AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
194Cevap
Kadin erkeğe anlayışlı olacak bağlı olacak. İtaatten kasıt ayaklarini yıkayıp peşinde gezmesi değil. Erkegi tutan kadindir. Sonuçta evlenmek bir nevi esine çocuğuna hizmet etmek. Sadece kadın icin
Sadece kadin için değil erkekte işine gidicek parasını getirecek. Kadinda çalışabilir.
Eşlerin biri ateşken biri su olma meselesi.
Kadında su olmayı bilmeli erkekte.
Bilene eşini memnun etmek Allah'ın rıca kapısını bile açar.
akp'den biri başka ne diyecekti? asıl "kendini ezdirme" tarzı bir lafa şaşırman gerekirdi. bu söylediği gayet doğal onlara göre
Kadın erkek eşittir diye böğürüyorsunuz ya kadınlar. O zaman dayak yediğinizde olayı gündeme getirmeyin, biz erkekler dayak yiyince kamera önünde ağlamıyoruz.
O fındık beyinli kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğü için normaldir. Bu zihniyet ile eskiden kız çocuklarını gömen zihniyet arasında fark yok ki çağ anlamışlar sadece
Herşeyi yanlış anlamaya o kadar heveslisiniz ki. Erkek gönül almasını, kadın da alttan almasını bilecek. Bu gayet normal köleleri olalım demiyorum zaten Ama dikbaşlı olunca Mutlu olamayacağımız kesin.
Aslında ortak karardan yanayim ama hz. Muhammed s. a. v efendimiz de kizina hz. Ali r. a 'a kisaca her zaman yumuşak davranmasını soylemistir. İstediğin yerden al cevabını 😊
Carpitmayalim. karsilikli olur bu, herkes yeri geldi mi susmayi da bilecek. kadini da erkegi de.
Bence doğru söylemiş. Taraflardan biri şiddetlendiğinde diğeri sussa daha sağlıklı bir ilişki olur. İki taraf aynı anda saldırgan olursa kavgalar uzar, büyür. Kırgınlıklar artar
Kocan hiddetlendiğinde peki demeyi kızlara öğrettiler de, kadın hiddetliyken erkeğe onu yumuşatmak ve sakinleştirmek düşer onu kimse söylemiyor.
neden bayana geçerli bir şey olsun ki aynı durumda bizim de hiddetli zamanlarımız oluyor eşlerin birbirini anlaması anlayışla karşılaması gerekiyor bu durumda..
Kölelik ve Cariyelik kültüründe normal , boşanmalar artıyormuşmuş boşanmak ayrılmak kötü birşey değil , sığırlarla evli kalmaktan sonrada öldürülmekten çok daha iyidir boşanmak
İtaat etmek değil tabiki ama bir taraf hiddetlendiğinde öbür taraf sakin olmalı sakinleştirici olmalı sen hiddetlendiğinde de oda sana aynı olmalıki evliliğiniz saygı ve sevgisini kaybetmesin
hiçbirşeye mesela koca öfkelendiği zaman ona peki demek zorunda değilsin diyelimki senin üzerine çok hiddetle geliyor bağırıyor çağırıyor sen itaat etmek zorunda değilsin kendini ezdirmemelisin
Sacmalamis. Eşler birbirini dinler , mutlu ederse uzun ömürlü olur. Evliliğin formülü sen karını mutlu et , o seni krallar gibi yaşatsın. Seven kadinin, eşi için yapmayacağı şey yoktur.
Onun ne demek istedigini bilemem ama anladigim su: "Yeri geldiginde alttan almayi bil"...
hayır tabiki ne itaat etmesi birbirine birey olarak saygı duyması lazım
aslında peki demekteki amac olayı germemek..
bir taraf kızınca digeri alttan almasını bilmeli
kızan hanımda olabilir sadece beyelre özgü degil sinir
Doğru bir tabir olmamış. Karşındaki sinirliyse alttan almaya çalışacaksın ki olay büyümesin. Daha sonra sakin sakin konuşulur. Ama bunu her iki tarafta yapmalı.
@4llah-diyen-portakal benim sana sürekli söylediğimin bir benzeri. Huzur istiyorsan beni mutlu edeceksin 🐶🐶🐶🐶
Başka bir arzunuz :/
Tamamen kendini düşünmeni istiyorum başka hiçbir şey değil 😛😛😛
İtaat arıyorsa Golden önerebilirim :/
İtaat değil. Bir benzeri dedim dikkat et. Mutlu et huzur bul denklem çok basit 🐶🐶🐶
Huzuru tek başımayken de buluyorum senin verdiğin bir ödül değil :/
O zaman kendine iyi bak
hak isteyenin hakkini verin.. bas kaldiranin basini kesin :D vay zat-i sahane zillet-i filiz imdi oldi buruk... ne didu devlet-lu ah yar olmadi cihan-i adalet... tiz keseruz ars-i ala :D
evet doğru iki taraf da birbirlerine karsı saygı ile yaklaşmalılar :D :D anlaşmazlıklarda uzatmamak gerekir
İlk defa başbakana katılıyorum şimdiki kızların dil pabuç kadar susmak bilmiyo eskiden öylemiydi ya annem babama laf dicekte ooo ama mutlular saygı çok önemli iki taraf içinde ama kadın alttan almalı biraz daha
Evliliğin sırrı evliliğinizdedir azizim nasıl anlaşıyorsanız öyle devam ettiremlisiniz ki bir ömür sürsün bazen sen he dersin bazen kocan.
Edit: Kadınların kocasına hizmeti zorunluluk değil saygı sevgiden hürmetten dolayıdır kadın köle değildir.
Ülkeyi yönetenler boyle zihniyet tasiyinca çok sasirmamak lazim
Neden "Kocan"?
Allahın mide bulandırıcı seksistleri...
Her iki taraf da alttan almayı bilecek sadce Kadın degil
Kadinlara itaat etmeyi tavsiye edenin kime itaat ettiğini herkes biliyor. Nasil yani simdi kim kimin karısı oluyor? Bu nasil ironi anlayamadim.
Arap zihniyeti.. Ve bu zihniyet, Türkiyeyi yönetiyor.
kocan hiddetleginde ona hayır demesini bilmelisin niye kadınlar hep alttan alınıyor
İtaat etmek hiç hoş bir tabir değil bence. Evlilik içinde huzur yoksa ne yaparsanız yapın çatışma olur.
Kadının, kocasını atası, güneşi ve onun güzelliğini açığa çıkaran kişi olarak görmesi gerek. Yoksa o evlilik patlar.
eğlenceli adam binali en azından diğerleri gibi anıra anıra konuşup germiyor insanlar amaaaa atanmış başbakanı kimse sikine takmaz.
benim asla yapamayacağım bişe saygısızlıga tahamülüm yok amam beni kimseye köle olayım diye doğurmadı
kim ne derse desin kim ne anlarsa anlasın erkekte kadında İslama göre evliliğini devam ettirsin en önemlisi bu gerisi boş
Bence de doğru : ) tatli herzaman etkilidir. Yine istediğinizi yaptirmanizda mümkün böyle bir durumda :)
Valla benim erkek arkafasim sinirli biri ne zamn kavga ciksa sinirini anliyorum o konusuyor konusuyor evet hayatim haklisin tamam canım diyorum o an yatsiyor ben sakin oldukca sonra yine bildgimi yapuyorum azicik idare edecen yani
Evliliğin sırrı hoş görüdedir
Sadakat da dır
Saygı da dır
Sevgide dir
cana yakınlıktadır
bir nevi herşeydedir
dar gelirli borcla duğun yapar. bunlar luks icinde. sizde bu adamin öğudune takilmissiniz. Allah fakirleri afetmeyecek. zaten affetmiyorda.
her evlilikte tartismalar olur bu iliskiyi diri tutar ama ya kadin ya da erkek alttan almayida bilecek
Bu herkes iki taraf için de geçerli bir taraf ateşse diğer taraf su olmalı başbakanımız bunu demek istiyor
Bunların zaten istedği ilerde görmek istediği o kadın kara çarşafa girsin evinde otursun kafasını dışarı çıkaramasın vs vs ama başarılı olabilecekler mi tabiki hayır heleki o zekayla
Gercek yigit ofkelendiginde ofkesine hakim olandir. Karsilikli oflenme olursa saygi da kalmaz sevgi de kalmaz. Biri alttan alirsa digeri hatasini elbet anlar. Dogru soylemis
Huyuna gitcen alttan alcan söz dinlicen kavgayı uzatmican bunu erkekte yapacak sonra Mutlu huzurlu bir yuva işte. Ama şahsen ben yapamam asd😀
Doğru diyor. Şimdi bir küfür etti diye hemen peşkeş cekiyor kızlar bir yuvan olsun istiyorsan sabırlı da olacaksın. Her şeyi bir yere çekiyorsunuz arkadaş işsiz misiniz anlamadımki derdiniz ney
Kadın ve erkek için söylenebilecek tek birşey varsa o da "Mutlu et, rahat et" dir.
İki tarafında bazen alttan alması gerekir. Gündelik hayatta sadece evlilikte değil iş hayatında okul hayatında da böyledir. Bazen alttan almak hoş görmek gerekir. Yoksa işler içinden çıkılmaz bir hal alır :/
İlla ki alttan almak lazım. (Her iki taraf için gerekli) Mutlu evliliğin kilit noktası budur.
İlk evlendiğimde bana da kayinvalidem öyle demişti uyguladim ama öyle çok eziliyorsun baktım başa cikamiyorum baş kaldırdım şimdi eşim mum gibi
Tabi öyle dicek oğlunu ezdirmemek için d sende inandın hemen
Bu insanların derdi kadını aşağılamaktan, kadını küçük düşürmekten başka bir şey değil. Evlilik karşılıklı saygı sevgi gerektirir.
Umarim kocasi kadin grup seksi kabul etmedigi icin hiddetlenir.
Yok byle bsy d
Benim asıl merak ettiğim bu zihniyete hala oy veren kadın milleti
Bak erkek egemenliği isteyen biri hemen eksiledi 😊
Valla ben kimseye itaat etmem annemi babami dinlememişim elin adamını mı dinlicem
Ona bakacak olursak hastanelerin acil servislerine evlenmeye gidiyoruz. Hüloğğğğğğğğ
Oy verin ey kadınlar. Bunlara bir de oy verin. Hep başınızda bunlar olsun...
Evlilikte en baş şey bence sevgi sonra uyum ve sabır. Sınırsız itaat asla olmaz herkes isteklerini makul ölçüde ortaaya koymalı
Sayın başbakanım çok doğru söylemiş. İtaat et, huzur bul.
Tabiki de kadının kocasına itaati önemli ama koca da adam olacak hani.
Bir soz vardi kim soylemis hatirlayamadim
Sen eşine cariye ol ki o da sana köle olsun.
Eh köpekle evlensin o zaman. O ona daima itaat eder. Insanız sonucta kimse kimsenin kölesi degil.