#Örneğin: Ruh eşi kavramı, sık sık boşanmak için bir mazeret olarak kullanılır. Evliliklerinde mutlu olmayan insanlar bazen ruh eşleriyle evlenmediklerini ve bu yüzden de boşanmaları gerektiğini iddia eder ve gerçek ruh eşlerini aramaya koyulurlar. "Ne kadar doğru olduğu tartışılır.."Mutluysak tamam ruh eşimizi bulduğumuzu söyleriz ama ne zaman ki konu ayrılığa kadar geldi işte o zaman tek söylediğimiz o benim #RuhEşim değil! Peki ama bu ruh eşi gerçek mi? Biz o doğru olduğunu inandığımız iddia için hep arayışta mı olacağız? Annemiz/babamız kaç yıldır evliler ve iyi kötü idare ediyorlar peki bu şu demek mi oluyor tamam bunlar ruh'eşi.. "Mi acaba?"
Ruh eşi diye bir şey gerçekten var mı? Peki ruh eşi gerçekten ne anlama gelir?
Yıllar yılı fellik fellik ruh eşimi arıyordum. ruh eşimde ben arıyordu. ikimizde nerde ne yaptığımızı bilmiyor başka hayatlarda vakit geçiriyorduk. o büyük önemli gün, önemli an bir gün geldi çattı. aman ALLAHIM nasıl bir elektrikti inanamadim. böyle bir çekim ne gördüm, ne hissettim. tam 12 den vurulmuştum ona. işte bu dedirtir ya bazen bazı şeyler. özelliklerimiz, heveslerimiz, mazimiz. öyle benzerliklerimiz vardıki. ikimizde geleceğe umutla bakıyorduk. hayata bakışımız, fikirlerimiz, hayallerimiz aynı, birbirimizi hissediyorduk burda sanki. ikimizde yoğun duygularla bağlandık. telepatik bir bağ hissediyorduk aramızda. aynı sözleri söylemek, aynı tepkileri vermek. aynı anda birbirimizi düşünmek, şiddetli aşk yaşamak. yanyana geldiğimizde ellerimiz titremiş sanki dilimiz tutulmuştu nasıl heyecandı üfffff. dahada tanıdık birbirimizi, yaşadığımız, yaşamadığımız herşey nerdeyse aynıy. ikimizde deli birer teraziyiz :) aynı dili konuşuyoruz, hatta konuşmadan anlaşıyoruz sevgilimle. ona baktığımda kendimi görüyorum
Mutluluğu tek bir kişiye bağlamak ne kadar doğru değilse karşıdaki kişiden yüzde yüz bir anlayış beklemek de bir o kadar ütopik. Bazen kendimizi biz bile anlayamıyorken karşıdaki insanı 'beni tam olarak anlamıyor o benim ruh eşim değil' diyerek itmek acımasızca. Ki bence anlayıştan çok uyumla alakalı bu ruh eşi durumu. Anlamlandıramasa bile hissettiğini hissetmeye çalışıyor mu bu önemli.
En son sorun için hayır diyorum Neden diye soracak olursan Eğer annemin maddi bir gücü olsaydı çoktan babamdan bosanirdi belkide on senden fazla olurdu
Yok oyle birsey yeni icad edilen bir safsatadir. Sadece bazi insanlar agir basli uysal ve uyumlu olur onlarla anlasmak kolaydir. ote yandan bazi insanlar vardirki kiminle evlenirse evlensin onlarla anlasmak zordur. Evlenirken en cok dikkat edilecek sey ayni dusuncede olmak ve dengi dengine olmak lazimdir. Yani laik bir kizla dindar bir erkegin evlenmesi ya da zengin bir kizla fakir bir erkegin evlenmesi uygun olmaz. Eger kadinda kocada hal ve hareketlerinde islami uygular ve Kur'an ve sunneti kendilerine rehber alirsalar problem olmaz mutlu olurlar. BUGUN RUH ESI DIYE BIR SAFSATAYI ICAD EDENLER YARIN CINSEL ORGAN UYUMU DIYE BASKA BIRSEY ICAD EDERLERSE SASIRMAYIN.
yaşamasam inanmazdım evet var... tüm dünyada ki kalabalığın senin farkında olmadığından anlamadığından tek haberi olan seni tek anlayan insan o oluyor sevdiğin sevmediğin şeyler bile onda görünce ayrı güzel geliyor.. sanki dünyada cenneti yaşıyorsun bir gülümsemesi dünya da ki bütün acı ve dertlerini unutturabiliyor...
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
size bisey diyimmi en zoru gercek ruh esinle olmak ben buldum ve hic onun bunun gibi degil gercekten konusmadan sadece bakmasiyla ayni seyleri dusunduk ve butun icimi dokebildi ama onunla huzde yuz ayni olmak demek kotu yanlarinla yuzlesmek demek bu yuzden asiri zor cidden zor belki benim buldugum ruh esim deilde ruh ikizimdi ve sonunda bitti bittigi halde uzuntumuz bile ayni cok sacma aynayla konusmak gibi hislerimi aynaya yansitmisim gibi simdi ikimizde bosluktayiz
Ruh eşi, gerçekten pek çok konuda benzer davranışlara sahip olduğun, iyi anladığın be anlaştığın kişidir. Ancak ruh eşinle mutlu olacaksın diye bir kural yok hatta belki de çok mutsuz olabilirsin. Bu nedenle insan kendine çok benzeyen birini bulduğuna sevinir ama bu sonsuz mutluluğu bulduğu anlamına gelmez
Bence var hatta ben ruh eşimi buldum diyebilirim. Her olaya verdiğimiz tepkiler hemen hemen aynı, sevdiğimiz şeyler hemen hemen aynı, aynı şeyleri aynı anda düşünüp birbirimize aynı anda mesaj attığımız bile oluyor benim erkek versiyonum gibi 😂😂😂
Sadece ruh eşi olmak yetmiyor evlilik yürütmekte. Ruh eşim derken neler var bunun içinde bilinmeli ki ona göre doğru yorum yapılabilsin. Birlikte yaşam sevgili dönemine benzemez esas tanıma hayat birleştirneyle başlıyor. Eşinle başbaşa kaldığın hayatla başlıyor tanışma
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Sen savunma hakkı vermezsen yanlış anlamalarınla baş başa kalırsın daima
Ruh eşi denilen şey gerçekten seni her zaman anlayan hobilerine fikirlerine isteklerine ona ters düşse bile destek olan her an arkanda duran insandır 😊 ve olmaz mı çok var gerçekten seven sevdigine deger veren. umarım bir gün sana da denk gelir 😊
Aynı tür oluyorsun ve farklı cins biri erkek biri kadın aynı yapı aynı kurallar aynı doğrular veya aynı yanlışlar ya da.. zamanla kabullenme durumu bence.
@Bulamadımkiiii Biz o doğru olduğunu inandığımız iddia için hep arayışta mı olacağız? Annemiz/babamız kaç yıldır evliler ve iyi kötü idare ediyorlar peki bu şu demek mi oluyor tamam bunlar ruh'eşi.. "Mi acaba?"
@Bulamadımkiiii evet tam olarak az önce de bahsettiğim mesele buydu. Hani dedim ya hikaye ve gerçek olmayacak bir şey gibi geliyor bana. Ben ruh eşine inanıyorum, aşka değil. Ruh eşimi bekliyorum, aşkı değil
Ona baktığında aynaya baktığın hissi verir. Karşı cinstir. Aşık olursun, köpek olmaktan korkup, ondan uzaklaşırsın ivedilikle. İşte bu ruh eşidir. İmkansızı bulmak gibidir. Şanslı isen karşına çıkar.
Aynı müzikten hoşlandığım, aynı filmi sevdiğim, aynı semte aşık olduğum insanla anlaşabilirim. Bide ırkçı olmayacak. Tabi bu ruh eşim mi oluyor bilmiyorum ama böyle biri olabilir
Beraber mutlu olduğun anlaşabildiğin ve eglenebildigin birisi. Kafa yapısı olarak kişiye yakın ve hayatında olması sıkıntı yaratmayan aksine mutlu eden
bence ruh esi sende olmayani tamamlayan demektir ki ben ruh esi diye birsey olduguna inaniyorum olmasaydı eğer herkesin birden fazla sevdigi olurdu bazı serefsizlerde var tabi oda ruh eslerini bulamamalarindan aslinda
Eş ruhlar, fiziksel, zihinsel ve duygusal yönlerden daha çok ruhsal anlamda ilişki kurabilen kişilerdir. Bazen biriyle karşılaştığınızda o kişiyi çok yakından tanıyormuş ve hakkında çok şey biliyormuş hissine kapılırsınız. Onun varlığını bilmek sizde derin bir rahatlama ve içsel tatmin olma hissi oluşturur. O kişiye karşı bir sıcaklık hissedersiniz. Hayatınızdan kimler gelip geçmiştir ama yıllardır onu bekliyormuş gibi hissedersiniz. Déja vu hissettiğiniz çoğu durumu buna kanıt olarak gösterebiliriz. İşte böyle bir şeydir ruh eşi.
Bunu gerçekten öğrenmeye ihtiyacım vardı çok sağ ol. Bazen bazı kızları görüyorum hem güzeller hem de içimde bir sıcaklık uyandırıyorlar. Her kızda olmuyor bu. Bazı özel kızlarda, çok nadiren... hiçbirini tanımadığım için öylece geçip gidiyorlar hayatımdan... Küçük bir ihtimalle de olsa ruh eşim olduğuna inandığım bir kızla evlenebileceğimi düşünüyorrum. Ama büyük ihtimalle ruh eşim olmayan birisiyle evlenip, ruh eşimmiş gibi rol yapacağım. Bunu sürdürebilir miyim bilmiyorum.
"O" olamam herhalde. Bazen düşünüyorum, ruh eşim olmayan birisiyle evli kalabilir miyim? Evlilik bedava yasal ve günah olmayan seks mi? Değil. Seksten çok daha fazlası. Ruh eşim olmayan birisi ancak benim yatak arkadaşım olur. Eşim olmaz.
Eş olmak ile çocuğumun annesi olması aynı şey değil ki. Kaldı ki böyle çok insan var. Sen anne babalarımızdan örnek vermişsin ama geçmişte evlenmiş olup da sırf çoluk çocuk için birbirine katlanan bir sürü çift var. Ben bunların örneğini çok gördüm. Ruh eşi bizim sadece bizim nesliminizin sorunu değil, eskinin de sorunu.
En İyi Cevaplar