Sizce evlilik kararı için dikkat etmek gereken noktalar neler olmali?

Hayatımda biri var. Evlilik teklifi aldım ama düşünmem gerektiğini söyledim. Çünkü ailem kafamı çok karıştırıyor. Ben hukuk son sınıf öğrencisiyim. Sevgilim lise mezunu. Folklift operatörü. Ailem asgari ücretle çalıştığı için sana bakamaz diyor. Ben evlilik konusuna öyle bakmiyorum. Herkes kendine bakabilmeli. Benim kafamı karıştıran aile yönü. Tamam evi yok arabasi yok. Olabilir. Benim de yok. Ama aile sürekli şunu söylüyor aileme. Ayşe de çalışıp Ahmet te calisip ev alsınlar biz ev de arabada alamayiz. Okutamadik paramız yok. Düğün yapamayız paramız yok. Nikah yapabiliriz. Ailem daha altın konusunu getirmeden bizde altın yok gibi daha şimdiden plan yapiliyor. Bu kadar konunun maddiyata gelmesi beni rahatsız etti. Aile yönünden çocuklarına hiçbir şey katılmamış. Çocuk ta kendine hiçbir yatırım yapmamış. Eğitim v. s veyahut meslek. Karakter olarak ta tanıma aşamasındayım. Sizce evlilik kararında bakmam gerekenler ne olmalı? Ailesinin şimdiden bu şekilde konuşması hoş mu bilemedim. Bir birikimleri yok. Kredi çekip nişan yapabilirlermis. Bilemedim. Sizce?
Sizce evlilik kararı için dikkat etmek gereken noktalar neler olmali?