Hayaller aleminde yaşıyorum çaresi nedir?

Bazı kişilerde olduğu gibi benim de aşırı hayal kurma problemim var. Önceleri ergenlik çağında olur böyle şeyler diyordum şimdi ise 18 yaşına geldim, ygs-lys yaklaşıyor. Artık işler ciddiye bindi, bir an önce hayaller aleminden sıyrılıp gerçeğe dönmem gerekiyor. Aksi takdirde 20 li yaşlara gelip istemediğim bir mesleği yapmak zorunda kaldığımda kafamı çok duvarlara vurucam. Bi düşünsenize, olmayacak saçma sapan hayaller yüzünden istediğim üniversiteyi kazanamıyacağım. Oysa ki bende potansiyel var çalışabilsem ileride çok iyi bir hayata sahip olabilirim; ama bu hayaller her şeye engel oluyor. Yemek yerken, ders çalışırken, yürürken, derste iken, kısacası başkasıyla konuşmadığım her an. Aranızda hayal kurmak yaratıcılığı geliştirir diyenler olabilir, doğrudur geliştirir; bununla beraber yaratıcılığın sergilenip kişiye faydalı olabilmesi için de girişken olmak, bir an önce çalışmaya başlamak gerekir. Oysa ben geleceğin hayalini kurmaktan hayalimdeki geleceğe ulaşmak için çalışamıyorum bile. Ergenliğinde bu sorunla baş edebilmiş veya bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa fikir alışverişinde bulunmak isterim.
Hayaller aleminde yaşıyorum çaresi nedir?