Kader' i izlemeyen bizden değildir. Hele ki son sahnesi beni bitirmişti. Buradan saygı değer Zeki Demirkubuz hocaya selam olsun. 🙋♀️😎 Neyse efenim bir kişi eğer evlenmek için acele ediyorsa bu hangi taraf olursa olsun kesin bir sıkıntısı var demektir. Ya evliliği kendince bir kaçış yolu olarak görüyordur ya da el alem görsün ben evde kalmadım işte diye kendince bu durumu gurur meselesi haline getirmiştir ama bunlar gerçekten içi boş düşüncelerdir. Şahsen tanıştıktan ve sevgili olduktan bir bilemedin bir buçuk yıl sonra artık bazı adımların atılmasını ister ve beklerim. Her nasip vaktine esirdir. Doğru zamanda doğru kişiyle hayırlı bir evlilik bende isterim ama şu an hiç acelem yok çünkü evlenmek için evlenmek hele ki Allah korusun boşanmak için hiç evlenmek istemiyorum. Bana göre evlilik uzuuuunn bir yol arkadaşlığıdır ve aynı göğe baktığındır. Gönülümüzdekini bulma duası ile der çok isteyen arkadaşlar varsa da sıramı verebilirim. Saygılar... 😅🙏
Birkaç ay hızlı gelebilir ama bu defa da son lastiği gibi uzatıyorlar. Mesela üstünden ne kadar zaman geçmesi sizin için ideal bir zaman olur evlilik için diye sorduğumda 3 yıl ve üstü cevabını veren bu sitede çok oldu. Az bir zaman değil geçen onca yıl. Bir bitse 3 ve daha fazla yılın çöp oluyor. Bir söz vardır. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir diye. Bence doğru bir söz. Çok uzun süreli olan ilişkilere baktığımda çoğu an bitiyor. Çoğu şeyi yaşamış oluyorsun ve evliliğe bir gerek kalmıyor gibi oluyor. O ilk zamanlardaki heyecan uzadıkça ölmeye başlıyor ve o kadar uzun süreli bir sevgililik ilişkim olsun da açıkçası istemem. Oyalıyor mu adam beni diye düşünürdüm. 1-1.5 yıllık bir tanıma süreci bence de yeterli.
Ben de olacak o. Orada - de eli bağlaç. Öncelikle bunu söyleyeyim. 🙃 Mesleki defermasyon mu diyorlar? Mesleki bir durum mu diyorlar? O tarafını artık bilemem de Türkçe ve edebiyat öğretmenleri (kısacası Türkoloji bölümünün bütün alanları) biraz yazım kurallarına takıktır. Son zamanlarda takmayan kesim de var ama geneli öyle. Hoş, bana da takıntım olduğu için "psikolojin bozuk" diyenler olduğu için eskisi kadar takıntım yok. Artık milleti saldım. 😂
Öyle bir şey yok. İki tür - de eki var. Biri bağlaç eki, diğeri hal eki... Örneğin :Bu evde çok güzel bir kız yaşıyor. Burada hal eki. Çünkü nerede yaşadığını söylüyor. Örneğin :Sen de başını alıp gitme. Buradaki - de eki bağlaç görevi görüyor. Bağlaçları cümleden cümleden atınca bir anlam bozulması olmaz. Not :Hal ekini cümleden atarsan anlam bozulur. "Bu ev çok güzel bir kız yaşıyor. " cümlesinden anlaşılıyor. Turist değilse hiçbir Türk bunu böyle demez. 😂 Not : - Da ekinin - de, - ta, - te versiyonu da vardır.
Merhaba Evet evlenmeyi düşünüyorum ama zaten bu bu kadar kolay olmuyor. Süreçlerin 1 yıl kadar sürmesi tamam normal ama 2 yılı aşmak çok mantıklı gelmiyor. 1 yıl konuştuktan sonra söz, nişan, nikah ya da düğün işte her neyse onların yapılması lazım. Bu tabii bana göre :)
Nasılsın Şükran teyze? -iyiyim Bekir İyi olmayıp da napıcaz...
Neye elini atsa sonu kötü gelenler bilir ki, hayatta her bir adım düşünülerek atılmalı. Ahmet Haşim'in de dediği gibi ağır ağır çıkacaksın bu merdivenleri...
1 yıl, 2 yıl, hatta 4 yıl... İstediğiniz kadar rakamı değiştirin. Kişilere göre değişir bu süre.
Kimileri çok yavaştan alıyor tanımayı, tanıma odaklı konuşacaklarına fazlaca canım cicim günleri ile geçiyor zaman. Tabii ki cilveleşme vb olacak ama insanler suyunu çıkarıyor. İlişkiler bomboş muhabbetle dönüyor. Fazlaca olduğunda bu durum, içinde bulunduğunuz duygu durumu karşınızdakini sağlıklı tanımanızın önüne geçiyor ve tanıyamıyorsunuz. Sonuç: 4 yıllık ilişki ama ben seni tanıyamamışımlar ile bitiyor. Neden? Heyecana kapılıp asıl tanıyacağınıza, fazlaca günü birlik cilveleşme, canım cicim sohbeti dönüyor.
6 ayda da tanırsın, 6 yılda da tanıyamazsın. Tamamen kişilere ve dini hassasiyetlerine kalmış bir durum.
Kendini tanımış insan, başkasını kolayca tanır. 6 ayda biter. Kendini tanıyamamış insan, 6 yılda da tanıyamaz.
Bana göre en başından en sonuna 1 yıl yeterli bile. Kişi doğru insanı bulunca acele etmeli.
Evlilikte isteyen çıldırsın isteyen kudursun, örf, töre, adet, gelenek diye bağırsın ama kişiler en az hemde en az 6ay beraber yaşamalı daha sonrasında evlilik kararı alınmalı. İnsanlar birbirlerini tanıyor yıllarca sevgili kalıyor sonra evleniyor ev içerisindeki hallerini bilmedikleri için araları bozuluyor üzerine belki kurtarırız diye çocuk yapıyorlar. Tabi o çocukla da ne kadar ilgilendikleri malum sonra toplum bu hale geliyor. Birgün iktidar falan olursam evlenmeden önce en az 6 ay beraber yaşama şartı getireceğim.
Evlilikte acele edilmeli Evlilik öncesi ya da evlilik dışı İlişki Ve de uzun sürelisi Makbul değildir... Bozulmamış bir kalbe sahip olan insan Karşındakinin kendisi için doğru kisi olup olmadığını ilk görüşte bile anlar... Yeter ki insan günaha batmamış bir kalbe sahip olsun...
Evliliği filmlerden dizilerden görüp harika bir şey sananlar var. Çok büyük beklentiler çok büyük hayallere ulaşmak için acele ediliyor. Kimse kimseyi net olarak tanımadan huylarını öğrenmeden yüzüne gözüne kaşına göre evleniyor. Sonra da ben seni yanlış tanımışımlarla bitiyor hayat.
Hocam 2 kişinin anlaşması tabiki de acele etmemek önemli ama önce karşı tarafın aile bireylerini aile yapılarını görün ama gördükten hoşunuza gitmeyen bir şey görürseniz koşarak uzaklaşın sakın yok ya bu ailesine hiç benzemiyor demeyin birebir kopyası oluyor yoksa istersen tanışma süreni 10 yıl uzat boş
20'li yaşları yarılayan çoğu kişi de yaş telaşı başlıyor. Aman yaşım geçiyor evlenmem lazım. Vay herkes evlendi bir ben kaldım... Sağlıklı düşünüp evlenmeye karar veren çok az kişi var. Ya toplum baskısı, ya ailen kaçış yolu olarak görülüyor büyük ölçüde. İnsan sadece kendini hazır hissettiği ve gerçekten istediği zaman bu yola girmeli bana göre.
Şimdi rakı kardeş, fazla uzadı mı insan bir çok şeyi yaşamış oluyor bir süre sonra evlense bilene kişinin içinde yeni bir şey kalmıyor böylelikle bazı şeylerin erken olması iyi.
He bu tanıma süreci uzun ama mesafeli olur ise güzel olur bence.
Nereye koşturuyorsunuz illa evlenirsen bir Ferrari mi hediye verecekler? İnsan dediğin yavaş yolda yürür, zaten bir laf vardır 'acele işe şeytan karışır' acele evlen şeytan karışsın! Ağır olun kız/erkek kaçmıyor! Bak, bende bekledim ve mutlu mesut bekarım!
Bunun bir süresi olmaz ki. Kimi insan kendini 3 ayda açar kimi insan 3 yıl geçse de açmaz. Yıllar geçirsen de tanıyamıyorsun bazen... İnsanlar hissediyormuş bir de öyle rivayetler var. Doğru zaman doğru insan her zaman iyidir. dipnot : Fotoğrafın hikaye başkadır. Uğur ve Bekir ne doğru insanlardı birbirleri için ne de zamanları doğruydu. Zagor suça aşık, Uğur Zagora, Bekir Uğur’a müebbet.
Eskiden karşı köyden kız alınırmış. Yani zaten tanıdığın insanlar. Hiç gerek yokmuş öyle uzun uzadıya beklemeye. Ama şimdi büyük şehirlerde kimse kimseyi tanımıyor. Özellikle ailelerin birbirine uyumu çok önemli. Aile uyumu olan çiftler uzun evli kalabiliyor. Ailelerin birbirini tanıması için vakit gerekiyor.
1 2 sene tanışma süresinden bahsediyorsun ama aynı çatı altında yaşamadıktan sonra karşı tarafı tanıyamazsın. Evlenmek için acele edilmesinin bir nedeni de haramdan kaçmak. Ben yadırgamıyorum hatta doğru buluyorum
Yani yangından mal mı kaçırıyoruz ne bu acele dediğin gibi. İnsanlar öncelikle birbirini tanısınlar. Bir baksınlar anlaşabiliyorlarmı bir ömür geçilebileceklermi. Bir de bunun evlenir evlenmez çocuk yapan modelleri var.
Ben erkeklerden sıkıldım o yüzden evlenmek istemiyorum bu aralar. Ama acele edenlere de hak veririm, çok seviyodur. Sabah uyanınca yanında görmek, aynı masada yemek yemek hatta ilerde çocuklarının olması gayet güzel şeyler. Seviyodur kısacası. Ha tabi başka şeyler de yok değil, onları da ben söylemim
Tanıştıktan üç ay sonra söz olabilir zaten bir yıl nişanlı falan kalınıyor diyelim insan tanır fakat üç ayda nikah masasına oturmak korkutucu pişman olmak içten bile değil
Doğru insanı bekleyenlerdenim ki bulursam da büyük konuşmim en az 1-2 sene tanıma süreci koyarım birini tanımadan bi kaç ay içinde evlenmek tehlikeli geliyor bana
Evlenmekten korkanlardanım. Daha önce evlilik yaşamış olanlar beni anlar. Aklımda evlenmek gibi bir şey yok. İnsanlar evliliğin ciddiyetinin farkında değil bu yüzden acele ediyorlar.
Bana cok saçma gelıyor. Kadınlar erkeklerden bir şeyleri ispatlamasını istıyor ondan aceleye gelıyor bence. Ama sonrası pişmanlık. Hiç tanımadığın bir adamla aynı evde. Bana çok ters
bence bu tarz şeyler seni ilgi odağı falan yapıyor ondan olabilir ve tabi ki farklı bir aktivite hayatın monotonluğundan yeni şeyler yapmak istiyoruz düğün de güzel bir eğlence oluyor ve dediğim gibi bu süreç içinde farklı ve özel hissediyorsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
5-6 sene sevgili olup sonunda aldatılanlarda var. Bunun zamanla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum ben. 😁
Valla simdiki aklim olsa evlenecegim kadinla 2 sene ayni evde yasarim ve ondam sonra nikahi basarim ayni evi paylasmadan kimin ne oldugu ortaya çıkmiyor
Genelde aile evinden kurtulmak ve kendi düzenini kurmak için acele ediyorlar..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Evlilik için acele etmek değil ama evliliği düşündürten biri varsa 3. Ayda bile olsa evlenin. Bu iş kumar gibi bişey. Aynı eve girmeden tanıyamıyorsun.
Evlenmeyi düşünmedim asla sorumluluk almak istemezdim fakat bir kitap okudum kitapta evlilik güzel anlatılmış bende evlenmeyi düşünüyorum ve taliblerimi arıyorum
Neden öyle diyorsun zor ya da imkansız diye bir şey yoktur Allah gönlüne göre versin hem hamileyim hem de ramazan ayı sana dua ediyorum kabul olur inşallah 🙏