sizin yansımanız mıdır? yoksa zıttınız mıdır?

sizin yansımanız mıdır? yoksa zıttınız mıdır?
Ruh eşi benim için aşk demektir. yani insanın en iyi anlaştığı o insan için doğru kişi olan sevdiği ve değer verdiği kısaca hayatına anlam katan kişidir. hayatımızda bazen bir çok kişi ile karşılaşırız bazen anlaştığımızı düşünürüz ve hoşlanabiliriz ve bir yola adım atarız. Flört ederiz sevgili oluruz hatta evlenebiliriz. bazen istediğimiz gibi gitmez ayrılabilir. aldatılabiliriz veya terk edilebiliriz. kısaca yarı yolda bırakılabiliriz.
Ruh eşi demek ise her zaman için doğru kişi demektir yani aslında daha birbirimizi tanımıyorsak dünyanın bir köşesinde çok uzakta olsa bizim için bekliyor demektir. aslında insanın karakterine en çok benzeyen en iyi anlaştığı kişidir ruh eşi. birbirlerini tamamlarlar bir bütün olurlar. birbirlerini mutlu etmek için yaşarlar. bazen bir sözü bütün acıları unutturur bazen bir bakışı hayallerimizi süsler. bazen bir davranışı ile kalbimizi kazanabilir tekrar.
Tabi ki herkes ruh eşine inanmayabilir hatta aşka da inanmayabilirler. bu kişinin kendi kararı ve seçimidir. bazen karşısında kimse çıkmamış ve aşka olan inancını yitirmiş olabilirler. ben şahsen ruh eşi kavramına inanmıyorum, inansam da beni bulabileceğine inanmıyorum. ama aşk öyle bir duygu ki zaten mucibi gibi gelir yaşadığınız zaman inanmayabilirsiniz.
Ruh nedir?
Önce bunun tanımını yapmalısınız, sonra ruhun bir eşi var mıdır yok mudur ona göre sorunuzu sormalısınız.
Ruh denilen şey yâni (mevcud olan) mânevî ve soyut bir varlıktır, lâkin haricî bir vücûdu yoktur.
Meselâ rüyâ'da gezip dolaşan ruhtur, fakat gördüğün vücûd senin haricî vücudun'dur. Ve an içinde mekan ve zaman atlayabiliyor. Suya düşsen boğulmuyorsun, ateşe düşsen yanmıyorsun, yüksekten düşsen canın yanmıyor ve ölmüyorsun.
Yâni ruh o kadar soyut ve gizli bir şeydir ki, rüyada görmek dahi mümkün olmuyor.
Yâni ruh'a eş sureti vermek, eşsiz bir maskaralıktır...
Yapbozun kayıp parçası gibi. İnsanın bulduğu zaman ruhunun boş kalan kısmını dolduran, tıpatıp aynımız olan değil, zıtlıkların birbirini tamamladığı, yanında kendiniz olduğunuz, ait hissettiğiniz ve en önemlisi birbirinizi herşeyinizle kabul edebildiğiniz kişidir.
Cevap
16Cevap
Ruh eşi anlatılacak, ikna edilecek bir şey değildir.
yaşamazsan bilemezsin.
bulduğunda , bulacak kadar şanslıysan tabi, inanırsın.
bulmadığında /bulamadığında haklı olarak inanmazsın.
başıma gelene kadar asla olduğuna inanmıyordum.
ruh eşi konuşmadan anlaşmaktır. sadece gözlerle konuşmaktır.
birbirinin evidir. birbirine benzeyebildiğin gibi farklılıkla beslenmektir.
en güzeli bu farklılıklara saygı duyabilmektir.
ruh eşinle beraber olmak gerçekten dünya üzerinde cenneti yaşamak gibidir.
ruh eşini bulabilmenin kesinlikle garantisi yok. bulunsa bile sonsuza kadar mutlu yaşama garantisini de kimse vermiyor. ama koca bir ömüre birkaç gülüş, birkaç bakış, birkaç mutlu an sığdırabilmenin dünya üzerinde değeri yok. paha biçilemez bir şey.
Anlayan hisseden düşünen 💕
Algılayan sahiplenen
Mutlu olması için elinden geleni yapan
hem arkadaş hem eş hem sevgili
her şey ile beraber bir bütün olan
ruh eşidir benim için
Ruh eşi diye bir şey yoktur. Yani ruha inanıyorumda Ruh eşi diye bişi yok Bu insanları Onetis denilen patolojik bir düşünceyw birine saplantılı şekilde sevmeye yonlendirir
onunla yaşayıp yaşayamayacağınızı bilmediğiniz ama onunla öleceğinizi bildiğiniz kişidir. bencillik ama ondan önce ölmek isterim. tabi ilk önce bulmam lazım 😂
Ruh eşi o seni anladığı zaman sen onu anladığı zaman senin üzgün olduğunu sesinden bile anlıyana ruh ikizi diyoruz
Aynı düşündüğüm, benimle aynı doğrulara ve yanlışlara sahip ve en önemlisi de mizah yönünden benle ortak olan kişi
En büyük dost olarak kendini görmeyi becerebildiğinde arana alabileceğin kişidir ruh eşin.
Ruh eşi kısaca fotokopinin aslı gibidir tıpkısının aynisı 🤣🤣
Kimseye anlatamayacağın şeyleri bile gözü kapalı birlikte yapabileceğin kişidir.
çankaya noteri abdullah gül gibi ne desem onaylayacak o kadar o kadar kesinilikle o kadar :D
Bence karşıdaki kişiyi, ister bize uysun ister uymasın, öyle kabul etmektir.
Ruh eşi dediyimizde bunu tek bi karsi cinsle alakali olmadigini bilmemiz lazim. bazem ailemizden ve ya yakinimizdam birisi bile bizim ruh esimiz ola biliyor
Ayni seylerden zevk alip , ayni dilden anlayanlar benim gorusme gore.
Ruh eşi insanın hislerinin ve birçok özelliği iki kişinin de sahip olduğu kavramdır
bunu anlatamam ama sırtından biri sarılırsa bir günnyatakta ensene yanağı değdiğinde bunu anlarsın
Bir birini tamamlayan.
Aynadaki yüzün demek...
Konuşmadan anlasabilmek.
Anlaşabilmek eğlenebilmek
Öyle bir şeyin var olduğuna inanmıyorum.
Konuşmadan göz temasıyla anlaştığın in
İnsan
Reenkarnasyon daha iyi bence...
Ruh öküzü demek
Herşeyi rahatça yaptığın kişi demek bence
Kafa dengi
yansımamız
Kandırmaca
bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?