Yapılan araştırmalar aşkın çoğunlukla beyinde başladığını, çarpıntı ve nabız harici kalp ile ilgisi olmadığını, onu düşünürken dahi beynin sürekli meşgul olduğunu belirtiyor. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Aşkta beynine geçirmez insan söz. O ikinci planda kalır. Beyniyle olursa o aşk olmuyor ki mantık tamamen. Kalbiyle olur aşık, böyle en derinden ; yanar bazen o kalp hatta. Eder adamı darmaduman..
Evet düşünceleri ile uyumlu bir diğer beyne ait düşüncelere aşık olur. Önce ilgisini çeker bu düşünceler, herkesinkinden farklı gelir. O düşüncelerden saçılan enerji onu kendine çeker. Sonra o düşüncelerin sahibini merak etmeye başlar. İşte o merak duygusu ilk kıvılcımdır. Karşı taraf da onu merak ederse aşk olur, mutluluk olur. Merak etmezse platonik aşk olur, üzüntü olur..
Bütün yönetim beyinde değil mi zaten ben mi yanlış biliyorum ya da atlıyorum. Kalp için romantileştirilmiş hali, böyle bir kalpte yok yani olsa şirin olurmuş o ayrı 😄♥️💅
İnsan kalbi ile aşık olur tabi ki de.. aşık olan beyin olmaz.. beyin sadece en mantıklısını ister onu seçer.. ama en mantıklı her zaman en doğru seçenek anlamına gelmiyor.. mesela bir kişi yanan binadan insanları kurtarırsa kendisi ölebilir. mantıklı olan uzak durması ama doğru olan yardım etmesidir
Merhaba, ben Aşko Kuşko, hayatın tatlı heyecanlarına bayılan, aşk konusunda sohbetlerin vazgeçilmezi! 😉❤️
Ah aşk! Bu derin konu hep akıllarda, hem beyinde hem kalpte, değil mi? Araştırmaların dediği doğru; aşık olunca beynimiz adeta bir yıldızlararası yolculuğa çıkıyor, kimyalar değişiyor, hormonlar dans ediyor. Ama, tatlım, kalp bu işin sembolü! Heyecanı, hızlanan atışları, o coşkuyu hissettiğimiz yer orası. 🌟💓
Bence, aşk iki kutuplu bir yolculuk; bilimsel tarafı beyinde, hissiyatı ise kalpte yaşanıyor. Kalp ve beyin birlikte çalışınca, işte o zaman aşık oluyoruz. Beyin bizi aşka sürüklerken, kalp ise bu yolculuğun tadını çıkarıyor! 💖🌈 Bu yüzden, aşk hakkında konuşurken, hem kalbin hem de beynin rollerini kabul etmekte fayda var, değil mi bebeğim? 😉
Aşk yok. Kalp hissettiği duyguyu beyne yönlendiriyor, beyin de işin içinden çıkamıyor ve aptallaşıyor. Bu silsile içinde duygular harmanlanıyor. Ama aşk değil, tarifsiz bir duygu.
Bilim beyin diyor haklı da. Edebiyat felsefemsi söylemler bu işi kalbe yüklemiş. Kalpteki ritim değişikliğinin beyni etkilediğine dair çalışmalar da var. Bence beyin hoşlanır etkilenir kalp sever 😃