İkinci bir şansı herkes hak eder.. Ben her zaman şunu savunurum ; insanlar değişirler, ya olduklarından daha kötü olurlar ya da daha iyi bir hale gelirler.. Bir şey koptuktan sonra bağladığında ya daha iyi olur, ya da daha kötü olur... Pişmanlık duyup gurura yenilmek yerine yaşayıp görmeyi her zaman savunurum.. Hayatın ne getirdiğini, ne getireceğini veya neleri senden alıp gideceğini hiç kimse bilemez çünkü..
1 kere affedince ve 2. kere sana aynı hata yapılınca daha kötü niye diyeceksin bu sefer olabilecek sonraki ilişkilerini öyle bir etkiliyor ki beni iyi anlıyorsundur. O yüzden gerek yok ^^
Direk bileti keserim. O yoluna ben yoluma. Kimse yorulmasın.
Her hata affedilmelidir bence. Ama yapılan her şeyi hata olarak adlandırmak yanlıştır. Hata insanın sonuçlarını yanlış tahmin ettiği şeylerdir. İyiyi yakalamak için yapılır. İş kurarsın batar bu hatadır. Ama aldatmak bir hata değildir. Kimse bilmeden aldatmaz. ya da karşındakini şiddet uygulamak hata değildir. Kimse bilmeden şiddete başvurmaz. Gibi gibi... Örnekler uzatılabilir.
bence kesinlikle dogru. bir insan ilk sansini kaybetmisse ikincisini de versen hatta milyonlarca kez bile sans versen duzelmez. hatasini anlamaz. herkes ayni dgil diye dusunuceksiniz ama emin olun ilk sansini kaybetme ve ikinci sansini isteme konusunda herkes ayni. cunku her ne kadar ikinci sansi versen de aklinda hep bir soru isareti kalicak, sabah aksam o soru isareti beynini kurcaliycak. o yuzden kimse ikinci sansi haketmiyo bence. bu babam da olsa boyle
Hayatın basamakları vardır; insanlar ilişkilerini bu basamakların evrelerine ve de düzeylerine göre ilerletir. Biriyle konuşursun, paylaşırsın herşeyini ve aranızda bir hukuk oluşur. Zamanla karşınızdaki kişi, olur ya, sizin aranızdaki ilişkinin seviyesine uygun olmayan bir şekilde davranır; işte o hatanın boyutudur ve affedilmez. Yanımdaki benim ilişkime yakışmayan şekilde davranır, yahut beni değersiz hissettirirse; o ya da bu şekilde, affetmem.
Aşk herşeyi affetmez! Bazi şeyler vardır ki, insanın içinde kocaman bir yaraya sebep olur buyudukce büyür. Affetsen de eskisi gibi olmaz... Zorlamanin manası yoktur bu durumlarda. Bazı şeylerin de telafisi vardır, vardır ama affetmek yine kolay değil. Karşı tarafın göstereceği çaba bunu belirler.
Aldatma söz konusu değilse ikinci şans verilebilir. Çünkü hatasız bir ilişki beklemek yanlış. Kısacası ona olan sevgin zaten seni yönlendirir seviyorsan zaten o şansı verirsin. Sevmiyorsan ve ya sevgisinden şüphe duyuyorsan boşa kürek çekme.
Ne kadar doğru bir söz olursa olsun yaptığı hataya bağlı. Mesela seni aylarca takmazsa ve başka birisiyle gönül eğlendirirse bu affedilmez ya da sana aylarca bir konu yüzünden senin kaldıramayacağını bile bile bir yalan söylerse buda affedilmez bence. Yoksa küçük bir hata yaparsa mutlaka ikinci bir şans hakeder herkes kim olursa olsun.
Aşk zaman ve emekle oluşmuşsa, ve yapılan hata affedilmeyecek kadar büyük değilse,,, evet 2. bir şansı hak eder. Herşeyi bir çırpıda hiç olmamış gibi bir kenara atmakta, bana aşka yapılmış en büyük haksızlık olarak geliyor. Bu bir seçim meselesi, herkes kendi hayatıyla ilgili kararları kendi verir ve sonuçlarına da kendi katlanır,
bakarsın ağlıyor çok pişman yıllardır peşinden koşuyor seni hiç bırakmıyor affettirmeye çalışıyorsa o kişiyi asla bırakma o hatayı yapıp pişman olan kişi sana hayatta en çok değer veren kişi olur seni el üstünde tutar senin için her şeyi yapar çünkü yaptığı hatayı unutamaz ki gerçekten pişmansa pişmanlığından eminsen diğer türlü risklidir
Her insan hata yapabilir ve hatta bazen insanın hata yapması da iyidir.. Sonucta önemli olan nokta hatalarını görerek bundan ders cıkarmasıdır.. Şans verilebilir bir insana lakin bunu değerlendirmesi gerekir.. Aynı hataya tekrar düşüyosa o zaman bu kişilik sorunudur.. Bilmeden yapıldıysa telafisi neden olmasın..
Evet orası öyle 2. şansı vermek bazen ikinci kez kirilmak, ikinci kez hayal kırıklığına ugramak oluyor iki taraf için de. Gerçek aşk hayatta bir kere karşına çıkar bana göre ve o kişi karşına çıktığında kaybetme onu, gitmesine izin verme. Sonradan "keşke şunu da yapsaydım, acaba böyle davransaydım herşey farklı olur muydu" dememek için elinden gelen herşeyi yap. Yani gerekirse 2. şansı da ver.
Mutlaka o şansi veriyoruz ancak hata yapan genelde tekrar eder. Ya bunu kabullenip takmayacagiz ya da acitiyorda kesip yaranin iyilesmesini bekleyecegiz. Tabii bu buyuk bir irade istiyor. Umarim dogru kararlar veririz.
Herkes hata yapar ama bazi hatalar vardır unutulmaz. Eger soz konusu ihanetse. Biri birine ihanet ettiyse asla ikinci sansi haketmez. Çünkü ihanet hata degildir. Kimse kimsenin yatagina koynuna yanlislikla girmez. Yanlislikla mesajlasmaz konusmaz..
Aldatma... O beni aldatırsa bende onu aldatırım o hazmederse yaptıgımı tabi bende affederim... Kısasa kısas ! Akrep burcuyum ben intikamcıyım... İntıkamımı almadan affedersem , içim içimi yer kendimi bitirirm. Ben bitceğime o bitsin..
Ben her insanın bir şansı daha hak ettiğine inananlardanım o şans verilmeli enpati kur ve aynı hatayı sen yapsaydin ve pişman olsaydın sende bir şans isterdin vermesini. Düşmez kalkmz bir Allah'tır hatalar ise insanlar için.
Herkes 2. şansı hak eder. Herkes 3. şansı hak eder. Herkes 4. şansı hak eder. Herkes 5. şansı hak eder. Herkes 6. şansı hak eder. Herkes 7. şansı hak eder. ... diye gider o iş. Bazı hataların gerçekten telafisi yoktur
evet bence doğru insan yaptığı hatanın ne kadar yanlış olduğunu bilsede yine yapar eğer tekrar bir şans verirsen nasıl olsa affetti der bidaha yapar güvenemezsin ancak hatalarından pişman olan aynı hatayı tekrarlamaz
Adamına göre değişir bu... ben olsam şu an sevdiğim adama ikinci bir şansı verirdim çünkü onu köpek gibi seviyorumm.. ama başkası olsa sanmıyorum çünkü artık öyle düzgün bir erkek yok etrafta şükürler olsun dünyanın en iyi erkeğine Sahibim
herkes ikinci şansi hak etmez, aşk her seyi de affetmez ama affetmek ister. En kötusude öyle affedilmez hatalar yaparlar ki isteseniz de affedemessiniz.
asla haketmez. kendinizi bu kadar değersiz görmeyin arkadaşlar. kimsenin istediği zaman gel istediği zaman git diyebileceği kişi olmayın bu hakkı onlara vermeyin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben ikinci şansı asla vermem. biri sana ilk kez hata yapıyosa o onun suçudur ama aynı kişi sana ikinci kez hata yapıyosa bu senin aptallığındır. ve birincisinde yaralayan ikincide öldürebilir. kimse vazgeçilmez değildir eğer sana bir yanlış yaptıysa yol ver keyfine bak hayat senin daha yaşayacak çok güzel şeyler var ✋🏻
Herkes ikinci bir şansı haketmez. Affedilmemesi gereken hatalar var. Bu tür hataları affetmek bana göre "Bana tekrar hata yap, buna izin veriyorum" demek.. Bir kere hataya düşen tekrar düşer.
Doğru değil. Kelime oyunu bana göre tamamen. Doğrusu bence şöyle olmalı. Kişi 1. hakkını nasıl kaybettiğine bağlı olarak 2. bir şansı hak eder ve ya etmez.
Hayır kesinlikle asla hak etmez. Bunun hakkında çok da büyük konuşurum yeryüzünden Allah inse bir gideni bir hata yapanı bir daha affetmem. Affedersen tekrar yapar. Yerden yere vurmaya bakacaksın.
Seviyorsan zaten bir şans daha veriyorsun. Vermemek elinde olmuyor. Ama bu şansı verirken bir kere daha yapabilme ihtimalini unutupta herşeyinle onla tutunma. Yoksa yine üzülen sen olursun canım.
En İyi Cevaplar