Okumuyorum maalesef ama en son yüzüklerin efendisi okudum
Serinin ana hikayesi, Sauron adlı karanlık bir gücün yüzüklerinin keşfedilmesiyle başlar. Sauron, tek bir Yüzük olan "Tek Yüzük" ile Orta Dünya'yı kontrol etmek ve kötülüğün hüküm sürmesini sağlamak istemektedir. Ancak Tek Yüzük, Sauron'un elinden alınır ve uzun yıllar boyunca kaybolur.
Ana karakterlerden biri olan Frodo Baggins, amcasından miras kalan bu Yüzüğü taşıma görevini üstlenir. Yüzüğün tehlikeleri hakkında bilgilendirilen Frodo, sadık arkadaşları Samwise Gamgee, Aragorn, Legolas, Gimli, Gandalf ve diğerleriyle birlikte Yüzüğü yok etmek için bir yolculuğa çıkar.
Bu yolculuk, Orta Dünya'nın çeşitli bölgelerinden geçerken, farklı ırklarla, yaratıklarla ve zorluklarla karşılaşırlar. Yolculukları boyunca, kötü niyetli yaratıklar ve Sauron'un hizmetkarları olan Nazgûl gibi tehlikelerle savaşırlar.
Kitap, arkadaşlık, sadakat, cesaret ve iyi ile kötü arasındaki mücadeleyi ele alır. Frodo ve arkadaşlarının amansız mücadeleleri, Yüzüğün gücünü kullanma ve kötülüğe karşı direnme çabalarını anlatır.
Teşekkür ederim cevap verdiğin için. Bence okumaya devam etmelisin. Ric
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ort. 1 saat düzenli olarak farklı kitapları okumayı severim. Şu anda okuduklarım: Hızlı ve yavaş düşünme, sen bitti dediğinde, ego düşmanındır ve kör saatçi. Hepsini öneririm tabi ama aralarından en çok ego düşmanındırı öneririm. Okumaya başlamadan önce çok önemli gibi durmuyordu, egomun farkında bile olmadığımı öğrendim. Hayatı hiçbir zaman ben merkezli yaşamaman gerektiğini, ne oldum değil ne olacağım demen gerektiğini, tevazunun kendini tanıma ve ayıklık getirerek öğrenme ve hatalarından ders çıkarmayı maksimuma çıkardığından bahsediyor. Asla ben iyiyim de demeyin. Her zaman, her konuda daha iyileri de vardır
Helal olsun. Eyvallah kardeşim sağol. Tavsiyen için ve söylediklerin için çok teşekkür ederim. Dediğin kitaplara bakacağım. Benim de sana okuma tavsiyem var. Pal sokağı çocuklarını okumalısın
Ben genelde dünya klasiklerini okuyorum. Bana çok şey kattıklarını düşünüyorum. Tabi 1-2 tane de gelişim kitabı okumuştum. Genelde roman okurum.. Roman diğer kitaplara göre daha çok faydalı olduğunu düşünüyorum kankam
Pardon romanmış, ben de eskiden dünya klasikleri romanlar vs okurdum ama şu an psikoloji, bilim, insan ilişkileri üzerine düz bilgi alabileceğim kitaplar daha çok cezbediyor, hikayesiyle çok fazla ilgilenmiyorum o yüzden katılamıyorum sana. Yine arada sırada okurum tabi ki
Eyvallah, saygı duyuyorum zevkler ve renkler tartışılmaz değil mi? Her türlü okumak gerekiyor. Roman, şiir, hikaye, gelişim ne olursa olsun okumalıyızzz