bu yorumu soruna gorus paylasan gızlı uyeye cevap olarak yazıorm. kendı gorusune yorumlarını engellemıs arkadasımız. eger buna denk gelırse şayet ben tartısmaya acıgım...
1- kadın kocasına hızmet degıl hurmet etmek zorundadır kocada karısına hurmet etme ve ona bakmakda yukumludur. 2- dınımızde ılk esının ve y dıgerlerının ıznı olmadan tekrar bır evlılık yapmak mekruHtur. ıslamda bu kadını aldatmaktır ve kadının kocasını bosamaya hakkı vardır. 3- Kadın başından ayağına kadar örtünür, erkek ıse gobek delıgınden dız kapagına kadar ortunmek zorundadır. 4- 72 hurı dunyada daha once hıc evlenmemıs olan erkege/kadına verılır. ayrıca bu sadece cennet ıcın gecerlı oldugu gıbı kadın ıcınde gecerlıdır. kı sunuda soylemek gerekırse cennette kadınada erkegede her ıstedıgı verılır. orada haram zına yoktur. gunah kavramı yoktur.. kadın erkek dunyada oldugu gıbı ordada esıttır. 5- İSLAM HOŞGÖRÜ DİNİDİR... aleykümselam
Katılıyorum ayrıca onada şunu demek isterim. İslamda kadın ve erkeğin birbiri üzerinde hakkı bulunur. İslam bu değildir , sizin islamınızda budur. Çünkü forumlara bazen bakıyorum, öyle bir islam geliştirmişsinizki , alıntı ve cımbızlarla , olayın mahiyetini bilmeden saldırganlık psikolojisine düşmüssünüz. Bu yüzden bunu böyle isimlendiriyorum. Kendi yarattığınız islama saldırıyorsunuz , esas islama değil bilginize.
Yazdıklarınızın İslam ile alakası yok. Tamamen uydurma şeyler. Kadın hizmet değil hürmete mecburmuş ama erkek hem hürmet edecek hem de bakmakla yükümlü olacak. Yok böyle bir dünya. Bu sizin nefsinize göre uydurduğunuz dindir. İslamı kullanarak feministlik yapmayın.
Uzun süreli ilişkilerde, evliliklerde hangi taraf daha sinirli ve gerginse diğer taraf "o an için" onu alttan almalıdır. Bu tartışmayı daha da büyütüp, ilişkiye kalıcı hasar vermesini önlemek adına uygulanması gereken sağlıklı bir yaklaşımdır. Fakat iki taraf da sakinleştiğinde oturup konuşulmalı, her iki taraf da fikrini beyan etmeli ve ortak bir noktada uzlaşma yoluna gitmelidir. Bu sadece kadına özgü bir görev değildir. Kadın çok sinirli olduğunda erkek de kadını alttan almayı bilmelidir aynı şekilde.
Ben doğru olanın yapılması taraftarıyım. peki bu doğru kimin doğrusu? haa demekki herkesin kendine ait bir doğrusu bu o zaman gerçek doğruyu yapmak gerek. peki nedir bu gerçek doğru nasıl olması lazım? o zaman bizi yaratan ne demiş ona uymak gerek. o bizim için en iyisini bilendir. madem inanıyoruz o zaman neden ona hiç uymuyoruz demi ama. o vakit gerçek doğru şu olacak diyorsa bana görede bu doğruysa kendisini düzeltecek ve gerçek doğru buymuş bunu yapmak gerek diyecek kişi ben olmalıyım. bunu yapan karşımdakiyse o kendini düzeltmeli. o vakit önce okumayı bilmeli sonrada okumalı bir insan. o vakit herşey düzene girecektir. aksi halde örf adet töre toplum diyerek bir dünya saçmalığa boyun eğmekten başka çaren kalmaz. ya da sen kendi doğrunu oda kendi doğrusunu yapmaya çalışırki o zamanda kavga dövüş sonrada ayrılık kaçınılmaz olur.
Yorumlara baktımda gelecekte boşanma oranı bayaa artacak gibi duruyor... beraber yaşama diye bir kavram var. bu kolay bir durum değildir. hayalperest düşünüp ben kölemiyim demeyin, kimse kimseden kölelik beklemek. ama eşinizin değerini bilmezseniz, onun derdine ortak olmazsanız, onun getirdiğine razı olmazsanız, halden anlamazsanız. kusura bakmayın ama yalnız yaşamaya mahkum olursunuz. yapmak zordur yıkmak kolay. hayat dizilerdeki sahte karakterlere benzemez... kendi huzurunuzu istiyorsanız eğer vermeyi bileceksiniz yani fedakarlığı. sevginin de evliliğinde en büyük göstergesi karşındaki insan için ne kadar fedakar olduğuna bağlıdır...
Benim merak ettiğim şu;aynı çatı altında farklı yapı ve düşüncelere sahip olabilecek insanların bir arada yaşayabilmesi, aynı odayı ve attıkları yatağı paylaşmaları? Sizce de garip değil mi? İnsanın doğasına, tabiatına baktığımızda bu durum anlamsız. Anatomi bilimi üzerinden hareketle, kısa süreli olarak insanların çiftleşmek için beraber zaman geçirmelerini anlayabilirim, bu çok mantıklıdır;diğer durumda aynı evi, aynı tuvaleti, banyoyu, musluğu, yatağı paylaşsın ki? Bu toplumlaşmanın, farklılaşma çabalarının getirdiği sonuç ve sorunlar bütünüdür. Aile kuruyorsunuz ee!! tabiki bu aile toplumun bir parçası, belirli kuralları olacak, lideri olacak, aile reisinin olmadığı aile toplumun yapını oluşturamaz, reis son sözü söyler, lider söyledimmi gerisi susar.
Hersey karsilikli olmali. Bir bayan olarak sunu söyleyeyimki, Erkek kap olmadikca bayan Su olamaz. Cogu is Erkekte bitiyor. Yalniz Kadinada cok is düsüyor, cok sabir lazim. Herseye höt höt edince evliligin bir manasi kalmaz. Bu devirde ne Adam gibi Adam var nede Kadin gibi Kadin. Binali yildirima gelince haksizda sayilmaz evet ama kadin hiddetlendigindede erkek peki demeyi bilecek. Biri bagirinca digeri susar, zaten bagiran kisi kendi hatasini anliyor 5 dakka sonra. Ama ikiside bagirinca busefer egolarina yenik düsüp kavga büyüdükce büyüyor.
''Kocan'' hiddetlendiğinde peki demeyi bilmek %50 doğru %50 yanlış, her hangi bir taraf sinirlendiğinde olayın çözülmesi için diğer tarafın geri adım atması lazım, kadın erkek diye ayırt etmek yanlış her insanın sinir patlaması vardır ve her insanın sabır potansiyeli vardır... Ben mesela bunu çok denedim karşımdaki yüksek seviyeden sinirliyse 2 adım geri çekilirim sakinler olayı unutur sonunda öyle bir hamle yaparım ki karşı taraf tamamen haksız duruma düşer. Sonunda kalkıp o özür diler, ve haklılığımı sıkıntısız bir şekilde kazanmış olurum...
Sadece kadına değil aynı şeyi erkeğe de söylese tamam derim, bir taraf sinirlenince öteki sussun ki olay daha fazla büyümesin, bundan dolayı diyordur derim ama böyle değil. Erkek sinirlenecek, öfkelenecek hatta yeri gelince dövecekte ama kadın susacak, boyun eğmesini bilecek ne olursa olsun, ne kadar haklı olursa olsun peki diyecek. Çünkü şeref, gurur sadece erkeklerde var çünkü kadınlar ezik varlıklardır bağırıp çağırılmasını hak ediyordur. Şu ülkedeki cinsiyetçilikten, ataerkillikten bıktım usandım. Bunlar bir de sıradan insanlarda değil, okul kitapları bile bu zihniyetin elinden çıkıyor. Evliliğin sırrı ölesiye dayak yesen bile "peki" demektir, evliliğin sırrı kocan seni pazarlasa bile onu öldürmeye kalkmamandır, evliliğin sırrı susmaktır, rahat etmektir... #çilemdoğan
söylediği şeyde eksik var erkek hiddetlendiğinde kadın peki demeyi bilecek kadın hiddetlendiğinde de erkek peki demeyi bilecek iki tarafta birlikte bağırır çağırırsa bir taraf yapıcı olmazsa yürümez evlilik zaten annemle babamdan biliyorum babam eve sinirli geldiğinde annem ağzını açmaz yemek hazırlar babam yemeğini yer sakinleşir bu sefer sıra anneme geçmiştir annem bağırır çağırır babamda aynısını yapar ertesi sabah unutulur gider tabi bazen unutulmuyor hemen ama uzun süreli sorunlar haline gelmiyor en azından bu şekilde
"Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır. Sizin kadınlar üzerindeki hakkınız yatağınızı hiç kimseye çiğnetmemeleri, hoşlanmadığınız kimseleri izniniz olmadıkça evinize almamalarıdır. Eğer gelmesine müsaade etmediğiniz bir kimseyi evinize alırsa Allah size onları yatakların yalnız bırakmanıza ve daha olmazsa hafifçe dövüp sakındırmanıza izin vermiştir. kadınlarında sizin üzerinizdeki hakları, meşru örf ve adete göre yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir. Bundan baskasinin dedigi beni baglamaz benim peygamberim gerekeni soylemis
Yav... Küfretmek serbest olması lazım bu sitede böyle bir soru sormak nedir yahu bayanlar bir mal falan değil onlarda insan ve eşitiz = Bayanların bizden üstün olduğu konular var ve bizimde onlardan üstün olduğumuz konular var ama neticede eşitiz eşit eşit ALLAH'TAN başka kimseye boyun eğmeyiniz lütfen sizlerden ricam kendinizi ezdirmeyiniz sonra eşini dövdü karısını dövdü vs. haberler yaygınlaşıyor üzülüyoruz...
İtaat etmeye gerek kalmadan, taraflar anlaşarak (kadın-erkek birbirine baskı kurmadan) bir evlilik olmalı. Kadın da sinirlenir erkek alttan alır erkek sinirlenir kadın alttan alır karşılıklıdır her şey. Beyefendi erkek tarafına da öğüt verseymiş keşke.
Her lafı tersi çekiyor sunuz. Doğru olan zaten bu gergin sinirli zamanlarda esler arasinda biri tamam ya da peki demeli ki o tartışma yukselmeden duzelsin. . Gelinde maşallah çok tatlı
cinsiyetçi yaklaşım midemi bulandırıyor olsa da evlilik 3 maymunu oynamaktır. ve evet gerektiğinde eşine peki deyip susman gerekebilir. ama bunu kadın yapmalı demek doğru değil. erkek de aynı hassasiyette olmalı. bırak sen binali yıldırımı hz Muhammed kızına ne öğütlemiş sen ona bak. Sen kocana hizmetkar ol ki kocan sana köle olsun demiş. evlilik bence de tam olarak budur.
Doğru demis kadına kocasina itat etmesi farz bu yuzden oluo zaten boşanmalar falan filan kadinin itaat etmedigi evde bereket dahi olmaz kocasi da itaat ediyor deyip kole gii kullanmayacak baş tacı yapacak evin rızkı karı koxa muhabbetinde gizlenmis daha ne olsun :D :)
Sadece kadın için değil, aynısını oğlan için de söylüyor, provoke etmeyin mevzuğuyu. Kesinlikle haklı. Herkes burnunun dikine giderse, alttan alan taraf olmazsa, sonu ayrılıktır. Başbakan olabilecek kadar zekası olan bir adam boş konuşuyor olamaz, onu dinleyin..
Biz buna dar görüşlü zihniyet diyoruz işte. Olaylara sabit bir şekilde at gözlüğü ile bakmak diye buna denir işte. Kadın da olsa erkek te olsa eşit olmalıdır ve ikiside saygı sevgi eşliğinde karar alıp hareket etmelidir. Kimseye kul köle olmak ya da itaat etmek diye bir şey söz konusu olamaz.
çok sağlam küfürler edicem ama ortam müsait değil aynı şahıs o cümlenin sonuna karın hiddetlendiğinde peki demeyi bileceksin demiş mi acaba dememiş dimi o yeğeni olacak şahıs da aman amcacığım sen ne diyorsun dememiş alan memnun satan memnun
Onca erkeğin içinde kadını zayıf görmüş sanırım halbuki zayıfı koruması gerekirdi her ikisi içinde güzel bir öğüt verebirdi.. Aile tek ne kadınla ne tek erkekle , kadını ve erkeğiyle birlikte güzel bir yuva olur tel taraflı illaki gider ama ikisinden biri flozof olur ..
silikliğin, kendine güvensizliğin, yoksayılmanın sırrı her şeye ''peki'' demekte... bir kadın (erkek de olabilir) hoşuna gitmediği durumlarda bile, bazen, eşi hiddetli olsun veya olmasın ''peki'' demeli. evlilik bunu gerektirir; ama her şeye ''peki'' diyecek kadınlar mümkünse benden uzak olsun.
Bir taraf öfkelendiği bağırdığı zaman öteki sessiz kalacak... Alttan alacak... Daha sonra rüzgar fırtına bitince beni çok üzdün... Kırıldım deyip tavır koyacak... Bir süre sonra barış olacak... Böyle devam eder... İki taraf aynı anda savaş baltalarını çıkarıp saldırmaya başladımı evlilik biter... Kopar, kırılır...
Evliliğin sürekliliğinin sırrı, çiftlerden birinin alttan almayı bilmesi (itaat kelimesi benim kişiliğime ters, ben kölesi değilim) Fakat hep aynı taraf alttan alıyorsa o evlilik yine uzun sürüyor ama uzun süre sonunda bitiyor. Hep sürmesi biraz da karşı tarafa bağlı.
Aslında bir erkeği ne kadar çok yağlayıp ballarsan o kadar mutlu olursun. Annelerimiz öyle değil miydi? İşleri düştüğü zaman eşlerine cilve naz yapardı babalarımız ise dünyayı önüne sererdi. Tamam herkesin ailesi böyle olmasa da gördüklerimi söylüyorum. Genelleme yapmış gibi konusmayayim
Vur enseye al lokmasını misali ne aptalca insan bunlar. Kadınlar hiddetlenince de erkekler peki diyecek mi? Erkek adam peki demez kılıbık olur kadın peki demez itaatsız vefasız olur. Bu düşüncede olan insanlardan nefret ediyorum. Böylelerine hiçbir saygım yok. Düşünme hakkımı elimden alan zihniyete ve sisteme karşı asla saygı beslemem. Pisliklerinde boğulsunlar
Bir yerde iki bas olunca orada huzur ve duzen olmaz. Dinimizi ogrenin ve kocanizin dinimize ters dusmeyen emirlerini dinlerseniz mutlu olursunuz. Sakindine ters dusen istek ve emirilerine itaat etmeyin. Itiraz ederse bak bu bizim sahibimiz olan Allahin emirlerine aykiridir diyebilmelisiniz.
Haberi okudum itaat et rahat et i 2 taraf içinde söylemiş ve yeğenine de esin hiddetlendiginde alttan al demiş itaat et rahat er sadece kadına degil yani hiddetlendiginde alttan alma olayı da bütün aile arkadaşlık vs insan ilişkilerinde olması gereken diye düşünüyorum aynı şekilde ben sinirliysem de karşı taraf alttan almalı.
Bir bakıma doğru bir bakıma yanlış. Peki demek herşeye ne kadar doğru eğer haklıysan konuda. Yalnız kadın ya da erkek eşin anlayışsız biri ise zaten şansına küs ahahaha. O zaman münakaşaya girmemek ve sakin davranmak tabiki en mantıklısı. Fikirlerini dile getirirken karşı taraf hiddetlendir ve sesini yükseltti diye seninde bunu yapmana gerek yok. Ben böyle düşünyorum :) Büyük ihtimal bunu kastetmiştir...
evlilik ciddidir. çocukça evlilik olmamalıdır bayanlar daima hemen küser hemen kızar sırf ilgilenmediği için eski sevgilisiyle konuşmaya başlayan kadınlar var.
o yüzden 2 tarafta birbirine saygılı olmalı alttan almasını bilmeli itaat et sözüde çok saçma elemanmı işçimi bu nedir? evlilikte kocanın eşine 1 adım fazla hakkı vardır doğrudur fakat koca kocalığını bilene kadardır.
Yok öyle bir şey. iyi tanımak gerekir, herkesin adım atacağı geri duracağı noktaları iyi analiz etmesi gerekir. * akşam evde beni görmezse deli olur * kuaföre götürmezsem küser * küçük kızın ödevlerini ben yaptırırım. gibi gibi gibi yani iş paylaşımı görev dağılımı herkes kendi sahasının patronu.
Bu kafadan nefret ediyorum. Sevdiğim birinin kocası da bu kafada. Annemler de soyledim, su saatten sonra ilk gordugum yerde kafasını en yakın duvara vurcam. Kardeşime de dedim, bir şey yapmaya kalkışırsa beni korursun diye. Ne demek abla senden önce ben ederim ağzına dedi.
Neden "Hiddetlendiğinizde birbirinize peki demeyi bileceksiniz" değil de "Kocan hiddetlendiğinde peki demeyi bileceksin" ? Ki ikiside yanlış bence ama niye koca? Çok saçma bir bakış açısı. Kimse kimseye itaat etmek zorunda değil, bu bir sevgi ya da saygı göstergesi de değil.
İnsanlar tartışabilir. Herşeye peki denilmez, karşındaki köle mi? Böyle bir ilişkiden mutluluk beklenemez.
Bu tek taraflı birşey değil. Çiftlerden biri hiddetli olduğunda diğerinin sakin kalıp ortamı yatıştırması gerekiyor. Bu davranıştan sonra karsı tarafta sakinlesip düşünmeye başladığında hatasını daha kolay anlayacaktır. Mutlu değil lakin daha huzurlu bir evliliğin temeli bence bu. Mutluluk için kavgalarda sakin kalmak tek basına yeterli değil tabiki 😃
kadın erkeğe itiaat etmeli söylediklerini emirlerini yapmalı... he bu köle gibi yaşam olarak algılanıyor haksızlık deniliyor.. zaten erkeğini dinleyen kadın her şekilde mutlu olur erkek bunu kötüye kullanmaz... taraflarda her zaman biri alttan almalı... kadın kocam bana yasak koydu bu benim özgür iradem vs vs diyerek sürekli dik başlılık yapıyorsa o evin huzuru olmaz.. evin direği her zaman erkektir... o doz ayarlanmalı
İtaat etmek inanan müslüman kadın için farzdır. Ayette yazar ( ıslama inanmayan yorum yapmasin lütfen )
Kadın da Allahın erkeğe emanetidir. Erkek Allahın emanetine nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranmalidir. Bu nuda söyleseymiş çok iyi etmiş olurdu. Zaten sıkıntı burda erkek çoğu kez kendi menfaatini düşünür
Allah kadını erkeğe emanet etmiştir. Kadına da evlendiği eşine itaat etmesini emretmiştir. Bunu uygulayan çift iste mutlu olur...
Sinirli birinin üstüne gidip daha da sinirlendirmenin bir anlamı var mı? Sadece evlilik için değil, sosyal yaşantıda da yapılmaması gerekir. Hiçbir mantığı yok. Sinir anında konu kapatılır, sakinleşince bağırarak değil konuşularak halledilir. Bunun adı itaatse, itaatkar olmaktan gocunmam. Aynısını karşı taraftan da beklerim ama :)
İmkansız evet bizim büyüklerimizin bir sözü var eşin ateş olursa sen ona karşı su ol odun olupda ateşi yükseltme yoksa alev büyür yangın derlerdi. Başbakan yıldırımın sözüde bunu destekliyor işte. Eğer eşin sinirli ise sende hiddetlenip iyice kızdırma sakinleştirmeye çalış. Yoksa evlilik uzun sürmez
Uzaktan konuşmak kolay tabi. Evli olana git sor bakalım. Haksızlık karşısında susmak kolay mı? Ben evliyim. Alttan da almıyorum. Kimse de alamaz. O kadar kolay bisey degil o. Ya kalbinden sileceksin tepkisiz kalmak için. Ya da içinden geleni konuşacaksın.
Hayır değil s. çarim öyle evliliğe tövbe ya rabbi ya. Babama kafa tutuyorum kocama mı susacağım. İletişim olmayan yerde şiddet vardır. Binaliye bin dediler bindi in dediler indi. Ne kafa yaşıyor bu gerizekalilar anlamak zor.
Ben senin kocanın yerinde olsam susturmasını da bilirim evli olacağım karım bana kafa tutacak öyle mi susturmasını çok iyi bilirim bir bir ay konuşmaya cesaret edemez
İslam bu işte, kabul eden eder etmeyen zaten Müslüman değildir. Kadın kocasına hizmet ve itaat etmek zorundadır, erkek 4 kadınla evlenir, kadın o erkeğe hizmet etmek zorundadır. Kadın başından ayağına kadar örtünür, erkek istediği gibi giyinir, üstelik bir de öbür tarafta 72 huri ile parti yapar...
İslam hoş görü dinidir diyen kadına da selam olsun!
Aslında tam onu demiyor kavga etmeyin kapris yapma Sen erkeğini sev oda seni sevsin Ama kelimeyi cımbızlarsan Senin dediğini cıkarırsın 25 yıllık evliyim 15 yıl o bana itaat etti Şimdide ben ona ediyorum Lütfen her kelimeyi bir birimizi kırmak için caba sarfetmeyelim biraz daha yapıcı olalım zor günlerden geçiyoruz millet olarak
Erkek bir müslüman gibi davranıp eşini dövmüyorsa onu kollayıp gözetliyorsa kadının itaati farzdır. Ataerkillikle alakası yok bunun feminen yaklaşım sizi boşanmaya itiyor inada gerek yok kadınlar kendini niye ezikliyor anlamadım bu konuda siz dillendikçe gerilim tırmanıyor ben köle degilim deyip yırtınıyor bazı kadın kısmı buna gerek yok. Sizden köle olmanızı isteyen yok kadının evliliklikteki yeri nedir amacı nedir bunlari bilmeden evleniyorsunuz sonra sorunlar çıkıyor
Erkeğin kadını dövmemesi kadına bir hediyemidir ki burada gelipte çok bir şey yapmış gibi kadınlara itaat başlığı altında köleliği bir hayat anlayışıymış gibi gösteriyorsun.
@Mrvsdea Ya sizin kolelik anlayışınız nedir açıklar mısın kadınla erkek yuva kurmak aile kurmak icin evlenir ne bekliyorsunuz ki erkekten kocanin durumu varsa eş calismamali ki cocuklara bakabilsin tutturmussunuz ev işi yapmak kölelik diye
Sizin gibilerin sözde kadına biçtiği özgürlük alanına göre yaşamak, yaşamaya zorlanmak köleliğin en alâsı.. kadınlar üzerinden şöyle yapmalı böyle yapmalı diyerek buna da aile kurmak başlığını oturtarak, sunî anlamda kadını bastırmaya çalışıyor ve eve kapatmayı yeğliyorsunuz. Kadının göreviymiş gibi gösterdiğiniz her bir şey evlilik ve dolayısıyla paylaşma eylemini gösteren her bir erkeğe de görevdir. Yataği seve seve paylaşan erkekler ev temizliğini çocuk bakımını yemeğide paylaşmayı seve seve yapabilmeli öyle değil mi? Ah ama sizin lügatınızda erkek kadının koruyucusu.. Kafese tıkılan bir kuşu koruyabilmek pek te bir marifet değil bence. Kadını kafese tıkıyorsunuz, ister din ister gelenek ister ataerkil yapı gereğince.. Sonra kadın uçmaya çalıştıkça, kadının itaatkar olması gerektiğini düşünüyorsunuz. İşte kölelik tamda bu.
@Mrvsdea Sana biraz kendimden bahsedeyim her türlü ev işine yardım ederim gerekirse eşime yemek hazırlarım benimle dışarı çıkıp gezmek istiyorsa gezerim alışveriş mi istiyor giderim aktivite yapacaksa benimle yapmalı ama evlendikten sonra arkadaslariyla gidip kafelerde gezmesin 1 olur 2 olur fazlasi olmaz sosyal medya kullanmasin ben kendimi ona o kendini bana adasın ne yapacaksak beraber yapalım bu mu kölelik zaten herseyin makinesi var ne bulaşık kaldi ne camasir ne de ev temizligi 3 yıldır ailemden uzagim bunlari yapiyorum bunlarda bisey yok kadını eve hapsetme gibi bir derdimde yok ama cocuk varsa evde bakmali gezip tozmamali evladı anne yetistirir Cunku :)
Evlilik konusunun her zaman hassas bir konu olduğunu düşünmüşümdür. Nitekim eşler öz saygılarını yitirmeden bir anlaşmazlığa düştüklerinde yahut tartıştıklarında kendi benliklerini, kendi fikirlerini savunmalıdır. Her zaman alttan alarak mutlu olunamaz rahat da edilemez. Yahu kadın bir hayvan mı onu itaat etmeye şartlandırmaya çalışıyorsunuz sinirlendim vallahi.
Ben konuşmanın tamamını bilmesem de şunu söyleyebilirim:
Sorunsuz evliliklerin sırrı, eşlerden birinin öfkeli olduğu anlarda diğerinin "Peki" diyebilip alttan alabilmesinde saklı. Bu gibi durumlarda kişi egosunu kenara bırakıp, bu davranışı sergileyebilirse ortalık sakinleştikten sonra konu daha rahat konuşulabilir hale geliyor.
İtaat etmek bir ilişkinin bitimine kadar gidebilir olarak bakıyorum birbirine itaat etmek yerine ortak çözümler ile iki tarafıda mutlu edilebilir çünkü iki dominant bir insan yan yana gelirse huzursuzluk olur
İtaat etmek köleliktir. Ama geçen gün metrobüs kazasında da gördüğümüz üzere günümüz insanı tahamülsüz. Öfke anlarında karşımızdaki insanı daha da ateşlendirecek davranışlar bize acı verir.
Tarihçi Trabzon'lu bir hocamız vardı.. Tam bir feministmiş.. Ama evlendikten sonra, "evininizin huzurlu olmasını istiyorsanız kızlar, erkeğinizin sözünü dinleyin.." diye tavsiyede bulunmuştu..
dar zihniyetten başka ne görüş bekliyorsun ki evlilik saygıdır, bir ömür beraber bir yolda yürümektir;kölelik değil bu gibi iğrenç düşünceler yüzünden kadına şiddet uygulamayı hak gören iğrenç yaratıklar türemesin napsın
Bir mantık yurutemedim çünkü evlilik beraber yürümek midir yani? Bende diyorum ki sadece beraber yürüyorsun öyle mi? Eş sadcee beraber yürümek için mi? Yanlış bir cümle paylaşmışsın :) ayakkabını giyip yürümekten bahsetmiyorum. Es birşeyler paylaşmaktır hayatın zorluklarina gogus gerip kizdiginda alttan almaktir sen kizdiginda onun alttan almasıdır sevgidir saygidir. Aynı evde yasamaktan mutluluk duymaktır. Bana yeri geldiğinde bağırması benim hosuma gider. Hakli olması beni sevindirir beni önemsediğini gösterir. O hata yaptığında gelip seni öpüp af dilemesidir. İtaatten ben bunları çıkardım. Herkes farklı anlar.
aynı şeyleri farklı dillendirmişiz. Beraber yürümek;zaman zaman aynı ritmi tutmak zaman zaman aritmil ilerlemektir. Yorulduğunda desteğini yanında görmektir. Her neyse.🙋🏻
Hepimiz insan değil mi ya bunların yönettiği ülkeden nasıl eşitlik demokrasi beklersin şimdi damada demiş mi peki karın hiddetlendiğinde peki demeyi biliceksin. Öyle evlilik mi olur ya herkes birbirini alttan alsın kimse kimsenin kölesi değil
bizim ülkede kızı erkeği hepsinin zihniyeti bozuk psikolojileri bozuk anlayışsız insanlar yetişiyor. bu lafı her yere çekebilirsiniz. daha önceki yorumlardan bu ülkedeki insanların ne kadar zırcahil anlayışsız olduğunu görebilirsiniz. bir kaç kişi hariç herkes atıp tutmaya başlamış sağa sola. sadece anlayış göstermek gerektiğini söylemiş adam
İtaat erkeğer biraz daha fazla gösterilen saygıdan ibaret, başka bir şey değil. Yani insanların bunu abartmasına, "ben itaat etmem" diye lüzumsuz asileşmesine gerek yok. Kocanın, kadının üzerindeki hakkı, kadının kocasının üzerindeki haktan çoktur, normaldir de. Komplekse gerek yok ben eşime fazlasıyla saygı göstermekten gocunacak değilim, bir kadın bundan gocunuyorsa sorun var demektir. Evliliği üstün olma yarışına çevirmeye gerek yok.
itaat etmek boyunduruk altina girmek gibi, hos bir yaklasim degil. bir tarafi yuceltmek, diger tarafi ezmek gibi. birbirine saygisi olan insanlar, karsisindan itaat degil, anlayis bekler sadece.
boşanmalar neden arttı sanıyosun. evliliği yiyip içip gezme ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan bişey gören kocasını sponsor gören yaratıklar türedi
kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı (ki bu durumda kadın eşşek oluyor) savunan zihniyetten başka ne bekleyeceksin ki... ama demeki ki halkın çoğu böyle düşünüyor ki, bu adamlar 15 senedir ülkeyi yönetiyor... müstehak türk kadınlarına... daha beter olsunlar... ne diyim... bu hayatta herkes hakettiğini yaşar ve herkes hayatı tercihleri ile yaşar... türk halkının tercihi de bu işte !
Kadında erkekte nasıl davranılacağını iyi bilmeli erkek konuşuyorsa kadın, kadın konuşuyorsa erkek susmalı alttan almalı. İtaat budur söyleneni saptırmaya gerek yok.
Sinirlendiginde peki de demis , ki bu laf cok normal bir nasihat. esler sinirlendiginde karsi tarafin susmasi gerek , genelde kadinlar boyle durumlarda cok konustugu icin cekilmez oluyor
Itaat etmek diye tabir edersen olay kolelige gider yanlis bir dil yani. Ama kadinin yeri gelince alttan almasi gerektigini erkegin de bu durumu suistimal etmeden gergin zamanlar gecince onun gonlunu yapmasi gerektigini düşünüyorum
Bu Binali çakalı dedi diye değil. Bu zaten olmalıdır. Kadın itaatkar olmasa evlilik yürümezz.. Zaten sonuçlar ortada. 5 yıl sevgili hayatı yaşa 1 yıl evli kal!! Kadın alttan almayı bilmese o evlilik cehennem olur
Bu ülke de itaat etsin zaten bizi sömürürlerken peki diyelim, ülkemizi batırsınlar iyice dibe çökelim sonra savaş falan çıkarsa bunlar kesin yurt dışına kaçar, biz de işe ortada 3 çocuklu kadın gibi kalırız.
kimse kimseye itaat etmek zorunda değildir karşılıklı iki taraf saygı göstermelidir kadın ya da erkek tüm sorumluluğu alamaz evlilik iki kişi arasında oluyorsa sorumluluk bölünür ayrıca insan insana itaat etmez ne kadar kaba bir tabir
En İyi Cevaplar