Arkadaş kalalım…” sözü, her ayrılık konuşmasının bir numaralı süsüdür. Üstelik insanlar bunu yetişkin olmakla, olgun olmakla da özdeşleştirir oldu. Bana sorarsanız mide genişliğinin önde gidenidir bu durum. Eski sevgilinizi hayatınızdan çıkarmadan normal bir yaşam sürdüremezsiniz. Biraz onurlu olmak lazım hayatta.
Her ne kadar herkesin, özellikle de “ayrılalım” diyenlerin ortak dileği olsa da, ayrılıklar genellikle pek eğlenceli şeyler değildir ve çoğu zaman kanlı geçer. Köprüler atılır, cephanelikler uçurulur, eşyalar kolilere doldurulur, mektuplar kuryeyle geri yollanır v. s. Elimizde genellikle bir kalp kıran, bir de kalbi kırılan vardır. Kalp kıran taraf, özgürlüğün verdiği rahatlıkla götü başı sallar gezer, tozar alemlere akar. Kalbi kırılan mağdur kişi ise yarrağı yer oturur işin açığı… Birlikte bir sürü güzel şey paylaştığınız biriyle ayrılmak çok zor iştir nitekim.
Bu arada ayrılık konuşmalarının hemen hemen tamamında “hayatından çıkmak istemiyorum”, “arkadaş kalabilir miyiz”, “sen mükemmel bir insansın, seni kaybetmek istemem” gibi dünya populasyonunun hemen hemen tamamı tarafından kullanılmaktan aşınmış laflar sarf edilir. Bunlar bazen karşındaki kendini iyi hissetsin diye başvurulan titrek iyi niyet sözleri, bazen son derece içten gelen birer dilek, bazen de terk edilen kişinin sağladığı her türlü avantajdan bir şekilde faydalanmaya devam etmek için sapılmış yan yollardır. Ama gerçekte insan eski sevgilisiyle arkadaş kalamaz. Tabii ki istisnalar vardır ama bunlar adı üzerinde birer istisnadır ve herkesin bildiği gibi istisnalar kaideleri bozmaz. Ve ben kesinlikle istisna olmak, giden gider, olay biter…
BİRBİRİNİZİ ÇIPLAK GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR.
İnsanlar arkadaşlarıyla sevişmez diye bir kural yok. Hatta erkek ve kadın dergileri “fuckmate” diye bir şey keşfedip, bir iki yıl önce zafer sarhoşluğuyla kendilerinden geçtiler bile. Ama kim ne derse desin, biriyle seks yapıp akabinde ölene kadar cool kalmak her
Bir ütopyanın parçaları olsaydık, eski sevgililer arkadaş kalabilir ve birlikte oldukları süre içinde çok yakınlaştıkları için çok iyi arkadaş da olabilirlerdi. Ama kıskançlık, acı, tutku filan gibi duyguların var olduğu ve insan doğasının yapmaktan çok yıkmaya yatkın olduğu düşünülecek olursa bunun pek mümkün olmadığı da anlaşılır diye düşünüyorum. Bu yüzden eğer ilişkiniz başlamadan önce çok iyi arkadaş değildiyseniz, tamamen anlaşarak ve birbirinizi kırmadan ayrılmadıysanız, başka insanlarla görüşmenizin ikiniz açısından da hiçbir sakıncası yoksa ve birlikte geçirdiğiniz ve geçireceğiniz zamanın tamamında birbirinize karşı dürüst olmayı başardınız ve başaracaksanız arkadaş kalın bakalım. Yazının başında dedim ya, istisnalar kaideleri bozmaz. Aksi halde arkadaşlığı unutup ileri bakın. Gidenin giderken kopardığı yer hep acır. İlk krizde de yara tekrar kanamaya başlar. Kanama dediğin de adamı dünya şampiyonluğundan eder. Aman diyeyim…
Uzun lafın kısası,
Eski sevgiliyle arkadaş falan kalınmaz. Miden geniş değilse tabi…
Arkadaş kalmak senin canını yakar o seni arkadaşı olarak görcek.. Sen ona başka duygu besliceksin bir bakmışsın yanında başka bir kızla seni tanıştırıyor bu arkadaşım bu da sevgilim dicek o kız ama anlıcak senin nasıl bir duyguda olduğunu ne yapıp ne edip sevgilisine dicek kızla arkadaşlık etme.. Erkekde senle arana mesafe koyacak sonra ne olucak :D keşke ben ona sevdiğimi söyleseydim pişmanlığıyla yaşlanıp gidiceksin geçin bu işleri ya sevdiğini söyle ya da sonsuza kadar elveda de o kişiye sevdiğin kişiyle arkadaş olmak diye bişey yok
Ben sevincimi mutluluğumu hüznümü, kalbimi onunla paylaşırken o ağlayacak omuzu, Öpecek dudakları, sevgisini paylaşacağı kalbi başkasında buluyorsa eğer kalmasın..
Her gün öleceğime bir kerede kesip atarım bu işi..
o zavallı hiç bir zaman ben olmadım... gönül tahtına sultan olan, sarayın kapısında kulluğa razı olmaz, olmamalı... ama oluyorsa zaten o tahtı hiç hak etmemiştir, ki razı geliyorsa kalan hayatına bir şekilde bir maskara olarak devam eder. kimsenin gönül sadakasını ben kabul etmem. Ya benimdir, ya HİÇ...
2 kere yasadim bu durumu birinde kiz benden cok hoslaniyodu. ben baska biri oldugu icin taviz vermedim digerinde ise ben cok sevdim ama soyleyemrdim oda simdi baskasiyla gorusuyo ama her ikisiylede canciyğer arkadasiz. Belkide boyle oldugu daha iyidir... :)
Başkasını sevmeye başladın ama onlar çevrende ve arkadaşın olarak kaldı çünkü hiçbir şey yaşamamıştınız dimi? Peki başkasını sevince onlara hissin tamamen arkadaş mı oluyor yoksa hala hoşlanır var mı?
Hayır. Bu acıyı neden kendime yaşatayım ki kabul etmedi yol yoluma bakar geleceğime bakarım, ona sevdiğimi ifade etmiş birinin yanımda arkadaşım olarak kalması gelecekteki sevdiğime bu acıyı veya sevgimi bozamam herkes yayla yoluna.
ASLA ama ASLA ben dokunmaya kıyamadığım bakmaya doyamadığım birinin hayatında hayat arkadaşı olarak yer almayacaksam normal arkadaş olarak kalmam sonra sevdiğimi sevgilisiyle kavga etmişken teselli edemem
devam edemem çünkü bu duygularıma dusuncelerime anlamsız bir yük yüklemiş olurum sevme duygusu arkadaşlıktan farklı işler ve birbirlerinin yerini alamazlar hissiyatlamı zoraki yaşamaktansa hiç hayatımda olmamasını tercih ederim
Denedim de kalamıyorum ben sevince bana ait değilse çok canım yanıyo uzaklaşarak içimdeki sevgiyi bitirmeye çalışıyorum sevdiğimle arkadaş falan kalamam yani
Sevdiğiniz kişi ile arkadaş kalamazsınınız. Sevdiğin kişi başka arkadaşın başka Aşk başka arkadaşlık başka aşk başka bakış karışamaz ! Aşk başka bakışlarla barışamaz.
Zor ama... bir kez duygularımı söylerdim. Vereceği tepkiye bağlı olarak karar verirdim. Yine de arkadaş kalınabilir. Neticede zorla güzellik olmaz. Sevgi ve aşk karşılıklı olur.
sevdigim cocukla yedi yildir arkadasiz okullarimiz ayri olsa bile hala gorusuyoruz o beni en iyi arkadasi olarak goruyo ve ben yedi yildir ona itiraf edemedim :(
Aslaa. Yakın oldukça başkalarıyla olanı biteni de anlatır öyle hepten fıttırırım kalamam yani hatta sinir yaparım en basitinden o yğzden bile kalamam 😂
saçma bir mantık bu! sevdiğin kişiyle arkadaş kalırsan o süre içinde hep acı çekersin! düşünsene sevgilisiyle yanına gelecek! ondan sonra her akşam bir başka meyhanedesin! gerek yok! sil kafadan rahat et!
3 senelik sevdiğim bir arkadaşım beni 2 senedir sevdiğini söyledi geçen ama bunu yeni bir kızdan hoşlanmaya başlayınca söyledi ve ne arayıp ne soruyor çok değişti :d benim böyle bir durumum olmadı iyiki.
kalmam. öyle arkadaşlık mı olur.. ben onu sevip durucam acı çekicem sonra neymiş arkadaşız. yok öyle onu seviyosam kendimi daha çok seviyorum acı çekemem
Bazen gözlerinizin onu görmesi ama uzaktan da ollsa... Bazen de sesinin kulağınızda olması ama size ait olmasa da... Kısaca acı versede arkadaşım da olsa onu görüp iyi olduğunu bilip sesini duymak ta yeter...
benimle ondan ancak sevgili olabilir.. o da olmadıysa hiç olmasın..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
isterdim... birini sevince insan kendine engel olamaz onu görüpte başka kızlarla olması, seni farketmemesi bir nevi platonikliğe döner. sonunda acı çeken siz olursunuz
He he yav sevdiginle arkadaş kalmakmış... oldu. Istersen bide başka kızla evlenirken nikah şahidi olup gerdege girerken de sırtına vururuz tövbe yarabbim sen sabır ver
Sonra sevgilisi olunca ne olacak sorusu oluşur kafada çocuk yanımda kızı öpecek bende orada çocuğa kafayı koymadan durucam 2 seçenek vardır ya sevgilimdir ya da hayatımdan silerim
En İyi Cevaplar