Evet arkadaşlar biraz bu sektörlerin içine girmek istiyorum ve öğrenciyim şuan mühendislik okuyorum.Bu işler nasıl oluyor ne yapmak gerekli?Bide bu cast ajansları ne işe yarıyor figüran olmadan önce castlara mı kayıt olmalıyız ne yapmalıyız?Evet bu konuda bilgisi olan oyunculuk veya figüranlık yapmış olan arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ben bir süre figüranlık yaptım ve tavsiye edeceğim bir durum değil.
Cast ajanslarına başvuracaksın. Kimi ajansalar sadece fotoğraf çekerler. Kimileri kısa tanıtım videosu hazırlarlar. Ama güzel kardeşim. Setlere gittiğin zaman; 25-50 Tl için akşama kadar ağaç olmanın lüzumu yok. O parayı da ya ay başında yada 2 ay sonra veriyorlar. Eğer gerçekten bir oyuncu olmak istiyorsan tiyatro kursuna başvur ve bir sertifika var. O kadar kolay değil bu işler. Adamlar üniversite bölümünü okuyorlar bunun için öyle figüranlıkla pek bir yere gelinmez artık.213 Yorumla- +1 yıl
Hayır. Valla kardeş seni soğutmaya çalışıyorum. Hiç heves edilecek bir ortamı yok. eğlencesi yok birşeyi yok. Trt1 de oynamıştım zamanında. Bazı dizilerde sürekli figuran oldum bir süre ardından baktım pek bir getirisi yok zaman kaybı bıraktım. Hiç zevki yok. Parası da kötü. Tavsiye etmiyorum
+1 yılajanslara baş vuruyorsun ben kayıt olcaktım çağardılar vazgeçtim , internetten form dolduruyorsun çağrıyolar resimlerini çekiyorlar 50 tl de para alıyorlar sonra figüranlık veriyorlar ufaktan ufaktan başlıyorsun .
00 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir ajans bulunur... Kaydolunur... Sonra figüranlık başına 50 TL'ye sürünülür... Dahası değmez...
03 Yorumla- +1 yıl
FGR yani figüran olunca mümkün değil pek... Yani eğitim ve eğilim gerekiyor... Bu sayede keşfediliyorsunuz...
+1 yılKüçükken seninle sırf oyuncağın için oynamışlar mıydı? Bilemezsin, çok acıdır o vakia.
03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
1Cevap
+1 yılBunun için cast ajanslarına başvurmanız gerekiyor. Onlarda düzenbaz. Bir ajansa gittim benden 600 tl istedi. Bunun eğitim ücreti olduğunu söyledi. Çoğu ajanslar bu parayı alıp karşılığında bir şey vermiyormuş. Tabiki para vermedim. Çok dikkatli olmanı tavsiye ederim.
00 YorumlaSinema televizyon ya da konservatuvar olabilirmsanırım. Aklıma daha mantıklısı gelmedi
00 YorumlaOyuncu şirketleri var başvur veya yeteneğin varsa videolarla sosyal medya da duyur adını
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyoutuber ol eskide kaldı figüranlık
00 Yorumla
+1 yılajanslara başvur çağırırlar
00 YorumlaAjanslara başvur.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben tokum, senin halından anlamam maralım. ajhdjshjahs
- +1 yıl
Çinden giden çine gelsin bebeğem. huuhuuww::D
+1 yılCast ajansına başvur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bir figürasyon ajansına başvurmanız ve kayıt olmanız yeterli.
Figüranlar, bir dizi ya da sinema setinin olmazsa olmazı. Bir dünya yaratabilmek için, onu gerçek ve inandırıcı kılmak için en çok ihtiyaç duyulanlar.
Ülkemizde maalesef bunun eğitimini veren bir yer yok. Ajanslar kendi bünyelerinde bir bilgi aktarımı yapıyorlarsa ancak o kadar oluyor, sete çıkan figürasyonun sette ne yapması gerektiğini bilmesi ya da kendisinden isteneni anlaması gerekir. Bu eksiklik olduğunda elbette onlarla çalışan set çalışanlarını oldukça yoran bir durum ortaya çıkıyor.
Ancak tecrübe edinerek, sette ne yapmaları gerektiğini, ne için bulunduğunu anlayabiliyor figürasyon olarak setlere çağırılan arkadaşlarımız. O tecrübeyi kazanabilecek kadar kalabilirlerse elbette sektörde! Çünkü uzun çalışma saatleri, düşük ücretler, kötü koşullar (soğuk v. s.) hatta sigortasız çalıştırılmak sektörün tamamının olduğu gibi bu birimin de en önemli sorunları.
Son dönemlerde bu sorunların bir kısmı ciddi biçimde aşıldı. Özellikle sigortasız sete figürasyon alınmadığını en azından ben kendi setlerimden biliyorum. Ancak kazançlarına oranla kıyaslandığında yine de zor bir iştir figüran olmak.