8 aydr evliyiz önceden para verirdi simdi vermiyor bakım makyaj ürünlerim bitti hatta sampuanim bile yok gidip gezmek kendime birşeyler almak istiyorum ama vermemeye başladı artık. ev alisverisini babasinin marketnden yapiyor bana para ver diyemiyorum cekniyorum ne yapmalıyım nasıl istemeliyim?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
O sana para vermeyip seni dusunmuyorsa sende onu dusunme ve cinsel isteklerini yerine getirme zaten boyle giderse zamanla onu birakip seni daha mutlu edecek maddi manevi seni doyurabilecek birini bulacaksin ki haklisin cunku kadin ilgi bekler sevgi bekler maddi rahatlik bekler. Daha 8 ay da boyle olduysa 8 seneyi gormez bu is.
133 Yorumla- +1 yıl
Kanka sende beyin emaresi yok aldır o kafayı
- +1 yıl
@incedusunenokuz Aynen beyin yok bunda. Aldır ulan o kafanı.
- +1 yıl
Biz harcicak yer arıyoruz kimi de böyle saklıyor işte hayatın dengesizliği
12 Yorumla- Soran+1 yıl
:( moralim bozuluyor
- +1 yıl
moralin bozulur tabi kimin olsa bozulur hicmi vermiyor
belki parasi yoktur, isleri iyi gitmiyodur, bir de kis vakti masraf daha cok olur, sor bence maddi sıkıntı var mi vs diye. bir de her yerde var, evde bincuk dikmek vs. al dik onlari
61 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı. çalış kendi paranı kazan neden beleşçilik yapıyorsun ki?
87 Yorumla- +1 yıl
Beleşçilik mi? İnsanın kadın erkek farketmeksizin ekonomik ozgurlugu olmasi kendisine yararina olur elbette kimseye muhtac olmaz fakat insanin eşinden maddi beklenti içinde olmasini beleşcilik olarak adlandiramayiz sonucta yedigi yemek giydigi kiyafetler yattigi yorganin temizligi herşeyi evde hizmetciler tarafindan yapilmiyo o halde o kadinin da ben hizmetci miyim git kendine hizmetci tut deme hakki doğar ve evlilik kurumu bambaska bir noktaya cekilir eşinden parayı topyekün esirgiyorsa hayatına bekar bir erkek olarak devam etmesi gerekir evlilik ona gore degil demektir
- +1 yıl
Detayları bilmeden böyle yorum yapman çok yanlış. Ben üniversite mezunuyum ve işsizim günümüzde iş bulup çalışmak artık kolay değil belki oda öyle iş bulamıyo şu an okudu veya tam tersi belki ailesi okutmadı bir şekilde okuyamadı evlenmeye mecbur kaldı. Ya da evet kendisi bunu tercih etmiş olsa bile bu yorum hiç hoş değil bir kadının başka bir kadına böyle şeyler söylemesi doğru değil
- +1 yıl
- +1 yıl
@Leykiaa katılıyorum. Evlilik sadece sevisip çocuklsr çıkartmak değil. Ortak bir hayat yürütmek. Erkeğin parası da ortak oluyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
82Cevap
- +1 yıl
Ya herkes git çalış demiş. Ama arkadaşlar madem erkekler eşlerine harçlık verince köle oluyor? Neden evlenip köle olmayı seçiyor? Kadının evde yaptığı temizlik, yemek vs için asgari ücret istiyor hizmetciler. Bedava yaptığı için kadında köle o zaman? En iyisi bosansinlar herkes baksın işine. Evlilik bir ortakliktir bu kadar bireyselciyseniz evlenmeyin. Gidip eşine durumu anlatırsa eside anlayacaktır. Belki adam bisi istemiyor diye farkında bile değil? İş yoğunluğu vs aklına gelmiyordur. Dese belki utanıp verecek.
100 Yorumla - +1 yıl
Burdaki kıskananlara bakma kimse koca parası yemesin şımartılmasın istiyorlar koca bulamadıkları için ama bulsalar seve seve parasını harcarlar. O eşten de hayır bekleme daha 8 ayda sana para vermeyi kesmiş sana değer vermiyor bence bi gözden geçir eşini
80 Yorumla - +1 yıl
.
Bütün harcamaları eşim yapardı.
Çok rahat oluyor.
Kredi kartını aydan aya ödüyordum.
Ara sıra 5 - 10 bin dolar veriyordum.
Bitince ya da bitmedende 3-5 bin dolar ekliyordum.
16 yıllık evliliğimiz boyunca hiç sorun olmadı.
.20 Yorumla Esinle bu konuyu konuş buradaki ben dahil insanların yorumuyla eşinin senin kafanda yanlış bir insana dönüşmesine izin verme belki de parası yok ve bunu dile getiremeyip kendini ifade edemeyen biridir madem evlisiniz artık artniyetlisin demiyorum ama artniyetli düşünmeden bı eşinle konuş baktın sandigin gibi birisi ise de duzelmiyorsa çocuğun olmadan net kararını ver naçizane fikrim en dosgurunu sen bilirsin yine de
20 Yorumla- +1 yıl
Boyle şeylerin sorun olmasına gerçekden üzülüyorum hukuken hakkını aramak da pek bisey ifade etmez.
Hayatın boyunca sürekli biririlerinden para alarakmı ömrünü geçireceksin hayata boyle bir bakış açısıyla baktığın içinde galiba işte çalışmıyorsun sana tavsiyem annen de kardeşinde yabancı dahi de olsa kimseye minnet eyleme ona göre düşündükçe zaten bana kimse para vermiyor napabilirim gibi bir sorunun kalmaz
Ve ayrıca insan eşinlr beraber herseyi paylaşabilirsin cekincek bir durum yok aynı evdesiniz cok rahat söylemelisin bence10 Yorumla - +1 yıl
Bir şey söyleyecegim. Yanlış anlama ama benim düşüncem bu.
Çalışmak, alın teriyle para kazanmak, evi yürütmek o kadar kolay değil. Sen bu kozmetikte örneğin harcadigin bak o yirmi lira diyelim ya o yirmi lira için insanlar bir iki saat boyunca çalışıyor. Bence eşinin bu konuda fazla üstune gitmemelisin. Ve durumuna gerçekten sukretmen gerekir. Senin gibi ama senden çok farklı olan insanlar var. Bir yuvaya muhtaç, bir ekmege muhtaç, ve evinin eşyasını tamamlayamayan vs vs. He çok düşkünsen makyajına. Ya çalışabilirsin ya da bunu eşinle görüşebilir sin güzel bisekilde. Durumunu sorabilirsin mesela işlerinin nasıl gittiğini. Ama sunuda soyliyim. Eşine biseylerini açmakta cekinmissin ama buraya kocam bana para vermiyor diye yazmaya cekinmrmissin bence bunu eşinle aranda tatlı dille güzel bir konuşmayla halledebilitsin. Tabi anlayış gibi bişey varsa10 Yorumla - +1 yıl
Eşinle bu konuyu konuşmalısın. Pandemi dönemi nasılsa dışarı pek çıkılmıyor veya bir ihtiyacı olsa zaten söyler diye düşünüyor olabilir. İşinde sıkıntıları olabilir. Sen de bir şeylerin ucundan tutar, çalışmaya başlarsın eğer öyleyse. Erkekler bazen düşüncesiz olabiliyor. Daha yeni evlisiniz eşinin artniyetli olduğunu sanmıyorum.
00 Yorumla Ben böyle sorulara şaşırıyorum
Lütfen kınamayın aklım almıyor çünkü evliyim eşim can parem mahremimi hayatımı herşeyimi paylaştığım can yoldaşım ama ihtiyacım olanı bilmiyor ya da görmezden geliyor hatta hatta bana para vermiyor ne demektir idrak etmekte zorlanıyorum10 Yorumla- +1 yıl
Bu salgında bu enflasyon zamanında derdin kuaför ve kozmetik olduysa, sen aşk değil para evliliği yapmışsın. Allah o adama sabır versin. Kozmetik bu kadar çok önemliyse senin için git çalış , beleş yaşamamayı öğren. Bu zamanda para kazanmak kolay değil..
00 Yorumla - +1 yıl
Elin ayağın tutuyorsa git çalış çocuk engelin yoksa tabi
40 Yorumla Kadınların mesleğinin olmaması ne kadar kötü bir şey bu soruyu iyi okuyun kızlar bu duruma düşmeyin.
40 Yorumla- +1 yıl
abi yaa işte bu yüzden kadınların çalışması gerek. koskoca bir bireyin erkeğinin eline bakması çok sinir bozucu bir durumdur
60 Yorumla Bence ayrıl kadın çiçek gibidir ilgi emek ister bakmazsan solar ve yok olur belliki o da sana bakamıyor
20 Yorumla- +1 yıl
amg paraya ihtiyacın varsa git bir iş bul çalış Kendi paranı Kazan O zaman ne öyle hukuken kocamdan para alabilirmiyim yok makyaj malzemem Yok yok şampuanım yok Ne lan bu böyle
01 Yorumla- 10 ay
Ne bos konusuyon lan belki calismasina izin vermiyor belki sizin gibiler esleri calisinca eslerine kirik tutacaklar yoksa yoktur senin eşin makyaj surmese kendine bakmasa bi dakkada bosarsin lan dışardakilerw dibin duse düşe ne olcakti kimden isteyecekti he kadin hizmetli gibi 7/24 pesinde donsun dolassin yemegi ustu basi adam bakmasin var mı böyle bir dunya gerci sana var
- +1 yıl
Evet erkekler.. kız çocuklarımızı okutup iyi bir meslek sahibi yapıp kendi ayakları üzerinde dura bilen güçlü bir kadın olması için daima çaba sarf edin ki.. ıleri de bu durumlara düşmesinler..
44 Yorumla- +1 yıl
Çalışan arkadaşlarım var çalışmayan kocaları döve döve alıyor ellerindeki parayı. Vicdanlı erkekler yetiştirmek daha makul bir çözüm.
- +1 yıl
Vicdanlı insan yetistiremezsin ki eğitimle olmaz. Çocuklar ailelerin rol modelleridir aile de ne görürse onu uygular dışarı da. Bu topluma kökten eğitim sistemini değiştirsen meyvesini en az 50 yıl sonra alırsin
- +1 yıl
Doğru ama emin ol okumuş kız yetiştirsen iş yok, iş bulsan böylesinede denk gelebilir. Güçlü olmak gerçekten çok önemli katılıyorum ama sırf erkeklerin eline kalmamak için güçlü yetiştiriliyoruz sonra bir erkekle evlendirilip onunla savaşıyoruz. Bu benim evliliğim çok etkiledi. Düşmanımla evlenmiş gibiydim başta halbuki melek gibi birisiydi. Yani bilmiyorum zor konular.
- +1 yıl
Konu iş bulmak değil.. Konu geleceğe eğitimli bireylerle ahlaki vicdanı sevgi duygularının var olduğu bir evde gelecek yani doğacak nesillere bu duyguları aşılamak.. elbetteki çürük elma çıkacak %100 diye bir şey yok ama ne kadar kurtarirsak o kadar kazanırız
Aile & Toplum konusunda 14,9b cevap paylaştı. Sen de ona de ki" KS den bir erkekle tanıştım o bana düzenli harçlık verecekmiş" .. Bak gör nasıl gtü tutuşuyor erkek müsveddesi soğan oğlanının.
20 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
vay arkadaş mallık bizdemi ya maaşı çekip direk karıma veriyorum ben harcamaları o ayarlıyor. ama Allah var asla fuzuli harcamaz. üstüne başına bile ben zorlayınca alıyor. ben para tutamıyorum o tutuyor. seninki demekki paragöz olduğunu farketmiş vermiyor olabilir:)
00 Yorumla - +1 yıl
git çalış ya koca parası niye yiyon ne hukuk ne karışır bu duruma gidip çalış al ne güzel iş koca çalışsın karı para yesin
11 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeyin kardes?
Eksiklerini söyle alsın eşşek değil ya alır heralde hem bence dikkatli ol hayatında başka biri olabilir
12 Yorumla- +1 yıl
Neden çekiniyosun ki. Sen söylemeyince o da sanar ki herhalde var parası istemediğine göre diye düşünür.
00 Yorumla - +1 yıl
Vermek zorunda okadar.
Adamlık böyle olmuyor.
Nerden buluyorsunuz böyle vasıfsız kişiliksiz insanları anlamıyorum.00 Yorumla - +1 yıl
Nasil Koca ta maddi durmu yok mu yetiştremiyormu geciminize vardami vermiyor o cok oneml. i tatli dille anlat ona ihtiyaclarini
00 Yorumla - +1 yıl
Makyaj malzemelerim şampuan falan her şey bitti canım de hatırlat bir ara gideriz derse yok ya sen işinden olma ben hallederim falan de onların bittiğini ona hatırlat
00 Yorumla Belki şu sıralar sıkışıktır.. önce neden parasının olmadığını araştır eğer durum böyleyse alttan almaya calıs
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. yani artık 2nizin arasında birşey. tatlı birşeklde söylücen. işin yok sanırım. ve kocandan ikna ederek sımarıklık yaparak tavlıcan adamı
00 Yorumla- +1 yıl
bunun hakkında bi bilgiye sahip değilim bir avukat a gidip danışmanızı öneririm
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı. Bunun cevabını burda değil kocanın karşısında araman gerekiyor bence
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
para vermiyorsa kendine bakım yapma güzel iç çmaşırları alma.. sonra niye böylesin derse versen alırdım makyajımıda yapardım dersin
21 Yorumla - +1 yıl
Adamdan para istemeye çekiniyorsun ama dava açmaya çekinmiyorsun öyle mi ahshdjd
00 Yorumla - +1 yıl
Alırsın zaten bütün haklar kadında erkeğin sırtında yük oldunuz para olarak görüyorsunuz erkeği
011 Yorumla- +1 yıl
Evlenme kardeş?
- +1 yıl
Başka bir emriniz varmıydı hanımefendi yerine getirelim lafa gelince mangalda kül bırakmazsınız icraata gelince iş yok
- +1 yıl
Allahtan kanunlar var sizin vicdanınıza kalsak benzin döküp yakarsiniz ateşinde mangal yaparsınız.
- +1 yıl
Zaten kanunlar sizden yana erkek haklı olsa bile her türlü kadın kazanıyor
- +1 yıl
Dedi evlendiği kadını yük olarak gören erkek...
- +1 yıl
@merakxt kadın düşmanı oluyorlar. Egoları zarar görüyor. Kendilerini çok üstün yaratıklar sanıyorlar
- +1 yıl
@merakxt Sen bildiğin için mi erkeğin kadının bir beyanı ile içeri alındığını erkeği uzakalaştırıp başka erkekle her haltı yediğini 70 yaşındaki adamı arabasında yatmasına sebep olduğunu yatalak adamdan nafaka aldığını
- +1 yıl
Anlattığın ütopik yatalak adamdan nafaka alınmaz. Bu tarz şeylere bende inanırdım bir ara avukat arkadaşlarım ile konuştuktan sonra aydınlandım. Bunlar hikaye. Ve bir beyanla uzaklaştırma verilmesi oldukça yerinde bir karar.
- +1 yıl
Neresi hikaye geçen haberlere çıktı internette bir sürü mağdur olan erkekler var günlük evli kalıp ömürlük nafaka ödeyenler erkeğin uzaklaştırılıp içeri atılanlarda var kadının kocasını boynuzlaması mı lazım her türlü hatayı erkekte bulacağınız belli zaten
- +1 yıl
Babasının marketinden ihtiyaçlarını olabildiğince karşıla bence
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı. Kocan o senin istemekten çekinme ama aylık ise ki defalarca istemek zorunda kalma
00 Yorumla- +1 yıl
Kocan tam bir odunmuş yaaa hatta ne odunu tomruk tomruk senin kocan
00 Yorumla - +1 yıl
İse girip çalışsana kendi paran olsun neden kocanın eline bakıyorsun.
00 Yorumla Kadınlarınızla ilgilenin ki beyler. Sizin tek olsun ;))
10 Yorumla- +1 yıl
Seni koynuna alip es yapan adam para vermesinide bilecek oyle sacmalik mi olurmus
20 Yorumla - +1 yıl
Embesil gibi koca avına çıkacağınıza kafanızı kullanıp kariyer yapın diye boşuna demiyorlar
21 Yorumla- +1 yıl
Katlyrm
- +1 yıl
Olmadığı için vermiyorsa anlayışla karşıla. Ha var da vermiyorsa çekinecek bir şey yok istemelisin ağlamayana meme yok :)
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Koynuna girmeye çekinmiyorsan parayı hayli hayli istersin onu uyar birdaha bu tarz şeyler yapmasın cok yanlıs
00 Yorumla:/ Allah belasını versin ya böyle adamlardan nefret ederim gir bir işe çalış madem bakmıyor sana
11 Yorumla- +1 yıl
Erkekler köle mi ? Bu kadar 3zik olmasan keşke :)
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Eline bakacağına bir iş bulup çalış güzel ablacım 😊
10 YorumlaKeşke bunun yerine kendi ekonomik özgürlüğün olsaydı
30 Yorumla- +1 yıl
Elin kolun yok mu? Meslek edin çalış, bağımlı olmayın. Sonra kadın hakları diyip duruluyor. Adam seni gerekli gereksiz makyaj ürünlerine neden para versin.
10 Yorumla Dusuncesiz demekki o senin ihtiyaclarini karsilamiyorsa sende onun ihtiyaclarini karsilama
10 Yorumla- +1 yıl
Cekinecek bisey yok ver diyeceksin alacaksin ihtiyacim var de böyle sacmalik mi olur
00 Yorumla - +1 yıl
Çalış kendi paranı kendin kazan. Neden muhtaç oluyorsun
00 Yorumla - +1 yıl
Eee baktı ocagına ncır agacı dkeceksın kestı parayı 😊😊
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Büyük balık küçük balığı yer, doğanın kanunu bu
Binlerce yıldır böyle olmuş00 Yorumla - +1 yıl
Bence aranızda bir sorun yoksa bunu güzel bir dille söylemelisin. ben bir kadınım ve benim ihtiyaçlarım oluyor kendim almak istiyorum para verebilir misin diyebilirsin.
00 Yorumla Bence para ver demelisin artik kocan sevgilin degil
00 Yorumla- +1 yıl
istediğin para olsun gel ben sana veririm... fazla abartmadan tabiiii. en güzellerini alırım sana...
00 Yorumla Kocanin eline bakacagina kendi parani kendin kazansan daha guzel olmaz mi
00 YorumlaHayatim ihtiyacim var markete vb. Gidip alabilirmiyiz birlikte gezerizde hem. demelisin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 12,5b cevap paylaştı. bence senın derdın tek basına dışarı cıkmasmıs gıbı !!!
00 Yorumla- +1 yıl
Bence iş bul eğer çalışmana izin vermiyorsa ihtiyaçlarını durumunun yettiğince karşılamak zorunda.
00 Yorumla Senn hakkın bence vermiyorsa başka şeyler var bunda ama yaptığın ıyi bisey değil yani sigaraya içkiye gelince var eşe gelince yok
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu yazdıklarını ona da anlat utanma. Sonuçta ev hanımısın her gün sana para bırakmak zorunda.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 758 cevap paylaştı. Essek gibi verecek istesene. Asıl onun vermesi lazım
00 Yorumlabu para nedir böyle herkeste bir para hırsı bizde varda ne oluyor paran var derdin var
00 Yorumlaöküz kocan lazım oluyor desene kadınsı ihtiyaçlarımı alıcam diye iste
00 Yorumla- Devamını Gör (67)
Devamını Gör(122)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Av. Begüm Gürel yanıtlıyor: Kocam bana para vermiyor, hukuken hakkımı arayabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kocam bana para vermiyor, hukuken hakkımı arayabilir miyim?
Türk Medeni Kanunu Madde 185 ‘’Evlenmeyle eşler arasında evlilik birliği kurulmuş olur. Eşler, bu birliğin mutluluğunu elbirliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler. Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.’’
Peki zengin olan taraf kadınsa, erkek de karısından harçlık alabilir mi? :D Eğer kadın para vermezse, erkek endisine harçlık vermiyor diye karısına boşanma davası açıp onu nafakaya bağlayabilir mi :D
@MaviTürk1 Ben eşime para veriyorum, iki kişi çalışıyoruz, parası bitince hatun para verir misin diyor, benimki bitince ben ondan istiyorum. Çark dönüyor. Bende türkiyede hesabı erkek öder kadın öder mantığı o kadar saçma ki, ben eşimle sevgili iken de asla ödetmezdi ama ben kahve paramı kendim vermek isterdim. şu an evliyiz bunu aştı şükür, senin benim yok yani, kadının olan erkeğin, erkeğin olan kadınındır evlilikte bu böyledir. Ama malesef herkes olaya böyle bakmıyor. Ben maaş lı çalışıp hala kocasının parası ile kuaföre gidip alışveriş yapanları görüyorum eziklik yani başka birşey değil.
@Natureloverr126 Senin gibi kadınlar az. Günümüzde kızların kadınların büyük çoğunluğu maddiyatçı olmuş durumda.
@MaviTürk1 Ama gelelim görelim ki onlar daha kıymetli, ben bu dünyada cefa çekip fedakarlık yapan bir kadının eşi tarafından yüzünün güldüğünü pek görmedim nadirdir yani. Tersi olanlar daima yaranıyor, o yüzden acımayan kadınlara da ve bazı erkeklere de acımıyorum.
@Natureloverr126 ama sorduğu soruyu merak etrim acaba öyle davalar var mı diye
Begüm abla afedersin de sen buraya bi ton kanun yazmışsın hepsi sorulan soruyla alakasız seni avukat yapandan davacıyım
Şaka yapıyorum ha 😂😂
Aşırı iyi anlatmışsın ağzına sağlık hayatım 👍