Sevgilim bana evlenme teklifi etti ama kararsızım ne yapmalıyım sizce?

10 Yıllık bir ilişkimiz var. Ara sıra gelip kalıyor bende. Kuzeninin nişanı vardı geçenlerde. Kız ikimizin adına davetiye yazmış. Hayır gelmem deme şansı bırakmadı. Tamam dedim mecburen. Alışverişe gittik güzel bir takım elbise aldı. Aynada göz kırpmalar bana bakış atmalar filan. Neyse bende her zamanki tarzıma uyan güzel bir elbise aldım. Alışverişten sonra yemek yemeye gittik. Bir ara küçük bir işim var deyip kayboldu. Sonra tuvalete gitmem lazım deyip kayboldu. Bir işler çevirdiğini düşündüm. Neyse nişan günü 7 de almaya geldi. Nişanda yakınları akrabaları sanki anlaşmış gibi 10 yıl olmuş artık evlenin geç bile kaldınız artık demeye başladılar. Ben bunaldım. Eve döndük o akşam bende kaldı. Bir romantik hareketler filan. Ne şekilde ettiğini anlatmicam. Ama evlenme teklifi etti. Tamam çok romantikti filan ama. Ben başkaları 10 yıl oldu artık evlenin diye baskı yaptıkları için teklifi yaptığını düşündüm. Sordum alışverişe gittiğimiz gün yemekte yüzük almaya gittim dedi. Tuvalete gidiyorum dediğimde de çiçekleri mumları filan arabaya koymaya gelmişti abim bagajı açmaya gittim dedi. Düşüncem dedim sadece. Yüzük bende değil. Arabasında. Evet dediğin an takcam kendi ellerimle dedi.

Sevgilim bana evlenme teklifi etti ama kararsızım ne yapmalıyım sizce ?

Yüzük bu modelden. Düşünmek için süre istedim. Ne kadar istersen düşün dedi.

Güncellemeler
+1 yıl
Not; Nişan filan yapmayız demiştik önceden. Tamam dersem direk gün alıcaz. İki tarafta biliyor zaten. 10 yıl oldu. Düğün bile istemiyorum şahsen. Eğer evet dersem. Direk nikah kıycaz. Ama kararsızım aile baskısıyla mı yoksa kendi isteyerek mi yaptı teklifi diye.
Güncellemeler
+1 yıl
Yanlış anlaşılma oldu galiba. Ben evet ya da jhayır diyeyim mi ya da ne diyeyim diye sormadım size. Objektif bakamadım. Aile baskısından mı etmiştir? yoksa kendi isteyerek mi etmiştir? diye sordum. İkisi faklı şeyler. Sonuçları ayrı olur. Duygularım ağır basıyor objektif olamıyorum. Sonuçta tüm hayatımı etkilicek bir karar. Sonra yarın bir gün bir sorun olduğunda ailesine atamasın topu. Tekrar ediyorum Evet ya da Hayır diyeyim mi diye sormuyorum. Objektif bakarak güzelce cevap verin.
Sevgilim bana evlenme teklifi etti ama kararsızım ne yapmalıyım sizce?