N'oluyor bana. ben evlenmek istiyorum.çok sevmek sevilmek istiyorum. kanka gibi takılabileceğim bana tatlı sözler söyleyen güzel şakalar yapan ruhumu okşayan hareketlerde bulunan bir koca istiyorum. ve güvenmek istiyorum..
Cevabın nedir?
+1 yılHaydi Abbas.. vakit tamam diyelim o zaman. :) tarif ettiginiz bu guzel duygulari en yogun yasadiginiz zaman dilimi simdiki zaman ise.. tahsiliniz.. hayata dair evlenmedn once.. ki varsa gerceklestirmek istedikleriniz de tamamsa.. neden olmasin. Dogru es adayi secmek konusunda mantiginizla hareket etmeyi basardiginiz surece mutlu bir evlilik sizi bekliyor demektir. Unutmayin.. İlk once mantik... sonra bu surecte ona alisma evresi ve zamanla sevginin oluşmasi.. pekişmesi.. Eger bu siraya tersten baslarsaniz.. yanlis alinmiş olan kararlarla.. yanlis eş adayi secimi ile birlikte mutsuz bir evliligin temellerini atmiş olursunuz. Çok sevdiniz.. hoşlandiniz diye biri ile duygusal ilişkiye sakin baslamayin.. Sonra iliskinizin ileryen donemlerinde...( Ya.. Ayşe.. soruyorum sana.. sen bu adamin neyini sevdin.. bu adami bir es adayi olarak dusunmendeki gerekceler nedir? ) sorusuna verecek cevap bulamazsiniz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sevmek sevilmek en güzeli bence de sen sabit maaşlı evden işe işten eve bir erkek beyfendi ile evlenmek çok makul olur. memur olur işçi olur vesaire
mesela benimle evlenecek bir kadın beni 5 ayda bir görür buda bir kadın için zor olsa gerek. çünkü hep turtdışındayım en son kuveyte gittim 5.5 ayda geldim şimdi 2 ay sonra rusyaya gidiyorum.
evlenme vaktine girdin artık erkek gibi olamassın bundan 5-6 sene sonra erkekler farklı bir gözle bakar sana. acaba bu yaşına kadar niye evlenmedi , ne yaptı gibi bir intiba oluşur kafalarında. tabi genelleme yapmak doğru değil020 Yorumla- +1 yıl
bu sıkıntı sadece sende değil kahir ekseri kadınlar başta olmak üzere erkeklerde de var. işimiz çok zor geçen bir arkadaşımla bu konuda münazara yaptık hakikaten öyle
şöyle açıklayım sana bundan 30 sene önce bu yaşımda olsaydım çoktan evlenmiştim. neden çünkü toplumsal ilişkiler dada sağlamdı o zaman ailenin akrabaların çevrenin işi eş bulma ve evlendirme kurumu gibi çalışırlardı erkek olarak düşünürsek askerden gelmiş. bir kaç ay sonra herkes seferber olrdu evlendirmek için aynı kız içinde geçerli yaşı reşit olmuş ise 20-21-22 olmuş ise bir seferberlik ile eş adayı bulunurdu. ve çok güzel bir dayanışma ile iki taraf memnun olurdu fazla detaya girmiyorum tabi
günümüz koşulları ne yazık ki bazı değerlerin yok olmasına sebeb oldu hanımefendi bu kız için de erkek içinde zor bir süreç zaman ilerledikçe daha bir çıkılmaz hal alıyor. akraba eş dost çevre yardım etmeyince yaş ilerliyor zor oluyor. istekler bitmiyor eskiden annemgilin jenerasyonu bir halı bir kilime evleniyordu - +1 yıl
daha evvel bahsettiğim gibi ülkemizde değerlerimize sahip çıkamadık. bunun gelişme ile modernleşme ile alakası yok hanım efendi. özellikle hanım kızlarımız bu konuda çok müzdarib. bir şaşkınlık alameti var bir çoğunda ve üzülüyorum hakikaten. geçelim akraba. eş dost çevre ilişkisini. empati yapacak olursak kendi şahsıma münhasır bir erkek olarak erkek müsveddeleri var karşı tarafı üzüyorlar
mesela evlenme aşamasındasın evlenmeden evvel bir çok şeyi saklıyorlar olduğundan farklı gösteriyorlar kendini aklı sıra itibar , gösteriş. ama yalan üzerine kurulu bir evlilikte bir çok sıkıntı çıkıyor ve üzülne taraf ne yazık ki kız tarafı oluyor evlillik yalan üzerine kurulamaz. elbet çıkar yalanlar ve evliliğin sarsılır
mesela ben yurtdışındayın bazı arkadaşlarım evli. bulunduğu ülkenin şatafatına ihtişamına kapılıyor ve hanımına telefonda yalan söylüyor ben şahidim. bu etik değil ne yalan söylüyor mesela çalışıyorum karıcığım diyor halbuki akşamları yabancı hatunlar ile evinin rızkını yiyor - +1 yıl
İnanamıyorum ya ben düzgün bir evlilik kurmayacaksam zaten evlenmek istemem ki böyle şeyler duydukça ağrısız başım var ne evlenmesi diyorum ama ben ilgi istiyorum. sırt ilgi için birilerini kullanmak sevgili olmak benim harcım değil bunu yapacak kaeaktersizlikte biri değilim o yüzden evlenmek istiyorum. harama düşmemek için
- +1 yıl
daha evvel bahsettiğim gibi sadece sen değil kızların bir çok kesimi bu durumdan müzdarip. erkeklerimiz de kendine çeki düzen vermiyor oda var bazı kızlarımız olduğundan çok imkansıza yakın istekleri var türk erkekleri tipsiz suratsız parasız gibi abesle iştigal bahaneleri var ne yazık ki. sizi anlıyorum çok değerlisiniz esasen çok değerli erkek arkadaşlarımız da var o kadar terbiyeli sevmeyi sevilmeyi bilen kendini ve eşini rezil etmeyecek her zaman yükü kendisi taşıyacak sorumluluk almaktan kaçınmayan dirayetli arkadaşlarımız da var memlekette. bizim kültürümüz ananelerimiz çok sağlam mayamız sağlam bir çoğumuz kız olsun erkek olsun yaradılıştan gelen bir asillik var. bu asillik para ile mevki ile gelip geçici güzellik ya da tip ile kıyaslanamaz. ama neticede hanımefendi her zaman başımızda annemiz babamız kardeşimiz olmuyacak. elbet çocukların olacak lakin onlar da yuvadan uçup gittiğinde sana bakacak bir eşin olacak ya da sen bakacaksın yaşlılık ta yanında birisi olması kaçınılmazdır
- +1 yıl
ALLAH kadını erkeğe eş olsun diye yarattı. biz buna karşı çıkmayız yaradılış gayesi bu. her canlı çift olarak yaratılmıştır insan da kadın ve erkek olarak. tabiata aykırı hareket edemeyiz neticede
evlilik muhakkak şarttır bir erkek ve kadın için ama severek sevilerek tabiki
her zor döneminde yanı başında birisi olacak allahın kanunu sen yatağa muhtaç olduğunda sadece eşin olacak emin ol hiç bir şey daimi ve kalıcı değil sen öldüğünde her zaman yanıbaşında eşin olacak ve gün gelecek ömür boyu aynı yatağı paylaştığınız eşinizle aynı toprağı paylaşacaksınız yan yana
Allah kimseye yalnız başına terkedilmiş halde ölmeyi nasip etmesin - +1 yıl
nasıl bir insan arıyorsun. biliyorsun kızlarımızın eş arama şekilleri çok farklı bir şey diyemem ben. çeşit çeşit ben seni tanımıyorum ve seninle burada konuşurken hiç bir şekilde ahlaka mugayir bir söz söylemedim.
eğer böyle bir atıfta bulunsaydım sen konuşmayı keserdin. hanımfendi bu konuda bir malumatım yok gerçekten bu insani ilişkiler sipariş değil neticede paketleyip gönderelim kargo ile
ben gerçekten merak ediyorum nasıl bir kişiliğe sahip nasıl bir karaktere sahip bir eş adayı ardığınızı - +1 yıl
İmanlı çok seven güvenilir yer yer esprili yer yer ciddi. bana çok değer verecek. e tabi yakışıklı üniversite mezunu. aklıma şu an çok bir şey gelmiyor. en önemlisi bunlar. bana hem sevgili hem kanka hem anne hem baba hem de bazen Nazlı bir çocuk olacak. ben de aynı şekilde ona
- +1 yıl
yani hayatının bir parçası olacak demek istiyorsun. neticede insan ilişkileri duygusal bir zemine dayalıdır. senin isteklerin diğer hanım kızlarımızın isteğine nazaran çok masumane bir istek fakat isteklerini gerçek bir zemine koyarsak şöyle bir tablo çıkıyor örnek olarak karşına biri çıktı uzaktan sende bir kıprdama oldu yani tipi hoşuna gitti senin sadece bu yetmiyor tabi daha yakından tanışma faslında bir vesile oldu konuşuyorsunuz. zaten karşılıklı olarak konuştuğunuz vakit bir şekilde eğitim , kültü seviyesini bir şekilde tahmin edebilirsiniz bazen tvlerde öyle insanlar çıkıyor ki görüntüsü fena değil dersin lakin konuşmaya başladığında kalitesini gösterir. ya hoşuna gider sohbet etmesi ya da bir şekilde ayykuka çıkar muhabbetinden irite olursun kullandığı dili beyenmessin bu dil yapısıda önemlidir ayrıca ya insanı kendinden soğutur ya da gözünde daha hoş görünür
- +1 yıl
ayrıca imanlı olmasından kastınız dine uygun bir hayat tarzı olmasından ziyade ahlakı , değerlere sahip çıkan bir inanç yapısı türk aile gelenek görenek ve ananelerine sahip çıkan bir eş adayı tanıştığınız vakit bunu esasen anlayabilirsiniz nispeten yalnız bazı argümanları dayatmamak kaydı ile. evet imanlı olacak fakat hoşgörüde olacak dayatmacı olmayacak. islamiyet taş duvarlara değil kalplere hükmeder
üniversite mezunu olması hususunda bir şey diyemem senin istediğin bir şey lakin üniversite mezunu bir bir insandan daha bilge daha zeki zamanında imkanszılıktan okuyamamış çok değerli karakterli bir çok yer görmüş insanlarımız da var hakkını yemeyelim - +1 yıl
şimdi anladım kendi ayarımda , kendi seviyeme iştirak edecek bir eş arıyorum demek istiyorsunuz. bir şey diyemem hanımefendi ne diyebiliriz. hakkınızdır neticede birkaç seneni değil ömrünü o insan ile geçireceksin değilmi ister istemez aynı dili kullanabilceğin bir eş adayı istiyorsun
bu hususta kimse seni yadırgayamaz en doğal hakkındır.
. benimde burdan nacizhane isteğim bir an evvel isteğin olur muhakkak. Allah bizede nasip etsin bir eş adayı hanımefendi ne yapalım inşallah isteklerin kabul olur ha bu arada rusyaya gidecem mayıs ayında gelecem artık işin ilginç yanı kuzey kutbuna gidiyorum yamal yarımadası sabetta kasabasına buzulların üzerine sıvılaştırılmış gaz tesisi kuracağız ilk defa kuzey kutbuna gidiyorum ben yazık bana ya - +1 yıl
ben normalde doğalgaz tesisatçısıyım ama yurtdışında şantiyelerde montaj ekipmanı olarak çalıştım biliyorrsunuz ülkenin halini çalışmak bir dert para kazanmak bir dert. daha evvel bir arkadaşın vasıtası ile arabistana gittim dha sonra dubai sonra kuveyt ekndi mesleğimden faklı iller yaptım fakat amacım para kazanmak bir şekilde biriktirip burada yatırım yapmak istiyordum aslında gitmek istemiyordum fakat biraz cazip geldi maddi bakımdan biraz da değişik bir serüven olurdu benim için bu yüzden gitmeye karar verdim herkes şaşırdı tabi kuzey kutbu deyince çok değişik bir macera olacak benim için hanımefendi söylediğim gibi maddi açıdan rahat olursam evlenmek için artık çaba sarfedecem
+1 yılYaşın 24 se gerçekten olabilir ama 26 olsa daha ideal olur gibi tabii sen bilirsin ^-^
06 Yorumla- +1 yıl
Yani gençmişin *-* ama dediğim gibi nasıl düşünüyorsan öyledir ama doğru karar ver canım ^-^
- +1 yıl
Evet gençsin tatlım tadını çıkar derim *-*
- +1 yıl
Arkadaşlarınla vakit geçir yapmak isteyipte yapamadığın şeyler varsa ve imkansız değillerse gerçekleştir bence yapılabilicekler listesine girer bunlar ^-^
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
42Cevap
+1 yılbayan için 24 yaştam evlenme çağı tavsiye ederim ben erkek olduğum için rahatım 24 yaşındayım senin akranınım ama benden sana nasihat hayat espri kaldırmaz kocandan bu söylediklerinden daha fazlasını istemezsen sen ezilmeye mahkumsun benden söylemesi.
02 Yorumla- +1 yıl
Burma bilezik kolye takı gibi şeyler kol saati de dahil. bohca hazırlayacak sana sen daha düğün nedir bilmiyorsun mantığını kullanmadan duygularıyla hareket edenler hep kaybeder
+1 yılŞu yazdıklarının bir kısmını "evlilik" kurumun da zor bulursun. Sen evlenmek değil romantik komedi de başrol oynamak istiyorsun. Daha gerçekçi bakın artık şu evliliğe.
00 Yorumlabır başkası gıbı dusunup sankı oymuş gıbı yasayabılecekmısın
02 Yorumla
+1 yılYanlış yerdesin abla.. buradakiler bir vurup gitme peşindeler...
02 Yorumla- +1 yıl
Beni görsen kesin verirdin :)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBunların hepsini...
Tek bir vucutta...
"KOCANDA" Bulman dileği ile...
Hakkında hayırlısı olsun10 Yorumla
+1 yılHaklısın insan bir yaştan sonra sorumluluk alması gerektiğini sevilmesi gerektiğini ve acılarını unutturacak bir kişiyle evlenip ona ne kadar fedakar olduğunu göstermek ister. Umarım olur
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Kanka gibi mi :) daha çok karı- koca gibi olmayı düşün bence
mutsuz olursun, mutsuz da edersin00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılGençsin daha ne evlenmesi :D tatlı sözlü güler yüzlü bulursun da bu devirde güvenecek insan bulmak çok ama çok zor.
00 Yorumla
+1 yılYarın bir gün hasta olacak ve yataklara düşecek seninle hiç ilgilenemeyecek çocuğunuz bile olmayacak yeri gelecek altını bile değiştirceksin. Yapabilir misin? İyi düşün.
00 Yorumla
+1 yılBence de çok şey istiyosun oluruna bıraksan bulacan
00 Yorumla
+1 yılyaşına göre evlenme çağın gelmiş gibi görünüyor. Sanırım aday yok ortada. Söylemlerinden bunu anlıyorum.
01 Yorumlabu şarkı sana gelsin
https://www.youtube.com/watch?v=EK5TK1KXU5E00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı. Belli ki yaşayacak oldugun şeylerin sureklılıgını ve bunları da en guvendıgın kişiyle yapmayı ıstemen yakında düğün var çağrıştırması yapıyor
00 YorumlaEvlenelim mi beren :D bende de aynısı var herşey bitti o kaldı galiba :D
00 Yorumla
+1 yılKoca adaylarını bekliyorum. diyorsun açıkça :-) valla bende istiyorum ama önce okul bitsin öyle :-)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet gelmiş ama Ah be tatlı qıs onları bizde istiyoruz ama yok :D
00 Yorumla Onun aynısının dişi versiyonunu da bana paket yapsana usta😉
00 Yorumla
+1 yılSen sen ol kocan ile kanka gibi takılma da :)
karısı olacaksın sonuçta onun kadını olacaksın ya10 YorumlaBı aralar banada geliyorlar cocuklara ilgim basladı
00 Yorumla
+1 yılYaşın evlenmek için uygun ama acele etmene gerek yok
00 Yorumla
+1 yılYanlış yere gelmişin seda sayana yönlendireyim seni :D
00 Yorumlademekki zamanı gelmemiş daha zamanı gelince oda olucak
00 Yorumla
+1 yılhmm bende istiyorum ama istemek yetmiyor evlenmek için :)
00 YorumlaÇok şey istiyon sen😂😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. zamanın gelmiş senin :)
00 YorumlaTüm hayatın boyunca çok zor
00 YorumlaAradigin kriterler bende gel evlenek
00 Yorumla
+1 yıl24 yaşına gelmişsin hatta evde kaldın kızım sen ya
00 Yorumla
+1 yılGelmiş gibi yas dogruysa da uygun bence
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 812 cevap paylaştı. Fırtatında olan bir hiss normal bir şey
00 Yorumlabulursan bir tane de bana ayır
00 Yorumla
+1 yılBen de istiyorum ama yok. Bekleyeceksin yani.
00 Yorumla
+1 yılEe güven. Fırsatları değerlendir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılbenimle evlenir misin
00 Yorumla
+1 yılnasip kısmet bu işler kaderinde varsa evlenirsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlen l*n ne bekliyon
00 Yorumla Evlen hemen evlen evlenki Evlen :Dd
00 YorumlaÇok şey istiyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim içimde nde bunlar geçiyor
00 Yorumla
+1 yılHadi evlenelim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. yaş kaç bacım
00 Yorumla
+1 yılGelmiş Beren.
00 Yorumla
+1 yılGelmis geciyor 😉