Evet aradığınız uyumluyuz diyeceğiniz kriterler neler ? neye göre karar verirsiniz ?
Artık görücü usul üevliliklerin daha mutlu etitğini düşünür oldum
Artık görücü usul üevliliklerin daha mutlu etitğini düşünür oldum
Evlilik kararı sadece karşımızdaki kişini kişilik özellikleri ve dış görünüşüne bakılarak verilmemeli bence. Tamam bunlar önemli olsa dahi o kişinin huyları ve alışkanlıkları da önemlidir. Çünkü bir insanla dışarıda çok iyi anlaşılsa bile aynı evi paylaşmak çok farklı olabiliyor. Kullanımdan kaynaklanan anlaşmazlıklar sorunlar yaratabiliyor. Mümkün mertebe bu tarz konularda evlenmeden önce konuşup anlaşabilmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Belki kılı kırk yarıyorsun diyeceksin ama evliliğin bir kere olması gerektiğini düşünüyoru ve ortalama 40 yıl sürecek bir evlilikte her yıla bie kıl düşse sanırım çok da titz olmazdığımı söyleyebilirim. :)))
aile sınırları çok önemli etken örneklerine bakılırsa bu gün bozulan evlilikler ailelerin onayı olmadığı ve en ufak olumsuzlukta biz sana dedik bu kızdan hanım olmaz yada ben sana demiştim kızım bu herif adam olmaz gel ben sana bakarım denilmesi gibi nedenlerle ikili ilişkilerde insanlar birbirilerini kırıcı sözler sarfedip ayrılık şiddet hatta cinayetle sonuçlanıyor evlilikler bu nedenle aile görüşü kararı oldukça önemli bir etkendir bunun haricinde ekonomik kültürel eğitim düzeyi gibi sebeplerde önemlidir göz önünde bulundurulmalı saygılar
insan kendını hazır hısetğnde.en ıyısı mantık evlgı adam durust iyi ısınde.aılesıne baglıysa e bıde eğıtim duzeyı aynıysa sorun yok.
Cevap
11Cevap
İnsanların eş adaylarında aradıkları doğru ve yanlış vasıfların bir arada sayıldığı ve doğru vasfın hangisi olması gerektiği hususunun net ve kısa bir şekilde ifade edilerek özellikle başta günümüz gençleri olmak üzere bütün insanlara seslenildiği müstesna bir hadiste Efendimiz (sav) şöyle buyurmaktadır. “Kadın 4 şey için nikahlanır: Güzelliği, malı, soyu ve dindarlığı. Sen dindar olanı seç. "
Hadis kısa ama şümullü bir hadistir. Oldukça kapsamlı bir hususu net ifadelerle özetlemiş ve önemli bir problemin çözümüne ışık tutmuştur. Hadisin kadının nikahlanma sından bahsetmesi mevzuyu sadece erkeklere mahsus hale getirmez, erkeklerin evlenme teklifini kabul eden bayanlar için de mesele aynı dersi verecek mahiyettedir. Kadına bakan yönüyle hadis bir erkeğin evlenme teklifi şu dört şeyden dolayı kabul edilir. Yakışıklılığı, zenginliği, sahip olduğu ailenin şanı şerefi ve dindarlığı demektedir.
Evlilik kararı tam bir uyum gerektirir. Belirli konularda uyum sağlanıyor diye evlenilmez. Aile, geleceğe yönelik planlar, ahlaki yapı, birlikte eğlenme, mantıklı olma ve karar verme, eksik yönleri tamamla gibi konularda eşler uyum içinde olmlalır. Ufak tefek teferruatlar 40 yıllık evlilikte bile çıkar önemli olan temel değerlerdir. Saygılar
kesinlikle yanlış. mutsuz evliliklerin sebebi insanların birbirlerini yeterince tanımayışı. evlenmeden önceki süreyi uzatırsan, karşındaki kişinin herşeyini öğrendikten sonra evlenirsen mutsuz olmazsın asıl.
Bir söz vardır: Evlenmek en güzel aşık olma biçimidir. Bu sebeple; görüşüne pek katılmıyorum. Çünkü insan tüketicidir. Tüketici olmak öğretilmiştir.Kendisi de tüketici olmaya meyillidir. Bu sebpeten insanları da tüketir. Arkana baktığında göreceksin geride nice insanlar bıraktığını. bu sebeple görücü usulu evliği savunmuyorum ama insanı tanımakta mutlu bir gelecek vaad etmediğini söyleyebilirim.
Ben o kişide güzelsem, o kişi bende güzelse, evlenme kararı almayı engelleyen bir şey yoksa, herşey tamam demektir.
Nasip kısmettir evleneceğin vakti zamanı gelmeden karşına çıkmaz bunuda bilemeyiz bazen sudan sebeplerle olmaz yani kader.
evlenme kararı alımında tabiki ilk önce karsımızdaki insanı iyi tanımakk gerekir ikincisi maddi manavi olarak hazır olmak 3 de kendimize güveen
aynen, bende görücü usulü düşünüyorum. evlendikten sonra tanımalıyım.
Allah korkusu + gayret + anlayış olsa yeter..
ne kaaaa az beklenti oo kaaa mutluluk ;)
doğru yoldasın aynen
kava gorelı olanı bulunca evlılık dusunulmelı
ev kızımısın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar