AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
194Cevap
Evlilikten anlayışımız kadını köle olarak almak mı? Kimsenin kimseye hiddetlenmeye hakkı yok sebepsiz yere, kimse kimsenin hiddetini çekmek zorunda değil. İki taraf birbirine saygı duysa yeter.
kimse kimseye itaat edecek diye birşey yok saçma bu
Eşine itaat etmek evliliğin en temel kuralıdır zaten, tabi ki eşine itaat edeceksin. Tabi itaat etmeyi nasıl anlıyorsunuz o başka.
İki tarafta alttan almayı bilecek. İtaat etmek demeyelim, kimse köle değil.
olur mu öyle şey... nerede yaşıyo bu adam.. hayat müşterektir kararlar ortak alınır... ev işlerinde eşler daha iyi bilir ama
Itaat etmek olarak adlandirmak yanlış kimse köle değil. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü mutluluk getirir. Itaat etmek kelimesi çok yanlis ben evlenirken köleyle evlenmiyorum sevdigim insanla evleniyorum
Kimse kimsenin kölesi değil maal herif ne diye kadına söylüyosun sanki Adama söylesene bunu
oldukca mantikli esler birbirine itaat ettikten sonra akla hicbir soru isareti gelmez
Kıvırmayalım.
Kivirma o zaman kardes
Başbakan bozuntusu senin dediğin gibi dememiş orda. Ortaya değil direk kadına konuşmuş itaat etmesi konusunda.
Ben de kendi fikrimi soyledim zaten
Kişiliksiz insanların ardına sığındığı bir cümle, hareket!
Hayır. Asıl evlilik kölelik olarak görülürse huzur olmaz
gene talihsiz bir açıklama..
hayır, anla, anlat ve mutlu oldur..
Hyr bnce alttan al rahat rt itaat ne lan hayirdir hfhygy
İtaat etmek değil de eşler birbirine saygılı olmalı. Yoksa kimse kimsenin kölesi değil itaat etsin.
Evliliğin sırrı ortak müşterekte buluşabilmektir. İtaatla falan olacak iş değil.
Hep erkekte mi olacak kontrol? Afganistan ya da Arabistan zannettiler herhalde burayı.
Beyaz atlı prens vardı da bizmi itaat etmedik aga? Oldu başka 💨💨💨
Binali bey lütfen ziktirip gidin ülkeden de rahatlayalım
Sempatizan değilim ancak adam orda itaat et dememiş o sinirliyken alttan al ki olay büyümesin demek istemiş. Kavganın kime yararı var?
Geri kafalılık bu. Başka bir şey değil. En az 3 çocukla aynı tiniyette
İtaat etmek? Saçmalık. Evlilik çiftlerin karşılıklı bir şekilde anlaşması bence itaatle emirle yürümez bu işler 😂
Bu birazda kişinin kendi elinde. İtaat etmek istemiyorsan öyle yapacak biriyle evlenmemelisin
yanlis dusunce. sinirli erkekleri yemek vererek susturabiliriz ama peki ya kadinlari? :D
tabiki annemde bana böyle der sinirliyken yaklaşma sonra sakinleşince burnundan getir der :D
Kim kime itaat ediyo peygambere itaat eden yok Allah a kitab a eden yok kulami edicez
işte bu yapılamadığından mutlu evlilik yok aldatma ve boşanma çok taraflardan boyun eğen biri olmalı bunu bazen sen yapmalısın bazen de eşin..
Şu zihniyetten ne zaman kurtulacaklar çok merak ediyorum. O kadın köle değil, itaat etsin. Gerekirse hakkını savunacak eşine karşı.
Kendince haklı. O da Cumhurbaşkanımıza itaat edip rahat ediyor.
Şu zihniyet yönetiyor ya ülkeyi, daha da birşey demiyorum. Ülke değil sirk resmen.
İtaat değil saygı göster demek istemiş ama sizde saygı anlayışı koşulsuz saygı göstersin ama karşılıklı saygı güzeli bilin isterim 🤓
Bu da bir yol = )
seçip seçmemek tercih meslesi = )
E bütün hayatımızda böyle değilmidir. Anne babaya itaat et iyi evlat ol. Patrona itaat et iyi işçi ol. Sevgiliye itaat et iyi eş ol
İtaat değil de sadık olmak daha doğru tabii iki taraflı olacak
Karşılıklı saygı ve hoşgörü olursa tamamdır bu iş. İtaat diye birşey yok. Emirlere uymak ilişkiyi ve kişinin kendisini yıpratır.
öyle değil beraber karalar alınır sadece kadının dediği olamaz
Insan sadece Allah a itaat ve kulluk eder kocasina degil. Peki demeyi bilmek sadece kadin degil iki taraf icinde gecerli
Genelde itaat eden erkekler ise evlilik çok rahat :)
İtaat eden kadın ise her türlü kavga var :D
Peygamberinin hayatını bir kez okusaydın bu soruyu sormazdın.
peki hem hanım için hem koca için peki her şeyi halleder :D
Çok saçma. Her iki tarafta birbirine peki demeyi bilecek
iteat etmek değilde karşılıklı hoş görülü olmak bence
Yok lan evlilik buysa istemem evlilik falan kimsenin kölesi olmaya evlenmiyorum ben
Alttan al delirme kendine hakim ol aptalca davranma
Sadece kadın değil, iki taraf da öyle olmalı. Biri sinirlendiğinde diğeri alttan almalı bence
itaat etmek anca onlara göre birşey itaat etmemek ettirmemek gerekir...
Erkek için de kadın için de geçelidir bu söz şimdi bu sözden hükûmete yüklenecek laik kemalistleride görecez 😂
dogru demis baskan. ama bu zamanda sadakat kalmadi. malumunuz hanimlar eslerinden bir level ustunu gorunce su koyuveriyolar.
Eşler birbirlerine nkdr dik başlı olursa okadar çok problem çıkar. karşılıklı saygılı bir şekilde peki diyebilmeli insanlar.
Bu evde börek açma meraklıları itaatçi köle beyinli mabadkılları anca ortaçağa götürür.
Uzak durmak lazım bu pisliklerden
kadın hakları çoğaldıkça boşanmalar da bir o kadar çoğalıyor . bazı akdınlar itten farkı yok benim gözümde tamamen it olmuş bu haklarla. ama kocalarıda iyşi yapıyor ağsını burnunu dagıtıyor . helal adamlar adam.1
Tartışma durumunda 2 taraftan birinin alttan almasında fayda var yoksa kıyamet kopar bu erkek ya da bayan farketmez hangisi daha asilse asaletini gösterecek.
Bu herşey için geçerli, geçim olması için yapıcı olmak gerek.
Aslında doğru evliliğin huzuru icin peki diyebilmrk önemli, inatlaşmakla biyere varılmaz
islami bakış açısı bu. kadını insan yerine koymayan bakış açısı yani.
bence güzel bir evliliğin sırrı evlenmeden önceki hayatta gizlidir. Eğer kişi kişisel egosunu dizginleyip kendini geliştirebilmiş biri ise onun evliliği mutlu gider.
eğer yaşamamış ve görmemiş ise evlilik de yolunda gitmez.
benim yorumum bu
Karşıdakinin karakterini süzmek lazım ipler kimin elinde o zaman belli olur
valla ben kimseye itaat etmem o bana etsin etmezse s*ktirsin gitsin
Karşılıklı hoşgörülü olmak evliliği mutlu kılan yoksa tek taraflı olmaz
Aynı şey 2 taraf içinde gecerli bir taraf dıgerı kızgınsa alttan alacak
Bu işin cinsiyet ayrımı yoktur, kadın sinirlenmiyor mu? Ortaçağ kafası başka bir şey değil.
Eşler birbirine saygı duymalı, alttan almalı. Kadın da erkekte. Evlilik dayanışmadır, parçan olmasıdır.