Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

O kadar gelmişken hikayemi de bırakayım :
Sultan II. Abdülhamid’in son senelerinde vefat eden emekli miralay Osman Fevzi Bey’in vasiyetnamesinden bir bölüm II. Abdülhamid Han’ın eşine ne kadar büyük bir sevgi duyduğunu göteriyor. Mektupta şunlar yazıyor:
“Sevgili Refikam Semahat Hanım; Sizinle ilk tanışmamız, hayli ibretamiz olmuştu. Komşularımızın tavsiyesi ile size talib olduk ve rahmetli validem ile beraber, evinize, sizi istemeye gelmiştik.
Âdet üzere, kahve ikram etmeniz icab ediyordu. Biraz sonra kahvelerimizi getirdiniz. Valideminki sade idi, fakat ben bir yudum alınca neye uğradığımı anlamadım. Çünkü kahveye şeker yerine bol mikdarda tuz koymuştunuz. Size bunu hissettirmemeye çalıştım, fakat hemen farkettiniz ve bir çığlık attınız. Ben ise, sizi mahcub etmemek için; “Aman efendim, ne hoş bir tesadüf, bendeniz, asker tabiatli olduğumdan herhalde, kahveyi tuzlu içerim. İnşaallah mes’ud bir yuva kurarız ve siz de bana hergün tuzlu kahve yaparsınız.” demişdim.
İşte sevgili Semahatcığım, sizinle tam 50 sene devam eden bu mes’ud izdivacımız, tuzlu kahve ile başladı. Aslında hayatımda o ana kadar hiç tuzlu kahve içmemişdim. Zaten İçilecek gibi de değildi. Siz 50 sene boyunca hergün bana, hoşuma gittiğini zannederek tuzlu kahve yaptınız. Bu kahvenin her yudumu zehir gibi acıydı. Fakat bu azabı size hiç hissettirmedim. Zira, karşımda mahcub bir hale düşmeniz, kalbinizin kırılması bana, tuzlu kahveden daha acı gelecekdi.
Bu yüzden size hiçbirşey hissettirmedim. Artık ahiret yolculuğu başlıyor. İnşaallah dünya hayatındaki beraberliğimiz Cennet’te de devam eder. Çünki, “Dünyada kimi seviyorsanız, ahırette de beraber olursunuz” sözü hadis-i şerifdir. Sizleri Alalhü Teâlâ’ya emanet ediyorum.”
ben herkesin kahvesini dağıtıp damat için ayrı tepsiyle önde kahve arkada içinde çay kaşıkları olan envai çeşit baharat koyacağım. açık büfe bakalım görelim ne kadar seviyormuşsun. sade içersen kahveye git okeyde oynarsın demeyi düşünüyorum :D damak tadını bir test edelim :D
Konyalı damat adayı gibi ölsün :)
😊😊
Bugün arkadaşla muhabbeti oldu.. Şirkette türk kahvesi yapmak için kahve makinasının oraya gittik laf döndü dolaştı sonunda şunu dedi.. "hacı sen hiç tuzlu kahve içtin mi?" Dedim ki öyle bir durum olmadı hiç.. Evli olduğu için ona sordum.. Sana ikram ettiler mi eşini istemeye gittiğinde? diye.. O da evet ettiler.. ama canım çok kahve istiyordu içtim hepsini dedi :))))
arkadaşıma kız istedik bana bile tuzlu kahce verdiler
yok artık xjsjsj 😄😄😄
hahahah yengeye sovmedin mi 😄
ben daha kucucugum deseydin zmsjsj 😄😄
erken be sacmalama soyle bir 28 30 olunca evlen 😄
@Yareny dimiii bencedee 😄
Emin olamiyor ben onu anliyorum 😄😄
Cevap
131Cevap
İstemeye gelene kadar tuzlu kahveye hazır olmasını telkin ederim eğer tavrı artist artist içmem ben öyle şeyi falansa tuzun babasını görür. ama senin elinden zehir olsa içerim diyen adama yapılacak iş değil. o gün geldiğinde en tatlı en köpüklü olanını ona ayırırım. ama o güne kadar tuzlu içeceğini sanar
ben kıyamadım tuzlu kahve yapmaya ama nişanlımın ablası adettendir o kahveyi içecek dedi ben de ilk kez tuzlu kahve yaptigimdan 1 tatlı kaşığı tuz koymusum😂 yarısını icebildi kalan yarısını da mutfakta ben içtim haksızlık olmasın dedim ama çok aciydi😀
Düğün günü bana bu teklif edildiğinde tabii ki tuzlu kahve içerim. Ayrıca zaten en az ayda bir (ya da becerebilirsem haftada bir) kahvenin tadına alışmak ve evleneceğim zamana hazırlanmak için tuzlu kahve içerim. Ben Romanyalıyım ve Türkiye'de bir kız arkadaş arıyorum.
böyle bir kadın olsun.
i.ytimg.com/vi/Kf25yZ3UcWw/maxresdefault.jpg
bırak tuzlu kahveyi. rujunu kahvenin içine dökse öyle bile içerim :))))))))))))
Yaparim valla. icecek tabi. ablami istemeye geldiklerinde yalmistik akilsiz ablam sen tut kahveleri karistir k. baba ya ver kahveyi.😂bizde bakiyoruz damat hüpletiyor kahveyi. anladikki bir tuhaflik var her toplanan bardagi tattik kim icti fiye kayinbabaymis.
Ben yapmam oyle tuzlu kahve falan hcc sevmem oyle seyleri de. Hani diyorlar ya adettendir dye boyle adet mi ya cook sacma bnce. Hem de kiyamam o yuzden normal bir kahve ikram ederim mustakbel kocacigima 😂
Mantıklı bir insan
@Samsunlu2378 evet bn 😂
ben tuzlu kahve yapmam ne gerek var bir de içmez o zaman kafana tak dur neden içmedi. içmesimi normal içmememsimi normal böyle iyi. içeerse mal içmezse hiç benim olmamışsın yazıklar olsun falan takarım ben gerek yok
Öncelikle kız isteme gibi Dünya'nın en saçma aktivitelerinden birine gitmem.
Tuzlu kahve de içmem. Bunlar taşra insanının değerlerine göre biçimlenmiş ve artık taşrada bir karşılığı olmayan saçma adetler.
Şimdi adete göre biraz tuz atılır, kimisi var sanki düşman istiyomuş gibi gincanın yarısına kadar tuz koyuyor, tansiyondan götürcekler birgün birilerini, içeceğiz tabi napcaz adet : )
Tabiikide yaparım. Türklerin vazgeçilmez geleneği. O kahveyi içersen kızın elinden zehir olsada içerim demektir (yanlız bitirmen gerekiyo) yani o yüzden yaparım da içirtirim de.
Pek gelenekçi bir insan sayılmam ama şu tuzlu kahve olayı çok samimi, güzel geliyor nedense bana. O yüzden tuzlu kahve değilde, kahveli tuz yapmak gibi planlarım var 😄
Ay bu tuzlu kahve yapmayıpta ayyy aşkoma kıyamadım diyenler yok mu sinir oluyorum sanki kahvenin içine zehir atıyor ya neyine kıyamıyorsun!
Deli gibi sevsem bile kıyarım ve itinayla tuzu basarım 😂
Kızma ama sende hiç merhamet kalmamış.
Merhamet tuzlu kahveyle mi ölçülüyormuş 😊 @VoynukReis
Belki yüksek tansiyon sorunu var. Merhametli insanlar bunları düşünmez mi :P
Ardından limon suyu veririm sorun olmaz ya 😂 @VoynukReis
Bu iyiydi :D :D Şunu da anlamış oldum; sana duygu sömürüsü sökmüyormuş
Böyle şeylerde sökmez ya çünkü zararsız bişi bu ayrıca o başlarsa bu konuda o zaman ben de duygu sömürüsüne başlarım aşk fedakarlık değil mi elimden bir tuzlu kahve içmiyorsun yani öyle mi? diye başlarım bıdı bıdıya kendi bilir 😂😂 @VoynukReis
Aşk sadece fedakarlık değil aynı zamanda paylaşmak demektir. Düğün pastasını nasıl çiftler birlikte yiyorsa o kahveyi de birlikte içsinler. :(
Belki bizde kahve içemiyoruz. İçersek kusarız. Sen buna rağmen içirmeye çalışıyorsun. Dilerim Rabbimden; o gün gelince inşallah tuzla şeker kavanozlarını karıştırırsın :P :D
Tüm sülale en önemlisi de kaynanalar tuzlu kahveden kırılırken damat ne güzel kahvesini içerdi. Hem bir daha kimse sana kahve filan da yaptırmazdı. Sen otur kızım biz yaparız derlerdi :P :D
Kendi adıma söyleyeyim, ben tuzlu kahve içersem düğünde yaş pastayı gizlice tuzlu yaptırıp sahnede geline yediririm. :P
benim sevgilim seni istemeye geldiğimizde tuzlu kahveni içtiğimde ne kadr tuzlu olsada çok güzel olmuş dicem demişti :) yani eski sevgilim yeni ayrıldık :/
Yapmam kıyamam çok sevdiğime, zaten böyle şeyleri saçma buluyorum.
İstemeye kadar ona sürekli tuzlu kahve yapacağımı söyleyip bol şekerlisinden bir kahve ikram ederim. Adama mide fesadı geçirtmenin alemi yok, ama bu eğlenmeyeceğim anlamına da gelmiyor. :)
İşte hayalimdeki hatun
Tuzu bırak kahvenin içine kara biber acı bile katanlar var şimdi nasıl inanıyım ben böylelerinin sevgisine😂😂😂
Yapmam. Zaten benimle yaşamak istemesi yeterince zordur bir de üstüne emin olmam için tuzlu kahve içmesi gereksiz.
Böyle tuzlu baharatlı kahve yapmışlardı damat ölmüştü... İnsan sevdiğine böyle bir şey yapmaz tadına bakar içmem o kahveyi kimse de içiremez
vururum masaya yumruğu, "bu ne biçim kahve, daha kahve yapmayı beceremiyor bunu almaya mı geldik, kalk baba gidiyoruz." derim
İcmem kesinlikle. Sacma bir adet buluyorum. Kirmizi kuşak takmak istemeyenler tuzlu kahve yapmayı da istemeyeceklerdir. dimi oda sacma. çünkü. Ben ikisini de sacma buluyorum.
@ali_1993 ben ikisinede karşıyım broo gorusumdede belirttiği kırmızı kuşağa karşı çıkan kadınlar tuzlu kahveyede karşı çıkmaları gerekiyor.
İstemeğe kadar gitmişse iş tuzlu kahvesinide içerim ayağımada bastırtırım yanmış yemeğinide yerim ki çok sevmişim işte anla
içerrim, zehir değil elbet.
kahveyi çok severim, umarım bu ritüel sonrası kahveye bakışım değişmez :/
Abi acımasızlık ya. Aynısını 1 ay önce kuzenme yaptılar. çocuk günlerdir mide ağrısı çekti. birde giderken ayakkabısının içini su doldurmuşlar...
Olayın heyecanı o yaparım tabikide :) hatta bazıları hızını alamayıp acı biber bile koyuyor. Ama o kadarına gerek yok bende yapamam zaten kıyamam :D
ben kahve içmem =P =P kahve içemme nefret ederim ilk çay içişim de 14 yaşımda oldu ondan çay içme kahve içme adetim yoktur =P
Ben içmem, valla lezzetini beğenmediğim hiç bir şeyi yemem içmem kimse kusura bakmasın; prensip meselesi :D Koyarım bir kenarıya soğusun.
Ben yaptım hiç bişey diyemeden içti sonraki gün de şalgam sevmem zorla bana şalgam içirdi intikam için :D
Önüme tuzlu kahve getiren kadın kendi içinde birçok şeyi aşamamıştır. Kafasında sorun yaşadığını hissettiğim kadını istemem o kahveyide içmem. Kimse kalkıpta adet gelenek demesin.
gülü seven dikenine katlanır ancak bu demek olmuyor ki gelsin istemede tuzlu kahve yapayım falann. yapmasa daha iyi sanki ;)
Hatun ne derse o, sonuçta bir kez evleniyor.. Herşey istediği gibi olmalı.
aMCa SeN HeRGün eVLeNiYoR MuSuN YoKSa 😄😄😄
üstteki cümleden bunu mu anladın?
İçeriz hele bir kızı bulalım söz içerim ama ayağımada basmasın nikahta hoş o fırsatı vermicem o ayrı 😏
kız tuzlu kahve getirirse ben de iki paket şeker alır götürürüm. evde şekeriniz bitmiş galiba diyerek :))
Abi niye hep bize boyle kötekler. Kizlar icsin niye hep biz. Yazik lan bize
Yaparim adettendir sonucta hos bir anı olur. Ama cok abartmam tabi.
tuzlu kahve yaptim diye kandirdim ama normal kahve ikram etmistim bende kiyamadigimdan :D
İstediğim kişi gelsin de, ona ikram edilen tuzlu kahveyi de ben içerim, yeter ki gelsin :D
İçmem sanırım. O içsin. O benim her anıma katlanmayı kabul etsin.
Yapıcam içmezse geri götürüp kahven kalmış geri getirdim dicem içicek onu
Çok abartmam içine abuk subuk şeyler doldurmam birazcık tuz atarım onu da içsin bir zahmet ya 😁
Tuzlu kahve zararlı saçma sapan şeylerle uğraşmayın yahu.
Ben içmem.
Ben kahce yapmamıştım çünkü beni istemeye 30 kişi falan gelmilerdi hepsine kim kahve yapacaktı 😂😂
Tabikide koyarım birde damat kahveyi içerken fotografını çekerim 😂😂
Tuzsuz kahvemi olur😂😂😂 normlde istese biri bndn kahve onu bile tuzlu yaparim😂😂😂
aslında bu tuzlu kahve eskiden olumsuz yanıt için kullanılırmis😊
Bana saçma geliyor ama adettendir diyip azıcık koyabilirim😂
bir kız bulalım da b. klu kahve bile içerim. bu ne yalnızlıktır laaaaaaaaaaaayn
sadece tuz değil baharatda koyacağım o kahveye ve icmesse ben varmam ona kardeş içecek eşşek gibi :D
haberlerde görmüştüm bir damat zehirlenip ölmüştü gelin işi abartmisti. haberin olsun
bir arkadaşım çocuğu zehirlemişti o gece hastanelik oldu çocuk 😂😂😂😐
hiç yakıştıramadım nedense 😏oysa Tolgahan sayışman hayranı da değilim
Tuzlu kahve, gelenektir. Geleneğe ihanet etmek olmaz, yaparım tabi ki. 😏
Yapacaklar bende içecem kaçarı yok yani Napalım katlanacağız artık
Tabiki yapıcam içmek zorunda ordakiler onu döverler :D
Bundan 1 ay öncesi içtim benim için tadı garip değildi.
Gelin evindeki bir yarışmacı kahvesine pul biber tuz kara biber dahi attığını söylemişti, çok saçma.
Valla içerecek dedim yapmazsın ama katsayısı aldım dedi bende koy su bardağına içmeye nin dedim.
Kahve öncesi duygu sömürüsü yapabilirim. Tansiyonum var, tuzu yasakladılar da diyebilirim :P
eski sevgilim yeteneksiz kahve yapamazdı, yenisi de kesin öyle olur sorun yok o yüzden
Yaparım kolay mı kız almak o tuzlu kahve içilecek. 😂
Hayır, tuzlu yapmam ya adam güzel güzel içsin kahvesini.
Tuzlu kahve ne demek biberli bile yaparım içeceğini biliyim yeter 😏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar