Ona uyum sağlamak, sınırlarını aşmamak oldukça zor olsa gerek. Kuzenimin eşi ve ailesi muhafazakar o yüzden kuzenim uyum sağlamak da zorlanıyor. Evlerine akşam misafir gelse kesinlikle ayrı odalarda kadınlar ve erkekler olmak üzere gruplara ayrılıyorlar. Enişte erkeklere çay hizmeti yapıyor, kuzenim ise kadınlara benim için zor ya senin için?
Muhafazakarlar bile kendi arasında ayrılıyorlar. Bazı muhafazakar kesim İslam'da olmayan tabuları var ya da uyulması hoş ama uymasan da günaha girmeyeceğin noktaları farz gibi görüp bunları yapmayanları da kınama huyları var. Erkek kadın ayrı oturma çok da sorun edilebilecek bir durum değil hemen hemen en modern muhafazakar bile bunu yapıyor. İcabında kadınlar kendi aralarında daha rahat konuşur başını açar kahkaha muhabbet açısından daha rahat olurlar. Fakat dediğim gibi diğer kesim ise halk arasında"Ham sofu"denir. iki lafından biri"Şunu yapmazsan Allah yakar bunu yapmazsan cehennem"der ama Allah'ın ne kadar merhametli bir ilâh olduğunu cenneti kazanmak aslında çok kolay diye müjdelediği görülmez.
2
5 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Kanka hepsini okumadın di mi jgkhkhk paylaşmamla beğenmen anında oldu lhlglfl
Yani bu verdiğin örnek benim ailemde de vardır ama neden kadınla erkeğin aynı ortamda olması günah anlayışından değil. Genelde erkeklerin konuştuğu konular ile kadınların konuştuğu ortak olmuyor erkekler siyasetten paradan bahsederken kadınlar farkı şeylerden konuşuyor bu yüzdan bir arada oturulmuyor fakat dediğim gibi her zaman değil kalabalık oturulup gülünür eğlenilir. Ama muhafazakar biriyle -siz öyle değilseniz- çok zor olur bir çok şeyden vazgeçmeniz gerekir kendi adıma ben yapamam ama yapan kişileri çok gördüm.
Beni sıkıyor, özgürlüğümü kısıtlıyor ise benimle olmaz, olmamalı. Ayrıca kendisi muhafazakar ise muhafazakar biriyle evlenebilir. Açık giyinen ve o tür şeyleri seven birisini değiştirmeye kalkarsan zaman kaybı yaşarsın çünkü o kişi sırf sen kırılma diye kabullenir ama içinde ukte geliyor bi'gün açık giyinmek istiyor olay patlıyor.
Allah, Bakara 252 ayette insanları zorlamayın diye buyuruyor iken kul zorlar olmuş.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Birincisi benim evleneceğim kişi zaten muhafazakar olmalı ikincisi bu yapılanda çok da zor bir sey yok üçüncüsü ben zaten böyle gibiyim o yüzden böyle birini isterim evleneceğim kişide yani üçüncüsü biz de böyle yaparız ama hee gelende her ortamda falan ayrı odalarda değil sadece belli kişilerde falan böyle olur yani
Nasıl yani kafam muhafazakar anlamadım? Ayrıca evet doğrudur buraya katılmıyoruz zaten pek kimsenin de haberi yok gizlice takılıyorum buraya kafa dağıtmaya ama her geldiğimde kafam daha da bozuluyor gördüklerimden sorulanlardan falan ama yapacak bir şey yok bir kere girdik 🤣🤣🤣🤣🤣
Neye göre kime göre muhafazakar gadası Hepimiz müslüman değil miyiz Hepimizin üzerine farz olan ibadetler yok mu Herkes namazını kılıp orucunu tutmak zorunda değil mi Bunlar için hepimiz ölünce hesaba çekilmeyecek miyiz
Onlar haremlik selamlık şeklinde İslam yaşıyorlar. Ülkemizde genelde Süleymancılar diye anılan tarikatın müridleri bu şekilde yaşarlar. Sapkın zihniyette insanlardır bir çoğu o yüzden de diğer insanları da kendileri gibi sapkın olarak düşündükleri için eşlerini kıskanır ve erkeklerden uzak tutarlar.
Sapıklık senin yorumun bir dağa binlerce kişi ova veya vadi dese onun dağ oldugu gerçeğini degistirmez insanların inançlarıni sapkınlık olarak niteleyemezsin sen inanmıyorsan bu senin tercihin , baskasina hakaret hakkı vermez saygılı olmak bu kadar mı zor
Ona uyum sağlaması iki tarafın da menfaatine olur, Allah'ın razı olacağı işte kocasına itaat eden kadın kazanmış ve cennetini hazırlamıştır inşallah. Hayırlı dost, akraba da bu konuda ona iyi, doğru telkinler yapandır
Zor, yapamam, çünkü her insanın alışkanlığı öğretisi farklıdır, yaşamı tümden değiştirmek gibi bir durum bu, adapte olamazdım bir süre sonra mutsuz olurdum, evliliklerde ne olursa olsun uyum olmalı haremlik selamlık böyle şeyler bana göre değil... yaşayanada bir şey diyemem tabi
Hayır. Çünkü anlaşma ihtimalimiz çok düşük. Ben dinlere inanmıyorum, inançsızım. Çocuğumuz olduğunda da sorun yaşarız. Çocuk kuran kursuna mi gitse, yoksa dinsiz bir yaşam mı sürse kafası karışır. Gerçi ben her zaman çocuğumun kendi kararını vermesini isterim. İlerde dindar bir Müslüman olmak isterse olabilir bu onun kararıdır. Öyle mutlu olacaksa olsun.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ailem çevrem muhafazakar, ben bile evlenmem, hadi bunları ben seçmedim ama onlara bile katlanamıyorum, kendi seçeceğim kişilerin de öyle olmasını istemem, böyle kişiler sürekli kaşına gözüne kadar bi kusur bulur, kısıtlamaya da çalışır bu günah şu haram sürekli karışıp dururlar, çekilmez, herkes kendi gibisiyle evlensin, muhafazakar erkekler seküler kızlarla sevgili olup kendi hayatlarına uydurmaya çalışıyor ama zor ya olmaz
Bende muhafazakar sayılırım olur diyorum o yüzden ama bağnaz insanlar var. bidw ben mesela dinimizde o dediğin olay gerçekten var sanırım ama ben o kadar dikkat etmiyorum mesela öyle birine bende uyum sağlyamam
İşte bu nedenle herkes kendi dengiyle evlenmeli. Başta evlilik yürüyor gibi olsa da ileride illa ki anlaşmazlıklar ortaya çıkacaktır. O nedenle ben yapamam zor.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Zorlanmam ki istediğim de bu. Ama dinen doğru şekilde yaşaması gerekiyor. Anlamsız, asılsız geleneksel bir hayatı benimsediyse yapamam.
Olmaz, yürümez, bu tür erkekler genelde kendilerinden çok başka hayatlar yaşayan kızlara talip olup sonra onu kendi yaşantısına uydurmaya çalışıyor, ya da ailesi sorun çıkartıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Ayri olmasi en dogali en normali ayni ortamda olunca seytan giriyor araya ne kadar cok aldatma olaylari duyuyoruz hepsi ayni odada kakara kikiri sohbet ediyor o. Ondan bu bundan etkileniyor