gercekten cok kalıtelı cevaplar vardı...
katılımınız ıcın hepınıze teşekkur ederım...
Kitap okumak;
-Bir dost ile sohbete benzer, senin tüm dertlerini tasalarını unutturur.
-Bir sevgili ile sohbete benzer, sevmek için neden aramaktansa onu öylece kabul edersin.
-Tanımadığın biri ile sohbete benzer, yavaş yavaş narince karşındakini tanırsın.
-Alim ile sohbete benzer, farketsende etmesende bir şeyler illa ki kaparsın.
-Baban ile konuşmalarındır bazen, öğütler ve tavsiyeler bulursun.
-Annen ile konuşmalarındır bazen, kendini daha rahat hisseder ve daha kolay mutlu olursun.
-Kendin ile konuşmadır bazen, ihmal ettiğin yanlarını görürsün.
Ayrıca kimsenin seni sınırlandıramadığı, hayal gücünün tavan yaptığı, zamanın senin için her yöne aktığı, dışarıda güneş parlarken yıldızlardan parlak taçlar yapabildiğin, ay gökyüzünde parlarken güneşte çay demleyebildiğin bir dünyadır bu dünya...
Senin de dediğin gibi kitap okumak yazarla konuşmak gibidir. Eğer bilgi veren kitap okuyorsan o yazardan okuduğun konuyla ilgili ders alıyormuşsun gibiolur. Eğer roam türü birşey okuyorsan film izliyor gibi oluyorsun. Bence kitaptan bilgi almak lazım. ister bilgi verici olsun ister roman olsun. Her kitaptan bilgi almak lazım. Ama ilk başta hayatıda seni ilgilediren konuları oku sonra değişik değişik şeyler okursun. haa Bi de bence kitap okumak zihin fonksiyonlarımızı, düşünmemizi geliştiriyor.
kesinlikle +
Düşüncelerine katılıyorumm ..
Kitap bir kişinin düşüncelerini ya da kendi kurguladığı düşünceleri yaşantıyı yazıya aktarması ve insanlara farklı bakış açısı sağlamaya çalışan çok güzel bir şey ..
Ben kitap okurken sanki bir yolculuğa çıkıyormuş gibi hissediyorum ve kendime göre o hikayeden bir şeyler alıyorum düşüncelerimi geliştiriyorum ve kitap bittikten sonra ben bundan ne öğrendim diye kendimi sorguluyorum ve gerçekten bir çok şey öğreniyorum ..
Kitap yazmak kolay ama çok iyi bir kitap yazmak binlerce kişinin kendinden bir şeyler bulacağı bir kitap yazmak çok zor ...
Sadece yazılmış gibi görünüyor ama aslında her bir cümle bizim beynimizde bir görüntüye dönüşüyor ve okudukça o görüntü bir film şeridi gibi akıyor bunun zararı ne olabilir ki ?
iyi yazılmış bir kitabı okurken, film izlemekten daha çok hayalimde canlandırabiliyorum; düzgün ve anlamlı cümleler kurabiliyorum;anlayabiliyorum. insanın düşüncelerini, bakış açısını genişletiyor. kitap okumaktan zevk almayan insanları hiçbir zaman anlayamadım.
cunku kıtapta tum ayrıntılar gözler onune serılıyor...bu da daha derın dusunebılmeyı saglıyor...uzunn ve kapsamlı cumleler
Cevap
6Cevap
o kitabın ana karakteri oluyorsunuz sanki okumayı bi bırakırsanız o anda rüyadan ansızın uyanıp yere düşecek gibi hissedersiniz zihinde canlanan sözcükler sizin dunyanız siz yaratıyorsunuz gibi karakter ölürse sizde ölürsünüz canı yanarsa sizinde yanar kitap farklı bir boyutta bi serüven yaşamaktır.. kitap bittiğinde elinizzde sımsıkı tutarsınız vay be dersiniz yazarın ismi kapak fotografı vs vs.. aklınıza işte o an kazınır raftan secerken bir iki cümleyle begenip aldıgınız kitap şimdi elinizde dost gibidir ta ki yeni bir kitap okumaya karar verene kadar o karakter yapışır size :DD
hayatları paylaşmanın bir yolu
sadece bulunduğun anda değil, tüm zamanlarda dolaşmanın heyecanı
zihnin maceralara sürüklenmesi
hayata aynadan değil de başka gözlerden de bakabilmek
güzel işte
en iyi cevap adayı +
Kitap okumak hem kelime hazineni genişletir, hem hayal gücünü genişletir. Bununda yanında ise kültürlü bir insan olmanı sağlar..Bilgin genişler, düşünmeni sağlayan önemli etkendir.. Mesela ben bilgimin %50'sini kitaplara borçluyum, öğrendiğim çoğu şey kitaplar sayesinde.
Kitap okumak en sevdiğim..
en son "nazifa"yı okudum çok da etkilendim..
ama ben kitap okumayı beceremiyorum ya çok çabuk okuyup bitiriyorum yavaş okuma yetisine sahip değilim
hızlı okuyup tane tane konusmak...en harıka olanı, ne mutlu
ben de kıtap okumayı sevseydım keske, hem de işim geregı oyle cok okumam gerekıo ki...
bana da bıraz bulastırırsın belkı o virüsten :)
tabiki olur okumayı seviyorumda sevmediğim kitaba denk gelirsem çok zor oluyo okumadan atıyorum bi köşeye doğru kitabı bulcam diyede kitapçıda ya da kitap reyonunda 1 saatim gidiyo kendimi kaybediyorum..
Okumaya başlasan çok seviceksin denemelisin
ben zorunlu olarak okuyorum ztn, ama isteyerek okudugum soylenemez...
kıtabın ıcınde kaybolup can ata ata okumayı dılerdım gercekten, ama oyle bır huyum hıc olmadı mlsf...kıtap reyonlarında zaman harcamaya bayılırım ama bak:)) saatlerce d&r kıtap reyonunda kalabılırım(^.^)
sanırım sevebılecegım kıtaplardan baslayarak okuma hevesımı artırmam gerekıo...
sanırsam bugün nurtopu gibi bir kitabım daha oldu bi alışverş merkezinde uzunca boydan boya segi gibi açmışlardı bayada indirimdeydi hem katlı olsun diye hemde ihtiyacım olduğu için aldım 2 tane istiyodumda umarımda senin içine gelir o sevgiden<3
hayırlı olsun yeni kitaplarınn turtacım, gebze center a gittiğine değmiş neyse ki :)
ben baglanmaktan korkuyorum galıba, sonra butun hayatım kitp olur falan:d
guzel dıleklerın ıcın teşekkürkurler <3
rica ederim..
en başta kitap okurken ucundan kenarından seni de içine almalı. Kendi hayatından izler bulmalısın. Ya da herhangi bir karakterle kendini özdeşleştirebilmelisin. işin uzmanlaşma aşamasında ise kitap kendini geliştirmede sana bir rehber olmalı. Sana iyisi ve kötüsüyle her türlü şeyi anlatmalı adeta içini dökmeli. Karşılıklı dertleşen can yoldaşları gibi olmalısınız işte o zaman kitap okumak size gerçekten fayda sağlayacaktır . :)
Kitabı öğrenmek ve vakit geçirmek adına okurum ona bir fonksiyon kazandıracak kadar vaktim olmadı henüz :)
ben teknik kitaplar okuduğumdan bunların benim için 1 anlamı yok kitap okunur lazım olursa karıştırılbıp tekrar lazım olan içinden çıkartılır
kitabın işi , sayfalarını korumaktır , bilgiyi sayfalarda değil cümleler verir . cümleyi de cümle yapan kelimedir , kelimeye hayat veren dildir , dili de oluşturan sestir , demej öğrenme ses ile başlıyor...
eski kitaplar benim herzaman ilgimi çekmiştir.Düşünsene adam taa nezaman yazmış sende onu okuyon.Hıyyy türlerim diken diken oldu
ben okuyamam zafım var okumaya
kitap okuyacak olsam atarım elimden
orta ikiyi ikisenede bitiremedim şimdi kitap neyin nesi diye (:
Yazar George R.R. Martin'den alıntı:
“A reader lives a thousand lives before he dies. The man who never reads lives only one.”
Kitap okumanın fonksiyonu budur yani. "Yaşamak"
ne zaman sevişesim gelse , oturur kitap okurum ,*niye okunur kitap .. bazen kaynak oldugu için, bazen o anın stresinden uzaklasmak için , bazen edebi degeri için ,*oturdun bunu mu düşündün ..
söz gider yazı kalır :)
Ben yazmak için okurum...
yalnızlığa eşlik eden bir dost olduğu için.
Bilgi birikimi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar