Yoksa sigarayı bırakan kendini yemeğe verir gibi saçma bir felsefe mi .
Yok yani hafif kiloda almak istiyorumda oda bahane olmuş olur. :D
"over" diye bir kavram var , kapasitenin fullendiği ve aştığını anlatır.
İhtimalen kanında gereğinden fazla nikotin karışık ve akciğerlerin de yeni bir nikotin dalgasını oksijen yerine organlara taşımak istemiyordur.
Bu yakında sorun yaşayacağına dair ön haberci de olabilir. Keşke bu durumu fırsat bilerek bıraksan şu mereti ... Cidden hayatınla rulet oynuyorsun içtikçe aslında .
Haklısın aslında hiç içesim yok ama hala içesim var anlatamıyorum duygularımı.
Yani içmekten tiksinsemde öyle zevk için bile içebilirim.
Zevki çok kısa sürer bunun çünki " over " denen durumun sebebi artık vücudun her ne alıyorsan kaldıramadığı zaman ortaya çıkar ve bir adım sonrası patlamanın kendisidir. Bir anlamda sağlığa dönüşte son kavşak olabilir. Bu doğal uyarıyı ciddiye alman iyi olurdu. Birkaç ay sonra eğer istersen 1 2 dal keyif için alırdın ama , paket değil sadece dal .
Hımm anladım peki ne bileyim bu over denen durumun belirtileri yokmu ? Dönüm noktası olduğuna göre elbet ne bileyim miğde bulantısı vs vs gibi şeyler olması lazım değil mi ? Yani bünye hiç bir şekilde kabul etmemesi lazım sigarayı diye düşünüyorum.
Eğer yarın kalktığımdada bu isteksizlikle devam edersem haftada 1 dal felan içerim diye düşünüyorum
Yakında kusmalar başlar devam edersen . Ayrı etkisi de sigarayı çektiğin an boşazın kasılmaya başlar ve boğmacalı gibi öksürük gelir , durduramazsın ve sesin kısılır ses tellerinde bu kadar basınç nodüş oluşturacağı için . Ailede akciger kanseri yaygın da demişsin , olayı anlatmaya gerek yok bu durumda, acılı bir ölüm olduğunu görmişsündür.
Baya yaygın hemde . :) Nerdeyse tüm aile ordan gitti.
Genetik bir kanser olayıda var yani vücudum kansere yatkın olabilir sigarada o etkeni arttıran bir şey tabi ki. :) Ama takmıyorum kafama bu arada karar verdim bırakıcam sigarayıda güncellemeye bir soru daha geçiyorum onuda biliyorsan cevaplayabilirmisin. :)
güncellemen için : Sigarayı bırakan kilo falan almaz , o bir efsane ya da bahane . Kilo almanın en olası nedeni akşam 8 den sonra masada ne varsa yiyip içip yoruldum deyip yatmaktır. Kısa adı pisboğazlıktır, normalde akşam yemeğinden sonra meyva dışında birşey yemek doğru değildir.
Eh düşündüğüm gibiymiş. :D Bende öyle tahmin ediyordum sigarayı bırakıp yiyip, yiyip suçu sigaraya yığıyolar.
Eyvallah . :) Ama sigarayı bırakma isteğimi söndürdün şuan olsun yinede bırakıcam. =) Daha önce çok, çok bırakmaya yöneldim ama hiç bırakamadım bu sefer nolucak bakalım hazır istekte yokken.
Bende 17 yildir sigara icen biriyim 2 saat bile sigararsiz dayanamiyordum yemeklerden sonra olsun kahve olsun yaninda icmeden duramazdim ve simdi son 10 gundur canim nikotin isteksizli var ve tedirgin oldum bende gogus doktor gittim akciger flim cektirdim doktor sorun olmadini akcigerde hafif intihap oldunu soyledi tabiki sigara birakmak guzel bir sey ama boyle birden olmasi benide tedirgin etmisti Şu an 14 uncu gun hala durum ayni
Solunum yetmezliğine sebep olmuş, psikolojik olarak uzaklaşmışsın
Solunum yetmezliğini nerden çıkardın peki ? Benim başka bir şikayetm yokki
derin nefes alırken nefeste takılma göğüste ağrı ve balgam gelmesi olmuyor mu?
Yok pek sayılmaz derin nefes alabiliyorum.
Şu solunum yetmezliği testi şey ile yapılıyor değil mi bir şey üflüyorsun felan ? Ekrandan bakılıyor ve çizgiyi aşarsan bir problem yok.
O testi yaptırmıştım daha önce üfleyememiştim tam ibreyi sona vuramadım doktor astım felan olabilirsin demişti öyle kaynadı gitti arada. :D
ben yaşadıklarımı söyledim, ama senin gibi olsam sigarayı bırakmaya çalışırdım
Sigara kalori yakar dostum
Öleyse bırakıyorum ya azda kilo alayım bakalım.
Baktım fazla aldım başlarım tekrar. :)) Fakat bu kalori işi bilimsel olarak belli değil mi ? YAni sigara kalori yakıyo. :D İyi güzelmiş ya.
bilimsel olmasa ne farkederki dostum sonuçta kiloyu etkiliyor :D
Eyvallah dostum sağolasın. :D
Kilo alırsam burdayım bilgilendiririm seni :D
Eksik olma dostum
Bence bu senin kendi vücudunun sigaraya karşı olan istemsizliği, vücudun bile bırak bırak diye bağırırken neden hala birakmamak için direniyorsun? Babamın amcasi günde iki paket sigara içen birisiydi ve simdi ileri derecede akciğer kanserinden ölmek üzere. Cevrene de zarar veriyorsun. Bırak gitsin şu sigarayı
Benim aile komple akciğer kanserinden gitti.
Yani ailede genetik olarakta var bu durumdada risk çok fazla. :) Biliyorum yani sonuçlarını.
Bıraktım gitti ya :) İçmicem daha hazır bu isteksizlikte varken gerek yok hiç
Ne iyi işte millet bu isteksizlik gelsin diye neler yapıyor. Neden bile bile kendine zarar veriyosun madem isteksizlikte geldi bırak işte ne güzel.
Bilmiyorum ki işte çok garip bir duygu
Cevap
1Cevap
yeterince nikotin aldıysan vücut istemiyodur artık.limit dolmuştur.yakında ister yine merak etme.aslında bayram etmen lazımda neyse :D
Bu sabah kahvaltıdan sonra bir tane içeyim dedim canım istemediği halde zorla içmeye çalıştım yok yarıda söndürdüm resmen olmuyor. :D
Karar verdim bırakmaya kesin olarak attım paketi limit dolmuş cidden zorlamanın anlamı yok. :D
bence bı nedenı yok, vucudun dogru yolu bulmus :D fırsat bu fırsat bırak derım, yoksa ılerde cok ugrasırsın
Vücudum artık dayanamadı pisliklerime baş kaldırdı :D
İsteksizlik boy göstermişken uzak durmaya çalış.
Öyle bir niyetim yok isteksizde olsam zevk için içilir gibime geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar