Var mı bunun bir nedeni? Ben kültürsüzlük ve kitap okumamadan kaynaklandığını düşünüyorum peki ya siz?
Cevabın nedir?
+1 yılDostum mizahın olmaması kitap okumakla kültürsüzlükle ilgisi olacağını sanmıyorum. Bence mizah insanın doğuştan sahip olduğu bir şeydir. Sonradan geliştirebilir ama asla doğalıyla ilgisi olmaz. Mesela yıllarca görüşmediğin bir insan çıkar gelir karşına neredeyse onun hakkında en ufak bir şey bilmezsin. Ama frekanslar aynıdır mizahını yakalarsın arka arkaya yakalar gidersin her konuşmanızda ayrı bir mizah kokar. Biraz zeka gerekiyor mu diye sorarsan cevabım evet olur. Ben bunu çok az insanla yaptım ve gerçekten çok keyif aldım o insanların yerleri diğerlerinden hep ayrıdır. O kişilerin hayata bakış açısı bile bir başkadır.
02 Yorumla- +1 yıl
dediklerine katılıyorum fakat kelime hazneni geliştirmeden mizahın gelişmez hep aynı şeylere gülersin
- +1 yıl
Evet kelime dağarcığı geniş olmalı ama bunun için illa kitap okunmasına gerek yok. Mesela bulmaca çözenlerin kelimelerle arası iyidir. Ancak kelime dağarcığı geniş olan insanların mizahı da iyi olacak anlamına gelmiyor. Ben senin dem vurduğun noktayı biliyorum fakat bu dediğim gibi doğuştan gelen bir şeydir kişilikle de alakalıdır. Konumuz kızlar olduğu için kızlar üzerinden açıklayacağım. Birçok kız kitapları okurken bilgi sahibi olmak için okuyor. Ve kızlar bilgili olur ama bunu mizaha dönüştürmez her ne kadar kendi kendine ben gülen tarafım demese de genelde hep gülen taraftır. Güldürebilen mizaha yatkın olan çok azdır. Zaman zaman burada insanların yorumlarında komik bir şey bulursam bende yorumlarına takılıyorum. Aynı frekansta cevap veren çok az. Hele bazıları var bırak mizahı konuşmasını bilmiyor. Beyinleri basmayınca sanki küfür etmişsin gibi tepkiler veriyor. Bazıları var seni tanımasına bile gerek yok mizahını sürdürebildiği kadar sürdürüyor kişilik ve bakış açısıyla alakalı...
En İyi Cevaplar
+1 yılmizahın evrensel anlamı haksızlığa ya da oteriteye isyan farklı bir duruş sergilemek anlamına gelir. eger mizah anlayışı kıt diyorsan haksızlığa gögüs germediklerinden ama eger demek istediğin ben espiri yapıyorum bön bön bakıyorlar gülmüyorlar ya da espriden anlamıyorlar diyorsan soruyu yanlış yazmışsın mizaf farklı espri farklı kavramlar. espriden anlamamanın tek tepki verilmemesini iki nedeni var espri yapanın frekansında olamam o kültüre karışamama ya da espri yapanın düşük kültür esprileri karşısında daha yüksek anlayışın çağresiz kalması..
10 Yorumla
+1 yılMizahın kitap okumama ve kültürsüzlük ile alakası mı varmış?😂 ya da popüler kültürü takip etmek insanı kültürlü mü yapıyor?
Mizahın düşük olmasının neye gireceğini bilemeceyeceğim fakat hepsi böyledir diye genelleme yapmak cehaletin bir belirtisidir ayrıca bu ülkede yaşayan herkes Türk kökenli değildir o yüzden Türk kızları diye genelleyip bunlar böyledir şöyledir demek bir ırka hakaret etmektir✌00 Yorumla
+1 yılKültürsüzlükten dolayı
Ama benim mizah kalitem yüksektir :)40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
18Cevap
Bahsettiğin mizah seviyesi. Bunun sebebi bence hem arkadas cevresi hem kitap okumama ve bide bazi kizlar yapar bunu bir espri de bile ciddi mi acaba diye dusunur boyle herseyde sebep arayan birinde mizah seviyesi ne kadr yuksek olabilir ki :)
12 Yorumla- +1 yıl
anlayanlar nadir de olsa çıkıyor ama diğer ego makineleri senin bu yazdıklarını kabul etmiyor
Kesinlikle okusalar çok daha dazla şeyi anlayacaklar ama onlara gķre kitap sadece sobada yakmalık birsey.
12 Yorumla- +1 yıl
Ellerindeki telefondan vazgeçip kitap okusalar daha güzel olucak ama hepsi kibirli maşşallah lafta söyletmiyorlar :)
- +1 yıl
ben telefona pdf indirip okuyorum wattpad diye bir internet sitesinin uygulamasını indirdim oradanda pek çok kitap okudum tahminimce 200'e yakındır. Ama basılmış kitabın yerini tutamaz. Geç saatlere kadar dışarda durup gelip ertesi günün sınavına çalışıp sabaha kadarda kitap okuyup hiç uyumadan direk okula gidip o yazılıdan 78 aldım lise sonda. Bence kitap okumamın büyük etkisi var.
Savunma mekanizmalari gereksiz fazla herseyi uzerlerine aliniyorlar. Dogal olarak mizah cok yukselemiyor. Hepsi degil ama coģu
12 Yorumla- +1 yıl
Çok sert
+1 yılKulturlu insanın mizahi nasıl olur arkadaşım. mizah kişiden kişiye değişir bir kere ben mesela leyla ile kecnunda saatlerce giderken arkadaşlarım be saçma bir dizi derlerdi halbuki oradaki her espri inceydi anlatana belki de onların espriyi anlamaya zekası yetmiyordu belki sen
00 Yorumlakültürsüzlükten sadece kitap değil araştırma, merak, özürleri var çok büyük bir çoğunluğunun fransa bisiklet turundaki sarı mayo ne diyorum bön bön bakıyor tabi ki direk böyle sormuyorum ama bilmediği belli oluyor hatta onu bırak fransa bisiklet turu gibi dünyanın en büyük spor organizasyonunu kaç kız biliyor acaba ama lafa gelince erkek sporcu olmalı :D biraz çelişkili değil mi sizce de
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılGenelde kızlar daha çok genelleme yapar. Şimdi bir erkek yaptı diye sitem etmişler. Garibime gitti. . .
10 Yorumla ya şuna bak ya gelmiş Allahın Türk Erkeği kültürsüzlükle ilgili laf ediyor sen kimsin ki? Mizah seviyen çok mu yüksek daha benimle karşılaşmamıssın sen
03 Yorumla- +1 yıl
otistik heralde
+1 yılkızlar net birşekilde espriden bir b*k anlamıyor. hahahaha hihihihi diye güldüğüne bakmayın bir kızın anladığından değildir;ya sana yazıyordur ya da herkes güldü diye
10 Yorumla
+1 yılGenelleme yapmanın amacı ne biz de sıralayalım o zaman turk erkekleri şöyledir böyledir diye espri seviyesini birakta önce kendi ırkını sevmeyi ogren.
Ben de turk kadınıni her fırsatta aşağılayan başka milletlerle kiyaslayan zihniyetlerin avrupa özentisi olan zuppeler olduğunu düşünüyorum bence benimki daha yerinde bir tespit oldu. ayrıca daha çocuk yaşlarda evlendirilen surekli aile baskısıyla büyüyen kızların emin ol espriden daha önemli işleri var çocuk büyütmek bir yuvaya bakmak gibi..00 Yorumlasen niye bu kadar sığsın.. bak Türk erkekleri diye cümleye başlayamadım dilim varmadı öyle genelleme yapmaya.
01 Yorumla- +1 yıl
yoo türk erkekleri de abaza, cinsel yönden aç bak gayet güzel genelledim p*çe p*ç derler
+1 yılÇok fazla kitap okurum, mizah seviyem düşük değil yerine göredir dolayısıyla "türk kızları kültürsüz" kelimelerini üstüme almıyorum.
17 Yorumla- +1 yıl
biraz da kibir var sanki
- +1 yıl
Olanı söyledim, mütevazi oluncada çıkardığınız sonuç kültürsüz olduğumuzmuş bak.
- +1 yıl
Umarım sadece sen kültürlü olduğunu düşünmüyorsundur
- +1 yıl
O ne alaka
- +1 yıl
kanka sende tam okey oynayan yancı tipi var
+1 yılGörmemişlik bence. Ve dışarıya tamamen kapalı bir düşünce her mizahda fesatlık akıllarına geldikleri için.
10 Yorumla
+1 yılgenelleme yapma biz de türk erkegi soyle soyle diye genelleme yapmasnın biliriz yani ama herkes farklıdır sonucta
00 YorumlaTurk kizlari kadar basiniza taş düssun emi.
Turk kizlarinin turk erkeklerinden daha fazla kitap okudugu gercegi var bence.02 Yorumla- +1 yıl
saçma sapan aşk kitapları okuyacağınıza kendi gelişiminize yarar sağlıyacak kitaplar okusanız keşke
+1 yılTaş yerinde agirdir. Erkekler de espri yapinca biz çoğuna gülüyoruz acı acı...😓
00 YorumlaKız erkek pek değişmiyor hocam. Öyle maalesef. Ben de kitap okumama ve ince düşünememekten kaynaklandığını düşünmekteyim
00 Yorumla
+1 yılEspri yaptığınızı sanıp konunun içine zıçıyorsanız bizde gülmek mecburiyetinde değiliz
00 YorumlaKız demek yanlış olur , cinsiyete bakmaksızın evet ülkedeki insanların bir kısmında algılama, kültür sorunu olduğunu düşünuyorum.
20 Yorumla
+1 yılErkeklerin çok mu yüksek? Türkiye de kitap okuma oranını cinsiyete göre ayarlasalar; kadınların daha çok kitap okuduğu anlaşılır.
04 Yorumla- +1 yıl
psycho kardeşim kendini savunacak başka kelimelerin yok mu? Bu mu yani erkeklerin düşük diye.
- +1 yıl
Kendimi savunmuyorum, kitapta okurum, araştırmada yaparım. Benim anlamadığım neden genelleme yapıyorsun? Erkeklerin bilgilileri çok bilgili ama bilgisizleride yerlerde sürünüyor. Kadınlar (Türkiyedekiler) erkeklerden daha fazla kitap okuyorlar. Ben bir erkeğe kitap hediye edeni görmedim. "Türk Kızları" yazılarını; aşağlamalarını, o kadar çok görüyorum ki sıkıldım bu durumdan.
- +1 yıl
Çoğunlu göre yaptım yorumumu. Arada istisnalar çıkacaktır ama hemcinslerinde dikkatini çekmiştir hepsi ilgi yarışında. Ellerin de telefon avm nesilleri yetişiyor. Kibirli nesil kendi iç dünyasını bulamıyor
- +1 yıl
Genelleme yaparak hataya düşüyorsun sadece.
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler sanki çok kitap okuyor ds kitap desem anlamazlar mal mal suratıma bakarlar
02 Yorumla- +1 yıl
tamam iki cinste de düşük kitap okuma alışkanlığı ama kızlar cok kasıntı davranıyorlar erkekler daha doğal
Cevap sahibi+1 yılErkeklerde kasinti davranıyorlar
+1 yılalakası yok komik olmaya çalışırken mallaşıyorlar o kadar :D
00 Yorumla
+1 yılErkeklerinkinden yüksek olduğunu düşündüğün için böyle bişi söylüyosun ;) :D
01 Yorumla- +1 yıl
senin ağzından çıkanla kulağının duyduğunun tuttuğunun aynı şey olduğunun farkındamısın sen
+1 yılSadece Türk kızları değil ya her kesimden var niye herkes üstüne alınmış ki
02 Yorumla- +1 yıl
Türk kızlarında daha belirgin sürekli birbirlerini ezmeye çalışıyorlar doğal değiller
- +1 yıl
Cahil kesim işte boş insanların yaptıgı şeyler bunlar ama genelleme yapmasan daha iyi olur sonuçta kendi milletimizi aşağılamakta iyi birşey değil.
+1 yılçevrendeki kızları değiştirmeyi dene. ayrıca mizah ve kültür ilişkisi mantıklı gelmedi bana
05 Yorumla- +1 yıl
senin dediğinle kulağından çıktığının farkındamısın sen
- +1 yıl
anlayamadım?
- +1 yıl
dostum nasıl kültür ve mizah arasında bağlantı kuramazsın*
- +1 yıl
mizah unsuru kişiden kişiye değişir değişir çünkü. karşındaki kişi gerçekten bilgilidir, kültürlüdür ama mizah algısı seninkinden farklıdır demek istediğim bu. yani sana mizah anlayışı zayıf görünebilir benim düşüncem bu
- +1 yıl
Amerikan kültüründeki mizah ile Türk kültüründeki mizahı karşılaştır dağlar kadar fark var saygı duyarım görüşüne
Benim çok yüksek mesela ama değeri bilinmiyor belki de düşük olması daha iyidir.
03 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş çevreside önemli zaten nadirsiniz olanlar da telef olmasın
- +1 yıl
Ben de ondan bahsediyorum insanların çoğu farklı görüşlere kişiliklere açık değil. Kendi gibi olmayanları dışlıyorlar. Popüler olma uğurlarına kişiliklerinden ödün veriyorlar, o tarz yapmacık insanların çoğu da kızlardan çıkıyor birbirlerini sürekli ezme çabalarındalar bunun özgüven eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Erkekler daha doğal davranıyorlar
- Aşk İlişkileri konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılçünkü önem verdikleri mizah anlayışı değilde o yüzden
00 Yorumla
+1 yılTurkiyeli degilim, bu yuzden yorum yapma hakkim oldugunu dusunmuyorum.
00 Yorumla
+1 yılAynı şeyi bizde Türk erkekleri için düşünüyorduk. Ne tesadüf...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılgerçekten öyle mizahı geçtim oturup 2 dk sohbet edilmiyor kültürsüzlük had safhada.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Selfie çekmekten gelişmiyor
11 Yorumla- +1 yıl
haha doğru dedin
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah kimseyi çevresindeki 3-5 kişiye bakıp da şu ırkın şu insanları böyledir diyecek kadar cahil yapmasın.
Amin00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenelleme yapan biri daha. Senin niye ıq seviyen dusuk. ?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkeklerinde farkı yok. hatta kızlardan daha beter :/
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKizlar olarak bakma olaya toplum olarak degerlendir. Kopya ve sahte hayat yasar toplumumuz.
00 Yorumlasen kaç kitap okudun diye sorarlar adama
02 Yorumla- +1 yıl
hiç okumadığımı söyleyecek kadar çok
+1 yılGenelleme yapmak ciddi bir rahatsızlıktır.
01 Yorumla- +1 yıl
deliyim ben
+1 yılJetonları paraşütle düşüyor ondandır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,7b cevap paylaştı. Zeka düşük.. Kitap okuyanlarına da çok rastladım..
00 Yorumlamizah seviyenden kastın ne? bel altı mizahlardan bahsediyosan kültürle ilgisi yok kaldıramıyoruz biz
12 Yorumla- +1 yıl
bel altı mizahdan bahsettiğimi kim söyledi yaptığınız tek espiri yine çok güzelim. s
+1 yıltürk dizileri :d
11 Yorumla- +1 yıl
haha tartışmasız
Aşk İlişkileri konusunda 767 cevap paylaştı. Erkeklerin de ayni sekilde
00 YorumlaGenelle me yapmadan soru soramiyomusunuz?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeklerin elinden kitap düşmüyor zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüşük mü? wattpad okumuyorsun herhalde.
02 Yorumla- +1 yıl
anca wattpad okursunuz ve orada yazarsınız zaten
Cevap sahibi+1 yılben yazmıyorum. okuyorum sadece. hem yazsam da sanane!
+1 yılHepsi değil ama çoğu öyle.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. cok saglam olanları da var
00 Yorumla
+1 yıl😊 😊 😊 😊
00 YorumlaFazla haz etmiyorlar galiba.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKızlar ve erkekler olarak ayırman çok saçma.
00 Yorumla
+1 yılSizin çok mu iyi.
00 Yorumla
+1 yılKarakter meselesi
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!