3 yıllık bir sevgilim var tanıdığım birçok erkekten çok farklı çok samimi dürüst güvenilir. Ama ben öyle erkekler biliyorum ki kızı yaşındakilere bile tacizde bulunuyorlar. Kendi kızları olmasına rağmen karısı olmasına rağmen başkalarını taciz ediyorlar. Ve bunlardan ne karısının ne çocuklarının haberleri var. Dışardan nasılda iyi görünüyorlar. Açıkçası çok zor geçti çocukluğum gençliğim birçokkez tacize uğradım hemde en yakınlarım tarafından. Bazen benle aynı yaşta kızı olan bir adam tarafından bazen iyi niyetliymiş gibi görünen biri tarafından. Atlatamıyorum hiçbirşeyi ve ilerde evlendiğimde eşime eziyet edeceğim şimdi erkek arkadaşıma ettiğim gibi hep şüphe duyacağım. Hep yargılayacağım. Hep aklımın bir köşesinde ya oda diğerleri gibiyse diye düşüneceğim ben nasıl yaşayacağım bu iğrenç hayatı?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 yaşında tacize ugradim
15 17 yaşlarında da farklı kişiler tarafından
Senin hissettiklerini hissettim yaşadım erkeklerden nefret ettim sadece beni kullanacaklar diye hep düşündüm cinselliktende nefret ettim iğrenç pis bir şeydi bana göre
Sonra kendime yardım etmeye karar verdim 3 psk gezdim 3 de 3 yıldır devam ediyorum ve bu süreçte bana kimse destek olmadı ne ailem bildi nede bir başkası tacizcilerim ile yüzyuze de bakmak zorunda kaldım
3 psk ile 3 yıldır devam ediyorum erkeklerden nefret etmiyorum cinselliktende ve kendimden de içten içe kendini suçluyorsun biliyorum sana bunu yapma diyemem ama kendine gelmeni istiyorum sana yardımcı olabilecek yollara gitmelisin ben kendim için ugrasmasam halen kendine acıyan paranoyak biri olurdum
Gerçekten iyileşmek istiyor isen önce kendin için işte psk bul ve ona git anlat sana çok iyi gelecek zamanında bulmuşsun ama bırakmış sanırım hangi ilde yaşıyorsun bildiğim var ise yönlendireyim
Benim sana önerim nişanlına bu durumu anlat yanında olmasına izin ver saklayarak seni anlayamaz zamanla soğukluk girer aranıza bırak sana destek olsun bu tedavi diliminde ve psk seçerken işinin ehli seç benim ilk karşılaştığım psk dinlemekten ve saçma sapan şeyler söylemek dışında hiç bir şey yapmamıştı
Kendine yardım et o insanların sana yaşattıklarını değiştiremezsin ama hayatına etki etmelerini değiştirebilirsin019 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim beni önemseyip bunları yazdığın için. Bu bile beni biraz olsun rahatlatıyor. Annem ve babama küçükken tacize uğradığımı üstü kapalı bişekilde anlatmaya çalıştım birkeresinde çok zordu benim için sonra babam dediki olur böyle şeyler. Nasıl olur böyle şeyler baba ben senin kızınım ve ben hayatım boyunca hep bunun acısıyla yaşadım demek istedim ama ne dersem diyeyim benim acılarım hep hafif geldi onlara. Belki herşeyi anlatamadığımdan. Yanıma gelip kollarına almadılar seni koruyacağız demediler hiç. Aksine ben sinirlendikçe şımarıksın dediler. Ben şımarık değilim sadece anlaşılmaya ve güvenmeye ihtiyacım var. Biraz biz yanındayız denmesine. Güçsüz birisiyim hep birilerine bağımlı hissettim kendimi bugüne kadar. Ve son doktordan sonra bir kere daha düzeltmek için çabalamaya ve başımdan geçenleri birisine anlatmaya gücüm yok. Burda beni tanımıyorsunuz ama buraya yazarken bile hep ağladım.
Cevap sahibi+1 yılYazdıklarını çok iyi anlıyorum saatlerce bunu da konuşabiliriz ama senin kendine sorman gereken tek bir soru var Kimse seni anlamıyor destekte olmuyor yaşadım bunları biliyorum o yüzden diyorum kendinden başkasının yardımını bekleme sevgilin bile bugün var yarın yok ailen de öyle kendin daima varsın
Düşün şimdi bu acılar ile mi bütün hayatını geçirmek istiyorsun çocuğun olduğun da onu erkeklerden korucam diye ona zarar da verebilirsin ya da daima şüpheler
ya da tedaviden vazgeçmeyip devam etme seçeneğin gücün olmadığını çok iyi anlıyorum o zamanları yaşarken hep birilerini aradım hep bir el koruyucu birileri ama yoktu kendimden başka kimsem yoktu bu yüzden kendi kendime yardım etmeye karar verdim senin de yolun burada başlıyor Ananı babanı sevgilini unut kendin sana yardım edebiliyorsa devam et
Aksi halde bütün hayatını bu düşüncelerle geçireceksin ve yazık o pislikler hiç bir şey olmamış gibi devam ederlerken sen acılar içinde geçireceksin böyle biri mi olmak istiyorsun
Soran+1 yılSana imrendim kendi ayaklarında durabilen birisin mücadelecisin bense her konuda zoru görünce kaçmayı seçerim aşırı duygusal biriyim. İlk defa o gün o psikoloğa gittiğimde inandım herşeyin çözüleceğine. Kendim dahil başkalarını da sevebileceğime ve güvenle birilerine sırtımı yaslayabileceğime çünkü o gün o kadın bana umut vermişti. Seninle herşeyin üstesinden geleceğiz demişti. Öyle bir ikna olmuş ve güvenmiştim ki kan tutuyor olmasına iğne fobim olmasına rağmen kan testi lazım dediğinde koşa koşa hemşireye gidip kan aldırmıştım. Komik ve basit bişey dimi ama bana göre değil ben ki Kızılay işaretini görünce bile bayılacak gibi olan biriyim. Ama tüm cesaretimle ve inancımla her dediğini yapmaya çalıştım. Çok aptalca ama hayatımdaki herşeyi anlayabildiğim ve beni anladığını düşündüğüm tek insan beni aradan sadece 2 ay geçti diye hatırlamadı ve odasından çıkardı. Kendimi hatırlatmaya bile izin vermedi git başkasına tedavi ol dedi. Üzerine atlayıp tüm gücümle vurmak gelmişti içimden.
Soran+1 yılBeni iyi olacağıma tek inandıran kişiydi o. Benim bir kez daha aynı şeyleri yaşamaya gücüm yok
Cevap sahibi+1 yılBu hale gelene kadar kaç sınavdan geçtiğimi ben biliyorum ya da kaç defa kendimden vazgeçmek istediğimi ama içimde bir şeyler izin vermiyor devam etmelisin diyor Bir gün ölümle yüzyüze geldiğim de böyle ölme yaşantına inat devam et
Aslında biliyorum biraz zorluyorum seni ama kendim gibi bir insanı gördüğüm de kendi adına vazgeçişini gördüğüm de içimde bir şeyler kopuyor o yüzden yardım etmek istedim sana kendime yardım etmekten vazgeçtiğim zamanlar geliyor aklıma
Cevap sahibi+1 yılKendinden başka kimseye güvenme senin senden başka kimsen yok bu hayatta herkes seni terk edebilir ama sabahları o baktığın aynada ki kişi seni hiç terk etmiyor
Benim bunu öğrenmem zor oldu ama öğrendim
Soran+1 yılAllaha şükür intihar gibi düşüncelerim oldu ama hep kendimi vazgeçirdim. Şuandaysa öyle bir düşünce aklımdan bile geçmiyor. Bu hayatı Allah izin verdiği sürece yaşayacağım. Kimbilir belkide gerçekten beni çok seven ve çok iyi kalpli birisiyle ömrümü geçireceğim ama o ömrü nasıl geçireceğim sinirle stresle bana katlanmasını görerek mi yoksa sevgiyle ve güvenle mi... şu an erkek arkadaşım bana katlanıyor ve bunu bana açıkça söylüyor. Seni seviyorum ve senin herşeyine katlanmaya hazırım diyor. Ama sırf birisini çok seviyorsun diye onun sinirine dengesizliklerine katlanmak ve buna karşındakine mecbur bırakmak. Kendimden nefret ediyorum değişememekten nefret ediyorum. Sürekli kafamda dönüp duran acabalarımdan nefret ediyorum. Ne yaparsam yapayım hiç değişmeyeceğimi düşünmekten ve birşeyleri başarmak için çabalarken sırf hayal kırıklığına uğrayacağım diye sürekli vazgeçmekten nefret ediyorum.
şu an kustuğum her kelime bana iyi geldi. Ama bununda geçici olacağını bilmek çok acı verici.
Cevap sahibi+1 yılHangi ilde yaşıyorsun canım?
Soran+1 yılNeden sordun ki
Cevap sahibi+1 yılSana psk önermek istedim yaşadığım illerden birisi ise kendine yardım etmelisin hayatını böyle geçirme
Soran+1 yılAma ben psikoloğun çözüm olduğunu düşünmüyorum artık
Cevap sahibi+1 yılO kadının o davranışını yok sayarsak psk sana iyi geldi mi?
Soran+1 yılGeldi ama tekrardan bunları anlatmak çok zor. Beni zorla çözebilmişti. Çok zorlanmıştım anlatırken. Korkuyorum tekrar tekrar anlatmaktan güvenmekten ve yarı yolda kalmaktan
Cevap sahibi+1 yılO kadın yanlıştı bende 3 de buldum 1 gittiğim de aynısını hissettim şu an ki psk olmasa vazgeçmiştim artık bence vazgeçme sende birini önermeme izin ver istersen
Soran+1 yılIsparta
Cevap sahibi+1 yıl2 kişiye sordum bildikleri varsa sana yönlendiririm canım yazmak istersen de istediğin zaman yazabilirsin özel şeyler paylaştığım için nickimi gizli yaptım mesaj yoluyla ulaşmak istersen yazabilirsin :)
Soran+1 yılÇok teşekkürler :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Cevap sahibi+1 yılMerhaba tanıdığım 2 psk sordum maalesef o taraflar da tanıdıkları birileri yokmuş.
En İyi Cevaplar
+1 yılErkek arkadasiniz size bisey yapma diyorsa bir bildigi vardir cunku biz erkeklerin ne kadar kotu zihniyette oldugunu en iyi biz biliriz lise zamanlarinda siniftaki kizlar hakkinda ahlaksizca kendi aramizda konusup sonra yuzlerine kardes diyip gulerdik , boyle adamlik mi olur boyle zihniyet mi olur bir erkekle bir kadin dost most olamaz icim temiz disim temiz ben anlamam islam kaideyi ciziyor kadinin yeri kocasinin yanidir universite yillarinda erkeklerle gezen tozan kadinin mutlu evlilik beklemesi bence cok abes , bu tacizler daha cok olur toplumdaki ahlaki cokuntuyu goruyoruz erkeklerin dilinde kufur beyninde seks agzinda alkol ne olmasini bekliyorsunuz kadinlar desen aman Allahım , musluman toplumuz ama Allahtan korkumuz yok haşa , Allah sonumuzu hayr etsin
03 Yorumla
Soran+1 yılSöylediklerinize katılıyorum. Beni ayakta tutan tekşey şu an Allaha olan inancım ve birgün yaşadıklarımın hesabını sorabileceğime olan inancım.
- +1 yıl
Allah dosdogru yoldan ayirmasin sizi kendinize iyi bakin kotu dusuncelere siginmayin
Soran+1 yılKötü düşünceler hep var. Bu dünyaya ve insanlara olan inancım yok artık. Sizinde dediğiniz gibi insanlar gizlice yapıyor her ahlaksızlığı ve yüzümüze hep iyi biriymiş gibi bakıyor. En basit örneği lisedeki erkekler. Ve bir keresinde sırf bu yüzden sinir krizi geçirip sınıfta bir erkeğe yumruk atmıştım çünkü iki yüzlüler çünkü art niyetliler ve bunu görebiliyordum. Tüm gücümle vurdum dayak yemek pahasına. Ama kötü ben oldum. Ben dengesiz ruh hastası oldum. Kimse biz bu kızı hasta ettik demedi kimse dönüpte yanlışı kendinde aramadı. Onların gerçek yüzünü bildiğim için ben suçlandım. Hep ben suçluyum. Ve benim gibiler. Dünya acımasız ve imtihan ağır Allah doğru yoldan ayırmasın dediğiniz gibi.
+1 yılİğrenç hayat değil, bazı kişiler. Onlar umurunda olmayacak. Sen güzel yanına, pozitif bakacaksın. Öyle düşünülmez. O zaman ben de birkaç kere aldatılınca, lanet okuyayım? Hem ön yargılı olayım kadınlara karşı, yine aldatılacak mıyım diye? Yapacak bir şey yoktur, hayat devam ediyor. Pis kişilerle arkadaşlık kurma, çevren de olmasın yeterli.
013 Yorumla
Soran+1 yılBaba yarısı denilen adam tarafından 6 yaşından beri tacize uğruyorum. Bu çok kirli hissettiriyo. Kimseye söyleyememek küçük kuzenlerime bakıp babanız iğrenç birisi diyememek yengeme bakıp o adamdan ayrıl diyememek. Beni her aradığında açmadığım da babamdan azar işitmek neden amcana kötü davranıyorsun diye kızdıklarında dilimin ucuna kadar gelen lafları her seferinde yutmak... Bu hayat çok iğrenç
- +1 yıl
İşte burada yanış düşünüyorsun. Senin ki öyle... Herkesin babasına suç atamazsın, genelleyemezsin. Öz babası tarafından tecavüze uğrayanlar da var. Ama o şahsın pisliği bu. Diğer erkekler öyle değil. O zaman birisi bir şey yaptı diye, herkesi aynı ateşe atalım? Olmaz öyle... Bunları biraz mantıklı ve sakince düşün.
- +1 yıl
Çok da güzel seven, bağrına basanlar da oldukça fazla. Karaktersiz pislikler de var, onları herkes biliyor. Ama senin gibi yapmıyorlar, ben de öyle. Farkındayım her şeyin, ama benim ailem iyi. Çevrem de bu pis kişiler yok şükür.
Soran+1 yılTanıdığım her erkeğe acaba diye yaklaşmak ve bunu istemeden yapmak çok kötü
- +1 yıl
İşte sıkıntı bu. Bunu aşmak gerek. Bu da, yaşadıklarından ötürü oluyor. İçinde korku var, şüphe var; atamıyorsun bunu üzerinden.
Soran+1 yılİlerde bir çocuğum olduğunda ne olacak ben onu kendime erkek kardeşime bile emanet edemem yaklaştıramam yanına. Erkek kardeşim ya canımdan bir parça ama o bile bana göre tehlike çünkü ne yapacağını kestiremiyorum babam amcamın böyle bşey yapacağını aklından geçirirmiydi ya da en yakın arkadaşının ya da yengemin kardeşinin. Çünkü hepsi dışardan iyiler ama savunmasız halimi gördüklerinde hepsi farklı birine dönüşüyor. Ben kimin ne olduğunu nerden bileyim şimdi
- +1 yıl
Psikolôjik sorunların var, destek alman gerekiyor. Bence bir psikolôğa git, anlar her şeyi. Korkma, aranızda kalacak kimseye anlatılmaz konuştuklarınız. Kadın psikolôğa git, rahat olmak için. Böyle böyle anlat, bunu çözmeni sağlayacaktır. Çok kötü durumdasın, şimdi anladım iyice.
Soran+1 yılEvet biliyorum gittim ilki bana çok kötü ve umursamaz davrandı bidaha gitmek istemedim antidepresanlar sinir krizlerimi engelledi biraz ama sonra baktımki bunlara bağımlı yaşayacağım kullanmak istemedim bıraktım hemen ardından da 12. sınıfta ilk kez bir erkeğe evet dedim sevgili oldum sırf değersiz hissediyorum diye ama bana kendi ihtiyaçları olduğunu ve onları karşılamadığımı söyleyerek beni aldattı. Günlerce hazmetmeye çalıştım. Olmadı hazmedilmiyor. Sonra mucize oldu 2 yıl sonra şimdiki sevgilimle tanıştım benden hiçbirşey beklemedi onu sevmem dışında ama ben doğru insanı yanlış zamanda buldum. Çok yıpranmışken buldum. Onuda yıprattım. ve şimdi onuda kaybetmek üzereyim.
Soran+1 yılYazdıklarımı okuman gerekmiyor ben yazdım ve birazcık rahatladım teşekkürler.
- +1 yıl
Estağfurullah, okudum... Anlıyorum. Ama iyi bir psikolôğa gitmek gerek. İlaç vermesin, durum o seviyede değilse. Konuşarak düzeltebilmesi gerekiyor. İlaç şartsa, verir ama düzelene kadar kullanmalısın. Ölene kadar kullanmayacaksın...
Soran+1 yılGeçen sene gittim erkek arkadaşımı çok sevdiğim için önyargılarımdan vazgeçip tedavi olmak istedim. İlk başlar çok iyi sanki yeni birisi gibi hissettim kendimi ilaçlar falan çok iyi geliyo yepyeni bir hayat beni bekliyo gibi geliyordu. Her seferinde ağlayarak anlattım yaşadıklarımı kadın beni öyle önemsediki ağzımdan çıkan herşeyi not etti. Anlatacağımı ama biraz zaman gerekeceğini söyledi. Umut verdi anlayacağın sonra araya yaz girdi memleketime gittim o süre içinde ilaçları kullanmaya devam et gelince hemen beni gör dedi. Herşeyi harfiyen yaptım çünkü kendimi çekemez hale gelmiştim ama ne oldu yaz bitti ve odasına gittim bana baktı ve tanımadı. Her şeyimi anlattığım kadın beni odasından kovdu ve artık onun hastası olmadığımı başka birine başvurmam gerektiğini söyledi. Ben bir daha herşeyi yeni baştan başkasına anlatacak kadar güçlü hissetmiyorum artık kendimi
- +1 yıl
Aaa, niye öyle yaptı ki? Her şey güzeldi okurken ne güzel diyordum, sonuna gelince yazının şoke oldum. Yani nasıl böyle yapabilir ki? Niye yapıyor? Anlayamadım gerçekten. Sen de neler yaşamışsın, hep kötü olmuş her şey. Bir kere de iyi gitmez mi be.
Soran+1 yılBazen acılarımı küçümsemeye çalışıyorum başına çok daha kötüleri gelen insanlar var diyorum şükretmem gerektiğini söylüyorum kendime ama sonra başına çok daha kötü şeyler gelen insanlar için dahada kinleniyorum herşeye. Dahada umutsuz hale geliyorum ve bu bir kısır döngü hayatım boyunca beni hep etkileyecek. Hiçbir zaman bu hayatı güzel görmeyeceğim çünkü hergün her saat benim yaşadıklarımı yaşayan insanlar var ve giderek artıyo. Anlayacağın umudum kalmadı.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
19Cevap
Kimse aynı degildir yasadigin seylere cok uzuldum ama boyle insanlar ne yazik ki var. Onune bak gecmisi unut hep bir supheyle yasamak cok aci bisey. Eziyet konusuna gelince yalnizligi tercih ediyorsun olacaklara hazir olmalisin. Bir erkege eziyet cektirmen butun igrenc insanlari cezalandirma anlamina gelmicek ve kimse bundan ders cikarmicak. Fazla takma !😉
02 Yorumla
Soran+1 yılAma geçmiş geçmiyor. Amcam dediğim adam beni yalnız görünce bambaşka biri oluveriyor. Bana dokunmaya çalışıyor ama ailem yanımdayken bana soğuk davranıyor. Babam kardeşni iyi sanıyo yengem kendisini çok sevdiğini düşünüyor kuzenlerim babalarının kahraman olduğunu düşünüyor. Ama onun yüzünü tek ben görüyorum. Peki ben bu şekilde insanlara nasıl güveneyim nasıl hayatıma devam edeyim nasıl erkek arkadaşıma çok iyi birisidir diyebileyim ve güveneyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa sen ruh hastasısın git doktora tedavi ol bunu bile bile insan böyle birşey yaşar mı ya? bak bak işkence edecekmişte hayatı zehir edecekmiş sevgilisine yapıyormuş kocasına da yapacakmış? Allah aşkına bunu bir erkek yapsa ne derdiniz çok merak ediyorum. insan işkence yapacağını söyler mi evlenmeden daha ya yuh bu nasıl bir ruh bozukluğudur? Ayrıca zamanın da niye sesini çıkarmadın mı konuyla alakası olmayan adamlar ödüyor bunun bedelini?
03 Yorumla
Soran+1 yıl6 yaşında tacize uğradığını küçücük aklında anlayamıyorsun heleki öz amcansa yapan. İşkence dediğim fiziki değil ruhsal yönden hem kendimi hem onu üzmeye devam etmek. Paranoyağım evet kabul ediyorum kurtulamıyorum. Ses çıkaramadım çünkü babama kardeşin sapık demek çok zor çünkü yengeme kocan pis birisi demek çok zor heleki daha küçücük kuzenlerime babanız kötü birisi demek. Yuvalarını dağıtmak. Her seferinde diline kadar gelen cümleleri yutmak nedir bilir misin sen. Ya dayanamazsam birgün ve insanların hayatlarını mahvedersem diye yaşamak. ya da hala amcamla yalnız kalmamak için uğraşmak. Yalnızken çok farklı birine dönüştüğünü görmek. Ve başıma gelenlerin sadece bunlardan ibaret olmaması
Cevap sahibi+1 yılo senin psikolojini bozup hayatını dağıtıyor ama sen sesini çıkarıp yuva dağıtmaya mı korkuyorsun? Kusura bakmada sustuğun için sen de de kabahat var. Psikolojik baskı yapacağını zaten anladım işkence demenden. Sen bu yaşına kadar susarak kendini kaybetmişsin ve hala evleneyim eşime de çektiricem diyosun. Evlenme arkadaşım o zaman. Ben başına gelenlerden dolayı seni yargılamıyorum. Bunlar Türkiye'de malesef olan şeyler ama sessiz kalınmış hikayelerin sonu hep hüsran. Sen sustukça onlar taciz etti seni. Susarsan hepte olacak unutma. Malesef biz insan yetiştirememişiz malesef. Erkeği de kadını da sorunlu bu ülke de.
Soran+1 yılO yüzden evlenmenin yanlış fikir olduğunu düşünüp duruyorum zaten.
+1 yıleğer bir erkek iyi eğitim almışsa vicdan sahibiyse öyle bır sey yapsa olasılıgı cok dusuktur ınsanları tanımak ıcın kriter koy ona uymayanlara karsı güvenmemek zaten faydana olur
02 Yorumla
Soran+1 yılŞuanki erkek arkadaşıma güveniyorum 3 yıldır birkere bile güvenimi sarsmadı ama bu güven meseleside değil sanki bu bende ki paranoyaklık. Örneğin ablasının küçük bir kızı var ve bazen ona bakıyor ama ben öyle korkuyorum ki ona zarar vermesinden evet hiç güvenimi sarsmadı ama ya gerçek yüzünü göstermeyen biriyse oda diğerleri gibi diye düşünmeden edemiyorum. Çok farklı.
- +1 yıl
düşüncelerin senı rahatsız edıyorsa hayatını etkılıyorsa destek almalısın bu senın sorunun değil kendını daha saglıklı dusunurken bulacaksın
Aşk İlişkileri konusunda 8,2b cevap paylaştı. 3 yıllık bir ilişkiniz varsa bir zahmet güven artık. Ayrıca erkek arkadaşının sözünden çıkma. Biz neyin ne olduğunu bildiğimiz için uyarıyoruz sizleri. Türkiyede kadın olmak zor iş, kimseye güvenmemekte haklisın fakat bunu sevgiline yapma en azından.
00 Yorumla
+1 yılbende hiç bir kıza güvenmiyorum. çirkine namuslu yakışıklıya o. ospu oluyo hepsi. yakışıklı olmayan bir adamın sevgilisi olsa bile kız daha iyisiyle aldatır. bütün kızlar böyle nankör şerefsizz işte
03 Yorumla
Soran+1 yılBahsettiğim konu kişisel ben tabiki de hayatta iyi insanlar olduğunu biliyorum ama öyle insanlar varki sen çok iyi görüyorsun ama içinde bir ahlaksız var ve senden gizliyo mesele genellemek değil bendeki mesele kimin kim olduğunu bilememek
- +1 yıl
hah. dışını beğendiğin her adamı sen iyi erkek olarak görüyosan kusura bakma katıksız salakksın. hani dışını beğenmediğinin içini merak etmezsin ya ya da kötü olduğunu savunursun. mesela ben aşırı tipsizim bana ne damgalar çakmışlardı bütün kızlar benden uzak duruyo
Soran+1 yılAnladım ki seninde kendince sorunların var ve benim sorunlarımla çok bir bağlantısı yok.
+1 yılDünyada ne pislikler var ve herkes aynı değil. Bunu ayırt etmen gerek önce.
Ayrıca yaşadıklarına üzüldüm. Psikolojik destek alman çok faydalı olur.014 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin aynı olmadığını biliyorum. Ama o ayırt etme olayı çok sıkıntı çünkü kimse kimseyi yeterince tanıyamaz. Çok güvenirsin ama bir bakarsın güvenin sarsılmış. Ben her erkek ya da her insan böyledir demiyorum benim dediğim insanların çoğu iki yüzlü. İçleri çürümüş ama bize janjanlı taraflarını gösteriyorlar. Sorun burda başlıyor bizim o janjanlı gördüğümüz insan ya aslında özünde çürükse. Bu düşünce peşimi bırakmıyor ve paranoyaklığa sebep oluyor bende çünkü çok fazla oldu çevremde böylesi
- +1 yıl
Çevreni değiştir. Daha düzgün, daha kültürlü, daha eğitimli insanlarla beraber ol.
Soran+1 yılZaten çevremde şu an sıkıntı yok mesele geçmiş.
- +1 yıl
Mesele geçmiş ama yansıtıyorsun kendinde.
Soran+1 yılYansıtıyorum ve elimde değil kendi babama bile güvenim yok. Belki şu an erkek arkadaşımda sorun yok gibi geliyor hiç güvenimi sarsmadı bugüne kadar evet ama nerden bileyim bana güzel yüzünü gösterdiğini. Yalnızken başka birine dönüşmediğini nerden bileyim. Tıpkı dışardan çok iyi bir insan gibi görünen amcamın yalnızken beni taciz etmeye çalışmasi gibi. Kalabalıkta benden uzak durması gibi. Herkesin onu masum görmesi gibi
- +1 yıl
Bir uzman tarafından destek alman lazım işte.
Soran+1 yılYardım almaya çalıştığım ve ilk defa gerşeyin düzeleceğine inandığım uzman aradan 2 ay geçince beni tanımadı ve başkasına git dedi. Ve birkere daha güvenmek istemiyorum uzmanlarada ben onlar için sadece bir işim, kurtarılmayı iyileştirilmeyi bekleyen birisi değilim. İşine gelmediklerinde hiç olmamış birisi olan sıradan bir hastayım bunu bidaha hissetmek istemiyorum
Soran+1 yılYardım almaya çalıştığım ve ilk defa gerşeyin düzeleceğine inandığım uzman aradan 2 ay geçince beni tanımadı ve başkasına git dedi. Ve birkere daha güvenmek istemiyorum uzmanlarada ben onlar için sadece bir işim, kurtarılmayı iyileştirilmeyi bekleyen birisi değilim. İşine gelmediklerinde hiç olmamış birisi olan sıradan bir hastayım bunu bidaha hissetmek istemiyorum
- +1 yıl
Anlıyorum. Sen galiba normal bir insan istiyorsun. Konuşabileceğin, seni önemseyen bir arkadaş falan.
Soran+1 yılAynen belkide
- +1 yıl
Erkek arkadaşınla bu durumu konuşmalısın. Özelin senin o.
Soran+1 yılKonuştum kendisi tedavi olmam için en çok uğraşan kişiydi ama belki beni anlamadığından belkide başımdan geçenleri duyunca kötü olduğundan beni dinlemek istemiyor.. Bir İlk yaptım ve buraya yazdım içimdekileri dökmek biraz olsun iyi geldi
- +1 yıl
O zaman erkek arkadaşında da iş yok diyebilir miyiz?
Soran+1 yılBana destek olma konusunda evet
+1 yılHayatta başına çok şey gelmiş ama başımıza gelenlerden başkalarını suçlu tutamayız bence piskolojik destek almalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılher erkek aynı degıldır kardeşim haklısın kötu durumlar gecırmısın ama guvenmen lazım guven olmadan yasanmaz ve allah bin belasıı versın sapık dusuncelı ınsanlara
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynı değildir biliyorum ama hep bir acaba var kafamda sevdiğim insana karşı bile. Güvenmeme rağmen olmuyo paranoyak birisiyim.
Cevap sahibi+1 yılatlatırsın bu olumsuz dusuncelerı inş.
+1 yılBu ulkeyi yasanmayacak duruma getirenlerin Allah belasini versin
00 Yorumla
+1 yılerkeklerde kadinlara guvenmiyor burdan ne çıkarırsın acaba
015 Yorumla
Soran+1 yılErkekler 6 yaşında bir kadın tarafından tacize uğradığı için mi güvenmiyor. ya da bu taciz eden en yakınlarından biri olduğu için mi. ya da bu yaşına kadar hep taciz edildiği için mi? ya da annesi yaşında kadınların çoluklu çocuklu kadınların art niyetli düşünceleri arasında boğuştuğu için mi güvenmiyor. Her gece başını yastığa koyduğunda başka kadınların iğrençliklerini hatalarını kendine yükleyip bu yükün altında hep ezildiği için mi güvenmiyor. Kendini azıcık başka biryerlerinle düşünmeden benim yerime koy. Haysiyetine namusuna hep göz dikilerek yaşamanın nasıl zor olduğunu anlamaya çalış ve satırlarımı öyle yorumla. Ben kimseye güvenmiyorum ama çabam birilerini karalamak için değil çabam birilerine güvenmek için. Biryerlerde gerçekten haysiyetiyle namusuyla yaşayan birilerinin olduğuna inanmak için. Varlar biliyorum.
- +1 yıl
kadın diyorum küçük bir kiz cocugundan bahsetmiyorum
- +1 yıl
benim kimseye guvensizligim olmadi hayatta neler yaşadım anlatsam roman olur fakat ön yargılı olmadım biz yasiycaz yargı sahibi ALLAH
Soran+1 yılDediklerimin hiçbir kelimesini anlamamışsın
- +1 yıl
okumadım hepsini çalışıyorum kusura bakma bastaki yazıyı gorunce ona odaklandim
Soran+1 yılÖnemli değil
- +1 yıl
takibe alırmısın merak ettim seni gizli kalacagindan suanki gizliligin kadar emin olabilirsin
Soran+1 yılAnlamadım
- +1 yıl
takip edermisin beni seni merak ettim bu konuda biraz konuşalım
Soran+1 yılBen konuşacağımı konuştum zaten
- +1 yıl
rica ediyorum
Soran+1 yılNeyi rica ediyorsun kardeşim
- +1 yıl
Neyse biz seninle anlasamiycaz sen fikirlerinde sabit ol..
Soran+1 yılBak burdan cevap veriyorum işte. Özele falan gerek yok
- +1 yıl
sagol
Hangi ilde yaşıyorsunuz?
010 Yorumla
Soran+1 yılNeden sordunuz?
Soran+1 yılEvet sinir krizleri geçirdim birçok kez bir kere kuzenimi çok kötü dövdüm hayatımda yaptığım en kötü şeydi bağırışları kulağımdan gitmiyo ama o an sadece öfkemi hatırlıyorum ve bağırışlarını annem elimden almasa öldürmüş bile olabilirdim. O günden sonra kendimden o kadar çok korktum ki bir daha böyle birşey yaşamamak ve yaşatnamak için hep direndim. Kendimi kontrol altına alabilmek için hep uğraştım. Zamanla kendimi sakinleştirmeyi başardım. şu an olmuyo kriz ama eşiğine geldiğim çok zaman oluyo başkalarına zarar vermemek için kendime zarar veriyorum ve içime atıyorum. Derin nefes alıp geçmesini bekliyorum. İlaçlarda kullandım bir süre onlarda etkili oldu
Soran+1 yılEvet yarım bıraktım ama ben değil doktorlar yarıda bıraktı ve bu biraz sarsıcı geldi şimdi bidaha doktora gitmek istemiyorum
Soran+1 yılDoktora gittim tedaviye başladık sonra yaz döneminde gidemedim döndüğümde beni tanımadı kadın. Kendine başka doktor bul dedi. Artık doktorum değilmiş. Bir sürü şey anlatmıştım umutlanmıştım ama hayal kırıklığı yaşadım. Ve aslında sandığımız kadar umursanmadığımızı bize sadece iş olarak baktıklarını farkettim.
Soran+1 yılÖzele param yetmez malesef.
+1 yılkarakter meselesi kardeşim her erkek bir değil
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama o iyi erkeğin kim olduğunu asla bilemeyeceğim ve hep ya kötü biriyse diyeceğim sorunda bu
- +1 yıl
Sen. de haklısn kardeşim ben erkek olduğuma utanıyorum resmen herkez menfaatci çıkarci olmuş ne yazık ki sevişmeyi opusmeyi aşk sanıyor kalitesiz basit insanlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGuvensizlik iliskiyi öldürür. bizat yasadim 3 yillik iliskim bitti sozlenicekken
00 Yorumlagüvenme erkeklere ölsün zaten
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. Psikologa gitmelisin önce
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin allah bir dediğine inanmam
00 YorumlaYa zaten siz iyilik bustusunuz.
00 Yorumla
+1 yıloha yuh abaza picler
00 Yorumlabencede guvenme
00 Yorumla
+1 yılatlatamazsın ki
00 Yorumla
+1 yılBende öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyani sonuç ne
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında