Kaynananız sizinle birlikte yaşamak istiyor. Kararınız?
Evet
Hayır
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
evet... seve seve yaşardım. (annesi-annem ayrımdan kim olduğu anlaşılması açısından kullanıyorum. çünkü kayınvalidem sözünden hiç hoşlanmam) hatta annesi yakalandığı bir rahatsızlık yüzünden bizim evlilik tarihimizi babası ertelemek istiyordu. fakat annesi yaşadığı evde mutlu ve rahat olmadığı için ben bir an önce evlenip annesini de yanımıza almak istiyordum. gerçekten onu kendi annem gibi sever sayardım. bazen oturur konuşuruz annelerimiz hakkında. ikimiz de annelerimizi çok erken kaybettik. benim annem de tek bir kadındı. keşke yaşasalardı da hep beraber otursaydık diye düşünürüz. şimdi diceksiniz ki karşıdan söylemek kolay... ama bunu söylemeden önce biraz duralım.
daha öncedende biraz anlatmıştım. annemle babam boşandıkları için ben ve annem ananem ve dedemle yaşıyorduk. annemi kaybettikten sonra 3ümüz kaldık. evlenmemize 3 ay kala da dedemi kaybettik. ananem ya yalnız kalacaktı ya evlenmeyecektim. eşim sağolsun, allah bin kere razı olsun "başımın üstünde yeri var " dedi. şimdi hala ananem de bizimle yaşar.
evet... bazı zorlukları olduğunu kabul ediyoruz ama onun bizim üstümüzdek etkileri herşeye değer. öncelikle kızlar doğmamıştı. bazen kavga ederdik. ananem duymasın diye birbirimize sesimizi bile yükseltemezdik. duyup da üzülmesin diye. bunun evliliğimize o kadar yararı oldu ki... sonra da kızlar olunca da zaten normalimiz öyle olduğu için bağırmamaya devam ettik. büyük kızım 4,5 yaşında. 1 kere bile tartıştığımızı görmemiştir. yani biz bir nevi onlara önden hazırlığımızı ananemle yaptık :)
şimdi büyük kızımdan hiç bi farkı yok gözümüzde. onunla inatlaşıyor, bizden ilgi bekliyor...
bunun bizim cinsel hayatımıza çok bi etkisi olmadı. hatta büyük kızım ortamızda küçüğü ise yan tarafımızda yattığı halde hem renkli hem de çoğu çifte göre daha aktif olarak cinselliğimiz devam ediyor.
ananemle beraber olduğumuz için kendimizi vicdanen çok rahat hissediyoruz. iyi ki böyle olmuş diyoruz. ailenizden birilerini kaybedince onlarla olmadığınız 5 dak. bile lanet edip kendinizi suçluyorsunuz.
bu sadece karşınızdaki kişiyi "kendi ..." gibi görmenizle ilgili... yani kendi ANNEM, BABAM... o zaman onlara karşı daha iyi nyetli olabiliyorsunuz. kendi ailenizle hiç mi tartışmıyorsunuz? düşünmek gerek bunları...
o kişiyi kayınvalidem olarak değil evlendigim adamı bnm için büyüten emegi olan kişi ki şuanki erkek arkadşımla öyle bir durumda kalsam hayır cevabı vermem çünkü şuan ailemden uzakta okuma çabası veriyorum ailemden çok sevgilim yanımda canım birşey istese ailemden önce o biliyor ya da çok üzgün olsam teselli eden o, ve ben eger onunla evleniceksem allahın izniyle ben annemi özledim diye aglarken tesselliyi ondan buluyordum ki onunda annesi var sadece babası vefat etmiş bir annesi varken hyr bn anneni istemem diyemem ki ilerde allah korusun babamın başına bişey gelse bnde kendi annemi yanıma almak isterim onun annesini niye istemiyim oda annem olucak sonuçta
kaynana denmez ona anne denir,ayrica sevgilimin annesini kendi annem gibi severim, yillardir cok destegini "anne"ligini gordum saolsun... yasamak isterse tabi ki, ancak biliyorum ki kendisi rahat edemez sevgilim... nedense kadinlar kendi anneleri ile ayni evde zorlaniyorlar yasarken, ikisi de duzen kurmaya calisip fikirleri catisiyor
Normal şartlarda tabii ki hayır ama bakıma muhtaç ise olabilir, sorun değil.. Fakat, mikser gibi bir kaynana ise, ilişkimizin içine edecekse asla hayır..
Cevap
13Cevap
Evlilik 2 kişiliktir.Tabiki evimde 3. bir dolaşan istemem.2 insan birbirine zor tahammül ederken hele hele de her şeye müdehale eden evliliği çatırdatmaya kadar gidecek bir kaynana istemem.Ama olur da yalnız kalır,bakıma muhtaç olur.O zaman tabiki bakarım kızları yoksa...
aramız ne kadar iyi olursa olsun yaşamam. birlikte yaşanılacak en son kişi benim için .iyi olan ilişkiniz yıpranır huzursuzluk ister istemez çıkar arada eşiniz kalır onunlada aranız açılır evin huzurunu kaçıran siz olursunuz düzeni bozan da .almıyım canım kalsın diyenlerdenim. her zaman mesafeli olmak huzur getirir.
İlk evlendiğinde kesinlikle hayır ama Allah korusun ileride bakıma ihtiyaç duydumu, veya diyelim esi vefat ettiğinde bakacak kimsesi kalmazsa tabiî ki evet. Sonuçta herkesin başına gelebilir sofraya 1 tabak daha fazla koymuşsun birazda dırdırını çekersin. Allah gecinden versin de nasıl olsa bir gün oda vefat edecek böylelikle hem esinin gönlü olur, hem vicdani rahat eder insanin hem de kadıncaz sevinir
Hayir istemem. Sadece bir iki ay kalacam dese bile hayir derim, cúnki sonradan: e ne güzel gecinip gidiyoruz der.. Olmaz öyle canim, biz nasil bir düzen kurduysak oda kursun, yardimci da olurum iyi bir düzen kurmasina.
Ama eger saglik sorunlari varsa, ve yasliysa kabul ederim :) ne olacakki bu kendi annemde olabilirdi, bitek hayır duaları kazanirim.
Annesiyle yasıcaksa niye evlenıyo, gelını dibine getircekse diye oğlunu evlendiriyo. Kocam olacak kişiye en bastan kabul etmıcemı soylerim allah korusun :)
hayır tabi ki severim ama aynı evde oturmamızı gerektiren çok önemli bir neden olmadığı sürece onunla aynı evi paylaşmak istemem :S
Tabikide hayır hiç çekemem nefret ederdim iyi bir insan olsada nerde kalırsa kaldın asla ama asla benim evimde 2 gün sonra her kaldığında şişerdim :)
sonuçta benim annem bile diyo ayrı bi eve çıkın diye istemediğinden değil gelinler bi zaman sonra kaynanayı çekemiyolar ister istemez. annem de kendi kaynanasını çekemiyor öyle bi döngü var
İmkansız. Kaynana değil farklı herhangi biri de sorun olur.
iyi olsa bele kalmak istemem kotu huyumdan dolayi deyil sadece sevdiyimle yalniz yasamayi bas-basa olmayi hic kimlese bolusmeyi istemediyimden dolayi
Kaynanayı ne yapmalı kaynar kazan atmalı..
Şaka bir yana asla olmaz. :)
kaynanayla yaşamak hergün ölmekle eşdeğer bişey üstad yani yıldızlı hayır:)
benim evlilik bitmesine kaynanam sebep oldu her hafta bizde idi daha 5 aylık evli idik kızına sürekli hırsızlık yaptrdı
ne diyon sen ya :)dalga mı geçiyon adam mı seçiyon :D
yuva üzerinde yuva olmaz:)ne kadarda iyi olsak da olmaz
ev ev üstüne olmaz ya ,ben kendi evimde bile annem eşyalarımın yerini değiştirse sinir oluyorum :)
kaynanayla yaşamak mı ? bir update edin kendiniz allah aşkına.
hala yaşayanlar var mı yahu
1. maddi durumu kötü olanların da evlenmeye hakları var. onları bu şekilde küçümsememelisin.evlendikten sonra senin durumunun bozulmayacağı ne malum?boşanacak mısın o durumda?
2.yaşar-yaşamaz...bunu çağdışılıkla değerlendiremezsin.bu karşılıklı anlayış ve vicdan meselesi.
3.biz de çağdışı bir aileyiz. tavsiyelerin var mı :P
Bir ipte iki cambaz oynamaz...
Hayir hayir hayir 1000 kerede hayir :)
dusunulmez bıle böyle bısey amann amann
hayır.kendi annemle de yaşamam
Kaynanam yok ben yalnızım ben yalnızım yalnızım.
bayramdan bayrama
yaşamam...
hayır
saçmalık asla...
hayır istemem:)
Hayır kararsızım .
Kararsızım hayır
Evet
yaşarım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar