Uzmanlar aşkın ömrünü tespit etmek için, hormon ölçümlerini ve beyin görüntülerini kapsayan bir araştırma yapmışlar. Bu araştırmaya göre aşkın ömrü 2.5 yıl.
Peki senin ilişkilerindeki deneyimlerine ve gözlemlerine göre aşk ne kadar süre devam ediyor?
2.5 yıl görüşüne katılıyorum
2.5 yıl görüşüne katılmıyorum kesinlikle daha az
2.5 yıl görüşüne katılmıyorum kesinlikle daha fazla
Bence kişiye göre değişir bu. ✅ Eğer birbirlerini gerçekten seviyorlarsa gerçek aşksa, aşk ölümsüzdür. O her bakış gülüşte ilk günkü heyacan yeniden hissedilir. Hiç soğumazlar aksine her geçen gün aşkları daha da güçlenir. Öyle aşklar var ki hele de romanlara şiirlere konu olmuş, daha yaşarken ölümsüzlüğü kollarında bulmuş. ❤️❤️❤️
Horman ölçümü yapmak kadar anlamsız saçma aptalca bir şey olamaz. Evet doğru aşık olunca vücüdumuzda bazı değişimler meydana gelir. Ancak aşk dediğimiz duygu bundan mı ibaret? Aşk kalp işidir. Maalesef bu bakış açısı her şeyi değersizleştiren materyalist sapık bakış açısının bir ürünüdür. Bu zihniyete gçre her şey madde yok düşünce madde oluyor yok sevgi madde, sevince şu hormanlar salgılanır vs vs saçmalıklarıyla dünyayı kirleten bir görüş. Aynı hormanlar hayvanlarda da var onlarda da salgılanıyorlar. Peki onlar aşık mı şimdi? Haha çok komik cidden.
İnsanın diğer canlılardan çok büyük bir farkı var. O da insanın düşünebilmesi maddesel yanına ek olarak ideasal bir yanında bulunmasıdır. Bu sayede insan düşünür rekabet eder, aşık olur sever.. Çünkü bizim bir kalbiniz bir beynimiz var hepsinden de ötesi ruhumuz var. ❤️❤️ Aşk=horman salgılanması demek çok komik olur cidden. Olaya katılmaktan ziyade bence aşkı böyle ölçmeye kalkmak aşka büyük bir saygısızlıktır. D seçeneği diyorum
Seviyorsan aşk vardır. Tutku varsa, heyecan varsa, hem sevinç hem de acı varsa gerçekten aşk vardır.
İkinci soruya cevabım insanından insanına değişiyor. Çok yaşlı çiftler var ve birbirlerinin gözlerine baktıklarında hep gülümsüyorlar. Sevgileri o kadar temiz ve masum ki hiç kirlenmemiş.❤️❤️
Ancak bazı yeni evlilerde var ki kavga gürültü hep. Aslında onlarda aşk bitmiyor. Hiç aşık olmuyorlar ki bitsinler..💔
Ben sevince sonuna kadar seviyorum. Olması gerektiği gibi, aşkın hak ettiği gibi. . İnsanlar basit zevkler yerine, eğer sevgiye değer verirlerse o zaman bu dünya da bile cenneti yaşamaya başlarız. 😊
Dediklerinin hepsi klasik boş şeyler hani anlatmaya çalıştığın o aman aman aşklar hep romanlarda hikayelerde olur şu an senin yaptığın gibi süslü cümlelerde anlatılır, kaç tane gerçek kişi gösterebilirsin böyle aşkı yaşayan, tabi gösterdiklerinde sadakatın eseridir aşkın değil aşk ile alışmayı sadakatı karıştırmayalım, en önemlisi sevgidir.
Günümüz de biriyle çıkmak, birinden hoşlanmak birine seni seviyorum demenin "aşk"olduğunu düşünen kişiler var. Şimdi sitede benden yaşcana büyük olan ablalarım, abilerim var. Nereden biliyorsun ki anlatıyorsun diyecekler çıkacak elbette. Evet hiç aşık olmadim ama gerçek aşkın bir zamani yoktur bence. 3 ay 3 yıl sürmez. Gerçekden aşık olan insan ayrılsa bile aşkı kalbinde yaşamaya devam edicekdir. O yüzden aşka bir ömür vermiyorum.
Kavram Karmaşası konusunun biricik gözdesi aşk. Yunus Emre der ki Aşk Işk dan gelir yani ışıktan yani nurdan. İlahi sevgi için kullanılmış bir kelimedir aşk. Okuyun aşk efsanelerini romanlarını göreceğiniz tek şey Ayrılık kavuşamamak varsa aşk vardır olacaktır. Mevlamin bu dünyada iken kendisine kavuşmak isteyipte kavuşamayan kullarına bahsettigi bir nimettir aşk. Öyle sandığınız gibi sevmek hoşlanmak arzulamak tahrik olmak anlamında değildir. Bir insanın ruhunu huyunu kendinize yakın bulursunuz adı sevmek tir. Bir insanın fiziği hoşunuza gider adı arzulamaktir. Bir insanın yüzü hoşunuza gider adı hoslanmaktir. İnsan insana aşık olur nasıl mı çok sevip hoşlanıp arzulayip elde etmesi zorlasirsa ya da edemezse saplantılı bir ruh haliyle aşka dönüşür. Bu durumda karaindakinde olmayan vasıfları ona yüklersiniz ne istiyorsanız ondadır. öyle sanırsınız bu durum hasret bitene onu tanıyana kavusana kadardır. aşık olmak isteyen varsa kavusamayacagi birine saplantı yapsın. kul kula aşık olmaz. Sever hoşlanır arzular tahrik olur en nihayetinde karşındaki insan ne mükemmel ne en iyisi ne tümden iyi vasıflı. Bu soruların sebebi cümlemizin beyni ingilizce düşünür olmasındandır. love aşk demek değil sevgi demektir. Aşk olarak düşündüğün an medeniyet çatışması yaşar insan çünkü onlarda aşk yok tanım olarak. Aşk var mıdır vardır. hasret varsa vardır kavuşunca insanın gözüne perde gibi inen aşk kalkar ve insana derki kendine gel aşk kula olmaz. Anlarsan dinlersen duyarsan. ... Aşk ölsen dahi kavusmayi bekleyeceginedir. cennette dahi görmek isteyecegine. görsen dahi kavrayamadigin için kavusamayacagina hasretin hiç bitmeyecek olana. Allah insana ruhundan üfledi işte o ruh zerresinin tekrar bir olma bütüne varma arzusudur aşk. Malesef mümkün değil cennette dahi. Bu yüzden aşk var çocuk çoluk elinde taşa puta avrat ata ithaf edin diye değil. Aşk biter mi bitmez. Arzu zifafa, hoşlanma tanıyana, sevgi nefret edene kadar sürer. Bu yüzden herşeye aşk demeyin sorun süre ise çözülür
15 yaşında aşık oldum. Aşık olduğum kişiyle 21 yaşında evlendim. 27 yaşında terkedildim. 32 yaşıma kadar 5 senede kendimi zor toparladım. 32-15 = 17 olduğuna göre, bir insan 17 sene boyunca sevebiliyormuş demektir. Şu an hiçbir şey hissetmiyorum.
Sen mutsuzluğundan mutlu olmuş bunuda aşk zannetmişsin. bşr çık insan tam burada kenfini mutsuz edene mutluluk hissettiği için yani sözüm ona AŞK tam bu noktada yanılır zaten 15 inde başlamış neyin 17 si sen 17 yıl annenin karnına geri dönmüş hiçbişi hissetmiyorum dediğinde de özürlü olarak yeniden doğmuşsun tedavi olmalısın özürlerini tamir et bir daha mutlu olmaktan mutlu ol
Aşkta çok iyi şeylere imza atacağıma inanıyorum sadece düşüncemde ki hayalimde ki kişi çıksın yeter öyle zamanlarla sınırlı olduğunu sanmıyorum aşkın. Tabi aşkı bitiren çok sebep var ve bunlar bende yok karşımda ki insanlarda da olmasa sonsuza dek süreceğine inanıyorum bu sebepler şunlar : Kıskançlık Erkek kıskanır ama gidip kızlara bakar kendinde olmayan özelliği istemeyeceksin Kız kıskanır açılıp saçılır sende olmayanı istemyeceksin mahrem olan yerlerini kapatacaksın Samimiyet Erkek sadece kendisiyle konuşan kız ister maksat tek onu bilsin onu sevsin Kızda sadece kendisiyle konuşsun tek onu bilsin onu sevsin ister ama bakıyoruz kızlar erkeklerle erkekler kızlarla içli dışlı öyle çok insan tanımakla aşk süremez. Sosyal ortam Erkek sadece onunla ilgilenen kız ister demiştik ama ortamlardan ortamalara akan kıza bakış açısı farklıdır. Mondern hayattınız ne kadar iyi olur ne kadar sosyal olursanızda iç güdüsel olarak o kişiden soğursunuz bunu bir tek iki durumu aynı kişiyle yaşayınca anlarsınız. Bu durum kızlar içinde geçerlidir. Bu yazdıklarım ve aklıma gelmeyen bir çok şey ilişkiyi bitirir benim düşünceme göre.
“herkes birbirini bitirir. özellikle aynı yere, aynı eve, aynı barakaya konmuş zorunlulukların bir arada tuttuğu insanlar. karşılıklı bir tüketme, bir tür yok etme işlemidir bu. ölümcül bir dezenfeksiyon. şaşacak bir şey yok. yüzme bilmeden suya atılmış insanlar birbirlerini boğarlar.”
Askin omru ewlenene kadar.. Çünkü aşk; onu gördüğün de içinin gıdıklanması, nefesinin kesilmesi, kusurlarini gorememe we her seyiyle onu kabul etmektir..
Ben her dk gordugum adama ne diye nefesimi kesiyim be? icim neden gidiklansin aksam beraberdik.. burnu da laz gibiymis suratini göremiyorum.. ayaklari da gayet bozuk peynir gibi kokiomuş diolardi da inanmiodum :)) ewleninceggördüm :))
Kaç yıl, kaç hafta, kaç gün belirli bir rakam söylemem sevenden sevene fark ediyordur ama bildiğim birşey varsa o da Aşk gelip geçicidir. Sonsuz aşk varsa o da en fazla Platonik Aşk'tır. İlişkide olduğu gibi yıpranan duygular olmuyor çünkü. Üstü kapanmış duygular herzaman açılmaya müsaittir. "Annem ve Babam var birbirlerine hala ilk gün ki gibi aşıklar!" Diyenleri duyuyor gibiyim.. Buna da cevap vereyim. Evlendikten sonra aşk bitiyor evet.. Ama Aşk'tan daha güçlü olan duygular vardır iki insan arasında. Bir yuva kurduktan sonra. Sevdiğiniz insan ile tam anlamı ile Aile olduktan sonra anlarsınız neyi kast ettiğimi. Ki o duygunun yanında Aşk sönük kalıyor. Tecrübem yok. Tecrübe ile değil gözlemlemelerime güvenerek yazıyorum.
Günümüzde aşkın bile çivisi çıktı diyebiliriz yeni nesil aşklarını bilmem ama eskilerin aşkları bir ömür sürüyormuş size bir örnekle anlatacağım tam 1.5 yıl önceydi ablamı kaybetmiştim 54 üne daha yeni girmiş bir bayan 3-4 defa ameliyat geçirdi sonunda rahmetli oldu eniştemin günlerce göz yaşı döktünü bilirim hayat arkadaşımdı o benim dert yoldaşımdı der hep aşkı en iyi onlar yaşamıştı tam kırk yıl kadar hemde
Aşkın ömrünün hesabını yapmayalım şimdi hadi güzel hatrınız için 3 yıl olsun Ama sevdalı bin yıl sürer biri ölünce bile bitmez teşekkürler
Günümüzden buraya gelen ölümsüz aşık hikayeleride bu tespitlerin yanlış olduğunu açıklar niteklikte. Şirin ile ferhat - leyla ile mecnun bunlardan sadece ikisi..
Tabi şimdiki ilişkilerin çoğu hormonlar ya da çıkar amaçlı kurulduğu için böyle bir sonuca varmış olmaları olası..
bir insana aşık olupta uzun yıllar başkasıyla çıkmayan insanlar biliyorum.
Aşkın ömrü yoktur, bir insanı sonsuza kadar sevebilirim aşık olursam.
bak ınsanlar annesinden cocucugndna bıle bır gun sıkılır ınsanlar zaten sevmıyor sureklı deger ılgı fedakrlık yapsa o ınsan sogur aslında dogaya aykırıdır hıc bır ınsna oglu tek omrunu 1 kadına harcıyamaz ya da harcmadan once kım bılı r kac kızlan yatıp kalkıp yatıp kalkıcak sonra karar verıcek ask yoktur askın temelı sekstır sımdı sen ınsana deger saygı fedakarlık romantık bısıler yapmadan o kadın salakmıkı seks yapsın o kısıylen sanmam bu nedenlen ıkı normal ınsanın hayatında seks varsa onlar ayrılmaz
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. “O olmazsa yaşayamam.” demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin onu sevdiğinden… Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
evlilik dışı olduğunda 3 yıl, evli olmak durumunda ise 3 ay diye tahminlenen allah sonunu hayir etsin demekten başka söyleyecek sözümüz yok...
Kadının son kullanma tarihi vardır. şöyle açıklayayım yani bakireliği alındığı zaman işte... İşte çoğu erkek için aşk orada biter yani ne zaman alındıysa bakirelik bazı erkekler için bitmiş demektir.
Bakıpta içine sığamadığın mıdır aşk, görüpte içine sığdıramadığın mı? Bence aşk bitmez sadece yaşam şartları ve yaşamın gerçekleri aşkı duraklatır.20 senelik evli ve hala aşkla el ele gezen geçmısındede aşkla evlenen yakınlarım var, onları bır arada tutan alışmaktır canını paylaşmaktır. Aşk o yüzden nasıl baktıgına bağlı bir kavram, yaşamın seni neresıne nasıl ittiğine senın ne seçımler yaptıgına baglı. Aşkın bir süresi yok çünkü ben aşkın tek başına bir kavram olduguna ınanmıyorum. Bazen sinirlenirsin bazen saygı duyarsın incitemezsin bazen ona dokunmak konuşmak hissetmek istersin bazen kıskanmak bazen başka bir şeyler. İnsan aşkı sürekli başka şeylerle yaşatır zaten, duyguların insanlığın körelmedikçe aşkında biteceğine ya da süresi olduguna ben ınanmıyorum. Herkes kaldırabıldıgı ölçüde bir fikir yürütür, dediğim gibi tamamen kısıye bağlı.
Aşkın bir ömrü yoktur. Aşk nedir? Birine karşı duyulan maksimum sevgidir. Peki bunun nasıl ömrü olabiliyor ki? Bunun bir ömrü var ise onun adı zaten sevgi değildir alışmaktır ya da sanmaktır.
Sizin annenize olan sevginiz azalır mı mesela? ya da babaya? cevap hayır ise peki aşk nasıl azalıyor?
Bunu araştıran bilim insanlarını yargılayacak değilim ama hislerin ömrünü ölçmek bence çok saçma.
Anneye olan sevgi azalabilir niye azalmasın? Şahsen annemi 10 yaşındayken sevdiğim kadar sevmiyorum.
Sevgi de herşey gibi, bir hormondur, bağımlılık yapar, ama zamanla bir insan o hormonu tetikleyecek hisleri uyandıramaz çoğunlukla. Senin aşktan anladığın uyum ve arkadaşlıksa, eh o başka birşey.
Araştırmayı yapanlar Yozgat bilim adamları mı? Aşkın zamanı vakti yoktur. Sevgi zamanla aşka dönüşür sonra zaman geçtikçe aşk tekrar sevgiye dönüşür o insanla fazla beraber olunca sonra zaman geçtikçe yine sevgi aşka dönüşür böyle böyle gider işte -Yanlışlıkla B yi işaretledim :/ -
Bence aşk o kişiye karşı besledigimiz ilk duygularla beraber gelen heyecanlar heveslerdir yani ona ulasamadigin ama cok ulasmak istediğin icin en küçük bir aranizda gecen tatlı iletişim ya da dokunuslar bile seni aşırı heyecanlandirabilir işte bu aşktır yani senin kimyani degistiren kalp atışını değiştiren ama sonrasinda o kişiyle oldugunda ve ulastiginda bu aşk denen şey yerini romantik bir sevgiye mutluluğa huzura bagliliga güvene bırakır yani sürekli görüştüğün birlikte oldugum birine karsi surekli heyecan duyamazsin ama ondan sıkılmayip daha cok birlikte olmak istersin eger seviyosan
Kısaca aşkin omru 1 seneden fazla degildir bence, ama sevgi sonsuzdurr
Eşimle tam 24 Aralık 2010 senesinde çıkmaya başladık, ondan öncesinde birkaç yıllık tanışma geçmişimiz var. Fakat çıktmaya başladığımız yıldan bu yana kesinlikle aramızdaki muhabbet, sevgi ve aşk eskimedi. Evlendiğimizde de bu değişmedi ve değişeceğini düşünmüyorum...
Sevginin ömrünü söyleyebiliriz belki ama aşk ömür boyudur bitiyorsa o aşk değil hoşlanma ya da tutkudur. lisede sevdiğin bir kızı 50 yaşında evli iken bile aşkla seversin sadece eskisi kadar kor ateş değilde olağan şekilde yanan bir ateşi kalır sonuçta o artık evli sende evlisin bu saatten sonra birlikte olamazsınız bazı aşklar uzaktan güzel yaşanır.
sevmesini bilene daha fazla amatörüne göredoğru bir sonuç bilmeyenine çok daha az. tuttuğun eli bir ömür bırakmamak gerek. 3-5 hafta bir kaç aylık insanlar çok fazla bir ömür eli tutulası olanlar az. bulabilirsen aşkın ömrü ömür boyu. bulamazsan aşkın ömrü yaşa bağlı 3-5 hafta bir kaç ay
2buçuk yılı geçik birlikteyiz. Her gecen gün daha çok büyüyo sevgi, daha çok tanıyosun birbirini, daha çok alışıyosun varlığına; bunların sonucunda da daha çok eglendigini daha çok kahkaha atıgını farkediyosun. Samimiyetin getirdiği rahatlıkla çok basit bir tw kanalını izlerken bile o koltugu oyun parkına çevirebiliyosun.. En güzelide böyle basit şeylerle saatlerce mutlu olabilmek. Bir ömür olması dileğiyle..:)
Aşk diye tanisma beklenti durumlarindan bahsediyosaniz 2.5 yil bile cok fazla bana göre konusma birlikte olma suresine bagli olarak ortalama 2 ay ama guven saygi dert ortakligi hayat paylasimi gibi zorunlu ihtiyaclardan bahsediyorsak ki karsimizda ki insanda bu ihtiyaci karsilayabiliyosa ölene kadarda devam eder niye etmesin
İnternette fast food çuda birbirine pipetle kağıt atmaca oynayan, hava alanında eşini süpriz çicekle bekleyen insanlar var. 2.5 yıl olabilirmi aşk.. bir anne çocuğunu 2.5 yıl sevdikten sonra "alışkanlıktan" dolayımı devam ediyor sevmeye hayır tabiki. Aşkta da seven insan 2.5 yıl sonra süremiz dolmuş artık aşkım bitti kalmadı bende mi diyecek..
Benim düşüncem çift taraflı aşk varsa o hiç bir zaman bozulmaz sevgi bağı kopmasa bu ömür boyu surer
ben size kendi mi anlatayım ben çok sevdim bana ümit verdi benim sevgimi küçük gördü ben ne yaptım gururumu onun ayağının altına aldım bana çok acı cekirdi ben halen de sevmiyorum bu can yaşıyan kadar da sevecegim onu o bilsin benim sevdim yalan değil her fedakarligi yaptım onu başkasıyla görüyorum içim yaniyor hiç bir çare bulamiyorum yüreğinle gel bana et sevdam korkunla değil sevginle gel ne olur bana dön..
Ben bunu yazdığım bence ile açıklamıştım. Aşkın ömrü psikoloji, sosyo-ekonomi gibi bir çok etkene bağlıdır. Bir ömürde sürebilir, 3 ayda sürebilir. Uzmanların yaptığı bu araştırma ortalamayı gösteriyor. Bu ortalamaya göre insanların psikolojik durumlarının pek iyi olmadığı gerçeğinin çıkarımı yapılabilir.
Öncelikle : ( Saygı ) -akabi- ( Güven ) - ( Sevgi ) - ( Uyum ) - ( Vefa ) - ( Empati ) ( Sadakat ) - ( Hoşgörü ) - ( Olumlu ve yapıcı ince düşünce ) - ( Önce eşim demek, karşı cinste bu sıralama ile karşılık verir ise ) ? o zaman ( Sevgi İle Aşk ) Ömürlük olur..
bu cift taraflı bir konu. ben 3 sene ilk gunku gibi sevdım telefonda konusurken titredim. ama onun için gecerlı degıldı belkı benım gıbı seven olsaydı bir asır bile olurdu ama olmadı. suankı tecrubelerıme gore 2.5 sene askın ömru. sonrası farklı seyler
test ettim aşk 2.5 yıldan sonra yerini sevgiye bırakır. Sevgi sadakate ekseriyetle :) ne kadar uzun ömürlü olacagını belirler yani insan yitirmezse saygısını sevgisini yaşalnana ömrün sonuna kadar sürerr diye düşünüyorum :) tabi okadar emekten sonra ilk aşkı hissetmek basittir cünkü aşık oldugun kadındır o emek verdiğin koca yıllarla
Aşka ömür verip, bu ömre de süre biçmek; (Ne kadar istisna da olsalar) Ölene kadar birbirlerine aynı aşkla bağlı kalan insanlara ihanet etmek gibi bir şey..
İnsanlar her ilgi duydukları kişiye aşık olduklarını sanmasalar aşka bu kadar basit ömür biçilmezdi, hayırlısı...
Bizzat yaşayıp gördüm, 2 seneden sonra birlikte olduğunuz insanı gerçekten tanımaya, onun gerçek yüzünü görmeye başlıyorsunuz. 2,5 sene gibi kavgalar sürtüşmeler olur ayrılırsınız ya da evlenip devam edersiniz. Daha az diyenlerinki geçersiz biraz, üç sene ve daha uzun süre ilişki yaşayanlara sorarsanız az çok doğrulayacaklardır zaten.
Açıkçası bilmediğim bir konu ama yazmak istedim. Ben şu görüşe katılıyorum aslında. Hiç aşık olmadım o yüzden gözlemlerime dayanarak konuşucam insanoğlu psikolojik olarak her duruma zamanla alışma eğilimindedir. Aşkta bir durumdur bence ve zamanla aşılır kaybolmaz ama önemini kaybeder yerini saygıya ve sevgiye bırakır. Bencee :)
Bilimsel araştırmalar genelllemedir. Ki evet aşk 2.5 yıl olabilir hatta belki daha az. Ama önemli olan o sure içinde aşkı azaltmadan yavaşça ve hislerini kontrol altında tutarak sevgiye donuşturme. İşte o zaman aşk başka bir kelime altında ömür boyu devam edebilir...
Aşkın ömrünü tespit etmek için girişimlerde bulunanların, aşkın ne demek olduğunu bilip-bilmedikleri konusunda aşırı derecede şüpheliyim. Bugün, bu kadar ayaklar altına alınan ve bu kadar kirletilen başka bir kavram var mı acaba, çok merak ediyorum. Onların tespit ettikleri, olsa olsa şurada-burada düşe-kalka yaşanan ilişkilerin ömrüdür. Aşk, başka bir şey...
Gerçek aşk ve heyecan bence evet 2.5 yıldan daha az aşkı da az da olsa içinde barındırmalı ama bu süre zarfından sonra artık daha önemli duygular öne geçmeli saygı, hoşgörü ki ülkemizdeki bayanların çoğu ciddi düşünüyor ki haksızda değiller bu yüzden bu 2 aşamayı ağılığını eşit tutmak gerekir.
Aşk, Arabistanda yetişen Aşeka ağacından türeyen bir kelimedir. Bu ağaç sardığı bitkiyi kurutur... Tabi bitkinin dayanımı da önemli:) demem o ki dayanaklılığa bakıyor. bu bazen bir ömürdür bazen şimdiki zamanlarda olduğu gibi yani sizin deidğiniz gibi 2,5 yıl...
Aşkın bir ömrü yoktur ama ilişkinin bir ömrü vardır. keza soru da da dendiği gibi ilişkilerin ömrünü sormuşsunuz. iki insanın ayrılması iki tarafın aşkının da bittiği anlamına mı gelir? bir taraf daha az sevmiştir ya da hiç sevmemiştir hepsi bu.
aşkın ömrü kişinin ne kadar sevdiği ile alakalıdır ilişkinin ömrü ise ikisinin sevgisinin toplamını geçmez.
her insan yüreği kadar seviyor... kimi insanların yüreği okyanus gibi sevgisinin sınırları yok... kimi insanların yüreği bir bardak su gibi sevgisi çabuk tükeniyor... ayrıca duygusal insanlar daha çok bağlanıyor ve seviyor... mantıklı insanlar kolay kolay bağlanmaz ve çabuk unutur...
bir oy verdim ama tam karşılamadı aşkın ömrü su sıralar cok kısa. insanlar direk seviyorum deyip sevişiyorlar. aşk diye bişey yok sadece heycan var farklı bedenleri tanıma ihtiyacı. aşk dediğin sey ulaştığında biter. yani elini tuttuğunda bitmeye başlar rahat seni seviyorum dediğinde yatağa düşer öpüştüğünde biter bence
bence aşkın ömrünü bir süreye baglamaktansa.. yani istatistikleri önemsemeden bir ömür süren aşklar görüyoruz cevremizde ya da bir ay bile sürmeyen aşklar var biraz şans meselesi sanırım
kişiden kişiye fark göstermektedir. herkesin bakış açısı farklıdır. bir çift'in ilişkisi 10 sene sürüyorsa, diğer çiftin 1-2 sene sürüyorsa burada olan problm kişilerin kafa dengi olmamasından dolayı oluşudur. herkes kendi kafa dengini bulsa aslında ilişkiler uzun sürer, fakat insanlar herşeye kolay inanırlar. buda onları basit insan yapar.
Aşk tanıyıp heves gidene kadardır. Yani bir insanı tanımak ortalama 6 ay.
Alışkanlık eklenirse üstüne 1 sene olur. Bağlandım, onsuz yapamam 5 ay da öyle geçse.. Unutmak zaman alır derler 6 veya 7 ayda öyle de.. 2 sene bence aşkın ömrü. 😊
Aşk üremek için varoluşludur. dolayısıyla üremenin 2 3 yılda olup biteceği sınır bir süre olduğunuda hesaplarsak evet üreme bitince aşk da biter. aşk bir heyecandır zaten heyecanda sevişme arzusu verdiğine göre eee niye kime bu itirazlar ;))) ama günümüzde mantık denen zehirli virüs öyle köklerimize işlediki üremek için aşka gerek duyulmuyor o itirazlar kendi mantıklarına aşk kelimesini kulp yapanların. Hoşkalın :)
bana göre 2.5 seneden az sürer aşk. kendimden örnek vereyim 2 senedir ilişki içersindeyim ama aşık olduğun dönem ne zamanlardı dersen ilk 8 ay derim. zaman geçtikçe aşkın yerini sevgi saygı alıyor. Sevgi varsa ömür vardır. Hee aşkını tazelemek mi istiyorsun romantik bir akşam yemeği yaşat veya sana bağlı bu şekilde aşkını tazelemiş ol ;)
Bence ilişkide Basta Saygı ve Güven olduktan sonra aSK bitmez.. Kimi çiftler evleniolar ama amaçları yok. Ufack tartışmada bitiriyorlar evliliklerini.. zaman geçirmek için ilski kurulmaz. İnsanlar aSKin kısa sürdüğünü düşündükleri her saniye aSK bitmiştir zaten onlar için. Su hayatta Sevmek kadar Mükemmel birşey yoktur.. İnsan Sevdiği zaman sevildiği zaman mutludur. Bunun ötesi yok..
2 yıl olarak dinlemiştim ben. Yahu sımdı yasadıgını ask sananlar var. Bu onlar ıcın gecerli olmamalı. Gercek bı ask bence daha uzun surede yasatılabılır. Mesela dedem hala askla bakar babaanneme. Önemli olan o askı emekle anlayısla sadakatla saygıyla guzel bı sevgıye donusturmek. O zaman sevgi o yerı oyle doldururkı bıttıgını anlamazsın bıle
Kişi kişinin aynasıdır. Sen nasılsan, karşındaki de sana karşı aynı olur. (İnsan görünümlü belirsiz varlıklardan bahsetmiyorum.) Yani kısacası sen kendi üstüne düşeni yap, karşılığı gelirse tamamdır. Gelmezsede artık bil ki o yüreğinin kapılarını sonuna kadar açtığın şahsiyet seni zaten hiç haketmemiştir bile.
Aşkın süresi olamaz, en güzel aşklar bile sonsuza dek baki kalamadıkça. 😊✌
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
3yıldır birlikteyiz kendimizi bildik bilelide tanışırız ama hala her konuştuğumuzda bile ilk gördüğüm gün gibi dilim tutulur elim ayağıma dolaşır heycanlanırım. Kaybetme fikri bile kendimi kaybetmeme yeter. Başkaları 1sene olmadan monotonlaştı felan derler. Bence bu gerçek aşkı bulmakla alakalı bişey
Siz sürekli birlikte vakit gecirdiginiz halde mi bu kadar heyecanlaniyosun böyle sizin gibiler görünce kafam karışıyor ben aşık değil miyim diye sonucta her gün gordugum insana karsi niye heyecanlaniyim ki heyecandan ziyade huzur mutluluk baglilik sevgi hissederim valla tuhaf geliyo bana bence abartiyosunuz
Geçen yıl uzmanlar 3 yıl diyorlardı. Deneylerinde araştırdıkları insanları bilmem ama benim 2.5 dan fazla sürdüğüne eminim. 9 yıl oldu hala aynı adamla birlikteyim bir süre sonrası aşk değil alışkanlık oluyor sanırım. Bir süre görüşemesek başta bişey hissetmiyorum ama sonradan değişik komplekslere bürünüyorum içimde hala aşkın kıvılcımları duruyor demek ki daha ölmemiş 😂 evliliğe de az kaldı o zaman nolcak bakalım
İlişkide belli dönemler vardır 3. ay 9. ay ve 15. ay olarak bu ay aralıklarında ilişkide ne kadar sadık anlayışlı sevecen olursan tartışmadan o ilişki o kadar uzun ömürlü olur derler. Evli çiftleri düşünürsek hiç zaman aşk bitmez diye düşünmedim ben elbet bir gün bitiyor yerini sevgi saygı ve alışkanlıklar alıyor sadece
İnsan gerçekten sevip aşık olduğu birinden nasıl bir anda soğuyup aşkın ömrü şu kadarmış der ki.. Gerçekten seven ve aşık olan insan için aşkın ömrü yoktur, ölümsüzdür aşk.
Gerçek aşkın ömrü sonsuzdur. Ama 2,5 yıl gibi daha az ya da daha çok bir süreden bahsediliyorsa onun adı aşk değildir. iki taraftan birinin oyunu denilebilir. o yaşanan şeylerin aşk olduğunu sanma ama aslında aşk olmaması da olabilir. benzerini ben yaşadığım için çok iyi biliyorum
bir kac ay olur sonra cocuk olur cocugun hatrına derler erkekte 3 öğun yemek tertemiz ütülü camasır beles seks alısır giderler erkekler kadınlar kadar duygusal takılmazlar mutsuz evlilikte kadın daha fazla yıpranıor
Bizim yazlığın az yanında 54 senedir evli bir çift var. Her gördüğümde kıskanırım. Zira her birbirlerine hala büyük bir tutkuyla baktıklarını görüyorum. Bu araştırmayı yapan "uzman" arkadaşlar bana buradan ulaşsın, adresi vereyim.
Ya bence aşk bilimsel bir şey değil, öyle olsaydı bu kadar özel bir şey olmazdı. Kalpten sevmek diye bir şey var, insanın ruhu var. Ruh denilen şeyi maalesef bilim açıklayamaz, ruh bilimsel bir şey değil çünkü
psikopat_hatun diyorki o biraz kişiye görede değişir verdiğin değerle de doğru orantılıdır çok sevdiğin biriyse 4 yılda olur sevmedğin biriyse 2 haftada da biter bu karektere bağlı hem bizim hemde karşımızdakinin...
hepsi hikaye insan asik oldugundan vaz gecer ama sevdigi seylerden insanlardan tatlilarda yemeklerden vaz gecemez ask diye biseh yok sevgi varsa tutku varsa bir omur gider
Seni aldatirsa ve sen aldatildinsa onun sucu yok suc senin!!! Neden her huyunu her halini iç yüzünü çözemediģin insana guveniyosun neden acele ediyosun bekle 6 ay 1 sene iycene tani her huyunu karaktetini ve ondan sonra guven birseyi yapmadan önce 40 defa dusun demisler
Seni aldatirsa ve sen aldatildinsa onun sucu yok suc senin!!! Neden her huyunu her halini iç yüzünü çözemediģin insana guveniyosun neden acele ediyosun bekle 6 ay 1 sene iycene tani her huyunu karaktetini ve ondan sonra guven birseyi yapmadan önce 40 defa dusun demisler
Ortalama 2 yıl sürer de paylaşım çok ise daha kısa sürer. Hedeflere ulaşım çekiciliği yavaştan götürür hesabı. Uzun süren ilişki aşktan öte sevgi, heyecan, beğenme gibi duygulara dönüşür. İlk zamanlardaki o utangaçlık ve kalp atışları kalmaz artık.
Aşk bitmez aşkı kişiler kendi öldürür öyle kıymetlidir aşk arasında bulamazsın yıllarını alır belkide yeniden sevebilmek şanslıusan tabiki, o yüzden ne yapıyoruz aşkı buldukça öldürüyoruz sıkı sıkı sarılın 💕
En İyi Cevaplar