Kız arkadaşımın geçmişini en ince ayrıntısına kadar bilmem beni yıpratıyor neler yapabilirim?

Merhabalar. Konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum 5 senedir sevdiğim biri var.5 sene önce ilişkimizin ilk aylarında verdiği bir sözü ikinci kez tutmaması nedeniyle ilişkimizi sonlandırdım, severken ayrıldım.5 sene boyunca sevmekten vazgeçmeyip hayatını aydan aya olsa da takip etmeye çalıştım ve 5 sene sonucunda bu sene temmuz ayında tekrar konuşmaya başlayıp sağlam adımlarla ilerlemek adına ilişkimizi başlattım.

Başlamadan önce daha detaylı geçmişini sordum ve öğrendiklerim beni ciddi anlamda sarstı fakat kalbime hiçbir türlü laf geçiremedim. Benden sonra 3 kişiyle uzun ve kısa süreli ilişkiler yaşamış ki birisi aşktan uzak aylık bir ilişkiymiş. Doğal olarak aralarında yaşananları sorduğumda yakınlaştık cevabını aldım fakat defalarca birlikte oldunuz mu diye sorduğumda hiçbir şekilde ileriye gitmediğini buna izin vermediğini söyledi. Ayrı kaldığımız 5 sene boyunca benim cinsel birlikteliklerim oldu fakat duygusal anlamda hiçbir ilişkim olmadı hayatıma sevgili olarak kimseyi almadım. 5 sene öncesinde hayatımda şuanki sevgilim varken cinsel anlamda hiçbir şey yaşamamış ve bilgi sahibi olmayan biriydim diyebilirim. Ben yaptım o niye yapmasın gibi düşüncelerle aklımı dizginlemeye çalışsam da sevdiğim ve ciddi düşündüğüm kızın geçmişi beni ve bizi ciddi anlamda yıpratıyor. Bunu tüm kalbimle aşmaya çalışıyorum bu sebeple yardımlarınıza ihtiyacım var.

Sevgilimdeki değişimi ciddi anlamda görüyorum sadık olduğunu olmaya çalıştığını ve sevdiğini de. Sevgilim yanımdayken çok iyiyiz mutluyuz fakat evine bıraktıktan sonra şüphe kuşku gibi tavırlar bürünüyorum. Bunun sebebi de geçmişi biz silmeye çalıştıkça onun geçmişinin benim peşimi bırakmaması. Telefonuna gelen çağrılar mesajlar whatsapp mesajları. Her
Geçmişin bir önemi yok
Kız arkadaşımın geçmişi bu denli yıpratıcı olsaydı üzüleceğimi bile bile ayrılırdım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar soru uzun gelmiş devamı burada. Herşeyi geçtim bir erkek olarak sevgilimin, evlenmek istediğim kişinin eski sevgilileriyle telefonda konuşmak o kadar canımı yaktı ki anlatamam yaşayan bilir. Saçlarım beyazladı şu geçirdiğimiz 2 ay 10gün içerisinde. Acaba şöyle oldu mu şunu yaptı mı acaba beni aldatır mı gelecekte. Bu tür şüphelerden kurtulmam için bir yol gösterin akıl sağlığım ciddi anlamda tehlikede hiç olmadığım kadar huzursuzum.
Güncellemeler
+1 yıl
Ondan ayrılmak istemiyorum çünkü ayrıldıktan sonra yaşayacaklarımın geçen 5 senenin devam filmi niteliğinde olacağına hiç olmadığım kadar eminim. Onu öylesine seviyorum ki Allahıma dualar ediyorum onu tekrar karşıma çıkardığı için tıpkı 5 sene önce olduğu gibi. Şimdi size soruyorum ne yaparsam bu kuşkulardan endişelerden kurtulabilir ve huzurlu bir gelecek kurabilirim?
Kız arkadaşımın geçmişini en ince ayrıntısına kadar bilmem beni yıpratıyor neler yapabilirim?