Kız kardeşim 15 yaşında.Çocuk da 20 yaşında falandır. Kardeşim daha küçük üzülmesini istemiyorum. Bir de ergenlikten dolayi sanırım çok asi. Ben onunla arkadaş gibi konuşmaya çalışıyorum ama dinlemiyor beni. Ne önerirsiniz arkadaşlar?

Fake bir erkek hesabı kur ya da birini bul 16 yaşında felan. Ve o erkeğin kardesinle konuşmasını sağla. 20 yasindakinden daha nazik olsun, daha ilgili olsun, o 16 yasindakiyi tercih etmesini sağla. Sakın annene söyleme böyle abla kardes arasında bu dönemlerde olur eğer bir kere sana karşı güveni sarsilirsa bidaha düzelmez.
Özetle kardeşinin erkek ilgisine sevgisine ihtiyacı var. Bunu engelleme. Sadece gerekli ilgiyi doğru kişiden almasını sağla.
Eğer erkek kardeşimi sonradan üzer diye düşünüyorsan boşver kafana takma, sen ona ne dersen de o dinlemez, herseyi kendi yaşayıp kendi ders alması lazım :)
Kardeşinle konuşamıyrsan konştğu çocukla konuş önce, ve gerekeni söyle dediğin gibi daha çok küçük. Eğer olmazsa sonra annene söyle ve kardeşinle konşsun ama kızarak değil. Bu yaşlarda normal hisler yaşadğı ama doğru değil o yüzden kızmak yerine anlatmak güzel konşmak daha iyi. Çünkü bu zamanlar ters teper inadına giderler.
Cocugun num ver ifadesini aliyim. :D saka tabi ki. Fazla ustelememelisin bence. bir soz vardir bin nasihattense bir nusubet daha hayirlidir. Insani olgunlastiran sey eski sevgililerdir. Birak yasasin sevsin her duyguyu tadacak elbet. Senin engel olabilecegin sey asiriya kacmamasidir. Ne demek istedigimi anlamissindir umarim. Karsisinda ki cocuk yokluktan ve kolay kandirabilirim havasinda olabilir
bence soyleme çek konuş boyle boyle de sen ablasısısn sonuçta uygun bırdıller guzel bır zamanını bulup soylersin baktın ileri gıdıyor önlemını alırsın !
Cevap
31Cevap
Kız kıyamam ya :) pes etme sen ablasın bı yumusak tarafını bulur konusursun anene falan da söyleme bence ne o gammazlar gıbı sen ona dogruyu yanlısı gosterebılırsın ondan daha tecrubelısın sonucta hem ona yakın olursan cocugun nıyetını vs daha rahat anlarsın varsa bı yaramazlık devreye gırersın sorumluluk al bıraz kız :)
Onun özelini buraya dökmen çok yanlış biliyorsun değil mi?
Ayrıca kötü bir konuşma görmüyorum. Bırak tadını çıkarsın dozunda tabi.
Sen abla olarak ona sevgilisine laf söylüyor gibi konuşma normal bir şekilde laf arasında doğruyu yanlışı söyle yeter.
Ailene aktarman doğru olmaz, ailen sıkarsa zaten asi yapısı onu daha yanlış yollara götürebilir. Attığın konuşmalarda sıkıntı yok. Sen ablasın, sen küçüksün hemen ayrıl tavrının dışında neler yapılabilir, ilişkisinde sınırlar neler olmalı ufak ufak aşılayabilirsin. Hatta biriyle paylaşmak ona çok iyi gelicektir, o sevdiği ve güvendiği ablası olsun.
Ne var bunda? onun yaşındaki kızların çoğunluğunun sevgilisi var, mesajlaşıyorlar (ben pek hoşlanmam bu tür şeylerden) ama genel olarak böyle. Kardeşin bile olsa karışmak hiç hoş değil (daha çok arkadaşça sevgilisinden bahsetmesini sohbet emeyi falan deneyebilirsin) burada bu mesajları paylaşmanda hiç etik değil..
Laftan anlamıyorsa, en sert şekilde uyarmanı bile önerebilirim sana. Çünkü gerçekten şu dönemde ergenlik dönemi o kadar saçmalaştı ki çocuklar ileride çok pişman olacağı işler yapıyorlar. Seni dinlemiyorsa, gerekirse inciterek konuş. İnan bana o zaman laftan anlar ve ileride iyiki beni uyarmışsın diye teşekkür bile eder
Söyleme. Sana güvenini kırma. O yasta bence herkes birilerinden hoslanabilir. Birak kendi yasayarak tanisin insanlari. Sen o yastayken hoslanmadin mi? Biriyle cikmak istesen ve ablan annene soyleseydi ne hissederdin? Biraz empati kur. Bence kardesini korumak istiyorsan cocugu tanimaya calis
Bence telefonunu falan alın ne kadar önünü kesersen izin o kadar yanlış yapmasını engellersiniz o cocukla iletişim sağlayacak fırsatı vermeyin bırakın çok sıkıyorsunuz desin ilerde anlar ancak kızını dövmeyen dizini döver lafı gerçekten doğru bu yaşlarda dikkat edin kötü ortam. O yanlışa düştüğündesiz aglayacaginiza bırakın şimdi o Ağlasin ilerde dua edecek iyi ki bana izin vermediniz diye.
İspiyoncu musun sen kendin konuş bir şekilde niye annelere söylemeyi düşünüyosun kardeşinde rencide olacak ve ömür boyu bu attığın kazığı unutmayacak seninlede asla dertleşmeyecek böyle mi olsun istiyosun
Kıskanma kıskanma bırak takılsınlar o işe dikkat et yeter 😉. İki erkek kardeşiz kardeşim yaklaşık 6 senedir kız arkadaşı ile sevgili, 4 yaş büyüğüm ondan isterse evlenir bile mutlu olurum onun mutluluğundan, karışma bence
konuşunca anlamıyorsa döveceksin
ben yaptım işe yaramadı sende dene istersen
Insallah dogru bir cozum bulursun. Benzer bir durumla bende karsi karsiya kaldim. Kardesimle aram açıldı. Biraz daha farkliydi konu ama ben yanlis yaptim sanirim.
ailene söyleme ailen üzerinde daha çok baskı kurar ve bu onun daha fzla hırçınlaşmasına sebep olur ona tatlı bir dille güzellikle anlatman gerekiyo bağırıp çağırmadan
Şunu diyim ne kadar yasaklarsaniz birseyi o kadar fazla aşk sevgi olusur ona zarar vermemesi icin herseyi yap koru gozetle hatta olumlu ol kardesinle ama sakin yasak koyma :)
Valla benim abim söyledi iyi de yaptı ama önce çocuğu araştır gözün tutmazsa söyle annene abi olmak bunu gerektirir
Bırak takılsınlar ama ileri gitmemesine dikkat et bir zaman sonra ayrılır tecrübe edinir 😄 insan acı cektikce olgunlasır nasıl olsa 😄
Sen koru onu yeter. zararlı alışkanlıklar edinmesin. Bırak ders alsın bundan bir dahakine bu hataları yapmayacak.
Hemen ailene anlatma, kardeşinle iyice bir konuş. Uyar onu bence ama fazla sert olmasın. Olmadı ailenle konuşursun
Konuştuğu çocuğu tespit edip şikayetçi ol, kardeşinin yaşı küçük olduğu için üstüne gitme, o yaşta normal.
Üstüne düşme fazla, sen ona hiç bişey söylemeden çocuğun numarasını al o çocukla konuş birdaha ararsa polise vereceğini söyle veya ailesine söyleceğini söyle 15 yaşında bir cocukla konuşması yanlış
Su Akıp Yolunu Buluyor. Düşüp Kafasını Kırması Gerekiyorsa Bırakın Düşüp Kafasını Kırsın. Cok Sevdiği Kıramayacağı Biri Sohbet Havasında Dikkat Desin Kısmen Etkili Olur. Fakat Ona Göre O Yetişkin Su Anda Algıları Pek Açık Olmayacaktır.
ilk önce cocugu bul seni reşit olmayan kıza asılmakdan polise giderimde bu işi çöz
üstüne gitmemek en iyisi olacaktır o yaşlarda üstüne giderseniz o çocuga daha çok bağlanır
Söyleme bende yaşadım buyuk tecrübe oldu yanında ol uyar ama anne baba söyleme
O yaslarda insanlar moronca hareket eder. Lafla anlatamazsin derdini.
Ailene soylemen doğru olur, başına kötü bir iş gelmesinden daha iyidir 😊
Reşit değil ve karşısındaki insan reşit.. onun yaptığı zaten külliyen yanlış ve suç Ailenle konuşmalısın mutlaka..
Annenin babanin senin kardesinle ilgilenmenizi öneririm o yaslarda yanlış veya doğru demeden kapilmak cok kolaydir
knusmasinda anladim 20 yasindaki cocuk avcu kurtar kadesini onda bisekil
Biraz bekle nede olsa bırakacaktır sevgilisi eğer kötü bişey olursa dur de ve sıkı takip et evden çıkıyosa peşine düş felan işte bakarsın duzelmiyo artık elini at
Bence annene söyleme sen kendin halletmeye çalış çünkü çok daha sert tepki verip kardeşini kırabilir
bu yaşlarda sen nasıldın böyleysen konuşma değilsen konuş
onu kısıtlamaya kalkarsan da gizli kapaklı daha sıkıntılı işler çevirmeye kalkabilir. gözün üzerinde olsun ama aşırı bir baskı uygulama.
ya saçmalama sen de bu yollardan geçtin onu anlaman gerekiyo sakın ailene söyleme ama kardeşinin de her an ensesinde ol onu tek bir an bile yanlız bırakma izle onu
Sürekli takip et ama hissettirme. Durum kötüye gitmeye başlarsa müdahale edersin
boşver yav karışmayın kendi ateşinde kavrulursun . sanarsın zincir vurcaksınız kıza.18 inde sevgilisi olsa ne değişcek.
Kardesinin sevgilisini ara. Rahatsiz ederse savciliga sikayette bulunacagini soyle 😄 15 yasindaki daha cocuk!
15 yas sevgili icin normal bir yas. birak kendi hata yapsın kendi tecrubesini kendi kazansin
Ne varki bunda :D merak etme en fazla 1 aya ayrılırlar
Sevenleri ayırmama taraftarıyım lakin arada 4-5 yaş farkı varsa 15 yasinda diyorsun kız kardeşim o zaman bu olay sübyancılığa giriyor.
kızını dovmeyen dızını dover derler kardes ortam cok kotu gerekıyosa agzını burnunu kıracaksın gun gelır elını oper ıyıkı dovdun dıye
Cocugu bul onla konus. Biraz tehditvari konus. Resit olmayan kiz, rahatsiz ediyorsun, polis falan filan. Gerisini biliyon zaten.
Bence annene de 20 yaşındaki bir erkeğin napacagı belli olmaz.
Kardeşinin yaşı 20 olsa 5 yaş çok değilde kardeşinin yaşı küçük hata yapma olasılığı yüksek.
Karşidakini yaşı tutmayan birini kandırmaktan polise şikayet et
Yahu birak uzulsun. Ne olacak ki? Bizde bu yollardan gectik.
Hata yapmasi gerek ki ders alsin.
Annene söyleme kendiniz halledin bence anneler hep kati oluyo
Bırak yaşasınlar ne istiyon kıskanç çekemiyon demi uyuz
Kardeşini asla annene babana şikayet etme, ömür boyu senden nefret etmesin
adı koyulsa hiçbir sorun olmayacak ama insanlar hep gizli yapıyor.
Sende bir ergensn kalkk kardsnn ozeli burada paylasyn sennde hatdan kalr yann yok
Sevinmeliki senin gibi kardeşi var
Cok üstüne gitme ters teper
Ailen baskıcı bir ailemi?
herkes hata yapa yapa büyür
Acı çekmek insanları olgunlaştırır
Ya soylesen ne olcak ki vazgecmicek yani
Kız kardeşinle konuş anneni karıştırma bence
soyle tabi kızı kullancak mkk sd
Soyleme bırak bosver yasasın.. Kendi kendine anlar
sevgilisinle konuş kesin çözüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar