı bir adamla çocuk yaparlarsa çocuk yunanlı olur hiç türk kanı taşımaz. Öyle mi?
- +1 yıl
Sadece türk asıllı olur ama çocuk yunan sayılır. Ne olursa olsun yunan kanı taşır. Boşuna demiyorlar mesela Strabon mısır asıllı yunan bilim adamı. Babası yunan annesi mısırlı
Soran+1 yılÇok ilginç bir bakış açısı ama sağol cevap verdiğin için
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
çünkü kadınlarda xx kromozumu erkeklerde xy kromozomu olduğu için çocuğun cinsiyetini baba sağlar. bana bir erkek çocuk veremedin deyip boşanılan kadınların bir suçu yoktu yani. sonuç olarak müslümansan inandığın dine göre evin üst makamı erkektir. değilsen de yaşadığın toplum bu şekilde. böyle olmayan toplumdan birisiyle evlenebilirsin veya senin soyadını alabilecek bir erkek bulman lazım
Soran+1 yılevgin20 yazdıklarına katılıyorum ama ben erkeğin de kadının soyadını almasını doğru bulmazdım. Erkek de kendi ailesinin çocuğu çünkü :)
+1 yılbaba bu baba...
01 Yorumla
Soran+1 yılBabamı çokk seviyorum biliyorum babanın ne olduğunu. Ben sadece sorguluyorum neden diye ve mantıklı cevap arıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanane
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Neden çocuk babasının soy ismini alır? Niye anne değil de baba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler