Merhaba arkadaşlar, Esirgeme Kurumunda büyümüş olan biriyle evlenir miydiniz?
Çekinceniz olur muydu?
Çekinceniz olur muydu?
Evet, evlemirim.
Hayır, evlenmem.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben evlenmiş biri olarak söylüyorum çok pişmanım. Kendi başına buyruk oluyorlar, çok acı çektikleri ya da eksik yaşadıkları için aşırı özgüven zannettikleri şey hayata karşı dik duruşları bir çok konuda bireysel karar alıyorlar. Aslına bakarsan parçalanmış ailelerin bir çoğunda böyle durum var fakat yurt çıkışlılarda çok daha fazlası istersen bir sosyal hizmet çalışanı uzmanı ile görüşüp öyle karar verin. Size direk anlatmazlar ama tanıdıklarınız varsa daha açık bir şekilde anlatabilirler. Benim tanıdıklarımda durum böyle erkek hep mutsuz. Genelleme yapmak istemem ama çok ilgi istiyorlar, çok kıskanç oluyorlar. Tabi aralarında farklı olanları tenzih ediyorum. Ben çok pişmanım ve şu an ayrılmayı düşünüyorum çünkü beni hem maddi hem manevi olarak çok yıprattı.
Lütfen bana yardım edermisin peki ben araştırma durumundayım
Seversem her türlü ;)
Eig için teşekkür ederim ;)
Bu arada @AlttakiGörüşYalan :S atıyo yani :(
Şimdi benim görüşümün altında ya hep alttakilere yalan diyo bu sefer onun yalan :P :D
Bir cok arkadasim var yetistirme yurdunda buyumus ve hepsi cok degerli insanlar. İnsanligi en iyi onlar bilir. Ve kendilerini çok iyi gelistirmisler
Yetiştirme yurdunda büyüdüğü için eksiği degil artısı olur.
Cevap
45Cevap
Neden olmasın aramızda bir fark mı var oda bir allahın yarattığı kul değil mi herkes gibi bir gün o da ölmüycek mi
Onun da Bizden bir farkı yok sadece hayat yasantilari farklı kimse doğdu zaman seçim yapamıyor malesef kimileri doğuştan şanslı olur kimileri ise sonradan yarın bize nelere getirir bilinmez insan önce allahın verdiği bedene sukretmeli... biz insanların tek hataları hiç ölmüycekmis gibi yaşamak aslında hergün bunun düşüncesiyle yasasaydik herkes hayata daha farklı bakardı.. size bir soru anne babayla 20 yıl yaşayıp sonra kendi ellerinlee bir mezara koyup üstüne atmak onu orda bırakıp arkadan dönemden gitmek mi 20 yıl boyunca yaşadıkların anıların usumesin diye üstünü orttugun anne ni babamı orda bırakmak mi daha iyi yoksa bu duyguları hiç yasamamak mi ben bu duyguları hiç birini yaşamak istemezdim neden mi hergün Heran onları mezara koyduğum an üstüne toprak attığım an ölüm gibi bir gerçek ve onların yokluğu özlemi ve bir yaştan sonra kimsesiz kalmak bu daha çok acıtıyor işte
Çekincem olmaz ama esirgeme kurumundan biriyle evleniliyorsa normalden daha hassas olup öyle düşünmek gerek :) Esirgeme kurumundan büyümüş bir kızla evleniliyorsa o kıza eş gibi ve yeri gelince anne baba gibide sahiplenmek lazım o hassasiyet önemli ve erkeğin ailesininde kıza o şekilde sahip çıkması şart
Hayır çekinmem. Aile sahibi olmayan daha çok aile özlemi duyar ve yuvasına bakar diye düşünüyorum
kesinlikle evet. kimsesi olmayanın herşeyi olacaksın ve ona yeniden bir hayat öpücüğü vereceksin... şimdiki aklım olsa ve aynı zaman da evli olmasam kesinlikle öyle bir insanı arar bulur evlenirdim..
Evlenirim hayatı boyunca ilgisizlik çekmiştir o ben ona ilgi gösterdikce bana bağlanır ve bana ve çocuklara iyi bakar bende ona bakarım oh ne güzel bendne başkasına bakmaz içim rahat rahat yaşar ölürüm :)
ben yetiştirme yurdunda büyüdüm 6 yaşımdan 19 yaşıma kadar uzun yıllarım geçti, aklında soru işareti olan varsa yanlış bildiği doğrular varsa buyrun sorun açıklayayım
Nasıl ulaşabilirim size
Elbette evlenirim. Ona Aile sevgisini ben vermek isterim 😇🙈
Bizde insanız sizin gibi insanlara en zararsızı yurtlarda büyüyen çocuklardır
evet soranın bahsettiği kişi benim.
merak ettim dışarıdakilerin düşüncelerini.
evlenmemek için bir sebep yoktur hiçbir çekincem de olmaz
Su şeklinde onlar suana kadar aileleri olmadı biz ailemizle evlendi onlara şefkat merhamet ve Allah verdikleri bir melekler ve günahsız birileri onlara evlenmek ve aile kurmak kadar iyi birsey yok bence açımak dan değil onların da bir aileleri olmaya hakları var
Çünkü ordaki insanlar sevginin değerini çok iyi bilirker. Hayatın zorluklariyla yogurulmus olurlar. Birinin hayatına dokunmak bu zamana kadar çektiği acilardan sıkıntılardan sonra o kişinin elinden tutmak ve bundan sonraki kısımda hayatın zorluklarını onla beraber göğüslemek isterdim. Aslinda bunu normal bir aileye sahip biriyle yapmak yerine tam da böyle biriyle yapmak isterdim.
İnsan her yerde insandır yetiştirme yurdunda büyümüş olanın farkı yok ki yüreğinde Allah korkusu var ise bitbirlerini sevmişler ise uyum içinde oluyorlarsa neden olmasın ayrıca ne mutlu ki aile olabilmek birbirlerine destek olup yuva kurmak çok güzel şeyler ve şunu da belirteyim aile ilgisine sevgisine daha çok önem vereceklerini düşünüyorum
Evet gönül rahatlığıyla evlenirim en azından şımarık bir tip olmaz , daha olgundur.
Onlardan çok iyi eş olur.. En iyi onlar bilirler aile kavramının önemini..
evlenırım. herkes şanslı doğmuyor kı. kım ıstemez dört dörtlük bır aılesı olsun
şahsen ben o belirttiğin yerde büyüdüm ve allaha şükür hiçte ayıplanmam neden bu soruyu sorduğunuda anlamadım ne yani orda büyüyenler insan değilmi...
@adali91 ya valla böylelerine acaip kıl oluyorum sokaktada bir kaçtane denk geldi bunlardan sorduklarına soracaklarına pişman ettim valla * sanki herkes kendi kaderini seçiyorda.
@adali91 evet olabilir ama bence bunu buraya değil karşısındakine sorası lazım burdakilerin görüşü neyi değitirecekki ben tanıştığım her kıza ilk önce yurtta büyüdüğümü söylerim çekip giderse s. git derim kalanda baştacımsın derim bu kadar.
@adali91 aynn valla bu durumdan şikayetcide değilim allaha şükür kamuda kadroluyum kendi ekmeğimi kendim kazanıyorum kimseye muhtaç değilim allah kimseyede muhtaç etmesin ve bugün aile yanında büyüyenlerin kuramadığı evi ben tek başıma sorunsuz kurdum ve mutluyum ve kız arkadaşımda var ailesi beni kendi çocuğu gibi seviyor daha ne isterim.
@adali91 İstanbul kadıköyde çalışıyorum erzurumdaki yurtta kaldım
@adali91 hımm kötüydü ya şimdi sakayadamısın
@adali91 hımm orda sağlıkta çalışan bir kaçtane arkadaşım var bizim yurttan :D
Bence en sağlıklı evlilik neden dersen aile nin değerini önemini en iyi bilceklerine inanıyorum ailesine sahip çıkan bir kadının önünde diz çöker ayaklarını yıkar ve o suyuda içerim
Evlenirim anneside babasıda karısıda kardeşide her şeyi ben olurum😊
evet evlenirdim neden evlenmeyeyim ki onun duyguları yok mu?
Ailenin değerini bilirler bence hep kendi ayakları üzerinde durma bilinci yerleşmiştir değer bilirler mutlu olmayı çok hak ediyorlar her insan gibi.
karakterli dürüst oldukça nerden olduğunun bir önemi yok
sen insan mısın yoksa insanlık dışı bir varlık mısın? ben seni neden öteki görmeliyim ki sen ne için kendini dışlamak istiyorsun.
eeeeeeeee vvvvvvvvvvvvvvvvv eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee tttttttttttttttt
Topluma kazandırmak için tabiki 18 ine gelince bırakıyorlar ne yaparsa yapsın diye bı kız arkadaşım vardı 32 yaşında esirgeme de yetişmiş 18 inde göndermişler onun yaşadıkları her zaman üzmüştür beni bu neden ben evlenirdim.
Evlenirim insanligini kaybetmediyse oda bir evligi hakedenbiri
HAyatımda okuduğum sorulan en saçma soru nasıl bunu düşünürsün ki onu alır başıma taç ederim öyle kocaya can kurban
bundan sonra onu ben esirgerdim
Bence birşey fark etmez.
Evlenirim, başımın tacı yaparım.
evlenirim eğer seversem
Benim de annem babam yok çocuk esirgeme kurumunda büyümedim ama evlenirim nasip kısmet olursa
Doğru insan olduktan sonra Allah korkusu olduktan sonra Bence evlilik yapılır �nsan olduktan sonra
neden çekincem olsun sonuçta insan evladı :D
Evet evlenirim problem değil benim için
Niye evlenmeyeyim yahu?
Bir Kadında Önem Verdiğim 3 Kriter Varsa..
evlenirim niye evlenmiyim
tabiki de niye olmasın ki
onlar insan değil mi? tabii evlenirim
evlenirim.. Hem daha çok bağlı olur :)
Fark etmez, ahlakı önemli benim için..
anlaşıyorsam evlenirim.
Evlenirim neden evlenmeyeyim
Niye annesi babası yok diyemi evlenirim seversem
Neden olmasın orda büyüyen insan olmuyor mu
Evlenirim biye evlen miyim aşık oldukdansonra
AKP li değilse olur.
niye onlar insan degilmi?