Birçok kişi hukuk diye düşünüyor fakat iş bulabilme yönünden,yurt dışı ile bağlantıları yönünden hangisini seçmeliyim? Yurt dışında da görev yapmayı düşünüyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılTam da adamına sordun!
Öncelikle bende uluslararası ilişkiler okuyup yurt dışına açılmak istiyordum ta ki amerikandaki Türkiye elçiliği büyük elçisinin yardımcısıyla karşılana kadar sanırım 2. katip deniyordu onlara..benim bu adamla tanışmam istanbuldaki hilton otelde bir yurt dışı eğitim seminerinde oldu siyaset okuyup sonra ekonomide master yapmış kurum tarafından davet edildiği için seminere konuşma yapmaya gelmişti konuşmadan sonra hemen yanına gidip bir elçilikte nasıl çalışılabilir, türkiyede uluslararası okumak avantajlımıdır gibi sorular yönelttim ona oda ilgiyle sorularımı dinleyip cevap verdi.
Öncelikle Türkiye de hukuk okuyup yurt dışında çalışmak (özelliklede elçiliklerde) daha kolaymış hukuk okuduktan sonra birde üstüne master yaparsan ilk haftanda iş bulman garanti dedi ya da kpss ye girip elçilikte çalışmak istersen diğerlerine göre yolun daha açıkmış. Bana baya uzun uzun şeyler anlattı şirkette çalışmak istersem şimdiden ne yapmalıyım elçilikte çalışmak istersem ne yapmalıyım vs. diye ama şimdi vaktim yok fırında kekim var eğer aklına birşey takılırsa sor ben yarım saate cevaplarım ^^43 Yorumla- 1 yıl
Merhaba uluslararası ilişkiler okuyup şirkette ingilizce tercümanlık yapabilir miyim ya da yine uluslararası ilişkiler okuyup dış işleri bakanlığında ingilizce olarak tercümanlık yapabilir miyim ve uluslararası ilişkiler okuyup avukatlık yapabilir miyim?
Senden geçti bari gelecekde bu yazıyı okuyacaklar için söyliyim uluslar arası ilişkiler bölümü dünyada en fazla bilgi sahip olabileceğin bölümdür her konuda bilgin gelişir kendini geliştirirsin iş alanına bakıp tercih yapılmaz kişisel yeteneğe göre tercih yapılır asker polis tıp dışında kendini geliştirmeden garanti meslek edinmen imkansızdır bir arkadaşım diplomat oldu bir arkadaşım bir şirkette müdür paraya para demiyor bir arkadaşımda tezgahtar oldu bu bölümü bitirip iş sende bitiyo ye iç yat finalden vizeye sınava girersen bu bölümden tezgahtar olarak çıkarsın üniv bitesiye 2 dil öğrenip bu bölüm alakalı her yere başını sokar çıkarırsan vezir olursun en yüksek mertebeye gelirsin iş sende bitiyor ;)
31 Yorumla
kendini iyi tanımanı öneirrim önce, sonra karar ver buna..uluslararası ilişkler içim girişimcilik ruhun ne seviyede,yabancı dile yatkınlığın var mı,ekonomiyle alakan nasıl ya da bunları geliştirebileceğine inanıo musun? hukuk için biraz duygularını geri planda bırakabilecek misin mantığa ağırlık verebilşr msin,konuşmayı sevio musun, vs bunların hepsini bir analiz et kenedence..yoksa ikisinde de iş imkanı geniş emin ol herşey senin elinde..
10 Yorumla
+1 yılBen hukuk okuyorum. Yurtdışı hayalin hukukla da pekâlâ gerçekleşir. Ancak uluslararası ilişkilerin avantajı farklı milletten kişilerle tanışıyorsun çok, dil geliştirme azmin daha fazla oluyor. Üniversiteye göre değişiyor tabi bu. Benim Gazi ünv uluslararası ilişkilerde okuyan arkadaşlarım pek memnun değiller. Galatasaray ve Kadir Has uluslararası ilişkilerde okuyan arkadaşlarım gayet memnun.
41 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
+1 yılbnde uluslararasi iliskiler okudum cok memnunumşu anamerikdayim master yapicam burada hukukta usa de master cok zor cunku turk hukuku farkli bildigin uzre yanu uluslar bnce mantikli secim olur
11 Yorumla- 1 yıl
Şu an ne meslek yapıyorsun amerikaya nasıl gittin?
+1 yılHukuğun alternatifi çok avukat,hakim,noter ,gazeteci vs.. Ama Uluslararası ilişkiler de kariyerinin çok iyi olması lazım ,elçiliklerde çalışma işi de bence fazla zor.
00 Yorumlaİkiside süper uluslararası ilişkilerde iyi bir üni. okuduysan hemen kapıyorlar seni bildiğim bu hukukla ilgili çok bilgim yok.
00 Yorumlaaçık konuşmak gerekirse ailende devlet görevlisi filan yoksa uluslar arası ilişkiler'e pek bulaşma.
11 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılHukuk iş bulma açısından çok daha iyidir. Yurtdışı için uluslararası ilişkiler tercih edilir ama Dışişleri bakanlığına giremezsen dışarıda seni tatmin edecek iş bulma şansın azdır.
10 Yorumla şartlarını durumunu sen belirle..
uluslarası ilişkiler mezunu bikaç arkadsm var sadece bankacı olabildiler..
ii tercih yap11 Yorumla
+1 yılkolaylık açısından tabiki uluslar arası ilişkiler derim ama ezberin iyiyse hukuk seç örnek veriyim hukuk finalinde bizim arkadaş 90.000 sayfalık yerden sorumluydu
01 Yorumla- +1 yıl
senin gibi bilgi yoksunu herkes yorum yapıp milletin kafasını karıştırıyo bir hukuk öğrencisinin bildiği bütün hukuk kitaplarını ve uluslar arası bütün hukuğun aynısı uluslar arası ilişkilerde görür o yüzden hakimlik sınavına ulusal arası ilişklerden mezun adamlarda girebiliyor ;)
hangi üniversitelerde okuyacağın da çok önemli
02 Yorumla
Soran+1 yılEşit düzeyde diyelim?
hukuk daha iyidir bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltıp seç daha iyi
02 Yorumla
Soran+1 yılEşit ağırlık
Cevap sahibi+1 yılo zaman tıp seçme :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Hukuk mu yoksa Uluslararası ilişkiler mi seçmeliyim sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat