https://www.youtube.com/watch?v=hvDgl167y0w
Kaynananızla aynı evde yaşarmısınız?
https://www.youtube.com/watch?v=hvDgl167y0w
olaya art ve eksileriyle bakmak gerek önce. ama sadece oğlundan ayrılmak istememesi gibi bir bahane ile bu iş olmaz. sonuçta benim de ailem benden ayrılmak istemiyor öyle değil mi.. ve hani çok da rahat bir ortam olmayacak, iki bayan arasında zıtlaşmalar büyüyecek falan, yani sıkıntı. kimin ailesi hasta olursa ona, onlara bakmak yükümlülüğündeyiz zaten. o yüzden bence altlı üstlü de olmaz yani ilerde sen oğluma şunu şunu dedin gibi laf çıkmamalı. aynı şekil kız evinin yanında da olmamalı ev. iki aileye de eşit uzaklıkta oturmalı evli çift böylece ilerideki soru işaretleri silinmiş olacaktır diye düşünüyorum. çocuk olunca da kim daha sağlıklı, müsaitse ona verilmeli. eşimin annesine vermeye çekinirim yani mesela iş yüzünden çocuğunu aksattın gibi bir şey duymak istemem ileride. tamamen kendi anneme verip yük olmak ya da bak görüyor musun torunumuzu göstermedi lafını duymak da istemem. ortaklaşa bakılır ayarlanır onlar zamanla. ama fikrim iki tarafla birlikte oturmamak tarafında. eşit olacak her şey ki sorun çıkmasın =)
düşüncelerine katılıyorum. Yakınlarda olması daha iyi gibi
haklısın
Büyük konuşmamak lazım yaşamak zorunda da kalına bilir. İnsan kimi seveceğini seçemiyor ve fedakarlıklar gerekiyor. Aynı evde yaşanmasa bile büyüklerimizin değeri oldukça fazladır şu an yaşamam derim ama ilerde böyle olmaya bilir bunları geçtim aynı evde yaşamasam bile her zaman evimde yeri var olur :)
Çok güzel düşünce :)
Teşekkür ediyorum :)
yaşlıysa bakacak kimsesi de kalmamışsa kalınabilir. fakat öyle ben evladımdan ayrılamam muhabbetiyle asla olmaz. etik değil, yakışmaz, madem ayrılamıyordun niye evlendirdin diye de sorarlar.
galiba öyle
büyük konuşmak istemiyorum ama istemezdim açıkcası ama tek başınaysa kızından başka hayatta kimsesi yoksa ve ayrılamıyorsa o zaman olabilir...
Mantikli olan da bu
Cevap
16Cevap
bu çok zor bir karar hiç bir özelın olamaz önce onu kabullenmen gerek insan yenı evlıyken bazı özel anları olur yanı daha cok baş başa kalmalıdır bence ben olsam yakın olalım ama aynı evde olmayalım der ıkna ederdım yanı anne yıde aynı şekılde çunku o ev onun eve gelen gelın rahat olamaz benımseyemez hem hemde dedıgım gıbı baş başa olmak ıcın ayrı ev yatak odası var deme ınan kı ınsan esıyle salonda yayılır tv ızler yemek yapar bulasık yıkar bunlar guzel seylerdır ama anne olunca evde bunlar olamıyor malesef
Bu dediklerinin hepsine katılıyorum. Yakın ev daha mantıklı gibi
hastalık olur yaşlılık olur anlarım ama oğlumdan ayrılmak istemiyorum gibi saçma bir bahaneyle olmaz. yakın otururuz ama kesinlikle aynı evde oturmam böyle bir durumda. öyleleri fettan oluyor oğlunu kıskanıyor gelinin burnundan getiriyor. benim annem yapmaz deme yapıyorlar. ha benimki illa ki diretirse benim annem benimle kalacak diye bende anamı babamı alırım yanıma sülale boyu yaşarız aynı evde. görür sonra...
Valla yaman çıktın bu konuda. Yakın olması daha mantıklı gibi
gerekirse altlı üstlü oturun. ama aynı ev sıkıntı olur.
altlı üstlü daha sıcak bencede
e yani annen tek kalacaksa onu da ortada bırakıp şehrin öbür ucuna gitme tek başına yaşlı kadın olmaz yani.
bişeye ihtiyacı olsa en fazla 20 dk da gidebileceğin yerde olsun
bende düşüncelerine katılıyorum. Yakın olmak iyidir, ileride aynı durumda sende olacaksın..
tabiki... zaten yakın oturma konusunda anlayışşız olacaklarını sanmıyorum genel olarak kadınların.
ama annenin de anlayışlı olması gerekiyor. yani hiç mi yeni evli bir insanın ne hissedeceğini bilmiyor. kendi zamanında hiç mi evinde eşiyle baş başa vakit geçirmek istememiş... mahremiyeti koruman gerekiyor.
eski düşünceli insan olduğundan, biz eskilerde böyleydik diye söze girebilirler..
bazı şeyler onun içinde kaldı diye senin eşinin de mi içinde kalsın. hepsini geçtim pijamamı giyio ayaklarımı uzatamayacaksam evimde ev demem ben oraya
Haklisin
Arada gelsin kalsın evimize yakın bir yerde otursun. Ama beraber yaşamak istemem kimse istemez. Ben eşimle misafir evinde gibi yaşamak istemem. Açık konuşmak gerekirse belki istediğim gibi uzanıcam tv karşısında belki Son ses müzik açıcam belki kocamı istediğim zaman istediğim yerde öpcem belki başbaşa olmak istiyorum, belki rahat rahat giyincem...
Böyle bir çok şey daha. Sadece eşim ve ben olmak isterim. Herkes böyle ister bence.
büyük ihtimalle herkes senin gibi düşünür.
Bencede istemez
Ben oğluna hastalık derecesinde bağlı, sahip cıkan bir kaynana istemeyecegim icin ogluyla da evlenip bosuna mutsuz olmam. O kaynana yalniz kalmak istemicek, eve kariscak, gidilen yerlere kariscak gelmek isticek gelmezse ya da karisamazsa uzulcek uzuntusunu belli edicek oglu bana yansitacak falan. Dunyaya bir kez geliyorum evlendirmesin oglunu kimseyi de ugrastirmasin
Valla ne diyecegimi bilemedim :) doğru galiba
severim annesine de her haliyle tamam derim dersem yalan soylerim. gerek yok bence :)
Aynen dogrusunu söylemek en iyisi
Eger kaynanamla anlasabilirsem neden olmasin, anne diyecegim sonucta annem olacak o da. Ama o klasik kaynana tiplemesi olursa (ki Allah kimseye vermesin) o zaman zor olur iste. Yani evde huzur olmamasi kotu bir sey sonucta. Onun disinda kesinlikle hayir asla yasamam demem ama ilk tercihim de olmaz. Ayni apartmanda oturmak falan gibi cozumler arayabilirim basta :D
Gelinler bulur çaresini ona suphem yok :)
Allah mutlu etsin :)
B saglk problemi vs varsa elbette , yaşarım da bakarım da sonucta benimde bir annem var yarin oburgun ne olucaz bilmiyoruz.
Ve o kocayı doguranda o anne dir , adam iyide anasi mi kötü. ? :)
He ne dir ki ben oglumdan ayrilamam dye bsey yok herkesin evladi kiymetli ve biricik. Ayni yerden ev bulunur ya da n blym. Altli ustlu otururuz , yakın otururuz o şekilde gönlünü de kirmams oluruz b nebze. :))
en mantıklısı gibi :)
:)))
kaynanam şeker bir kadın. beraber yaşamıyoruz ama yaşasak sorun olmazdı :)
haha bak hep kötü olmuyo işte :D kaynanaya +1 :)
hiç anlam verememişimdir şu gelin-kaynana çatışmasına. sevdiğim adamı doğuran kadını nasıl sevmeyim ki. benim de düşüncem böyle :)
İşlerine karisirsa sevilmiyo
Çocuk sevsin önemli değil benim önüme böyle bir seçenekle gelmesin.
Hem ne demek yasarmisiniz ya?
Onun annesi benim annem öyle bir durumda tabiki de yaşanır sırf ben istiyorum diye kendi annesini ailesini bırakan yarın benim ailemede böyle yapar..
Hem söyle bir gerçek vardır bu hayatta anneden başka hiç kimse karşılıksız sevmez.
Aynı şey benim ailemin veya bizim başımıza da gelebilir eminim evladimiz olduğunda daha iyi anlarız böyle konular hassastır ve duyarlı olmamız lazım
Çok güzel düşünceler. İleride bu fedakarlığı yapabilene ne ala
Umarım ben dahil herkes yapar..
umarım
ben nasil annemin babamin dizinin dibinden ayriliyorsam kendisi de annasinin eteginden ayrilsin bir zahmet hasta olur durumu kotu olur bakarim da yanimada alirim ama yok oglumu yanimdan ayirmak isteriyorum filan hayir bizimde annemiz var pesimize takip getirmiyoruz sonucta. ayni evde degilde ayni mahalle ya da yakin evlerde otursak daha iyi olur hepimiz icin :)
yakın olmak daha mantıklı :)
Eğer iyi bir kaynanaya sahipsem neden olmasin dicemde rahat edemem ben onlarin yaninda kendi bir ev yasantim olucak sonucta en iyisi ayri yasamak ki Tek cocuklu bir aileye gelin gitmiyecegimden hayir asla yasamam :D
Dürüst olman bu konuda güzel :)
Ama bazen dediğin gibi de olmayabilir.
Olabilir ama zaman gosterir :)
kesinlikle
Saglık problemi varsa elimden geldigince bakarim yarin obur bizimde yasliligimiz olacak ne duruma dusucegimiz belli degil ama soruda belirttigin gibi oglumu birakamam gbi bir bahaneyle bu istegini dile getirirse kusura bakmasin bende tek cocugum bende ailemi toplayip getireyim o zaman öyle bir mantik yok. Herkesin düzeni kendine o yüzden yaşamazdım..
mantıklı, yakın olsa iyi olur ama
Yakın olabilir amaa her gün oğlusum oğlusum diye evimde dolanan bir anne pek istemem acikcasi..
kimse istemez galiba
Dedigim gibi herkesin duzeni kendine ben evimde rahat olamadiktan sonra pek bir anlami yok o evliligin belli bir sure sonra zaten tartismalar falanda baslar gereksiz gerginlik yani
Aynen
İsterim neden iste miyim? Ne ekersen onu biçersin sen kaynanana bakicam ki yarin obur gün de sana baksinlar :)
Aynen öyle :)
Yuva üstüne yuva olmaz. Yakinimizda olsun ama ayni evde olmaz. Haaa hastalikta ayri. Sagligi yerinde bu durumda o yuzden olmaz
Yakında olması mantıklı
Istemem herhalde
Ya belki kaynana iyidir fakat kocanla evde rahat edemezsinki
Yani benim görüşüm böyle
Haklisin rahat hareket edemez
Aile durumu ilislikleri onemli
Her ne kadar iyi olsada ev ustune ev olmaz
HEm ne demek oglundan ayrilmak istemiyor sunnet cocugumu bu?
Evlendirmesin o zaman
Ailesine bağlı birisi, annesi hasta da olabilir. Anlayışla karşılayıp ortak bir noktada yakalanabilinir.
Hastaysa bakarz tbi sma oyle ccugundan ayrilamam triplerindeyse olmaz
haklısın
kaynanaya sor bakalım oda gelın oldugu zamalarda kocasının anasıyla aynı evde kalabılıyomuymus onun tavırlarına tahummul edebılıyomuymus :D
Dur bir sorayım :) Eskileri anlatmayalım onların katlandığı zahmeti duysan evlenmezsin. Aynı evde 4 aile yaşayan var köyde :)
eskıdendı onlar o zamanın sartlarını herkes bılıyodu ona gore evlendıler sımdı de devır boyle yanı ınat bı gelın olmam ılerde ama hersey karsılıklı o bana nasılsa bnde ona oyle olcamm :D
peki :)
Nasıl ki benim annemin bakıma ihtiyacı olduğunda ben ya da kardeşlerim bakmakla yükümlüysek, onun için de aynı şey geçerli. Kötü de olsa o bir anne ve oğlunun bakması gerek.
Haklısın kesinlikle.
Hasta ise kalirim.. Ama saglikli ve kendine bakiyorsa kalmam.. evi bize yakin olsun ama ayni ev olmasin..:)
Evi yakın daha iyi gibi, bu düşünce mantıklı
Hastalik duskunluk gibi durum olmadigi surece yasamazdim. Neden yasayayim ayol ev ustunde ev olmaz
Ev üstüne ev olmaz doğru ama belki 1 anne fazlalık olmayabilir..
gerçekten huzur evi olur, annelerin olduğu ev huzurlu olmazmı :)
tabi haklısın bazı seylerde, yakın olsa daha mantıklı gibi
Peki
Eğer durumumuz olmazsa veya annesi hasta olursa kabul ederim tabiki. Ama öbür türlü istemem
Evt olabilir
Evlenmiycegim için yaşamam kazara evlenirsem de yaşamam
Yalnızlık kötü, iyi düşün.
sahsen mecburi durum yoksa hıc ıstemem. Ben eşimle istediğimi yapamicakmıyım evde
Biraz o sıkıntı var aslında. Rahat hareket edemeğinden, dizilerdeki evlilik gibi olmayacagından, hayaller var onlardan dolayı kalmayı istemeyebilir insan.
Evlerimiz yakın olabilir, sık sık görür oğlunu. Ama aynı evde yaşamasın mümkünse. Özel hayat denen bir şey var, ben evin her metrekaresinde istediğim gibi yaşamak hareket etmek istiyorum
Mantıklı aslında, yakın bir ev daha iyi olur.
Asla. Tam bir anakuzusu olup çıkacak. Kendi fikirleri olmayan, birine sormadan hiç bişey yapamayan biriyle evlenmezdim zaten.
Ailesini düşünen bir insan olarakta görebilirsin anakuzuluğu kötü olmamalı. En azından ailesine bağlı olur
Bakima muhtacsa tamam ama baska turlu olmaz sanirim kaynanayada bagli tabi bu eger iyi biriyse basimin ustunde yeri var
Tesekkürler yorum için
Her seye karismazsa yasayabilirim sanirim. Nolmus bir hastaligi falan mi varmis oylesine mi kalacakmis? :)
O yaşlardaki insanlarda illa ki rahatsızlık olur. Çocuğunun yanından gitmesini istemiyor. Benimle olsun istiyor. :)
Ben cocugunu gonderirim arada gorur :)
haha sanki kapalı ceza evinden açık görüşe adam gönderiyorsun :)
Hayır asla evlendirmesin o zaman oğlunu ablam dan tecrubeliyim kaynana ile aynı ev de oturmak mı berbat
Çevremde birçok örneği ama her kaynana kötü olur mu meçhul..
her kaynan oğlunu karısın dan kıskanır
galiba öyle
Eger kaynana iyi kaynanaysa burnunu her biyere sokmazsa yasarim
İllaki ufak tefek sorun olur, o da olabilir
Evet ufak tefek mecbur sorun olur. Dizilerdeki gibi olmasinda aman Allah korusun
Saglikliysa kalmam ama bakima ihtiyac varsa bakarim.. Sonucta benimde annem o durumda kalabilir. 😊
aynen öyle. teşekkür yorum için
onun annesi emek vermiş de benim annem emek vermemiş mi oluyor :D hastalığı yoksa kalmam inat yaparsa ben de annemi getiririm evde musmutlu yaşarız.
Ne güzel olur, musmutlu bir hayat :)
Kaynanamla aynı evde yaşamam, açık ve net.
Dağ dağ üstüne olur da ev ev üstüne olmaz.
Herkesin evi ayrı olsun.
Dürüst düşüncen için sağol. Biraz düşünmek lazım yinede..
Kimse icin bu fedakarligi yapmam nedir yani evlenmeyiz olur biter..
Korkulur senden
Hayır istemezdim- gece rahat olmak isterim evimde.
Kuralsiz!
kız anneleri bu konuda daha rahat olur bence damatlarına karsı
Nabcaz kadini sokaga mi atcaz tabi ki yaşarim önce insanlik!
Tabi insanlık
Büyük konuşmuş gibi olmayim ama ne kaynanamla ne de kendi annemle birlikte yaşamam
Peki , yorum için teşekkür
Sevdiğim için herşey yaparım. Buda olur farketmez. İleride ikna ederim ayrı evde yaşayabiliriz
Peki
Uzakta olunca bile sorun çıkıyo ne gerek var şu zamanda yaşamak istemem büyük konuşmiyim ben yinede :)
Bencede konuşma ne olur ne olmaz :)
Aynı evde otururum diyemem çünkü illa bir konuda anlaşmayız boş yere ne kocam uzulsun ne ben ne kaynanam 😊
Mantıklı kimse üzülmesin
:))
Kesinlikle hayir kaynana yla yasamak milattan öncesinde kalmış
Var yasayan ama memnun mu muallak
İleri derecede sağlık sorunu olmadıkça yaşamam gerek yok
galiba herkes aynı kanı da
Olması gereken o kımın annesı evde olsa dıger taraf kendını yalnız hıssedıcek analarda bir kıskanclık paylaşamama güdüsü vardır ve bu huzursuzluga sebebiyet verir ve heleki evlılıgın ılk yılları br ozel hayat var
hastalık durumu dışında yanımda olmasını istemem.. Çünkü huzursuzluk olur karşılıklı olarak
Olabilir
kalırım ama benim anneme babama yakın yerde olmalı oturacağamız yer nede olsa insan kayınpeder yoksa bide tek çocuk var dedin neden olmasın
Aynen olabilir
Ben isterim neden olmasın ki. Çokta hoşuma gider ama bazı şeylerimize karışırsa sorun olur. Duruma göre idare ederiz.
peki
hayır yaşamam ben kocamla istediğim gibi davranmak isterim oturma odasında beraber film izlicez öpüşcez koklascaz belki <<*? fantazilerim vafr benim
Allahtan yorumu kısa kestin, yoksa sorunun devamı cinsel yaşam konusunda bitecekti.
hahaha
İşte asil türk kızlarının anne adaylarının onursal cevapları... Tebrikler kızlar kutluyorum sizi...
yok artık yan odada afedersin ama onun kızını becericem o yan odadan dinleyecek yok öyle şey :D
Çok açıklayıcı oldun :)
açık sözlüyümdür panpa :D
rahatsızlık gibi bir durumu varsa eğer tabiki yaşarım ama keyfi için olmaz yaşamam
Keyfi isterse olmaz bencede
Tabii ki yasarim ne de olsa cocuguma bakicak ben caliscam ejrjfj her sey karsilikli :P
hahah gelin işte ne beklersin :)
hahah tamam :)
Ben asla kaynanayla aynı evde evliliğimi sürdürmezdim
sorun olabilir
Kaynana değil kayınvalide...
Soruya gelince, ewet yasarım.
Peki
Erkeklerde sorun olmuyor. Hatta daha iyi olur. Çocuğumuza bakar
aynen
Asla kabul etmezdim diye dusunuyorum bende bir erkek evlat anasiyim buyuyunce oglum istese ben istemem gencle yaslilik olmaz...
Yasayan biri daha iyi bilir
Yasamak istemem ama kaynanam iyi biriyse sevdigim adam icin katlanırım
böyle yapabilirsen ne ala
Hahah :)
yaşar nolacak hatta iyi olur biz işteyken evde biri olur fenamı
aynen
Hayır. Ev üstüne ev olmuyor
net.
Aynen oyle. İyi olmk varken ne gerek
galiba öyle
Tabı
Gerçek cevap: kalmam.
Net cevap. teşekkür
yook yaa yaşamam heralde :)
Duruma göre değişir :)
doğru dğşr
eğer semra kaynana gıbı degılse tabıkı yasarım
o olursa düşündüm bende istemem :)
Başımın üstünde yeri var tabiiki.
Ne güzel düşünce
Size karsı kavınvalidenizn tavrı nasl?
Normal bir tavırda. Her kaynana gibi bazı şeylere karıştığını düşün. bu sekilde kalırmıydın
bir sene kalır hal ve harektleıne bakardım eşim öyle mutlu olacaksa eger bktım davranısları bna göre degl ayrı eve cıkardm
mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar