Çocuk musun? Küçük çocuklar gibi ağlayacak kadar üzülüyorsan evlenme. Öyle bir günde mutlu olunması gerekir. Bir arkadaşımın yakında nişanı var "Ben annemden nasıl ayrılacağım ben çok ağlarım." diyor. Evlenecek işte ev bakıyorlar. Kız annesinin evine yakın olsun istiyor. Çok gıcık hareketler bunlar. Erkek olsam soğurum. Böyle itici geliyor bana. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılYetiştirilme tarzıyla da biraz alakalı. Birey olmaya önem verilmiş bir aile tarafından yetiştirilirsen iş daha kolay fakat aile bağları kuvvetli aile tarafından yetiştirilirsen biraz daha zor. Hastalıklı yetiştirme tarzları da var. Aileler bilmeden kızlarını aşırı bağımlı yetiştiriyor kızlarının bir gün evden ayrılacağını düşünmeden o yüzden de bir şeyler daha problemli gelişiyor.
Soğuma işine gelince ben eş adayımın gözyaşının tekinin akmasına dayanamam ama ağlarsa da ağlar. Benim için ağlaması değil neden ağladığı ve ailesiyle nasıl bir ilişki tarzı olduğu önemli. Her şey sağlıklı geliyorsa yılların vermiş olduğu normal bağa yorar ve anlayışla karşılarım. Abartıya kaçtığında iş değişir. Ev anneye yakın olabilir. Yarın bir gün bebek dünyaya geldiğinde bakıcı yerine anne öncelikli olacağı için kendi evini de ihmal etmemiş olur. Hem de eşim olacak kişi evlilik sürecine biraz daha hızlı adapte olur. Zamanla da alışılır. Yeter ki hayırlı eş adayı olsun ve yüreğimiz sinsin. Hepsi gelir geçer.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılDovulesi insanlar.
22 Yorumla- +1 yıl
Hatta boylelerinin nikahi dusurulsun bence.
Soran+1 yılÇekici diyenler bile var. İşte kafa yapısı enteresan bunların.
Cocuk musun demen yanlis. Insaniz tasdan yapilmadik kalbimiz var duygularimiz var. Evlenmek cok buyuk bir adimdir buyuk bir degisikliktir insanin hayatinda. Her kisi bu degisiklige farkli tepki/duygu verir. Bazilari korkar, merak eder, tedirgin olur. Bu yasa kadar hep ailenle vakit gecirdin seni buyutuler zor zamanlarinda hep yaninda oldular. Sonucta o evden ayriliyorsun baska bir eve geciyorsun baska biriyle bir hayat kurucaksin. O ayrilikta insan olarak duygulaniyorsun. Bir insan isten ayrilirken bile biraz duygulanir veya okulunu bitirince duygulanirsin birazda olsa. Dusun buda ailen yani. Tabiki birbirini yine gorursun tel konusursun ama sonuc olarak bir degisimdir.
32 Yorumla
Soran+1 yılValla benimde duygularım var ama ben bunu saçma buluyorum.
Sevgilimin ablası evlenmesine rağmen neredeyse her zaman annesinin evinde, aşırı gıcık bir durum bence 😒
217 Yorumla
Soran+1 yılİşte bak bir de bunlar var. Ya varya öyle kadından adam ayrılsa haklı yani. Ya sen evlenmişsin senin hergün ananın evinde ne işin var o zaman niye evlendin valla bu ne enteresanlık ben anlamıyorum.
- +1 yıl
ama ben mesela gece özelimi yaşarım evimde.. annemde kalmak değilde yakınlarda evim olsun gündüz arada akşam keyfe keder gideyim kalmak zorunda değilim ve bir arkadaşım var başka evleri olmadığı ve gelinin ailesininde evi olmadığı için oğlul anne baba kardeş ve gelin aynı evde idare ediyorlar..
- +1 yıl
@kınetix ev olmama durumunu anlarım. Şahsen ben sürekli aile etrafında olmayı hoş bulmuyorum, her insan farklı. Ben de annemi severim ama maksimum ayda bir ziyaretine giderim, haftada bir telefonla görüşürüm hal hatır sormak için. Bana yapış yapıl vıcık vıcık geliyor bu tavır yapacak birşey yok :)
Soran+1 yıl@kınetix Çok akıllılar. İdare etmek nedir kafasızlık başka şey değil.
Zaten ayrı eve çıkamayanlar evlenmesin.
Valla benim gözlemlerime göre ailelerle fazla samimi olmak iyi değil her şeye burnunu sokuyorlar. Hiç uğraşılmaz.
Karı koca kafasına göre takılır. Eşiyle ve işiyle ilgilenir. Bunları benimseyemeyenler ancak anasının yanına gider işte.
Soran+1 yılEn itici erkek tipi. Evlenince bile ailesiyle birlikte yaşamak isteyenler ya da bunu normal bulanlar.
Anlayışla ilgisi yok bunun.
Soran+1 yıl@kınetix Tamam işte en itici erkek tipi. Bence.
Soran+1 yıl@kınetix Evet iticilik, erkeklerde en nefret ettiğim şeydir bu. Bir de birlikte yaşama konusunda anlayış diyosun bu kadar mantıksızlık olmaz.
Belki kadın evde şortla dolaşacak?
Belki televizyonunu uzanarak izleyecek?
Belki eşine sarılmak öpmek isteyecek?(Napacak dur bir yatak odasına gidelim diyecek heralde, böyle saçmalık.)
Belki eşiyle birlikte film izleyecek?
Belki tartışacaklar?
Karı koca birlikte yalnız yaşar. Normali budur.
Eğer bir kadın evlenince böyle rahat yaşayamıyorsa resmen kendi evinde değil evde misafir konumunda olur.
Bir erkek böyle bir evliliğe razıysa resmen evliliği yatak odasından ibaret olarak gören bir insandır.
Ayrıca kadın hergün annene babana hizmet etmek zorunda değil. Hasta olmadığı sürece.
Aile bağlarını bu kadar düşünüyosan karının ailesiyle de yaşayacaksınız o zaman. Belki senin gibi çok düşkün olur, bir tek senin annen baban yok.
Çıkın bu kafalardan.- +1 yıl
ya yaşanmaz diye bir kural yok.. bu yeni evlilerin anlayışına bağlı karşılıklı anlayış varsa anne babada iyi niyetliyse olur.. hem yerine göre faydalıda olur büyükler yol gösterici olurlar gerektiği yerde.. sorunları çözerler.. önemli olan karşılıklı anlayış o olursa senin yukarıda belirttiğin şeyler bir şekilde hallolur.. senin gibi düşünende var tabi yok değil ama benim gibi düşünende var.. peki birde şöyle.. düşün sen bir evlilik adayısın tek başına yaşayan çok yaşlı bir annen ya da baban var ve yaşıda ilerlemiş 60-70 falan var senden başka kimsede yok evlenmeden önce ona arkadaş evden ayrılıp yalnız başına bırakır gidermisin.. ben yapmam bir ara da da yaşansa kıyamet kopmaz her halde.. hem eskilerden böyle çoklu aileler vardı hatta birde sonuçta bunun dizisi bile var "Geniş Aile" duymuşsundur.. :)
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
306
Cevap
240Cevap
şahsen aileme çok bağlı olmadığım için pek anlamıyorum bende neden ağlıyorlar. Vallahi ben ailemden kurtuluyorum diye bir sene sonra çılgınlar gibi göbek atmayı düşünüyorum. Hoş tamam annemdir babamdır sayarım severim, içimde burukluk olur her akşam onunla aynı masaya oturamicam minik prensesimi artık duş aldıramicam diye onunla parka gidemicem diye abla diye bağırdığında ynanıa koşamıcam diye çok çok üzülürüm kederlenirim. ağlarımda, ama annem babam için ağlamam çünkü zaten hepimiz bu dünyaya tek geldik tek gideceğiz. Biraz metanetli yaşamak gerek :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılAslında bir yönden haklısın ama işte bazıları duygusal olup ailesinden ayrıldıkları için ağlıyorlar bunu o kadar itici bulmamda yok dediğin gibi zaten annesi gile yakın ev tutuyorlar yine dip dibe olacaklar onların ağlama sebeplerini anlamıyorum. Sonuçta ortamları yine değişmez. Ha uzağa gider annesini ailesini arkadaşlarını göremez o ayrı. Birde zorla ağlamaya çalışanlar var ben en çok onları itici buluyorum. Ama en iticiler kim biliyor musun? Ağlayan davetliler. Yani sana ne oluyor ablan mı gidiyor kızın mı gidiyor salya sümük ağlıyorsun. Çok samimiyetsiz bence. 😂😂😂
10 Yorumla Tekrar gelmissin :) yani ben daha yeni gordum :) once hosgeldin diyim :) her insanin yapisi farklidir benim kuzenim gule oynaya gitti kinada bile aglamam dedi neden agliycam ki bu mutlu gunde demisti :) kisiden kisiye degisiyor yani biraz yapisiyla alakali gibi cok takilmamak gerek :)
17 Yorumla
Soran+1 yılSağol evet öyle ama bana itici geliyor sadece hepsi bu yani.
Soran+1 yılİyi, fena değil yani.
Soran+1 yılSağol, inşallah
+1 yılyorumlara baktımda harbi harbi ne kıskanç insanları karalamaya çalışan varlıklarsınız la siz özellikle kızlar. kız babasından annesinden ayrılıyor ve aglıyor ne var bunda evlenmesiyle ne alaka evlenmek istiyor diye bu o acıyı degiştirmez. Senin duyguların biraz sorunlu ve aşagıdaki kızlarda sıradan kıskanç kızlar
91 Yorumla
Soran+1 yılYa kıskançlık ne alaka ya kimi karalamışız ne boş insanlarsınız. Neyi itici bulup bulmayacağımı sana soracak değilim.
Bu durumdan karalama çıkarabilecek kadar gerisin.
+1 yılÇok gereksiz bir soru yani ben soyle anliyorum sizin mukemmel bir hayatiniz var ve kafaniza takicak hic bir probleminiz yok ki millettin en ufak bir ani bir problemini siz ilginiz baginiz olmadigi halde kafaniza takip soru haline getirmissiniz Allah hic bozmasin yalniz biraz sinir bozucu.. bir soru degerinde bile degil kiz evleniyor agliyor bumu probleminiz? soyle de dusunebilirsiniz eger sinirini yatistiracaksa duygusal insanlar ailesine bagli insanlar o anlarda aglar uzulur ama askindan vazgecmez her insan sizin kadar guclu degil malesef iyi gunler..
01 Yorumla
Soran+1 yılMükemmellik diye birşey yok ki mükemmel bir hayatım olsun. Ne alaka yani ayrıca bu genel bir soru. Detaydakine takılman çok saçma.
Her insanın itici bulduğu şeyler vardır. Benimde bu. Ve bunu sormam gayet normal.
Bana bunun saçma gelmesi niye zorunuza gidiyor anlamadım.
Ben katılmıyorum dersiniz yeter. Hatta bana"Senin düşüncen itici." diyebilirsin. Fakat sorunun gereksiz olduğunu söylemen ayrı bir saçmalık.
Gerçekten çoğunuzun algılamada sorunu var. Bu yüzden daha muhattap olup yorum yapacak değilim.
+1 yılo kadar kolay değil canım 20 ya da 25 sene en az birileriyle birlikte yaşıyosun sonra bir anda başkasıyla birlikte yaşıyosun bu kolay bir şey değil aile ya Tabi erkekler üzülmez ağlamaz onlar ailelerini mi bırakıyor bazıları hele yurt dışına gidiyor yani doğal bir şey mi alışıldık bir şey mi sürekli aynı evde aynı sofrada aynı koltukta oturduğun kişileri bir anda bırakıp gitmek tabi diğer yandan da sevdiğin adam var bir yandan öyle avunuyorsun ama kimse öyle kolay alışamaz sende git hadi kınanda ağlamazsn ama illaki o boş evinde ailenin sesinin duymayı istersin aman biz itici olalım sençok meraklsın galiba evlenmeye
14 Yorumla
Soran+1 yılBöyle düşününce evlenmeye meraklı mı olunuyor valla ne basit düşünceleriniz var. Yorum yapmayın mümkünse uzamasın uğraşamıycam.
- +1 yıl
Aman erkeklerin hoşuna gitsn diyw biyle paylasmlar yapma o zmn
Soran+1 yılZaten sizinle aynı düşüncede olmayınca böyle saçma sapan basit şeyler söylersiniz.
İstediğim paylaşımı yaparım, bu seni ilgilendirmez.
- +1 yıl
Sana Melis gibi KES diyorum amacın belli
Benim ablamda sen gibiydi konuşurdu böyle ama ağladı. Düşün o evde dünyaya geliyorsun o evde yıllardır yiyorsun içiyorsun yatıyorsun bir sürü anıların var birgün el oğlu seni kendi evine götürüyor. Ağlamanın zararı yok ablam ağladı ben de ağladım hani erkekler ağlamazdı derler ya o da saçma biz duygusuz muyuz ablam şu an eşiyle çok mutlu benle bir sürü anısı olduğu için ben de ağladım. Yaşamadan bilemezsin.
74 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten evlenmeden önce ayrılıyorum ailemden. Ağlamam. İnsanları üzülmesine lafım yok ama abartmaya gerek yok.
Ayrıca ağlanmayınca duygusuz olunmuyor.
El oğlu diyorsun ama o kızın eşi oluyor en yakını ayrıca kendi evine diyorsun ama o ikisininde oluyor. Eş değer anlamında anne ve babadan farklı değil hatta daha önce gelir. Bu benim fikrim.
Benim bu durumu itici bulmam duygusuz olduğum anlamına gelmez.
Ya ağlayan beni ilgilendirmez sonuçta ama bana saçma geliyor yani. Bu kadar.
Soran+1 yılHayır ilgisi yok. Soğuk olabilirim sevgimi pek belli eden biri değilim ama bununla da ilgisi yok.
Hüzünlenebilir ama "Ay ben ağlarım nasıl ayrılcam." gibi laflar çocuk gibi abartmak başka bir şey.
+1 yılBence de itici. Hatta anne-babanın ağlaması da itici. Aynı memlekete gelin veriyorlar. Kızları evden giderken ağlıyorlar. Evlendiğinin bir kaç gün sonrasından itibaren sık sık bir araya geliyorlar ki ne özlem ne bir şey. Ağlamak da anlamsız oluyor neticede. Allah yokluklarını göstermesin. Ne acılar var dünyada. Öteki anne besleyip büyüttüğü evladını vatanı için şehid veriyor. Kızım gelin gidiyor diye ağlarken utanmak lazım.
47 Yorumla- +1 yıl
Illa ayni memlekete gelin gidecek diye bir sey yok kızın. Uzak bir yere de gelin gidebilir. Ve evde en cok vakit geciren kizdir. Aglamasi dogal değil mi? Kizlarin yapisinda var bu hem. Duygusaliz bizler. Babalarinin prensesleri narin kizlariyiz. Elbet bir cekincemiz oluyor. Acaba iyi bir evlilik yapabilecekmiyim bu yükü kaldirabilirmiyim ya kaldiramazsam diye.
- +1 yıl
@Sevimlikıız404
Ayrılmak bu kadar zorsa evlenme diyesi geliyor insanın. Evlenmek mecburiyetinde değilsin. - +1 yıl
Ayrılık her zaman zor olmustur. Sen hic ayrilirken gülen birini gördün mü?
- +1 yıl
@Sevimlikıız404
Bu ayrılık temelli ayrılık değil. Üstelik öyle bir ayrılık ki sevdiğinin yanına gidiyorsun. Hem artık ulaşım imkanları da geniş. Eskisi gibi değil. Artık global bir dünyada yaşıyoruz. :) Çok özlediysen ara, görüntülü konuş. - +1 yıl
Sizler için çok basit. Kiz çocukları aileye daha düşkün olmuştur ayrıca.
- +1 yıl
@Sevimlikıız404
Gelinlerin ağlaması hadi neyse de ben ebeveynlerin ağlamasına çok gıcık oluyorum, başka memlekete gelin vermiyorsa eğer. - +1 yıl
Ya evet ama genelde hep baska memlekete gidiyor kizlar. Aglamalari normal
Ağlamak üzülme veya mutsuzluk göstergesi değil, Mutluluğunu hat safhada yaşadığını, hissettiğini gösterir. Ailesinde dolayı ağlıyorsa da duygularına hakim olamıyor ne aklına gelse ağlayacak durumda hel hele anneside oradan göz yaşı döküyor vede içten içten bakıyorsa. Ama eşim olacak o ağlayan kişi bana sarılması lazım o anda sonuçta ben olacam hayatında o ve ben Aile 2. Plandadır artık. Olgunlaştığını gösteriyorsun Evlenmek + bir özelliği artık kimseye bağlı kalmadığını ve çift olarak hayatta kalma olayıdır bence :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. yoo. kız bu aglamak serbest. daha bir şirin tatlı gelebilir erkeklere. kızların hata yapma becerememe bir işi. bu gibi hakları var. ama anasına yakın ev tutmam. tarzım değil. sevmem onu. zırt pırt annesine gitmesin. aile olmusuz artık. eski ailesini bırakmalı. ayrıca akıl verir. danısır vs. evliliğin temelini sarsar. evli bir kadının herseyı kocası olmalı. akıl mı lazım kocasına danıscak. fikirmi lazım orda kocası var. kararsızmı kafasımı karsıık hepsı koca. ben acıkcası tam tersı ıstıkamete ev tutarım. bır hayatı degısmelı. degısecek. ne anladım ben ananın yanında ev tutarsak derım kıza. düşüncelerim bunlar
00 Yorumla
+1 yılBen üniv okuyorum ailemden başka şehirde. Okula ilk başladığımızda yurttaki çevredeki kızlar zırıl zırıl ağlarken ben yıllardır orada gibi rahat ve mutlu yaşadım hatta vefamı sorguladım ailem konusunda ama alakası yok. Evlilik başka bir şey ya. Böyle şeylere hiç ağlamayan biri olsam bile düğünümde ya da kınamda kısa bir süre de olsa ağlayacağımı düşünüyorum. (Başkalarınınkinde de çok duygulanırım 😂 ) evlenince evden ayrılmış olmuyorsun sadece başka bir aileye girmiş oluyorsun bambaşka bir hayat.. bilmiyorum bence çocukça değil ağlamak (annemden ayrılamamlı anakuzulukları için demiyorum tabi onlar ayrı boyut)
00 Yorumla
+1 yılÇok soğuk birisin o zaman fazlasıyla duygusuz ya da sevgisiz.. Sevinç ayrı bişey sonuçta sevdiğin ait olmak istediğin adama kavuşuyosun sonunda. Ama nazlanıcağın dizinde ağlıyacağın, saçını taratacağın gece üstün açılmış mı diye odana her gece defalarca giren annen yanında olmıcak. Bu koyuyo insana. Ve artık sen annen gibi sorumluluk sahibi alıcaksın, sevdiğin adam ve gelecekte doğacak çocukların için keyfinden bazı kolaylıklara sığınıp saklanamıcaksın. Sen o yuvanın kalesi kalbi herşeyi olucaksın. Bir de şimdi düşün nasıl bir duygu?
00 Yorumlaherkesin yanlisi dogrusu kendine. o da sizin hakkinizda "ne kadar duygusuz bir kiz deyip cok itici degil mi ya?" sorsa nasil olurdu? yani herkesin kendi dusuncesi kimin ne yasadigini ne hissettigini bilemezsiniz. belki annesiyle aralarinda asiri bag vardir ya da bilmedigimiz baska bisey. hem ortada islenmis bir sucta yok. bende duygu somurusu yapilmasini pek sevmiyorum ama saygi duymak gerekir bence
55 Yorumla
Soran+1 yılYa bunun neyinde saygısızlık var. Bana itici geliyor yani bu kadar basit.
Tamam sorabilirsiniz sorun yok. Ben bunu itici buluyorum siz tersiniz itici bulursunuz benim lafım yok.
Zaten diyorlar kıskanç, duygusuz, ruhsuz diye. Umursamıyorum.
Çünkü bu durumun duygusuzlukla ilgisi yok.
Bir şeyleri itici ya da çekici bulmam kadar doğal bir şey yok.- +1 yıl
anliyorum eskiden bende oyleydim. ama yanlis yaptigimi anladim. yani biseyler itivi gelse bile uzerinde fazla furmamaya calisiyorum sonucta herkesin yasadigi farkli. mesela porgramda gozyasi dokenler hakkinda da demisimdir ne kadar itici ama yanlis yaptigimi biliyorum cunku belkide o insanin yasadiklarini yasasaydim ondan beter durumda olurdum. yani boyle seylere takilmamak gerek demek istedigim o :)
Soran+1 yılAnlıyorum tamam gerçekten üzülüp ağlıyordur ama işte bu yapıda olmak saçma. Ben onlarla alay etme niyetinde değilim. Sadece hoş bulmuyorum.
+1 yılSen evlenmedin sanırım ya da evlenemezsin bu kafayla. Beynin cok farklı calisiyo.. neden aglanir biliyo musun? Sen artik o evden çıkıyorsun artık misafir gibi yabanci gibi oluyosun elin oğlunun himayesi altina giriyosun ve her babanin zoruna gider kizi elin ogluna vermesi. Kizlarda zaten encok annesinden çok babasının gururuna yedirememesine uzulur. Duygusal bir bag bu duygusuzsan anlayamazsin ki zaten. Artık eskisi gibi sık gorusemiyosun ozluyosun ama gidemedigin gunler oluyo. Kız babaları anneden daha çok uzuluyo hatta gizlice agliyorlar. Dusunsene hayatinda sadece bir adama guvendin herturlu destegi ondan aldın o da baban ama smdi baska bir adam... iste sen aslinda evden ciktigina değil babanin uzulmesine üzülürsün. Annende zamaninda gelindi belki eziyetler cekti kızımda mi smdi eziyet cekecek nasıl dayanacak diye kiyamadigindan uzulur belki ben anlatamadim ama inan bana anlatilmaz yasarsan anlarsin yasayan anlar
10 Yorumla
+1 yılO kadar sene yaşıyor, artık büyüdüğü aile gibi bir aile kuruyor bir kadın. Bir evi, kendi evini idare edecek artık, annesinden gördüğü her şeyi bir gün kendisi yapıp söyleyecek. Aileden ayrıldığı için ve kendi evini kuracağı için ağlar bir kadın, duygularını yoğun yaşar ağlayanlar, ki duygu yoğunluğudur normaldir. Sen evlenirken çok gülüp eğleneceksin sanırım, yaşayıp büyüdüğün evden ayrılırken yeni bir insanla yeni eve adım atarken anıların canlanmayacak gözünde, bir damla aileden dolayı hasret olmayacak içinde, ilginç bir insansın. Böyle düşünüyorsan ailene çok bağlı bir insan olmadığını düşünürüm, aileden ayrılmak öyle kolay değildir. :) Evlenirken beni de çağır, görmek istiyorum o anını. :)
00 YorumlaInsanlar için öncelikler farklı olabilir.
Her insan ailesine bağlıdır fakat bazıları bağımlıdır.
Herkesin olaylari ve duyguları yaşayış sekli farklıdır kimisi ağlar kimisi güler insanlarin duygu durumlarini çocukluk olarak nitelendirmek çok da doğru olmaz.
Nihayetinde senin yaşanmadığın bir durum bu anladgm kadarıyla yasamadan da o psikolojiyi anlayamazsin.
Herkesin bir ailesi vardır, gün gelir herkes kendi bir aile olur. Bu çok güzel birşey şüphesiz fakat anne baba kardeş de çok başka evden ayrlmak yasanmsliklar vs.
Çocukluk değil, duygu yoğunluğu.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış anlama ama evli misin değil misin bilmiyorum, değilsen eğer herhalde evlenmeyi çok arzulusun sanırım? Ve anne olmadığın için bu duyguyu anlamakta zorluk çekmen normal. anca anne olduktan sonra kız evladın olursa anlarsın, onu 9ay karnında taşı doğur et sonra hastalandığında başında beklesin yedirsin icirsin büyütsün okutsun. Kısacası göz nurusun büyüsende, evlenip ailenden ayrılıp yuva kursan, anne baba kardeş kıymetini ayrılınca anlayabilirsin... Affedersin göbek atip düğün gecesi bittiğinde ayrılırken kahkaha atacak gülecek değil ! Sen bir kere annen babanin evinde kraliçe yaşarken evlendiğinde gelin olmaya gidiyorsun örf adetler ne varsa büyüdüğünü anlayıp kıymetini sonradan anlamasidir. ( ağlamayan kız bana daha çok iticidir kendini birşey zanneden burnu havadır )
00 Yorumla Sen evli misin? Yok değilsen, evlenince anlarsın. anadan, babadan, abiden, kardeşten ayrılmak öyle kolay sanıyorsun dimi. Ağlamak itici falan değil arkadaş!
230 Yorumla
+1 yılTatlım yaşanabilecek en özel ve duyguların yoğun olduğu anlar ağlanması gayet normal sen ruhsuz olabilirmisin acaba?
234 Yorumla
Soran+1 yılHayır ruhsuzlukla ilgisi yok. Ya bana mantıksız geliyor sadece. Olamaz mı yani eğer evleniyorsan demek ki artık hayatındaki insanla yaşamak onunla aile olmak istiyosundur. Bu durumda ağlayabilen otursun evde ailesiyle o zaman.
- +1 yıl
Baban karşında ağlasa ne yaparsın?
Soran+1 yılAğlamasını istemem üzülürüm tabiki. Onların üzülmesi yine mantıklı ama evlenen insanın üzülmesi çok saçma sen kendi tercihinle o hayatı istiyorsun, mutlusun. Ağlanması saçma.
- +1 yıl
Zaten ağlayan insanlar babasının annesinin ağladığını görünce ağlıyorlar sadece yaşayarak görebilirsin
+1 yılSen 25 sene aynı evde yaşa, aynı insanlarla beraber ol. Sonra ayrıl, buna ağlamak çocukluk değil buna ağlamayı çocukluk saymak çocukluk bence.
880 Yorumla
+1 yılYıllardır sorgulayıpta cevabını bulamadığım bir hadise..
Ya benim bir tanıdığım karşı binaya gelin gitti, gene ağladı..
Arkadaş! Sabah kahvaltıya gene annendesin.. 😂😂
Değişik..
#Vesselam1110 Yorumla
Soran+1 yılMutlu bir günde ağlamak saçmalık sanki bir daha görmeyecek.
Hiç hoşlanmıyorum böyle hareketlerden.
Bir de öyleleri var evlenir ama kendi evinden çok annesinin evinde vakit geçirir.
Bu o kadının eşiyle olan hayatını benimseyemediğini gösterir.
- +1 yıl
- +1 yıl
Soran: evet ;) bu yüzden hanımı alıp uzak diyarlara gitmek lazım ;) en azından bşr vasıtayla gidilebilecek mesafeye ;)
- +1 yıl
Ben bayan olduğum halde çözemedim Seyyah. :)
- +1 yıl
@Sakaryalim 😂😂😉
- +1 yıl
Hayırlı iftarlar :)
- +1 yıl
@Sakaryalim hamdolsun yaptık..
Size de ;) - +1 yıl
Sağolun. Bizde yaptık Rabbe şükürler olsun :)
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. İncelemek lazım :D
onedio.com/.../19-acinasi-ornekle-insanlarin-dugunlerde-aglamalarinin-gercek-sebepleri-71587111 Yorumla
Soran+1 yılGüzelmiş ya iyi güldüm, sağol. :D
gereksiz bence hani kötü hissedersin artık farklı bir evd eyaşıyıcaksın yıllar sonmra da gece ağlarsın biter kendi kendine düğününde kınada ağlayanlar saçma bence evin ailesye yakın olmasıda hem saçma hemde kötü bence sen kendi düzenini ailenini kuruyorsun niye başkasına bağımlı kalasın ki ararsın yanına gidersin yani evin niye onun dibinde olsun
10 Yorumlasen geç onları o kızların bir çoğu herif alsın diye kendilerini parçalıyor :D :D :D çünkü bu bir yerde diğer hemcinslerine bir gövde gösterisi bir çoğu diğer bekar hemcinslerine eşya takı alınırken hava yapar :D :D :D hepsi göstermelik o ağlamaların :D :D bana gelirsek ben de ağlayamam lan durduk yere hayır evleniyorum diye hiç mi gitmeyecem ölüme mi gidiyorum yani :D :D
10 Yorumla
+1 yılBencede kınada ağlamak Saçma yani şu Saçma
Alan memnun satan memnun demi
Ama Yinede o kadar ağlamayı abartanlar var tamam şarkı duygusal diye ağlayası geliyor insanın kültürümüze oturmuş çünkü küçüklükten beri o kına şarkısında ağlanır falan ama baya abartanlar var bağıra bağıra10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılItici olmazlar. sadece ben öyle muhabbet eden Kızları bende anlamıyorum. kendi isteği ile evleniyo yok ben üzülürüm yok ailemden ayrı olcam yok iç çamaşırı güzel giymeye çekinirim saçma salakça şeyler
Ozaman evlenmeye herkesten önce can atmasınlar zorla değil10 Yorumla
+1 yılEvleneceğin insanın ana-babası senin de anan baban olur. Anesini sevmeyen kızı istemem ben eksik kalsın (çok geçerli bir sebebi yoksa)
2018 Yorumla
Soran+1 yılEvlenirken ağlamayan annesini babasını sevmemiş mi oluyor yani ben böyle şey duymadım daha.
- +1 yıl
Bu yaşına kadar doğup büyüdüğün, annenin babanın yanınadan ayrılıyosun. Bunun burukluğu olmayacak mı?
"Kız annesinin evine yakın olsun istiyor" diyosun. insan sevdiğine yakın olmak istemez mi?
Soran+1 yılBen ne desem anlamayacaksın. Boşver.
- +1 yıl
Niye anlamayayım kardeşim. Dedin madem bir şey tartışalım
Soran+1 yılBurukluk olabilir aşırı bağlılık ağlamalar falan gereksiz.
Evli bir kadın kendi eşiyle, işiyle falan ilgilenir annesine yakın olup sürekli gidip gelmesi hiç hoş değil. Bu kocasıyla olan hayatını benimsemediğini gösterir.
Görüşmek ayrı bir şey yapışık olmak ayrı.- +1 yıl
Anne babanı düşün. Bunca yıl büyüttükleri kızları bir anda uçuveriyo yuvadan. Nasıl ağlamasınlar. Anne babasını bu halde gören kız da dolayısıyla ağlayacaktır. Bu gayet masumane değil mi.
- +1 yıl
Goruşmek ayri birşey yapişik olmak ayri. Buna bende katiliyorum.
Evlenme yasina gelmis ve buna kendini hazir hisseden birisi aileme yakin olmak istiyorum. Nasil evlenicem ben? Annemden nasil ayrilicam? Gibi sozler sarf etmesi, bu kisinin hala aileden kopmaya ve tek başina sorumluluk almaya hazir olmadigini gosterir. Annesiyle iç ice olmak istemesi de, ondan olabidigince yardim alabilmek icindir buyuk ihtimalle.
Soran+1 yılEvlenen eşiyle olan yaşantısını benimseyecek. Ailesiyle yapışık olmasına gerek yok. Sürekli anasının evine gidenler, evliliğindeki her sorunu ailesine anlatanlar vs bunlar uzar gider.
Konu saptı ama neyse. Annesine aşırı bağlı insanlar böyle yapıyor ve bu aşırı derecede itici bir durum.
Sana göre saçma düşünüyor olabilirim. Sorun değil.
Soran+1 yılEvet bahsettiğim o.
- +1 yıl
Yav göz attım da yorumlarınıza. Evlenirken ağlamak saçma demişsiniz aşağıda anne banasıyla çok görüşmesinin yanlış olduğunu vs söylemişsiniz. Konu çok çarpıtılmış. Benim demem o ki:
Evliliek en özel ve en güzel duyguların en yoğun biçimde yaşandığı bir olaydır. Kızlarımızın bu olay karşıında ağlaması gayet normal bir durum. Siz duygusuz musunuz allah aşkına :)?
Soran+1 yılSen sordun "Kız annesinin evine yakın olsun istiyor diyosun. insan sevdiğine yakın olmak istemez mi?" diye. Konu bu yüzden saptı her neyse fazla uzadı.
Tekrar söylüyorum bu durumun duygusuzlukla ilgisi yok.
- +1 yıl
Peki kardeşim. Düşüncelerine saygı duyuyorum ve konuyu kapatıyorum :)
- +1 yıl
Aynen görüs sahibine katiliyorum. Eskisi gibi sık görüsülmemesi, her daim annesinin yaninda soluklanamamasi ister istemez etkiliyor insani. O an duygusal yogunluk yasaniyor. Ok hunharca aglamaktan bahsetmiyorum fakat aglamayida sacma bulmuyorum.
Sunu da söyleyeyim, evlilik benim icin ailem ve benim aramda engel degildir. Her ikimizde, ailemize ihtiyac duydugumuzda, onlarin da bize ihtiyac duydugunda mutlaka yanlarinda oluruz. Olgun bir insan ikisinin de yerinin ayri oldugunun bilincince olarak hareket eder ztn. Neyse:) - +1 yıl
- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Evlendiği için üzülmüyor , sonuçta yıllarca anne/babasıyla yaşamış alışkanlıkları var birden evden ayrılıyor anne/baba duygusal yaklaşıyor haliyle gelinde üzülüyor bu duruma... yani buna iticilik , üzülüyosan evlenme yeaaa tarzı yaklaşmak yerine empati yapabilmek mühim olan.. gördüğüm kadarıyla 21 yaşındasın 25 yaşında evlendin diyelim o kadar sene sonra birden evden ayrılmak hüzünlendirmez mi seni? eğer cevabın hayır ise hislerin körelmiş güzel kardeşim :)
30 YorumlaBen aglarsam o evde yasadiklarimin aklimdan gecmesi ve artik gercekten buyudugumu ve annem gibi bir gelin oldugumu anladigim icin aglarim.
98 Yorumla- +1 yıl
Ee? Niye agliyorsun ki? Sahsen bana moronca geliyor. Sundugun gerekcenin bile mantikli bir tarafi yok
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok yav her insanin duygulandigi ve agladigi bir an vardir buda herkeste farklidir tamam genel olarak nerdeyse herkes gelin olurken agliyor, bende kendi dusuncemi paylastim. Istemeyen aglamaz, sahsen ben emin bile degilim o an aglarmiyim diye cunki onca insanin icinde oluyorsun ve hayatinin gercekten degistigi noktadasin, yani en mutlu gununde denilebilir. Ama sirf bu yuzdende aglanabilir. Neyse kimine mantikli kimine degil saygi duymak gerekir.
- +1 yıl
Zaten bizdeki sorunlardan biri bu. Yas 23, 24 olmus insanlar evlenince hayatlarinin degisecegini falan saniyor.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Sen eger her konuya bu sekilde, yani boyle duz bakiyorsan kesinlikle hic birseyin farkini ve tadina varamazsin.. Inisler cikislar olmasi lazim (duygulardada) hayatinda ki anlami olsun yasadiklarinin.
- +1 yıl
Benim bir cok konuda duygusal inis cikislarim var.
Ama dugun gibi siradan biseyde olmaz bende boyle zirvalar.
Ben degil siz cok duz bakiyorsunuz olaya.
Biriyle evlenmeye karar verip sonra evden ayriliyorum diye aglamak aptalcadir. Duygulanip gozleri falan dolsa anlarim, resmen 'oho oho oho annecim' diye bos bos boguruyorlar.
Bunun sebebi de duygular falan degil. Vicik vicik romantizm. - +1 yıl
Ki dugunden daha anlamsiz bisey olamaz. Sacmaligin daniskasi bizdeki dugunler.
Soran+1 yıl@Ragnar_Lodbrok Söyelemeden geçemiycem. Ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi. Yorumların için teşekkürler.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok seninde hakli oldugun taraflar var tamam. Ama senin dugunmus vb. seyleri sacma bulman senin kararin onada bisey diyemem. Ayrica evet bazilari asiriya kacabiliyor, aglamakta felan. ;)
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bekara karı boşamak kolay.
Sen yıllarca anne babanın kanatları altında büyüdün onlar kendinden kısıp sana verdiler okuttular en iyi yerlere gelmen için çabaladılar sen sıcacık yatağında uyurken onlar belki kafa kafaya verip bu ayı nasıl çıkarıcaz diye düşündüler okuldan geldiğin zaman önüne bir tabak sıcak çorba koyan annen baban sabahlara kadar sizi daha iyi şekilde yaşatabilmek için pervane oluyor. Ve sen evlenirken ağlayanı çocuksa buluyorsun çok yanlış20 Yorumla
+1 yılSeni mi gerdi? Ağlayacaksan evlenme ne demek? Sana mı soracağım? Her insan aynı değildir, ben çok duygusalım, ağlarım ve bu seni ırgalamaz anlıyor musun? Dediğin şey o kadar saçma ki! Ağlıyorsan evlenme ne ya? Annem bu benim. Annem ve babam? İlk defa yanlarından ayrılıyorum? Banada ağlamayan, 32 diş sırıtan insanlar itici geliyor o zaman. Bunca yıldır emeği, sevgisini eksik etmeyen ailesinden ayrılıyor ve sanki "ohh canıma deysşn kurtuluyorum işte!" dermiş gibi. Çok boşsunuz ya.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok zoruna gitmiş ya sakin ol, sinir krizi geçirme. Evet sanada bir şeyler itici gelebilir normaldir.
Ben ne soracağımı, bana neyin itici gelip gelmeyeceğini sana soracak değil.
Gelmiş burda çemkiriyorsun. Yürü git.
Ben evlenirsem kadınımın ailesine yakın olmasını isterim. Onun üzülmesini isteyemem cünkü her kız annesinden ve ailesinden ayrılmak istemez. Kadınımın bu zor gününde bende zorluk cikarmam.. o mutlu olursa bende mutlu olacagimi bilebilecek kadar akilli bir insanım ElhamduLILLAH
10 YorumlaBuram buram kıskançlık kokuyor. Kimse sizin kriterlerinize göre yaşamak zorunda değil. Ayrıca bu konularda fazla mızmız olmak benimde tarzım değil ama ben böyle değilim diye diğerlerini küçümsemem yanlış olur. Bence arkadaşım diyebildiğiniz bir insanın hakkında bu kadar hırçın yazıyorsanız arkadaşlığınızı kesin, sizden önce evlendi diye bu kadar saçmalamanız sizi komik duruma düşürmüş.
01 Yorumla
Soran+1 yılYuh ya ulan ne komiksiniz ya. Ben kimseyi küçümsemedim arkadaşımdan örnek verdim ki arkadaşım bile olsa onlarada olumsuz laf ettiğim olur.
Sen bu yorumunla komik duruma düştün farkında bile değilsin.
Ben senin gibi düsünmüyorum.. Elbette sevdigi kisiyle evleniyor ve mutlu olmaya gidiyor.. Fakat o aglama baska türlü bir aglama.. Cocukluguna genc kizlik hayatima belkide dogdugun büyüdügün ve anilarla dolu olan eve yani baba evine veda ediyorsun.. Eger annen babanla aran cok iyise ve cocuklugun cok güzel gectiyse ozaman duygulanmasi normal degil mi sence?
Biraz büyüdügün zaman anlarsin ;)04 Yorumla- +1 yıl
OKUMUŞ İNSANIN HALİ BAŞKA OLUYO VESSELAM..
Soran+1 yıl@çılgınbanker Ne alaka ya :D Ancak bu kadar saçmalayabilirdin.
- +1 yıl
:) :)
İnsanın hayatında yaşayabileceği en özel anlardan biri bende evleniyor olsaydım bende ağlardım kaç yıl beraber yaşadığın insanlardan farklı bir yerde yaşamaya başlıycaksın tamam sevdiğin adamla yaşıycaksın ama onlardan da ayrılmak çok zor sen biraz duygusuz musun acaba?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır duygusuz değilim. Bunun bana itici gelmesi benim duygusuz olduğum anlamına gelmez.
kınasında bile kahkaha atan bir insan olarak bunu yazıyorum düğün sabahı baba evinden çıkarken ufak çaplı bir tören oluyorya en son yanında kalan ufak el valizini de arabaya koyup millete sarılırken insanın gözleri doluyor arabaya binince çeşmeleri azıcık açmıştım duygu yoğunluğu çok oluyor... bazı insanlar daha duygusaldır makul karşılamak gerek... soğuyan buyursun soğusun bulunmazın hint kumaşı değilya üzüntüme saygı duyanı bulurum
01 Yorumla
Soran+1 yılYa tamam insan hüzünlenebilir. Ya ama ağlayanlar aman ben nasıl ayrılırım tarzı laflar edenler başka bir boyut.
Gizli Üye(36-45)+1 yılMutsuz oldukları için ağlamıyorlar. Doğup, büyüdüğü evi bırakıp sevdiği adama gidiyor. Annesini, babasını belki senede bir kere görecek o anda anılar film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor. Çok yersiz ve saçma soru.
82 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar fazla dizi, film izlemeyin."Anılar film şeridi gibi..."
Kim senede bir görüyor bu zamanda öyle şey mi olur ayrıca sen datayı okusan bunu yazmasın.
Senin yorumun yersiz. Farkında bile değilsin.- +1 yıl
Kim mi senede bir goruyor? Senin cevren hep akraba evliligi sanırım ayda bir gorusuyor evli ciftler analariyla galiba. Sehir disina yurt disina gelin gidenler var kaynanasi gaddar olup gondermeyen var kocası calisip izin alamayipq tek gondermeyip belki de gitmek istemeyen kocalar var. Kocamla aram açılmasın diye zorlatmayanlar var. Uzakta olduğunu dusun ailenden birine bisey olsa hemen gidemiceksin. Uzulursun kader bu kaderinin nerede oldugunu bilemiyorum insanoglu
Sonuçta bir alışkanlık var ortalama 20-25 sene bir çatı altında yaşadığı ailesinden ayrılıyor başka bir eve gidiyor başka bir yuva kuruyor belki de annesinden babasından ayrı ilk kez bir gece geçirecek demi? Bunları düşündüğün zaman bir kızın evlenirken ağlaması bence gayet normal
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen ay gidemem evi nasıl bırakırım falan diye ağlamam, bunun için ağlamak bana da itici geliyor. Ama insan duygulanıyor, sende bir şey olmasa bile annen baban sen onlardan uzaklaştığın için ağlamaya başlıyor. Ben kendi düğünümde muhtemelen babam ağlıyor diye ağlarım. Hiç kıyamıyorum babama. Ama ayrı yaşamak bilmem ne bunlarda hiç işim olmaz.
10 Yorumla
+1 yılSordugun sorularin hepsi mantikli ve aciklamali, senin gibi realist, medeni ve zeki insanlarin halen bu sitede oluyor olmasi mutluluk verici... Cogu erkegin tercumani olmussun bu dusunceyle, saygilar...
40 YorumlaŞahsen aşık olarak evlenirsem zırnık ağlamam ne ağlıcakmışkm ya sevdiğime kavuşmuşum diyerekten düşünürüm
Birde diğer mevzu ise kına gecesi zorla gelini ağlatmaları😳 Ya neden ağlatıyorlarmış hala anlamış değilim20 Yorumla
+1 yıl'Kucuk cocuklar gibi aglayacak' demek dogru degil. Kucuk cocuklar evet, yaslari itibariyle cok aglarlar ama insanin dogasinda, benliginde aglamak vardir. Kucuk cocuklara ozgu bir hareket degil bu, ben boyle kaliplasmis cumlelere, kelimelere karsiyim. Aynisinin cinsiyetci versiyonu var, 'Kadin gibi aglamak' gibi, buna da karsiyim.
00 YorumlaSorun bence garip cunku babaevinden cikmak, yeni bir hayata adim atmak, nasil olacagini bilmemek aglamalari kadar dogal bir sey aileci insanlar icin. Haaa ben babami zerre sevmezdim, ben gule gule evlendim o ayri. Ama aileye cok duskun kisilerin aglamasi kadar dogal birsey yokdur
00 Yorumla
+1 yılSen ailene duskun degilsin duygusal bakamiyorsun diye herkes oyle olmak zorunda degil baskasina gore de sen iticisindir.. yani aglamadi kadar normal birsey yok aliskanliklarindan ailesinden herseyden kopup baska hayata atiliyor risk aliyor kolay mi? evlenmek ic guduseldir.. evlenirde aglarda gulerde.. insanlik hali hayvan degiliz😒
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye giden, kpss kazanmış tayin olacak, evlenen kız ağlayabilir bu çok normal nesi itici geldi? Koyverin gitsin üç günlük dünyada ağladım diye de kim soğuycaksa soğusun, tabii anama ağlıycam başkasına niye ağlıyım? Ağlarsa o da bana ağlar canım anam <3
00 YorumlaBence o anki duyguyu evlenmeden anlayamayız. Ben ağlayanları çok samimi buluyorum sonuçta aile kutsal bir değerdir. 20 li yaşlarına kadar ayni evde yaşadığın insanlardan ayriliyorsun özellikle annenden ayriliyorsun bu insanın içini acıtır her ne kadar gorebilme ihtimalinde olsa her gün gördüğün insanlari artik sadece müsait olduğunda göreceksin ister 5 yaşında çocuk olsun ister 25 yaşında olsun bir insan ailesinden ayriliyorsa aglar bu gayet normal bir durum
00 Yorumla
+1 yılIster yan komşu git gelin olarak, isater yurt dışına. Bir kız ne kadar taş kalpli olsa bile babasının evinden gelinlikle çıktığı an gözleri dolar en az. Bunu yaşamadan kimse bilemez bana da tuhaf gelirdi. Ta ki kuzenimi oyle gorup kendimi onun yerine koyup izlerken. Ben dayanamam aglarim itiraf edeyim. Elde degil. ve ne kadar inkar edersen et sen de bir gun istem dışı, o an'ı tadicaksin buraya yaziyorum :).
00 Yorumla
+1 yılBen cok mutly olsam aglarim uzulsem aglarim film izlerken duygularlnir aglarimbiyerim acisa aglarim heyecanlansam aglarim ainirlensem aglarim sevgililer gununde mesela sevgilim bana hediye alsin mutluluktan aglarim doğum gunumde pasta uglerken mutlu olur aglarim yani soyle soyliyim arkadasim eşşek saksinda adamla essek gorusmemiz cok ozlemis diye ona bile uzulup aglayan biriyim sevgilimde buna kizan biri degil benide çok seviyor
00 YorumlaAileni doğduğun büyüdüğün ülkede bırakığ başka ülkeye gelin gitmek nasıldır hiç düşündünmü kendine istediğin kadar sık o duygularını o gün bastıramazsın. Kimse evlendiğine ağlamaz 7/24 bir arada olduğu ailesiyle artık daha az görüşeceğine ağlar, bu kadar duygusuz olamazsın. O duruma geldiğinde anlayacaksın kendini tutamayacağını.
00 Yorumla
+1 yılYıllarca o evde kalmış, bilemiyorum acaba ayrılmak mı istemiyorlar; ee o zaman neden evleniyorsun? Açıkçası evlendiğim gün birgün nasip olursa , ve eşim olacak kişi bu tarzda ağlarsa; yalana gerek yok hem soğurum hem de moralim bozulur. Gerçekten olmaması gereken bir durum, zaten herkes yorgun, stresli; bir de gelin durumu daha vahim hale getirmesin diye düşünüyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı. hayatının en önemli anlarından birini yaşayacaksın o gün yaklaştıkça duygular daha da hassaslaşır anne baba bu istersen bir sokak ötede otur yinede alışmak zor olur yıllardır aynı evin içinde nefes alıyorsun düşünsene bence düşüncen saçma aile kutsaldır onların varlığı çok önemli ağlamakta gayet normal.
00 YorumlaBence gayet doğal. Sadece ayrılmak olarak bakma bu işe yıllarca yaşadığın hayat değişiyor. Her anında yanında olan insanlar değişiyor. Sorumlulukların artıyor. Bu alışkanlıkların değişmesi gib ve gelinlerin psikolojisi biraz farklı oluyor. Daha hassas oluyorlar. Erkekler ne düşünür bilmem ama bence gayet doğal :)
00 Yorumla
+1 yılSenin görüşüne saygı duyuyorum ama itici deģil kınada aģlamak kına şarkışını iyi dinledin mi anladin mı ne demek istediğini? El kapısına gidince hiçbirşey eskisi olmuyor değişiyor. Anneler derki kizım baba kapısında istediģini alip giyin gezin tozun der El. kapısı baba kapısı gibi olmaz derler. Uzağa gidenler için durum dha üzücü hep yoksun hissediyorlar kendilerini yakindakiler okadar değil... Buda benim görüşum aileden kopuyorsun başka bir ailen oluyor...
00 YorumlaBirakta bu sana ozgu tek itici gelsin canım .. :)
Bna gore itici falan degil.. Nedenmi birakta aglasin herseyine , o evdeki anilarina , annesiyle babasiyla eskisi gibi bir arada olmayacagina, kardesiyle atismalar yapamayacagina, o eve sadece artik yeri geldiginde bir misafir gibi girecegine, odasina bir yabanci gibi girip bakakalcagina , vs vs birakta o gun "evlenip gidecegin o gun " aglasinnn herseyi goz onune getirerek canım 😊00 YorumlaKadınlar nasıl olmuşsa ritüeli oturtmuşlar sistematik biçimde gelişiyor. O anı gözlemleyin özellikle annelerin teyzelerin gözleri doluyor. Sizin benim gibi düşünenler hayret içinde izler ve hatta gülerken :) Ağlayanları gören gelincağızın bilinçaltı orada ağlanması gereken bir durum olduğu komutunu alıyor. En sevdikleri ağlayınca haydi cümbür cemaat! Duygularda mantık aramak manasız zaten.
00 Yorumla
+1 yılAma aileden ayrılmak kolay mı? Onları artık her gün görmeyeceksin, onlara gittiğinde misafir gibi karşılanacaksın, kardeşinle kavga etmeyeceksin, birlikte film izlemeyeceksin :(
54 Yorumla
Soran+1 yılOnlarla olamayabilirsin eşinle olacaksın. Bu daha güzel bir şey. Eş daha önemli. Bence.
- +1 yıl
Evet öyle gerçekten ama işte ailenle ayrılmakta var ilk başta zorlanıyor insan zamanla alışıyorlar.
Soran+1 yılZorlanır ya da zorlanmaz tabi o kişiye bağlı ama şimdi duygusuz olduk. Ya ne alaka sevdiğim insanla evlenirken ne ağlıycam yani bunu itici bulmanın duygusuz olmakla ilgisi yok.
İnsanlar anlamıyor.- +1 yıl
Hayır bu senin düşüncen saygı duyarım ben olsam ağlardım sen olsan gülerdin senin seçimin benim seçimim. Zaten sürekli ağlayacağız diye bir şey yok mutlu olacağız tabiki sadece sona doğru kısa bir ağlama faslı olurdu o kadar sürekli ağlanmaz yani.
+1 yılInsanlar mutluluklarinı golgeleyecek bunca şeyi bulup başına bela edip sonrada nasıl mutluyuz diyebiliyorlar anlaması zor. Sen annene yakın otur herşeye onu ortak et, kocaylà anne arasında kal sonrada neden mutlu değilim de. Evden ayrılırken ağlama aptalliga da malesef sadece bize has bir saçmalık. Allah bu tür kızlardan cümlesini uzak etsin :)
10 Yorumla
+1 yılBen arabamız satıldığında bile üzülüp gözleri dolmuş insanım evlenirken mi ağlamıcam :) Sevdiğim adama giderken sevmeyi bana öğreten insandan (annem) ayrılırken üzülmemem asıl saçma olur. Ayrıca farklı bir yönden düşünürsek ailem benim yanımda mutluluğumu paylaşıp gülebiliyorsa ben neden onların üzüntüsünü paylaşmayayım?
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılInsanlar okurken alistigi ayni evde kaldigi arkadaslarindan ayrilirken uzuluo agliyor. Ayni is yerinde çalıştığım arkadasim isten ayriliorum diye hungur hungur agladi. Ki bansettigin en hassas olan ailebyillarca alistigin düzen insanlardan ayriliorsun. Tabikide evlenilecekte aglamak isterse aglayacakta kolay mi o kdr kiz icin babayi birakmak. aglamanin hic bir yerini sacma bulmuorum. Senin dusunce yapin bana gereksiz geldi
00 Yorumla
+1 yılEvladin oldugunda empati yaparsan belki anlarsin diye dusunuyorum.
Ana babaci degilim
Ayda yilda bir gorurum
Ama anne gibi yar olmaz.
Giderken elbet gelip gorecegini biliyor zaten
O evden o cikisin farkini bilmiyorsundur.
Anlamaman normal00 Yorumla- Devamını Gör (486)
Devamını Gör(531)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam