Neden evliliği sürekli erteliyor?

Sevgilimle evlilik denen ciddi meseleyi düşünüyoruz henüz erken yaşlarımız 18 ama hayal işte, kuruyoruz şimdiden :) Yanlız bi sorun var, uzak şehirlerdeyiz. Çok uzak değil ama sık sık görüşemiyoruz. 1 buçuk yıldır beraberiz . yanlış anlamayın evlilik meraklısı kudurmuş diye hitap ettiğimiz kızlardan değilim. Ona aşık olduğum için böyle hayaller kurmak bile hoşuma gidiyor . Dün biraz hastaydı mesajlarıma kısa kısa cevaplar veriyordu. Anlayışlı davrandım kızmadım kızdırmadım ay kıyamam sana gibilerinden konuşup şımartmak istedim. Ama yine soğuk ve kısa cevaplar aldım. Her neyse, ben konuyu üniversiteye getirdim. Aynı evde yaşarız düşünsene, ne kadar güzel değilmi? dedim. Evet dedi. Her zaman bi arada oluruz bitanem dedim. Aynen dedi. 5-6 sene sonrada evleniriz bitanem dedim. Daha en az 10 sene var dedi! Tamam 10 sene olsun sonuçta bekliycez dimi dedim. evet dedi. yani anlamadığım şu, evlilik lafını ilk kez o açmıştı ve şimdide sürekli böyle erteliyor. Hadi dünü anladım hastaydı ya ondan önce? illede hemen evlenelim demiyorum ya bende.sizce neden erteliyor olabilir ?
Neden evliliği sürekli erteliyor?