Sevgiliniz ilerde köyde düğün yapmak istediğini salon tutup masrafa girip sonra onu ödemek istemediğini söylese ne yapardınız?
hiç düğün yapmayalım derim.
ne gerek var zaten düğüne, millet gelip yiyecek içecek oynayacak eğlenecek sen parasını ödeyeceksin.
vitrindeki model mankenler veya hayvanat bahçesinde parmaklıkların ardındaki hayvanlar gibi kendini sergileyeceksin, dedikodu ve eleştiri için malzeme olacaksın.
düğüne yapacağın masraf ile ya araba alırsın ya da 1 ay ydışında gezmedik yer kalmaz tatile çıkarsın paşa gibi gezer tozar tadını çıkarırsın.
düğün yapanların %33.33'ü akraba aile baskısı üzerine yapıyor,
%33,33'ü gelecek takılar için yapıyor,
%33,33'ü de hayatta 1 kez yaşayacağım bu an'ı diyerek yapıyor (genellikle kızlar böyle düşünür).
YazCağımı yazmıssun
Senın yerınde olsaydım!!!
Valla cok ıyı dusunmussun falan derdımm
Hatta kalkar gobek atardım
Tamam tek basına alması bunkararı dogru degıl amaa
Bide onun gozunden bakmak lazımdıı belkıdee gercekten sıkıntıya gırmıstıı paıkolojık olabılır yanıı
Kabul ederdim hatta mevlit okutmalı da olabilir dualarla yuva kurma daha güzel tabiki burda herkesin dini inancina saygi duyarim ve aynısıni beklerim ) ayrica balayina tatil guzel biyer secerdim eger evlenicek olsaydim sonuc olarak gozu yukseklerde tepeden bakmamak lazim koyde sehir bizim adet yerini bulmalı diye dusunuyorum...: )
Anlayısla karsılarım çok polyanna olmalıyım haklı 1 kere evleniyoruz belki ama bir sürü masraf ne gerek var sonra düğün masrafları size kalıyor bir seylerden kısmak zorunda kalıyorsunuz esinizin durumu yoksa ufak bir nikah ya da aile arası yemek daha iyidir ne gerek var 3 günlük dünyada kalp kırmaya
Cevap
24Cevap
burada kızın istediği önemli, bir kere gelin olacak neticede ama kır düğünü olarak da yapılabilir tabi..
o kır düğünü ay lav yu dizisindeki gibi olacaksa ve kabul edeceksen bir şey diyemem :D :D Ama senin görüşünü dikkate alıp almaması önemli.
kurtuldum de şükret o zaman. Düğün bir kızın en büyük hayalidir ve bunun için bile daha en başından seni bırakıp gidiyorsa onun geleceğinden de hayır gelmez. Artık hayatına alacağın insanı seçerken daha iyi tanımaya çalış. yani gözü gönlü tok mu? seni mutlu etmek için çaba sarfediyor mu? Yani çırağanda düğün yapsın demem ama bütçemizin yeteceği kadar ve o günde sevdiklerimizle mutlu olacağımız bir yer olsun önemli olan odur zaten değil mi. İnşAllah mutlu olursun
Nikah kıyalım sadece, o parayı başka yere harcayalım dese tamam da..
Onu ödemek istemiyorum ne demek.
Köy dügünuyle sokak düğünuyle hicbir sey mutluluk ve heyacan vermior
evet dugunde masraftan kaçmican
Koyde duğun kırda duğun ikisi arasindaki tek fark kapitalizm... takilacak seyler değil bunlar.
Anlayışla karşılarim hem adetlere sahip çıkmalıyız dimi
Durumu olmaya bilir bir düğün nerdeyse 50 milyar
Yapacak bisey yok. Düğünüm salonda olmadı dye sevdiğin insandan mi ayrilcan
boşver ya erkek mi yok sana kendi ayrıldıyda paşa keyfi bilir
Niye mantıklı ellame eylesin diye okadar masraf edilmesi saçma zaten maksat eylenmek değilmi düğünde ne farkeder yeri.
Taam adamında hayali o belki ama söyleyemiyor sana belki madi boyutu bahane ediyor
Orasını bilemem orasi sizin özelimiz Ama evet ortak bir sonuç bulmak daha mantikli
Yorumda okudum bu sebepten gittiyse defolsun gitsin bence.
çok canım sıkıldı :( ya düzgün biyer istedim diye yapılırmı bu nasıl bırakabliyo ki :( canım yanıyo silmiş beni keskinsin dedi ama düşüncelerimi net belirtmeyi severim evlerne yakın bir ortam varmış orası olablir dedim hani düğün üstüne.. benm yaşadığım yere onlar uzak kalıyolarmış insanlar şehirler arası yapıyo bunu :( sanki benm ailem uzak kalmicak
Simdiden düşüncelerine saygı duymuyor hadi bu konuyu gectiniz diyelim ya daha sonra? Emin ol başka sorunlar da çıkarır sen kişiden emin misin sırf bu yüzden seni silebiliyorsa gerçekten seviyor mudur? Tabiki isteklerini dile getireceksin ona demiceksin de kime dicen.
Tabiki bırakmazdı konuşarak orta yolu bulabilirdiniz garip gerçekten ne kadardır sevgiliydiniz yani bunları konustugunuza göre ciddi bir iliskiniz vardı sanırım
Anladım umarım pişman olur ve düzelirsiniz inşallah.
bir kere evlenicez ne duzgun yerde dugun yapmaması derdim
ozaman sende katkida buluncaksin madem güzel dügün istiyorsun hersey karsi taraftan bekleme derim :) ve ayrica köy dügünleri cok güzel oluyo acik havada bence 😀
adamın durumu yok belki sende ona uy ne olur köyde düğün olsa ne zararı var?
Muhtemelen ılerde koye tasınmak ıstedıgınıde soyler bana olmaz onunla
Ohaaa 😄😄 pesındende hayvan bakıcılıhı zor ısler ben 21 yasıma kadar koyde yasadım sartlarını bılıyorum acıkcası gule gule derım o arkadasa
Allah kurtarmıs üzülme bence arkadas kendıne köle arıyo tahmınımce
Ya bısver canım hayatından bezerdın köyde pişman olurdun
Chopper kullanan metal dinleyen birisiyim uzak dursun köy düğünü konsepti çok aykırı :)
Evlenek de gerisi möhim değil yahu
ortamı güzel ayarlayacaksa neden olması
Yeterki mutlu olalım ağzımızın tadı olsun.
Vardır elbette ama çok güzel bir düğün sonrası gelen borç mutsuzluk olsun ister misin? Şahsen ben istemem
Kız olsam çatışma çıkardı 😃😃
Ödemeyip ne yapıcakmış :))
Baya hoşuma gider tabiki kabul ederim
Evet haftasonları falan
Sana sormadan bu karari almamasi lazim
Bir kere olan durum, kabul etmezdim
İşine gelirse der gibi, o yüzden o gün masraftan kaçınılmaması taraftarıyım :(
Bu sebepten böyle dediyse
Köy düğünü daha masraflı bence
Bence mantıklı borc batağında olmazsınız
Köyde 5 bine yaparsın salında 15 bine?
Olabilir tarafı var aslında