Bu üçünden birini seçtiğinizde nedenini, yani açıklamasını da yapar mısınız? Neden kalp? Neden beyin? Veyahut neden ruh?

Kalbinle seversen körü körüne bağlanırsın ve karsındaki seni üzerse hayat sana zindan olur yaşlanırsın yani.. ruhunla seversen teslim olursun ask cogu kez acilara teslim olur.. Ama beyninle seversen seni üzse de cabuk atlatirsin cunku kaybedecegin bise olmaz bir iliski icin kendini yipratmassin hayatina devam edersin en mantiklisi da bu zaten.
insanın ne bok yediği belli değil bea
Hak ettin :)
İnsan önce mantığıyla sonra da kalbiyle sevmeli ki onun adı aşk olsun. Neden diye sorarsanız da önce beynimiz de düşünmeliyiz geleceği var mı , sever mi beni , ben sevebilirmiyim? , sonrasında zaten kalbinize onay gelir beyninizden ve herşey o an aşka dönüşür , sonra bir bakmışınız herşeyiniz oluvermiş ve ruhunuzla bile seviyorsunuz onu
Ben midemle seviyorum. ondan mıdır bilmem beni sevende hep gotüyle seviyor.
Teşekkür ederim :)
Nedemek rica ederim o senin basarin ;)
Cevap
112Cevap
Tüm benliğiyle sever...
Kalbiyle sever çünkü onsuz mutsuzdur.
Beyniyle sever çünkü ondan daha iyi birisini bulamayacağına inanır.
Ruhuyla sever çünkü onu anlar değer verir ve hayatını ona göre şekillendirir.
Zaten her iki taraf için de böyle olmuyorsa hep sorunlar hep kavgalar eksik olmaz.. Kalbin sever beynin hayır derse olaylar karşısında daha çok beyninin dediği olur...
Beynin evet der kalbin hayır derse bu kez de her şey dört döertlük olsa da mutsuz olursun...
Hem kalbin Hem beynin evet diyor fakat ruhunuz uymuyorsa onun ak dediğine sen kara diyorsan, her konuda orta yolu bulmak için çabalamıyorsa biri sonu yine ayrılık olur genelde.. Ya da taraflardan biri kabullenir gerçeği...
+30 yas tecrubenle kulagima kupe olsun bu soylediklerin agzina saglik :)
Tecrübem çok yok ama ben hep öyle sevdim hepte üzülen ben oldum.. O yüzden belli bir zaman sonra eski duygusallığı kalmıyor insanın.. İnşallah böyle olur ilişkileriniz çok mutlu olursunuz :)
Net Olarak beyin ve kalp değil. Bunlar tamamen klişe. Aşkın yan etkilerini organlar çekiyor yok kalbim küt küt atıyor yok aklımdan çıkmıyor.
Göz ruhun penceresidir. Ruha yansıyınca insanın güzelliği ister düşünce ve fikir ister başka şeyler bir ilgi bir sıcaklık veya cana yakınlık oluşur ve aşka kapılar aralanır.
Sonuç olarak ruhun onayı olmadan tam anlamıyla kimse kimseye teslim olmaz sevemez.
Doyle bir ornek versem, biz belediye otobusu gibiyiz beynimizin urettigi dusuncelerde yolcular gibi yani bir dusunce geliyor biraz kaliyor bir kac durak sonra iniyor, sonra baska yolcular biniyor vs. yani beyin bigun NE kadar guclusun bigun NE kadar zayifsin diyor, ikiside dogru diyil SEN sensin dusuncelerin soyledigi kisi diyilsin. o yuzden beyinle sevilmez diye dusuniyorum. biraz uzun bir konu tam iagafe edememis ilabilirim
Yok dolayli misilleme anlatimlari cok severim. Cokta guzel anlattin :)
:) beni dikkatle takip ediyorsun. Dogrumu hissediyorum?
Aşk kalp ile göz arasındaki kutlu bir hadisedir.
Sevgilinin yüzü mü; aşk yangınını alevlendiren ilk kıvılcımdır.
Âşığın kalbi mi, ilk bakıştan sonra suda titreyen bir mehtap.
Göz... Savaşı başlatan haberci.
Bakış... Elde olmayan kader; ilâhî kaza.
Ve aşk... Kalp ile göz arasında kutlu bir
hadise.
3 ile de sever.. kalbi ona ısınmıstr elektrik denilen olay odur bence.. aklı olumlu bakmıştır , güvenmiştir... ruhu ilk görüşte evet bu doğru kişi demiştir... Sevgi çok boyutlu ve anlamlıdır bence 😊👍
Beyniyle sever. Her uzvumuzun yönetim merkezi burasıdır. Aşık olduğunuzda bulutların üzerinde durma sebebiniz beynin salgıladığı serotoninin tepe yapması iken, terk edilince çöken derin mutsuzluğun sebebi de serotoninin dip yapmasıdır.
Zor bir soru
Ruhumuzun sürekli ona akması, beynimizin onun dışında hiç bişey düşünememesi.
Nefesimizin kesilmesi ve göğsumızdeki bunaltı.
Kısacası Aşk bir defa girdimi insanın içine; virüs gibi her yeri ele geçiriyor.
İyiydi bu 👍
Yani daha neler neler. Dilim ancak bu kadar dönebildi.
Herkes beyni ile sever.
Kalbin işi sadece kanı temizlemek ve pompalamak,
Ruh ise ap ayrı bir konudur.
Herşey beyinde başlar beyinde biter.
Karşındakine sevginden oluşan heyecanı beynin sağlar. Kalbin o yüzden hareketlenir. 😏 pat pat atar 😀
Kalbini kapatanın sevgisi olmaz, mantığı işler ve mantık düzdür, heyecansızdır, hissettirmez. Mantığını kapatan çok sever hata bulmaz, yanlış ta olsa sever, sınırı yoktur bunun. Yani özetle Kalp araba gibidir mantıksa bunu nasıl kullanacağını belirler...
Beyin ve kalp nankor iki organ bana göre, unutmasida silmeside anlık. Ruhu sevmek apayri bir sey. Karsindaki kisinin ruhuna ulasabildiysen ve ruhlarinizi birlestirdiysen bunun gerisi yok zaten. Ruha aşık olmak her seyden öte.
gittiğinde kalbim deşiliyor gibi hissettiğime göre kalbimle seviyorum
Tüm eylemler beynin düşünme yetisinden ibarettir inanç bile akılla sağlanır aşkta sevgide nefrette her şey küçücük bir organın ürünüdür beyin merkezdir
İnsan neresiyle sever bilmemde erkeginki bu ucu arasinda degil
Beyiniyle sever daha sonrası bu kalbine yansır üzüldüğünde acır heyecanlandığında küt küt atar elin ayağına dolaşır ve daha sonra düşünmemiz gerek ki ruh olmasa beyin çalışmaz o yüzden ruh ☺️
Beyin insanı yanıltır beyin kandırıkçı
Yürek insan dostudur ama yüreğin sesini dinlemekte bir hayli zordur
Biraz insanın fıtratına göre değişiyor
Bana sorarsan ben kalbimin sevdiğini seçerim çünkü aşkın ilk nefesi mantığınızı bitirir
bizim bu kör gözlerimize kalp ve beyinle hissetme kabiliyeti sunulmuş. ruh zaten varolandı, dünya macerasında ihtiyacımız olduğu için aracı oluyor akıl ve kalp; sevdiğimizi görmeye ve hissetmeye.
Beynim ile sevemiyorum eğer öyle olsaydı üzülmezdim kırılmazdım
Tek suçlusu benim kurmalarına kandırmalarına izin verdim inanmayı seçtim izin verdim ki üzdüler işte
Keşke beynimle sevebilseydim!
kalbi ve ruhu ile severse herseye katlanır aclıga susuzluga görmeden dokunmadan sevılmeden sevmeye yanlızlıga alısır yınede sever...
beynı ıle sevene görecelı severe parasına gıyımıne güzelligine aldanır tanıdıktan sonra uzun surmez...
Bence ilk olarak akılla hareket eder yani mantık ve estetik öndedir sonra tanıdıkça daha çok sever ve bu sefer devreye kalp girer akıl artık devre dışı kalır. En sonunda ise iki beden bir ruh olur ve AŞK budur diye düşünüyorum. ...
Her halûkarda beyniyle sever çünkü ilk komutu o veriyor. Kalbinle mi, ruhunla mı dersen; ruhum olmazsa kalbimin ne önemi var ki" derim :)
Aşkın 3cemresi vardır ilk göze sonragönle sonra ruha düşer. Göze düşerse beğeni gönle düşerse aşk ruha düşerse kıymetli olurmuş. Tabiki gönüüll
Kalple sevmek kolay değildir. Ruhun ile seversin, aklın ile inanırsın. Kalbinle sevdiğin aklına yatıyorsa vazgeçme derim herkese...
Valla ben akıl insaniyim artık en güzel seyler aklıma uyunca oldu e haliyle artık kalpte ruhta off akıl on :)
Beyin. Duygular beyinde hissedilir. Kalple bağdaştırmamız ise paganizmle alakalı bir inancın süregelmesinden kaynaklı.
İnsan kalbiyle sever. Bunun üzerine beyin küser. Bir süre sonra kalp çok pişman olur ancak iş işten geçmiştir. Çünkü ruhu acıya rededilişlere daha fazla dayanamamış ve bedeni terk etmiştir. Sonuç olarak kalp bir başına acıya mahkum kalır.
insan hepsiyle sever
tek bir şeyi ile seviyorsa zaten bir sorun var
Kesinlikle ruh.. bir yere kadar kalbinde hissediyorsun ki buna hoslanma diyorum sonra tirnak uclarina kadar hissediyorsun ruhunda 😌😌
Şimdiki nesil cinsel organıyla seviyor ve seviliyor.. Aksini ispat edecek varsa gelsin ergenler :D
İnsan kalbiyle sever, ruhuyla bağlanır ve beynini kandırır
Sevdiğini gördüğünde bu üçünün birden alev alev yandığını hissetmiyorsan zaten ona sevmek denmez.
Önce kalp seviyor sonra beynine işliyor son olarak ruhunu ele geçiriyor...
beyindeki olaylar değil mi bunlar bana yanlış mı öğrettiler 😣
Kalbiyle sever, zekasıyla hayran kalır ve ruhuyla hisseder.
beyniyle düşünüp ruhuyla sever :D kalbin görevi sadece pompalamak :D
Kalbiyle..
Çünkü onu ne zaman görsem kalbim göğüs kafesinden çıkacakmışçasına atıyor.
Bu insan sa başka taraflı sever. Ama bir hayvan gibi olsa amacı bellidir.
Ahh o ruh meselesi yok mu hepsine öyle değer verdikte NE OLDU
Kalple ruh birliltelik kurup sever muhattabini
😊
Kalbiyle sever, gözüyüle sevişir ve aklı ile karar verir.
insan sevilmek istedigi kadar sever yani egosuyla sever
Beynimle sevmeye çalışıyorum haliyle çok kolay sevmiyorum. Aklım duygularımı bastırıyor.
Bilim adamlari beyinle oldugunu acikladilar ama ruhen bence bunu geyin kaldiramaz cunku
Asik olan kalbiyle sever. Beyin devre disi kalir, mantikli ve dogru dusenemezsin..
Kalp sever , beyin sevmez sürekli çatışır durular sonra ikisi de ölür ruhda kalbin yolundan gider.
Bu 3 ü ile severse sıkıntı yok aman başka organları ile sevmesin 😂😂
Fakat en iyisi ruh çünki kalp durur beyin zaten mal ölür oda o yüzden ruh 😄
ruh diyer bir olgu yoktur kalbin ise tek görevi kan pompalamaktır. tüm duygusal akışlar beyinde gerçekleşir onun için tabiki beyin
kalbimle seviyorum. kalbim on plandayken beynim geri de kaliyor.
Günahı senin boynuna olsun ama şu sıralar herkes şeyiyle sever olmuş.
Guzel kardesim gunahi niye benim boynuma ulan :D :D seven nasil seviyorsa sevsin de gunahini ne diye bana bindiriyorsun :D
Kanka bahsettiğim insanların çok günahı var senin yüzüne baktım nur inmiş gibi o yüzden günahın azdır diye sana kitliyim dedim 😂 biz cehennemde cayır cayır yanarken yok öyle cennette keyif çatmak anca beraber kanca beraber 😂😂 orda kanca demişim ya o oldu mu oraya tam hatırlayamadım öyle yazdım ama doğrudur inşallah 😂😂
Hahaha :) bak bu acidan hic dusunmediydim :) guldurdun gece gece Allah iyiligini vere :D
bir daha de hatta çok de Allah iyiliğini versin diye 😂 hadi eş birliğiyle şey pardon ağız birliği ile beni bir cennete attıralım 😂 amca beraber kanca beraber dedim ya ben cennete gidersem o söz geçerli değil siz yanın cayır cayır da siz giderseniz olmas ama 😂😂
Hiç bir şey ile. Üremenin boyut atlamış hali sadece.
bazıları cinsel organıyla sever ki sevgiyi göstermenin yollarından da biridir..
neyse bence beyin.. çünk sevgi dediğin sonuçta bir takım biyo kimyasal tepkimeler sonucunda hissedilen bir duygu.. diğğer duygular givbi
Aklı beyni olan adam aşık olur mu sever mi? Maalesef ki kalp ile.
Beyniyle sanırım beyinle olan biten kalbe vuruyor zaten
Kalp sever üzülür beyin unut der en büyük acıyı ruhun çeker
beynimle sevdim yararını görmedim, diğerlerini denemek lazım
Parasına bakanlar beyniyle, tipine bakanlar kalbiyle, huyuna bakanlar ruhuyla..
Kalbinle seversen uzerler, ruhunla seversen bitirirler ama beyninle seversen kaybedeceğin çok fazla bir şey olmaz. O yuzden beyinle sevilmeli efem.
İlk başta kalbiyle sever sonra kalp kırılır ders alırsın bundan sonra beyninle seversin ki evliliği bulabilesin
kalp çünkü yaşamda ölümde kalpte gerçekleşir , yaşarsan seversin ölürsen sevemezsin.
Cok iyi akillica bir sey :) ama ya kalp nakli olanlar?
Çarpıyorsa sıkıntı yok :D
Ama ben boyle aydinlanmadim :) kalbimle sevdim misal kalbim baskasina nakledildi? O mu sevmeye devam edecek benim sevdiklerimi?
Aslında evet neden olmasın. Beynini kontrol edersin ama kalbini edemezsin o yüzden kalple severiz işte *-*
Beyniyle uyuşur, kalbiyle benimser kabullenir, ruhuyla bütünleşir
Kalp tabii ki. O kadar örtüyor ki beyni; insan mantıklı düşünemiyor. Onu görünce, konuşunca küt küt atıyor, titriyorsun bazen terliyorsun...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar