Arkadaslar ben üniversite mezunuyum kariyer planlarım var yüksek lisans yapıyorum erkek arkadaşım ise lise mezunu başlarda bir sorun yoktu aramızda bu konuda ama şimdi şimdi farkediyorum ki çok cahil benden 5 yaş büyük ama kendini hiç geliştirmemiş işsiz şu an iş arıyor ama bulamıyor bir türlü. Geçenlerde cv hazırlaması gerekiyordu bilgisayarda becerememiş sadece yazı yazacak bu kadar basit bir şey. Bir konuda ben bir şeyden bahsederken şu an çocukların bile bildiği konularda o ne demek o ne oluyo gibi sorular soruyor. Yok artık bunu da mı bilmiyosun diyorum içimden. Hiçbir bilgisayar programını bilmiyor. Kendini hiç geliştirmemiş giyim konusunda da aynı iş görüşmesine giderken olmayacak şeyler giyiyor. Ve her konuda fazla övünüyor. Bunlar artık benim gözümde büyümeye başladı. Başlarda hiç problem etmezdim. Ama bir arkadaş ortamına girsek ağzından çıkan her kelime bilgisiz oldugunu gösteriyor. Kendimi yüksekte görmek değil benimki yanlış anlamayın nolur. Ne yapsam konuşsam mı eğit kendini diye biraz ama yanlışta anlar ve bu yaştan sonra fayda eder mi? Ben 23 o 28 olacak yakında. Herkese teşekkürler şimdiden.
Cevabın nedir?
+1 yılBenim sevdiğim çocuk da öyle. Ailem sürekli baskı yaptı sen üniversite mezunu olacaksın o liseyi zor bitirmiş kültür farkı olacak vs vs... insan sevince katlanır derler ama bilmiyorum. Sevdiğinle tartışacağın konu konuşacağın birkaç bilimsel mesele olmayınca boş geliyor herşey. Ben adama felsefeden bahsedince yüzüme tuhaf bakıyor mesela. Tamam diyorum başka konu açıyorum yine aynı. İlgi alanımız bir değil anladın mı? Tıpkı senin gibi. Bu ileride çok problem olacak. Kendini geliştirmek isteyen biri olsaydı eğer emin ol şimdiye kadar bunu yapardı. Ama yine de şans vermeyi dene. Onu birkaç kursa yönlendir. Atıyorum gitsin komek te bir tane kursa. İzinli olduğu bir gün 2 saat sadece. O bile yeterli. Kültür farkı emin ol çok zor. O seni anlamayacak sen onu çok yüzeysel bulacaksın. Taşlar oturacak zamanla
29 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın beni anlayan birisi çıktı sonunda. Ben ona şans veriyorum zaten sevdiğim için ama ileride nasıl bir duruma geliriz bilemiyorum :((
- +1 yıl
Emin ol ona onun istediği kadar yardım edebilirsin. Sen istediğin kadar anlat kurslara gönder kitap okut o istediği kadarını yapar. Bir iki ay sabret. Baktın olmuyor usulünce ayrıl
Soran+1 yılBu yaşa kadar bir çok konuda bilgisi olması gerekirdi diye düşünüyorum. Ihtiyaç duyup araştırmalıydı ama hiç öyle isteği yok hala araştırmak uğraşmak yerine bana sorar yapmamı ister. Ailem durumu öğrense asla izin vermezler. Ne okul okumuş ne bir işi var derler. Aklım çok karışık anlayacağın
- +1 yıl
Bir insanın görünüşüne değil beyninin içindeki fikre aşık olursun. Eğer bir insanın fikri yoksa onun üzerine toprak atabilirsin. Aileler hep aynı benim ailem de istemez. Ben bir ortama girdiğim zaman konuşmamla ozguvenimle farklı düşünce tarzımla hep dikkat çekerim. Yanımdaki adamın da bana ayak uydurmasıni beklerim ister istemez. Sabredersin ama bir süre sonra ilişki catirdamaya başlar. Ya o bilir haddini çeker gider ya da sen. Tabi yine senin kararın ama sizin ilişki çoktan bitiş aşamasına girmiş bence. Ve bu ilişki senden değil ondan bitecek
Soran+1 yıl:( senin bitti mi
- +1 yıl
Evet. O bitirdi. Çok ağladım hırsımdan ama işte
Soran+1 yılSonumuz hayrolsun :(
- +1 yıl
Takılma. Soğuyunca sevgi felan kalmıyor. Zaten birşeyleri tartışıp yeni şeyler öğrenemedigin insanı kalıcı sevemiyorsun :)
Soran+1 yılTeşekkürler yorumun için çok sağol
+1 yılAynı durum bende de vardı, ben üniversite mezunuyum hatta yüksek lisans bitirdim ama O lise mezunu bile degildi hiç kendisini gelistirmemis biri güncel konulardan bihaber, sevgiden yana bir problem yok hatta çok iyi anlaşıyoruz arkadaş olarak çok iyiyiz ama daha ilerisini göremedim şimdi nişanlandı başka birisiyle nişanlandığı kişi de üniversite mezunu ama genel mânâ da daha denkler aile baskısından oluyor birde zorluyor evlenmesine şimdi böyle bir yola girdi ama kafamız hala çok karışık
00 Yorumla
+1 yılYazının ortasına kadar zor okudum ki bu yazdığın kişi senin sevgilin bilmeyebilir anlamayabilir öğrenmemeyebilir ama bu demek olmuyor ki o cahil o bilmiyor sevgilini küçük ve cahilliğini bir da söyleneceğine Ada'm akıllı sevgili olup ona yardımcı olman onun üzerini örtmen en büyük erdemliktir. Sen Nasıl okumuşsun ben senin gibi 50 okumuş insanı cebimden çıkarırım senin gibilerin ne sevgiye ne sadakata nede anlayışa ihtiyacı vardır senin gibiler anca aldatılıp ağlatılmaktır size böyleleri gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden bu kadar ön yargılısınız. Ben burada sorunumu dile getiriyorum yaşadıklarımı anlatmaya çalışıyorum. Bazı şeylerden bahsetmesem yorumlarda bişey olmaz herkes her şeyi bilmek zorunda değil diyebilirler. Asla ben sevgilimi küçük görmüyorum. Demek istediğim her yaştan insanın yapabileceği şeyleri bilmemesi yapmaması. Ben ona öğretmek istediğimde ise söylediklerimi aşağılayıp kendini üstün çıkarıyor. Bilmemek ayıp değildir asla ben öğrenmemek istemesini anlamıyorum.
+1 yılHaklisin. İnsan kendini her alanda gelistirmeli. Sürekli gelişime acik olmalı. Bazen insan konuşmadan bile kendi kendine düşünmeli. sonuçta üni bitiriyorsun yuksek lisans falan yapıyorsun. NW bilim düşünmesi gerekirdi
04 Yorumla
Soran+1 yılLise mezunu olduğu için iş konusunda da hep problem var ilerde çok sorun olur mu bilmiyorum
- +1 yıl
Mesleği yok mu
Soran+1 yılHayır yok
- +1 yıl
Tamam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
9Cevap
+1 yılSeni çok iyi anlıyorum aynı durumu şu an ben de yaşıyorum tek farkla benim erkek arkadaşım üniversite mezunu ama kendini gerçekten geliştirmemiş hobileri, uğraşı olmayan bir insan ben kitap okumayı, film izlemeyi, gezmeyi, seviyorum bir çok hobim var keyif aldığım..
Adamın tek yaptığı işten eve geliyimTV izleyip çay içip gece 10:30ta uyumak
O 26 ben 25 yaşındayım maddi imkanı yoktur oyüzden hobisi yoktur belki demeyin çünkü hemen hemen aynı ekonomik düzeye sahibiz ben hemşireyim o ise koruma infaz memuru..
Kitap veriyorum okusun diye 2 ayda 100 sayfa okumuyor, bir film açıyorum en sevdiğim film izliyoruz başka şeylerle uğraşıyor sonra ben anlamadım filmi diyor bir sürü kitap sayıyorum okumamış hiç birini, film sayıyorum izlememiş hiç bu kadarda ot gibi yaşanmaz arkadaşlar..
Bir yılı devirdik ilk başlarda şiirler atardım ona sevdiğim ezberden okurdum ona sevdiğim müzikleri gönderirdim karşılığını göremeyince onlarında bıraktım. Ortak bir nokta olmayınca konuşacak paylaşıcak bişy de kalmıyor. O işinden ben işimden bahsediyorum birde hava durumundan resmen, seviyorum onun da beni sevdiğini biliyorum ama sürekli ileriye yönelik konuşuyor ve ben sessiz kalıyorum çünkü evlilik ilişkiyi monotonlaştıran bişyken biz şu an bu haldeyiz ilerisini göremiyorum maalesef kırmakta istemiyorum bişy diyemiyorum ama devam etmek istemiyorum00 Yorumla
+1 yılyani sevdigin insan nihayetinde kırıcı bişey söylemek istemem artık kendine yakıştırmamamaya başlamışsın sarkı sana gelsin
https://www.youtube.com/watch?v=MShKDYH4GQA17 Yorumla
Soran+1 yılKendime yakıştırmamak kendimi üstün görmek değil bu yapmayın. Sevgim konusunda hiç bir eksiklik yok seviyorum onu
- +1 yıl
hayatını etkileyecek acıkcası sen öyle birisi olmasan bile cevrendeki kişiler sürekli telkinde bulunacak evlenseniz dahi çok saglıklı olmayacak kusura bakma ama ddüşüncem bu yönde
Soran+1 yılAilem zaten asla istemeyecek biliyorum her konuşmada o zaten kendi gibi kariyer sahibi birisini bulur evlenir diyorlar. Bir yandan baskı yapıyorum üniversiteye başla diye ama bu yaştan sonra okul mu okuyacağım diyor. Sonra sevgim geliyor aklıma nolcak sanki diyorum. Ama bir süre sonra da yeter diyip yorulmaktan korkuyorum
- +1 yıl
her ikiniz içinde zor benden yaşça ikinizde küçüksünüz sözün bittigi yerdesin empati yapıp onun yerine koydugunda farklı senın yerine koydugumda farklı düşüncelerdeyim sen kendini onun yerine koydunmu hiç o okumuş biri olsaydı eger bırakırmıydı seni ( bu erkek için farklı ama) eger sonuna kadar gideceksen hiç bir şekilde üstünlük yapmaman lazım kırmaman lazım ezmemen lazım bunları iyi düşün.
Soran+1 yılAsla onu kıracak bir şey demiyorum aksine dikkat ediyorum onu kırmamak için kendisini küçük görmesin diye. Erkek için durum farklı olur kadınlar yanında daha güçlü kendilerinden daha baskın erkekler istiyor. Erkekler ise tam tersi çoğunluğu sözünü geçirecek kadınları tercih ediyor. Umarım sorun olmaz aramızda bunlar çünkü onu çok seviyorum
- +1 yıl
Hayirlisi olsun
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum
Ozaman sen egitmeye baslasan.. bilgisayar bilgisni geecc ama kitap okutsan sevgiline sart koysan.. bir kutuphaneye uye yapsan her 15 gune bir bir roman bitireceksin desen.. ayrica sen ne mezunusun?
08 Yorumla
Soran+1 yılSosyoloji mezunuyum ben şuanda da yüksek lisans yapıyorum. Bir kaç kez uyardım sıkılıyorum evde dedi kitap oku ingilizce öğrenmeye çalış dedim ne yapcam ingilizceyi ben yapamam dedi. İsrar edince de sen biliyosun da ne oluyor sanki diyor. Bazı şeyleri anlatamıyorum
- +1 yıl
Hiim iyide okumana bari bisey dememiss.. sana direk ayril demicem ama biraz yontmaya calissan. bu kitap okutma isinin uzerinde dur bence anca ozaman gelisirr beyni. tv yi yasakla. hem ickisi sigarasi varmi? Ozelliklede icki eger ickisi varsa hemde cahilse bence bir daha dusun derim!
Soran+1 yılAlkol ve sigarası var. Tv başından kalkmıyor ki. Kitap konusunu dedim umursamadı hiç tekrar vurgularım ama fazla üstelediğimde de beğenmemeye mi başladın beni diyor. Incitmeden bir yolunu bulmam gerek galiba
- +1 yıl
İnciteceksin! Gerekirse yakasina yapiss.. kitabi al kafasina vurr! Tv yi bozz! ickiyi lavaboya dok. hatta sigarayi yak uzerinde sondurr. adama bakya senin gibi bir okumus kizi bulmuss bide neler yapiyorr.. bence hic acimaa yont! Hatta aciktan iki yillik bir uniye gitme sarti bile koy.. okusun oyle alsin seni..
Soran+1 yılAçıktan okumasını söyledim ama yapamam dedi. Belki de dediğin gibi yapmalıyım şartlar koymak faydalı olabilir
Soran+1 yılO son seçeneği yapamam seviyorum onu. Canıma tak ettirmedikçe umarım hallederiz. Teşekkür ediyorum
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 896 cevap paylaştı. Olduğu gibi kabul etmeyeceksen ayrıl. Sen istiyorsun diye kendini geliştirmek zorunda değil maalesef
06 Yorumla
Soran+1 yılBen istiyorum diye değil zaten kendisi için geliştirsin istiyorum. Daha iyi bir hayat için daha iyi bir iş için
Soran+1 yılOlduğunu yüksek lisansa başlarken dile getirdi. Yüksek lisans yapmasan olmuyor mu sen yükseldikçe ben küçülüyorum diye espri ile söyledi
Soran+1 yılBen de onu diyorum asla lise mezunu diye takılmadım olabilir herkes okuyacak diye bir kaide yok. Benim derdim kendini hiç geliştirmemiş olması. Ama umarım biraz değişir
28'e kadar eğitmemiş, 40'ta eğitip, 35'te falan mı evleneceksiniz?
05 Yorumla
Soran+1 yılBaşta sevgiden mi göremedim bilmiyorum ki ama şu an da seviyorum bağlandım. En ufak şeylerde bile bana soruyor. Ve bu halde bile her konuda kendini üstün gorüyor
Soran+1 yılZeki olsun mükemmel olsun istemiyorum ben sadece gözü açık olsun en azından araştırsın istiyorum
Soran+1 yılUmarım değişir
Kültür farkı kım ne derse desın sıkıntı bu konu bu kadar
03 Yorumla
Soran+1 yılSevgi yönünden bir sorun yok çok seviyoruz başlarda da zaten bu yüzden farketmedim demek ki
Soran+1 yılEvet o kadar farklı ki sanki o çok geriden geliyor gibi
ileride zaman zaman sorunlar yaşayacaksınız muhtemelen, en azından bazı şeyleri kabul etmesini sağlasan
04 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum onu kırmadan ama artık daha ısrarcı olacağım sanırım
Soran+1 yılÖyle yapacağım teşekkür ederim
Bence o sorun olur ileride sen sorun etmiyosum ama o konusmasini bilecek bilmiyosa susacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu yaştan sonra ne kata bilir ki bence uçurum var arada sen çok olgunsun.
05 Yorumla
Soran+1 yılNe olacak bilemiyorum. Seviyorum da
Cevap sahibi+1 yılZamanla sevgin nefrete dönüşür. Çok yıpranırsın yani. Kafa uyumu çok önemli. Böyle silik asalak insanlardan nefret ediyorum yanlış anlama da.
Soran+1 yılIlerde çok problem olur mu bilemiyorum ama şu an seviyorum
Cevap sahibi+1 yılUmarım her şey gönlünce olur.
Soran+1 yılUmarım çok teşekkür ederim görüşün için
Aynı sıkıntıyı yaşıyorum ben 7/24 telefon bakıyorum ama bir konufa rahatım çünkü kız arkadaşım yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıltabi palazlandın ya beyenmessin adamı kimse yanında yokken belki o vardı
18 Yorumla
Soran+1 yılBeğenmemek değil çok seviyorum ben onu
Cevap sahibi+1 yılgeliştiremezse nolcak kendini?
Soran+1 yılBilemiyorum işte onu
Cevap sahibi+1 yılbırakma sen yönet onu geliştiricektir kendisini
Soran+1 yılAh dinlese beni uyarılarımı dikkate alsa
Cevap sahibi+1 yılalmak zorunda alıcak seni dinlememeyi biliyorsa her şeyi yapar o merak etme
Soran+1 yılUmarım
Cevap sahibi+1 yılum um
O ilişki yürümez çok pişman olırsun
01 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum
+1 yılyok.
02 Yorumla
Soran+1 yılYani
- +1 yıl
yok yani
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz