Muslumanlar ibadetlerini duzenli yerine getirmese de inanc olarak baglidirlar dinlerine. Anladigim kadariyla kizin tepkisi sert olmus ama o iliskinin yurumesinin cok zor oldugunu soylemek zorundayım. Bizim dinimizde musluman kiz baska dinden biriyle evlenemez. Dinen yasak yani. Ayrica farklı sehirlerden gelen insanlarin evliligi bile kultur farklılıgi sebebiyle sorun yasarken boylesine keskin bir kultur ve inanc farkliligi cok daha buyuk sorunlar cikaracaktir. O yuzden yol yakinken dondugune sevinmelisin. Umarim mutlu olursun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Canim din bahane. Uzuldum senin adina anlattiklarina gore cidden haketmiyorsun ama bir diger kismina bakarsak aslinda haketmeyen o. Guzel bir insansin belli ki baya el ustunde tutup deger vermissin. Bununla gurur duy ve onune bak. O utansin boyle birini kaybettigi icin.
13 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sizin gibi olsa keşke. Yabancı biriyle evlenmek zorunda kalacam artık belli ki.
Soran+1 yılo da doğru da işte ne diyim
Yalnız bir kural vardır yapılanlar söylenmez seviyorsan da sevdiğinin arkasından konuşulmaz herkesin dini kendine oruç tutup tutmamasi seni ilgilendirmez sonuçta kızdan 2 yıl dinini saklamissin baştan soyleseydin burada senin yaptığın biraz...
12 Yorumla
Soran+1 yılönceden ateisttim. Çok kısa süre önce oldum hristiyan. Din konuşmazdık hiç.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTanrının sevdiği kuluymuşsun kardeşim, başı açık olup beyni kapalı insan, başı kapalı ama beyni yine kapalı olan insandan çok daha tehlikelidir...
111 Yorumla
Soran+1 yılZaten müslüman biriyle evlenmem imkansız. Bu kız bile beni terkettiyse kimse bakmaz bana.
Yabancı biri denk gelcek. Evet iyi bir ders oldu bana.
Cevap sahibi+1 yılBak şimdi,16 sene önce bir kızı çok sevdim.. Ailesi kapalı kendi açık biri, dışarıdan baksan çok modern.. Bunun benden hoşlandığını anladım ve teklif ettim ama dedim ki ben Alevi'yim dedim.. Hani insanlıktır baştan söyleyeyim kendimizi kaptırmayalım diye.. Başta olamaz dedi ailem kabul etmez dedi bana.. Aradan 2 gün geçti, kız kendi geldi bana tamam dedi çıkalım dedi.. Biz arabada buluşur alkol alırdık bazen ve kız bana alkolden dolayı biraz sarkardı :) ama cidden öyle, ben çok değer verdiğim için öpmekten ileri gitmezdim.. Bu arada aynı işyerinde idik ve yeni biri işe başladı, bunla aynı kafadandı.. Bu çocuk oruç tutar, cumaya giderdi ve kız beni bir süre sonra kıyaslamaya başladı. Bu süre zarfında bu kız verem olmuştu, çok sigara içerdi.. Bende sürekli ona yiyecek içeçek alırdım ki ben yokken kendine dikkat etsin işyerinde diye, çok üzülürdüm çünkü, sürekli beslerdim onu. Bir kaç ay sonra kıyaslamalar arttı ve ayrılma kararı aldık.. Ben dayanamadım onu görmeye ve işi bıraktım.
Cevap sahibi+1 yılAylar sonunda o işe başlayan eleman bana telefon açtı, bana ne dedi biliyormusun.. Ben dedi buna içirdim, hatta ilaç kattım dedi.. Arkadan yapmaya çalışıyorum bir türlü olmuyor dedi.. Meğerse işyerinde kıza içirmiş, dedim ne haliniz varsa görün.. Allah'a yakın bana uzak kalın dedim.. Ve o kızın bana çok söylediği bir laf vardı, Ben babamın kızıyım derdi.. Bir gün bununla buluştum ve dedim ki cidden babanın kızıymışsın dedim , kalktım gittim.. Diyeceğim o ki hayatını ön yargıları ile yaşayan insanlar hiç bir zaman umduklarını bulamaz aksine hak ettiklerini görür bu dünyada.. Şimdi sen yazınca aklıma geldi bu olay.. Sen sen ol, beyni kapalı insana yaklaşma kardeşim..
Soran+1 yılBöyle çok var galiba bizim gibi en azından :D alevilerde benzer sorunlar yaşıyor.
Ama bencede iyi oldu derin düşününce anladım. Evlenecek kız kalmadı :D
Rumlarda türk olduğum için almaz gibi :D :D
Yabancılara kaldık ne diyim. Ülkemden birini bulmam zor :D- +1 yıl
Alevi olanda ayrım yapıyor olmayanda. Bir alevi olarak ben de bunu söylüyorum ve mezhebimi değiştiricem. Kızdan böyle uzaklaşman bence iyi olmuş
Cevap sahibi+1 yılHatta o verem diye o kıza aldığım bütün yiyecek içecekleri ben iş için il dışında iken o çocukla birlikte yiyip içip oynaşıyorlarmış.. Düşün benimle çıktığı dönemler, halbuki ben hiç bir zaman bir kızı ne aldattım nede kullandım ve çok zoruma gitti.. Ama Allah işte, hakettiğine hakkını veriyor.. Üstelik ben öyle yakışıklı bir adamdım ki şirkette bütün kızlar peşimdeydi bu halde bile bir gün yanlış yapmadım, Allah korkusu var sonuçta, kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına yapamam derdim.. Ama dindar görünümlü ırıspı beni her şekilde aldatmış o çakalla, oda onu bir güzel kullanmış.. Öyle işte, aman uzak dur kardeşim.. :)
Cevap sahibi+1 yıl@IIIIDEVRİM Alevilerin ayrım yapmasındaki sebep o kişinin ileride mutlu olamayacağı ile ilgili, onlar gibi dini görüşlerden değil kardeşim..
- +1 yıl
Allah herkese hakettiğini verir merak etme. Böyle karaktersiz kadınlar görünce kadınlığımdan utanıyorum. Allah hayırlısını nasip etsin kardeşim
Cevap sahibi+1 yıl@IIIIDEVRİM Aynen öyle, Allah dağına göre kar verirmiş.. O yüzden ne buldum değil, ne olabildim demeliyiz..
Soran+1 yılSeninki sırlar dünyası gibiymiş ya :D :D
Öyle evet artık iyi bir ders aldım diyebilirm.
Sağol yorumların için.
Cevap sahibi+1 yılAynen kardeşim bakma sen bu yozlara.. Bunların işi gücü din ama bu saatte buradalar.. Neyse kardeşim :) Sen git Deist birini bul, onlardan zarar gelmez..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılKız iyi bir müslüman olmasada şöyle düşün din için dememAllah için olarak düşün ikinizin inandığı şeyler farklı ve bize haram sayılıyor bende olsam ayrılmak yerine ilk müslümanlığa davet ederdim ikna etmeye çalışırdım seçim şu Allah mı yoksa bir fani mi üzgünüm ama bende yapamam her hatamda bana şah damarımdan daha yakın olup beni asla bırakmayan kişiye ihanet olur bu
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. siyasette ayrım kaldıramam ama din konusunda muslumanlık hosgoru dınıdır.. saygı duyarım hatta sevgılım/kocam hristiyan ya da başka bir dine yakın hıssedıyorsa kendını onunla beraber gerekirse kiliseye de giderim vs.. cocugum da ılerde hem anne hem babasının dinini araştırır kendine yakın olanı seçer.
01 YorumlaBırak gitsin. Dinine bağlı olsa hadi tamam diyeceğim. Ama sırf din için koskoca 2 yılı siliyorsa, asıl sen hiç arkana bakma herşeyi sil derim.
20 Yorumla
+1 yılüzüldüm , din meselesini daha erken söylemeli ya da belli etmeliydin ama kandırılmış hissetmiş olabilirde :\
20 YorumlaSevinmelisin bence demekkki o senin sevdiğin kadar sevmiyormuş seni. Yoksa sevgi herşeyden üstündür -_-
10 Yorumla
+1 yılBende ederdim. Sen dinine bağlıysan ben de bağlıyım. Ve benim dinime göre gayrimüslimlerle evlenmek caiz değil.
34 Yorumla
Soran+1 yılHiç mi değeri yok yaşadıklarımızın?
- +1 yıl
Sen din, inanç gibi önemli bir olguyu hiçe saymışsın. Resmen 2 yıl boyunca kandırmışsın kızı. Ne değeri? Madem bu kadar seviyordun kızı, güvenini kırmayacaktın.
- +1 yıl
@Parradox Hristiyan biriyle evlenmek tahrimen mekruhtur. Yani harama yakındır. Bu yüzden caiz değildir. Emin ol bu konularda sizlerden daha bilgiliyim.
Herkesin hayatına kimse karışamaz. Kız sözde müslüman da olsa ailesi gercek müslümanlardır ve seni onaylamayacaklarını düşünmüştür. Müslüman bir bayanın da gayrimüslim bir erkekle evlenmesi dogru degildir. Cunku dinde erkegin otoritesi ön plandadır dogan cocuklar da babanin dinine mezhebine bilmem nesine göre doğar. Mesela ben türküm , kürt bir adamla evlenicem ve cocuklarim kürt olacak bunun gibi..
00 Yorumla
+1 yılSen kırılmaktan bahsediyorsun, söz konusu "YARATICI" beni ve tüm kainatı yarattığına inandığım Rabb bana Müslüman olmayanla evlenemezsin diye emir vermiş. Şimdi ben sırf kırılmasın diye fani bir insan için 'yaratanın' emrine karşı mı geleyim? Bu kadar basit mi?
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam o da doğru haklısız sizde
+1 yılKusura bakma ama ben de muslumanim ve dinime gore Hıristiyanlarla birlikte olmayı gec onlara benzemek bile beni dinden çıkarır. Bu yüzden ben de kendi dinimden bir insan isterim.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence ikiniz içinde iyi yapmış. Çünkü din gerçekten önemli. Çocuklar bölük börçük büyüyecekler sonra İslam açısından nikahınız düşmüyor yani zina etmiş sayılır. Bence evlenseniz daha kötü olurdu (ileride) çocuklar içinde.
16 Yorumla
Soran+1 yılsevgi ne olacak ama?
Yabancı kızla mı evlenecem ilerde :D
Cevap sahibi+1 yılTrollsün yani hım
Soran+1 yılTroll mu?
Kendi ülkenden biriyle evlenmek istemek neresi saçma?
Cevap sahibi+1 yılSaçma değil dini açıdan seni de kurtarmış hristiyansın çocuklarını ne kadar müslüman yetiştirmek istersin?
Soran+1 yılSevgiyle hallederdik diye düşündüm ama olmuyor demekki
Cevap sahibi+1 yılKültür din bunlar önemli
Aşk İlişkileri konusunda 896 cevap paylaştı. Dininden dolayı değil ama ne istediğini bilmediğinden dolayı edebilirdim. Ateizmden hristiyanlığa geçiş aşırı saçma bana göre.
03 Yorumla
Soran+1 yılO olaya hiç girmeyelim. İnanmazsınız bana.
Soran+1 yılBenim yaşadığım olaya kimse inanmaz zaten yani normal yoksa hiç aklıma gelmezdi incil tevrat okumak
- Aşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılHak etmemissin cok yazik olmus ama iki yil cok uzun bir sure nasil anlayamamis ki cok sacma.. Ama din onemli bir boyut bende ne kadar sevsemde ayrilirdim diye dusunuyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılAteisttim baya bir süre sonradan baya bir araştırma yptm öyle oldum.
Din konuşmazdık öyle. Hak verir oldum zaten bir müslümanla olmaz artık benim için. Bu kız bile reddettiyse.- +1 yıl
Din konusmazdik ne demek birkac ay degil koskoca iki yil mutlaka insan anlar bir sekilde ayrica ha ateist ha hristiyan ne farkederki kizin cinsligi
- +1 yıl
Hatta onada yazik olmus sonucta uzulmustur o da bilemezsin en iyisi olmus hakkinizda
bence bahane olarak bunu kullanmış olabilir akıl işi değil çünkü
10 YorumlaDoğuştan mı hristiyansin sonradan mı kendi isteginle oldun
02 Yorumla
Soran+1 yılKendi isteğimle oldum
- +1 yıl
İşte bu daha kötüsü... Yani müslümanlıkta bulamayıpta Hristiyanlıkta bulduğun ne var çok merak ediyorum orası ayrı bir konu zaten saygı duymaktan başka bir şey düşmez bana neyse soruna gelince burası Türkiye paşam kimse kolay kolay kabul etmez bu durumu bende olsam kabul etmem büyük konuşmak istemiyorum ama ilerde ki cocuklarimi camiye götüren bir baba isterim hayatımda kiliseye değil buralarda pek hoş karsilanmazsin sen yani evlilik dediğin boyut bambaşka bir şey işin rengi burda değişiyor kaldı ki kız kabul etse bile aile faktörü var onları ikna etmek çok daha zor
+1 yılBende bırakırdım
Yaptıklarını da niye söylüyorsun11 Yorumla
Soran+1 yılsevgimi göstermek için sevdim mi tam severim. popi olmaya çalışmam.
sen de müslüman ol bence ben sevgilimi müslüman yapmıştım gayet de mutluyduk
14 Yorumla
Soran+1 yılİslamdan döndüm ben o imkansız :D
Soran+1 yılBen islamdan deizm sonra ateizm en son hristiyanlık. Tüm kitapları okudum. Bide ruhani bir durum yaşadım ben kimse inanmıyor onu diyince
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim babam da hıristiyan annem müslüman hiç sorun olmamış bence din yüzünden sevdiğin insanı bırakmam çok aptalca. Aynı şeye inanılıyo sonuçta nasılı önemsiz. İbadet şekilleri sorun yaratmamalı
09 Yorumla- +1 yıl
Sen nesin?
Cevap sahibi+1 yıl@TheAnestezist müslümanım benim seçimime bıraktılar 18 yaşımda seçmemi istediler ben de devam etmek istedim
- +1 yıl
Ne guzel
Cevap sahibi+1 yıl@TheAnestezist :) siz bu engeli aşmaya bakın kıza ulaş bence
- +1 yıl
Soru sahibi ben degilim araya kaynadim sadece 😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@TheAnestezist ay hahaha hatlar karıştı çok özür
- +1 yıl
Ahahaha rica ederim efendim
Cevap sahibi+1 yıl@TheAnestezist 😬😬😬😬
- +1 yıl
🙊🙊😂😂
Yahu ne üzüleceksin yobaz müslüman bozuntusuna
23 Yorumla
Soran+1 yılÜzülmüyorum artık. Daha iyi oldu. Sevgi yokmuş demekki
Soran+1 yılYalnız kaldım kısaca :D :D neyse hayat işte alışcaz.
Sirf din yüzünden ayrılması çok saçma bence başka bişey var dini bahane etmiş
04 Yorumla
Soran+1 yılyok zannetmem yani meslekten dolayı iyi bilirim insanları.
Artık bıraktım zaten bu olaydan sonra evlenme işini.
Soran+1 yılYok. Müslüman zannetmiştir büyük ihtimal. Din konuşmazdık sadece bir kez kurban bayramı için mesaj attydı bende üzülmesin diye attydm :D
Ben ona diyeektim ama o öğrendi işte :D incil falan görünce evde :D
+1 yılAile baskısından korktuğu için yapmış olabilir çoğu böyle zaten lafta müslüman.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam bende ayrilirdim. Muslumanlik benim icin herseyden once gelir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsende din değiştir kardeş o zaman bunu dünyada yapan çok insan var.
11 Yorumla
Soran+1 yılHristiyanlığa sonradan geçitm ben yani ateisttim ilk. Tüm kitapları okudum. Huzurla doldum hirsityanlığı seçince. Değiştirmem olanazsız yani.
+1 yılBence pişman olur o dert etme
11 Yorumla
Soran+1 yılZannetmem fena küfür etti bana. Her şeyi bitirdik artık. Zaten direk karşına biri çıkar güzel kızdı baya.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl2 yıldır kizdan dinini mi sakladın? İyi yapmış
34 Yorumla
Soran+1 yıldin konuşmadık hiç. Kısa süre önce oldum. Ateisttim önceden. Diyecektim aslında
- +1 yıl
Ya yeme beni insan 2 yıl boyunca hiç mi dinden konuşmaz, ulan 1 yıl boyunca onlarca dini gün var. O günler bile yeter konuşmaya.. Kısa süre önce ateistlikten hristiyanliga geçip aşırı bağlanmak? Bu da düşündürücü..
Soran+1 yıldoğru diyorum. direk bir karar verme değildi. tüm kitapları okudum öyle karar verdim teker teker.
- +1 yıl
Bu mevzular şakaya gelecek mevzular değil. Sen resmen kızdan dinini saklamışsın. Kızın kendine göre tercihleri olabilir. Baştan bunun önünün alabilirdi. Ama izin vermemişsin. Haketmişsin kısaca, geçmiş olsun.
Bahane aramış olabilir mi
04 Yorumla
Soran+1 yılYok zannetmiyorum. Ben bekliyordum bunu zatende biraz daha güzel davranıyım belki şey yapmaz dedim ama gitt işte :D
Soran+1 yılKaderim böyle işte :D ilerde biri çıkar umarım.
+1 yılBende terk eder asla kabul etmezdim
00 Yorumla
+1 yılLa ilahe illallah de gerisi kolay.
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz :D
- +1 yıl
Keşke olsa...
+1 yılmüslümana güven olmaz. Hatayı en başta yaptın sen.
00 Yorumla
+1 yılBu onun tercihi. Saygi duymak gere
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 974 cevap paylaştı. Üzücü olmuş ayıp etmiş
00 Yorumla
+1 yılBırak kanka, Tanrı'sından bulsun.
00 Yorumlakabul etmezdim.
010 Yorumla
Soran+1 yılniye
Soran+1 yıldoğru aslında çok sevmiştim ama en doğrusunu gene o yapmış. Ders oldu iyi bir.
Soran+1 yılArtık zaten bir araya gelme ihtimalı sıfır. Tamamen bitti. Fena küfür etti bana ama şimdi hak verir oldum derin düşününce.
Benim gibilere bu ülkede galiba eş yok. Sorduklarım hayır olmaz dediydi arkadaşlar falan . Nabız yokladıydım.
Ya evlenmeyecem ya da yabancı bir kız denk gelecek :D
Soran+1 yılTürk muğlalıyım :D
Soran+1 yılYok müslüman onlar da ben onları takmam kafaya kendileri zaten biribirini yiyor :D :D
Lisedeyken kuranı baştan sona okudum araştırdım hadisleri dinden çıktım resmen.
Deist, ateist, agnostik karışık gittim. Bir gün aklıma isa geldi. İncil, tevrat ve zebur u aldım ve mantıklı geldi bida bana resmen hitap etti. Onuda baya bir araştırdım.1.5 yıl araştırdım hirsitiyanlığı. En sonunda iman ettim.
Ailemin haberi yok bilsleler keserler :D zaten takmıyorum onları. Zor bir hayatım olmuştu küçükken. İncil sayesinde bambaşka bir adam oldum ama galiba bu hayatta ya da bu ülkede işim zor baba olamıycam gibi. Umarım bir türk gelir ama zor. Yabancı kız bulcam mevburen :D
Olabilir. Kültür farkı olusur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılBirak kizi ya
00 Yorumla İyi olmuş
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler