İnsanlar sürekli ikinci bir şans peşinde ilkini düzeltmek ile kimse uğraşmıyor. Elindeki ilk şansı bile iyi değerlendiremeyen birine ikinci şans vermeyi tercih etmem. İlkinde yaralayan, ikincisinde öldürebilir. #beyazorkidem😘
Tabi her insan ikinci şansı hak etmez affedilemiyecek hatalar vardır aldatmak gibi büyük hataların asla affı olmamalı bunu affeden kişi her zaman aldatılmaya mahkumdur ama küçük mahsum hatalar elbette affedidilebilir birini sevmek ona aşkla bağlanmak kolay değil hayatımızdaki doğru insan olduğuna insnıyorsak ve arada büyük bir aşk varsa küçük hatalarını affedebilirim sudan sebeplerle güzel bir birlikteliğide bitirimenin anlamı yoktur...
Bahsettiğiniz şans faktörü, ilişkinin en temel değeriyle doğrudan ilgilidir: SAYGI En temel faktörü diyorum, sevmeniz için bir ilişkiye ihtiyacınız yoktur. Hatta karşı tarafın bilmesine bile gerek yoktur ama ilişki saygı gerektirir. Konuya dönersek, saygının bir kere yitirilmesi benim için de yeterlidir. Pireyi bahane edip yorgan yakanlardan değilim ama ilişkinin öyle dinamikleri var ki; işte oralarda yapılan bir saygısızlık kabul edilemez, affedilemez
@Naz503 tüm ilişkiler için bir standart belirlemek doğru olmaz ama benim için sadakat ve çiftlerin birbirlerinin itibarını gözetmesi çok önemlidir. Bunlar benim için ilişkide kırmızı çizgidir
Bence her zaman hak etmez özellikle de ihanet güvensizlik duygusu varsa ikinci şansı Güven olmadan vermenin doğru olmadığını söylerim ama şöyle bir şey var. Ufak tefek kavga anlaşmazlıklar her ilişki de olur o zaman şans verilir. Yeter ki bu konuda karşılıklı anlayış iletişim ve birbirini dinlemek olsun. Günümüzde en büyük sıkıntı şu kimse birbirini dinlemiyor herkes ben haklıyım dediği zaman sorunlar ve problemler hiç bir zaman bitmiyor.
Bence Aşk iddialı bir kelime. Aşık olana şans yoktur aşık olmuşsa ya ölür ya aşkıyla olur ne kıyar ne üzer ama kendini paralar her iki cins içinde bu böyle olur mevzu aşksa ama hoşlanmaysa vs. O zaman bindaha denemek daha çok yıpratır bir kerede olmayan ikincisinde olursa bi taraf iki yüzlülük ya da yalancılık yapıyordur
Dini bir söz bu konuya çok güzel misal getiriyor bence.
Kötü ameller ile ölen kişi ruhumu dünyaya gönderinde iyi işler yapayım dermiş can alamkatan görevli varlıklar da şimdi oradan gelmiyor musun diye cevap verirlermiş.
Kıssadan hisse ikinci şansı isteyene bu şansı vermek ahkamlık. Misal derler ki hatamı anladım birdaha yapmayacam. Gerçekten birdaha yapmayacak olan ilkinde onu yaparmıydı?
Bu tür durumlar için hep şu sözü söylerim "Bir şarkıyı nekadar başa sararsan sar çalıcak olan şarkı hep aynıdır"
Hataya göre değişir. Eğer ihanetse affı yok , bir daha yapmayacağını adım gibi emin olsam bile bu anıyı zihnimden silemem ve ona da kendime de ızdırap olurum o yüzden tekrar bir şans söz konusu olamaz. Diğer hatalar için her zaman bir şans daha verilebilir.. Aşk kolay bir duygu değil kolay harcamamak lazım
Her katil olay yerine elbet döner yaşıyor mu diye? Tamamen bittiyse mevzu derinden sarsılmış ise hak etmez. Ufak bir parlama ile ani karar alındıysa hak eder.
Şöyle genel olarak her konuda her ilişki de çok ciddi bir olay yoksa her insan 2. Şansi hak eder. Ama ciddi bi olay varsa haketmez. Hakettirilmemeli de
Aldatma varsa devamı gelir bu ikinci şans kaldırmaz. Ama gençliğin cahilliğiyle ufak tefek anlaşmazlıklar dan dolayı ayrılık olduysa ikinci şans olmalı en azından birbirlerini tanıyorlardır. Hatta ilk tercih bile olabilir
Hayır hak etmez, size değer vermeyen biri ikinci de etmeyecek, hiçbir zaman ne oldu da değeriniz arttı gözünde, inanmayan tatlı söze gülen yüze hepsi boş sizi bir kez üzen hep üzecektir, size hata yapmaktan geri durmayacaktır